abonnement Unibet Coolblue
pi_172048288
Wow dat klinkt goed en enorm stoer Room! Heb jij je draai ook gevonden?
Crump dat klinkt inderdaad pittig zeg. En hoe bevalt jouw nieuwe huis?
Zo WupWup, maar zie je dat zelf ook zitten? Bij ons werd het ook voorgesteld maar wij hebben het zelf afgewezen. B wordt 21-02 4 en ze vroegen ook of hij wellicht meteen na de Kerstvakantie wil starten. Hij zit al lang genoeg op school, dus we doen het niet.

B vandaag al om 13:00 opgehaald bij KDV, hij had 39,5....maar is verrassend levendig en vrolijk. Er schijnt weer wat te heersen wat 1 a 2 dagen duurt.
pi_172049777
Beterschap voor B exode :*

Wup knap hoor. Dochter van een vriendin van mij ging 3 maanden voor ze 4 werd naar school en vond dat echt geweldig. Ze was er ook zo aan toe.

Hier ook een peuter die ineens erg veel kleuter trekjes heeft gekregen. Hij is ineens zo groot geworden. Niet alleen in lengte maar ook in doen en laten. 8 januari start hij op school maar het liefst gaat hij morgen al.

Room wat knap dat ze ineens op haar eigen kamer slaapt en dat in een 'vreemd' huis. Ze voelt zich blijkbaar goed op haar plek.

Franny wat een knappe grote meid O+ en wat leuk die pyjama voor haar pop :D
Lastig hoor dat bijten. Maar nog lastiger is wat je moet doen om het te laten stoppen. Ik heb even geen tips

Goitske haha ja idd soms hoor ik idd ook mijn moeder praten :7 ik had me nog zo voorgenomen het nooit zoals haar te doen haha

Modderdag *O* hier was het ook een feestje. Oude kleren en de regenlaarsen mee en ik kreeg nog een foto van 1 van de leidsters O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_172051377
Oei Crump, dat klinkt als een beproeving, een volledig analoog leven, haha :D Wij hebben ook nog geen internet, maar mogen met de buren meesurfen O+ Alles al uitgepakt?

Wij zijn al een heel eind, maar er staan echt nog een ziljoen dozen in de logeerkamer. maar de bg en 1e verdieping zijn heel goed leefbaar, dus we hebben geen haast. We kunnen kennelijk goed zonder al die zooi _O-

Hier staat wat foto's :)
pi_172055101
Ons kdv houdt volgende week modderweek. Maar vorig jaar had hij niet eens zijn schone kleding nodig, dus of J nou zo schoon was of dat ze hem een overall aan hadden gegeven, ik weet het niet.

J moest vanochtend ineens huilen bij het afscheid op het kdv. Dat vond ik zo sneu voor hem.
pi_172055515
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 17:37 schreef exode het volgende:
Wow dat klinkt goed en enorm stoer Room! Heb jij je draai ook gevonden?
Crump dat klinkt inderdaad pittig zeg. En hoe bevalt jouw nieuwe huis?
Zo WupWup, maar zie je dat zelf ook zitten? Bij ons werd het ook voorgesteld maar wij hebben het zelf afgewezen. B wordt 21-02 4 en ze vroegen ook of hij wellicht meteen na de Kerstvakantie wil starten. Hij zit al lang genoeg op school, dus we doen het niet.

