abonnement Unibet Coolblue
pi_171660490
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 23:35 schreef vaduz het volgende:

[..]

:N Amerikanen hebben gewoon achterlijk veel geld in softwareontwikkeling gestoken, terwijl Europese landen (inclusief de Sovjet-Unie en Comecon landen) in die tijd (geboorte van de industrie) enkel dom weg kopieerden, ongeacht of ze een licentie hadden of niet.
Omdat in de jaren 70 waar de bouw van software echt ontstond nog geen bedrijfsleven bestond en er toch genoeg handjes waren, kortom de noodzaak was er minder, overigens is Tetris wel door een rus uitgevonden :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_171667216
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 23:35 schreef vaduz het volgende:

[..]

:N Amerikanen hebben gewoon achterlijk veel geld in softwareontwikkeling gestoken, terwijl Europese landen (inclusief de Sovjet-Unie en Comecon landen) in die tijd (geboorte van de industrie) enkel dom weg kopieerden, ongeacht of ze een licentie hadden of niet.
Ho! Software is in heel de wereld ontwikkeld! Dit was in de jaren 80 al zo, het is nu nog steeds zo. Ubisoft komt uit Frankrijk, Bioware uit Canada, Square en Enix (Final Fantasy) uit Japan, Crytek (Crysis, die engine is in een bewerkte versie ook gebruikt voor o.a. Far Cry) uit Duitsland, Eidos uit Engeland, IO Interactive uit Denemarken (Hitman, toch geen klein spel), Core Design uit Engeland (Tomb Raider)...
Word Perfect - de dominante tekstverwerker in de jaren 80 en misschien ook nog begin jaren 90 - komt uit Engeland. Matlab (het meest gebruikte softwarepakket in de wetenschap in deze tijd?) komt uit Canada, het meest populaire AAA-spel The Witcher 3 komt uit Polen, Python (een van de populairste programmeertalen in opkomst) komt uit Nederland...
Laten we inderdaad Tetris, Mario, Zelda etc. niet vergeten.

Heeft de USA een meer dan evenredig aandeel? Ik vermoed van wel. Is die voorsprong opgebouwd doordat de Americanen meer investeerden? Ja, echter denk ik dat je de wortels hiervan niet moet zoeken in het investeren in de software (dat kwam later omdat de IT-sector in de USA extreem lucratief is) maar in het investeren in de hardware sinds de jaren 40 van de twintigste eeuw. Kijk bijvoorbeeld naar dit project: ENIAC

ENIAC's design and construction was financed by the United States Army, Ordnance Corps, Research and Development Command, led by Major General Gladeon M. Barnes. The total cost was about $487,000, equivalent to $6,740,000 in 2016.[10] The construction contract was signed on June 5, 1943; work on the computer began in secret at the University of Pennsylvania's Moore School of Electrical Engineering[11] the following month, under the code name "Project PX", with John Grist Brainerd as principal investigator. Herman Goldstine persuaded the Army to fund the project which put him in charge to oversee it for them.[12]

Waarom besteedde het leger hier zo absurd veel geld (het is veel meer dan dat het lijkt in die tijd) aan? Omdat die computer in 30 seconden trajecten van projectielen kon berekenen waar mensen 20 uur over zouden doen. Het was dus een goede investering en het gaf de USA een voorsprong in oorlogen, wel zo handig met het grote NAZI-rijk aan de andere kant van die grote plas water. ;)
Later ontdekte John von Neuman, die als vader van de computerarchitectuur wordt gezien (naar mijn smaak wat te veel eer, deze Hongaar (daar en aan ETH kreeg hij extreem goed onderwijs) was in ieder geval wel een briljante wiskundige en hij had een extreem indrukwekkend fotografisch geheugen voor zo ver zoiets bestaat), dat die computer ook verdomd handig was voor de watarstofbom, zodat je kan berekenen hoe de neutronen zich verplaatsen en door materie heen gaan.

Later werd Bell Laboratories erg belangrijk voor die industrie. Bell Laboratories was daar wat Philips in Europa was, de transistor (het fundament van electronica in deze tijd), C en Unix werden bijvoorbeeld daar ontwikkeld.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bram_van_Loon op 13-06-2017 14:55:35 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_171667539
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 21:46 schreef mschol het volgende:
dat ligt imho dan toch echt aan kaspersky: AVG, Avast en ESET hebben hier namelijk geen last van..
Dat zegt op zichzelf toch niets? Kaspersky gebruikt een zandbak waarin het met een heuristische methode het gedrag van softare bekijkt om te beoordelen of dat iets malware kan zijn, naast dat ze natuurlijk een database gebruiken. Ik weet niet hoe die andere prgoramma's het aanpakken maar ik kan me voorstellen dat de verschillen in manier van werken (technisch, ik heb het niet over updatecycli!) dit verschil in last veroorzaken. Anyway, ik gebruik graag Malwarebytes omdat je gemakkelijk even op een betrouwbare manier kan scannen of dat je virusvrij bent zonder dat het programma enige overlast geeft wat van die andere programma's niet gezegd kan worden, in ieder geval de eerste twee die ik beide veel heb gebruikt.

quote:
9s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 21:48 schreef jogy het volgende:

[..]