B vandaag al om 13:00 opgehaald bij KDV, hij had 39,5....maar is verrassend levendig en vrolijk. Er schijnt weer wat te heersen wat 1 a 2 dagen duurt.
Daar heb je natuurlijk wel gelijk in. Ik zit me ook al heel de dag af te vragen wat ik over het hoofd zie, want het lijkt zo ideaal. Peuter wil ook wel heel graag hoor. Zo verkondigt ze 's ochtends dat ze haar korstjes op heeft, dús al groot is, dús nu ook naar school wil :') O+ Ze vliegt een beetje tegen de muren op thuis. Bij de gastouder is ze ook de oudste, net als op de gym... En dan is acht maanden wachten nog heel erg lang. Als ze na de kerst zou gaan, is dat effectief anderhalve maand eerder. Niet wereldschokkend imo. Wel grappig dat het B ook is aangeboden en ik las in iemand anders post ook zo'n verhaal. Ik wist werkelijk niet dat dat een optie was.
  donderdag 29 juni 2017 @ 22:42:37 #281
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_172055767
Herkenbaar Wup! Kuiken is nu ook overal de oudste, of in elk geval het "verst". Hij helpt op de psz nu de juffen met allerlei taakjes (op eigen initiatief) en speelt op het schoolplein met de kleuters ipv zijn eigen klasgenootjes.
Onze buurvrouw is juf geweest en die liet ook soms kindjes van 3 al gewoon naar school komen , als ze 'snel' waren.
Wij hebben nog geen schoolkeuze gemaakt (of nouja, ik wel maar mijn man nog niet :') ). Het lijkt me heel dubbel, mijn eerste reactie is roepen: ja, doen! Maar Kuiken moet al twee en een half jaar naar de kleuterschool... Die gaat zich daar vervelen. Hij is nu al enorm bezig met letters en woorden, ik denk dat hij aan het einde van de komende zomervakantie kan lezen. En dat leren ze op school pas in groep 3 :X.
KuikenGuppy
pi_172056229
En toch hè, misschien is die 2,5 jaar kleuteren gewoon wel prima. Die ontwikkeling verloopt zo grillig, zo gaan ze heel hard en zo staan ze weer een tijd stil. Interesses fluctueren vaak ook enorm met periodes. Dus we gaan het wel meemaken.
Qua schoolkeuze heb ik het makkelijk dit keer ;)
  donderdag 29 juni 2017 @ 23:27:46 #283
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_172056844
quote:
2s.gif Op donderdag 29 juni 2017 17:22 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ik vind dat zo stoer van jou, dat je dat toen gedaan hebt. Het is altijd zo makkelijk om bij een ander te zeggen: zoek hulp etc. maar het daadwerkelijk zelf doen, is echt een ander liedje.
Ik merk dat het wel iets doet met mijn zelfbeeld vooral. Ik ben gewoon zo streng en snel oordelend naar mezelf toe. Zo voelde ik me heel vervelend dit afgelopen schooljaar omdat ik door de zwangerschapshormonen ook sneller ongeduldig was naar leerlingen toe en wel eens uit mijn slof schoot. Daar voel ik me dan zo rot over dat ik meteen ga denken dat ze me wel een waardeloze docent zullen vinden. Nu was er vandaag een collega op bezoek die vertelde dat een meisje uit klas 2 tegen haar heeft gezegd dat ik haar favoriete docent ben, en ik had haar dit jaar voor het eerst in de klas. Dus ik doe echt wel iets goed, maar dat 'zie' ik zelf dan maar moeilijk. Ik praat hier wel over met mijn vriend, die het gelukkig allemaal helder ziet en me ook laat relativeren. Juist dat laatste is onder invloed van hormonen een stuk lastiger, merk ik.

Ja Room, verasssing. Zie je, ik kan ook al niet meer schrijven. :'( . ;) .

WupWup, wat knap van je peuter!
Ik heb altijd enorme bewondering gehad voor jouw benaderingswijze en nog steeds. Maar ook jij bent gewoon een mens, niet zo hard naar jezelf zijn. Volgens mij doe je het idd beter dan je zelf denkt. En die hormonen zijn gewoon vervelend. Dacht dat dat bij mij niet speelde toen maar als ik nu terug kijk dan speelde het wel mee dat ik gewoon labieler was. Het goede nieuws is dat die hormonen ook weer in balans komen. Fijn dat je met je vriend kunt praten. Voor mij was dat echt een manier om mijn gedachten te ordenen en dat geeft dan weer rust. En volgens mij is I. ook een temperamentvolle dame dus dat vraagt ook gewoon veel van je. Het wordt echt beter :* hier is alle hulp inmiddels weer afgesloten want het gaat gewoon super goed.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_172059489
@Room ja het huis is heerlijk! Wij hebben alle dozen van het verhuisbedrijf al leeg :7 alleen zelf hebben we er nog wat staan. Het krijgt hier steeds meer vorm O+ das wel echt fijn. Ik ben er blij mee! Maandag passeert ons oude huis en dan zijn we helemaal klaar 8-).

Ik lees geinteresseerd mee met de school-perikelen. Theoretisch zou W ook 2.5 jaar gaan kleuteren geloof ik, en ik weet niet echt wat ik er van vind.
pi_172059537
Ik heb even gekeken, jullie huis ziet er ook echt super uit zeg! :D
pi_172060652
WupWup en Burdie, wij hebben zo te lezen ook wel makkelijker praten. B gaat 2 dagen naar het KDV en zit daar in zijn groep (3 tot 4 jaar) ongeveer in het midden wat betreft leeftijd. Hij gaat daar ook 1 ochtend naar het speelhuis wat te vergelijken is met een peuterspeelzaal. Ze doen daar veel dingen die ze ook op school doen.
Bij hem is er daardoor ook geen behoefte aan school, uitdaging genoeg nog.