Of kaspersky blokkeert gewoon zaken die windows niet geblokkeerd wil zien. Dan wel niet schimmig van aard [/aluhoedje]
Ik moet eerlijk zeggen dat die gedachte bij mij ook even opkwam gezien hun manier van testen (heuristisch) maar zolang er geen bewijs is...
Tweede alu-hoedje-complottheorie: MS wil heel erg graag dat we Defender gebruiken om wat voor reden dan ook.

quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 09:08 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Fixed ;)
Mooi. ^O^
Wat betreft de ransomware, de enige adequate bescherming is om steeds een backup te maken van echt belangrijke bestanden, als je dat doet dan is het niet erg als ze je harde schijf gijzelen.

quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 22:40 schreef TourOfData het volgende:
Daarom zit ik op Linux met SELinux, geen gezeik met virussen. Of van die logge trage antivirus software en stomme updates.
Ik ben een liefhebber van LInux (wat niet wil zeggen dat ik niet flink wat kritiek heb op de Linux-software zoals Libre-Office wat steeds een niet-actieve mechanische harde schijf uit slaap haalt op het moment dat je een bestand wil opslaan :|W) maar ik moet die illusie doorbreken dat je geen last hebt van virussen op Linux. Minder, ja, maar ze zijn er even goed op Linux. Linux profiteert van een bescherming doordat weinig mensen het gebruiken en het hierdoor niet een interessant doelwit is. Daarnaast helpt het dat je bij Linux voor alle belangrijke wijzigingen een moet SUDO'en (voor de Windows-gebruikers die niets van Linux weten: te vergelijken met het "run as administrator).

[ Bericht 7% gewijzigd door Bram_van_Loon op 13-06-2017 15:08:25 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_171667882
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 23:32 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Volgens deze logica is alle software Europees, omdat een groot gedeelte van de onzichtbare processen in Europa zijn uitgevonden, maar de Amerikanen slechts beter in het verkopen waren.
Linux is een twijfelgeval. Unix is uiteraard Americaans maar een groot deel van Linux is ontwikkeld door een Fin en een Americaan (Kernel). Deze Americaanse hippie was eveneens getalenteerd in wiskunde en natuurkunde. Waar houdt Unix op en waar begint Linux? Zeg het maar.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_171675544
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 09:59 schreef raptorix het volgende:
overigens is Tetris wel door een rus uitgevonden :)
Nou, daar moeten ze het maar van hebben daar gaan ze de oorlog mee winnen. Sinds de communisten besloten om IBM te klonen lopen ze al achter.
pi_171676009
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 14:47 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Word Perfect - de dominante tekstverwerker in de jaren 80 en misschien ook nog begin jaren 90 - komt uit Engeland.
Utah ligt tegenwoordig in Engeland? :? In de jaren 90, helaas, was het overigens al niet meer dominant.
quote:
Heeft de USA een meer dan evenredig aandeel? Ik vermoed van wel.
Ik weet het wel zeker. En er is niemand die hier kan komen met een besturingssysteem dat niet grotendeels op Amerikaanse techniek is gebaseerd. Omdat die zo goed als niet bestaan (ja, als het echt moet kan ik wel met wat Japanse voorbeelden komen, maar dat is echt de uitzondering die de regel bevestigd.).
quote:
Is die voorsprong opgebouwd doordat de Americanen meer investeerden? Ja, echter denk ik dat je de wortels hiervan niet moet zoeken in het investeren in de software (dat kwam later omdat de IT-sector in de USA extreem lucratief is) maar in het investeren in de hardware
Hangt natuurlijk samen. De Europeanen kloonden natuurlijk ook al Amerikaanse hardware, dus aan de ene kant was het voor de hand liggend om software ook te kopieren, aan de andere kant kun je je afvragen of het niet beter was om -nadat computers sterk genoeg werden om naast getallen ook tekstuele informatie te verwerken- nationale software te ontwikkelen, die voldeed aan de taaleisen en overige eisen van de individuele Europeese markten. Maar ook hier zie je dat er voor de makkelijkste weg is gekozen, ondanks dat het in tegenstelling tot hardware wel duidelijke voordelen had gegeven om nationale software ingespeeld op de lokale markt te ontwikkelen. Natuurlijk hebben enkele grote Amerikaanse cooperaties, in het bijzonder IBM en ook later Microsoft, hierop ingespeeld doormiddel van localisatie toen de Europeese markt volwassener werd en in een globaliserende wereld de intellectuele rechten beter beschermd werden.
pi_171676226
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 15:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Linux is een twijfelgeval.
Linux kan niet gezien worden als opzichzelf staande ontwikkeling. Het is een losse niet gelicenseerde Unix implementatie, die weliswaar niet conformeert aan POSIX, maar wel geheel gebaseerd is op de Amerikaanse technologie van AT&T.
quote:
Unix is uiteraard Americaans maar een groot deel van Linux is ontwikkeld door een Fin en een Americaan (Kernel).
Als we de huidige ontwikkelaars bekijken, zie je dat de Amerikanen hier een dominantie hebben. Verder is Torvalds een staatsburger van de Verenigde Staten, niet gelet op zijn Zweeds-Finse achtergrond. Verder wordt in het spraakgebruik vaak geduid op een verzameling aan software die groter is als de kernel, als het over Linux gaat. Ook in de ontwikkeling van deze software (denk bijvoorbeeld aan X.org, maar vooral ook aan cryptographische software) zie je dat de Amerikanen de leidende positie hebben.
pi_171681244
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 20:47 schreef vaduz het volgende:

[..]

Utah ligt tegenwoordig in Engeland? :? In de jaren 90, helaas, was het overigens al niet meer dominant.
Jij hebt gelijk, dat was een verkeerd voorbeeld (slordig geweest bij het opzoeken) maar er zijn zat voorbeelden van populaire programma's voor zakelijke applicaties die uit Europa kwamen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  donderdag 22 juni 2017 @ 09:49:42 #34
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_171853029
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')