Bij ons is het bij alle scholen waar we langs gingen voorgesteld omdat B blijkbaar wat betreft praten nogal voorloopt. Maar ik denk dat die 1,5 maand eerder nou niet echt aardeverschuivend is. En dan heb ik hem liever nog 1,5 maand extra thuis :@ Maar goed....wie weet denk ik er in november heel anders over. :D

Wat gaat dat kuiken al zo bezig is met letters en cijfers Burdie! B kent zijn letter en dat is het. Hij is er ook totaal niet mee bezig.
pi_172061045
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 22:42 schreef Burdie het volgende:
Wij hebben nog geen schoolkeuze gemaakt (of nouja, ik wel maar mijn man nog niet :') ). Het lijkt me heel dubbel, mijn eerste reactie is roepen: ja, doen! Maar Kuiken moet al twee en een half jaar naar de kleuterschool... Die gaat zich daar vervelen. Hij is nu al enorm bezig met letters en woorden, ik denk dat hij aan het einde van de komende zomervakantie kan lezen. En dat leren ze op school pas in groep 3 :X.
Het voordeel van peuteren en kleuteren is dat je veel meer ruimte krijgt om te spelen. Als ik zie hoe I daarvan geniet en hoe fantasievol en creatief ze speelt, zou ik daar juist voorrang aan geven en dat vooral ook stimuleren. Lezen, rekenen en schrijven gaat ze daarna nog meer dan genoeg doen, terwijl juist het speelse en creatieve snel verloren kan gaan.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:02:12 #288
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_172061821
Wat Franny zegt burdie, S las ook al voordat ie naar school ging en ze doen ook best wat met letters in de klas, maar hij leert zo ontzettend veel meer van het spelen met andere kinderen! Ik zie het juist meer zo: lezen leren ze tóch wel, een jaar eerder of een jaar later, en zeker bij die talige kinderen hoef je je daar geen zorgen om te maken. Maar die sociale skills, dat spel, het voor zichzelf leren opkomen, het leren rekening met elkaar houden, etc etc, dat vind ik het meest waardevolle van de kleuterklas en in het half jaar dat S nu naar school gaat zie ik daar al zo veel verandering in. Dat vind ik super tof :D
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:16:24 #289
73386 Fazz
onderweg
pi_172062149
Ik wil me alvast gaan oriënteren op naschoolse opvang :) Gezien de wachtlijsten die het kdv hier alweer kent denk ik dat dit bij de bso ook zal meespelen :X

Er zijn 2 opties en ik weet niet zo goed wat ik nu het beste kan kiezen;
Optie 1 is de BSO die bij het kdv zit waar F nu naar toe gaat en waar z'n zusje straks ook zal zijn. De BSO is hier 1 groep met alle leeftijden. (kdv is ook 1 groep 0-4, altijd goed bevallen)

Optie 2 is de BSO die op het terrein van de school zit. Ze werken hier met 'huiskamers' waar kinderen op leeftijd in een groep zitten. Voor de kleuters zijn er geloof ik 2 groepen.

Op optie 2 zitten nu ook al een paar kinderen van vrienden die F ook regelmatig ziet.

Wat zouden jullie doen? Wanneer zijn jullie dit gaan regelen (ouders met 3+ peuters) :)
Qua afstand is er geen bezwaar, school en KDV liggen 100 meter van elkaar af :P
pi_172062167
Heeft er iemand tips voor een acute bad-fobie?

Ketel ging altijd met veel plezier in bad, maar de laatste twee keer was het ineens volop paniek en hysterisch huilen. Onder de douche moeten wel nog proberen, maar aangezien hij water op zijn hoofd haat denk ik dat dat ook niet zal helpen. En hij moet toch zo nu en dan gewassen worden...
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:20:37 #291
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_172062243
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 10:17 schreef lunapuella het volgende:
Heeft er iemand tips voor een acute bad-fobie?

Ketel ging altijd met veel plezier in bad, maar de laatste twee keer was het ineens volop paniek en hysterisch huilen. Onder de douche moeten wel nog proberen, maar aangezien hij water op zijn hoofd haat denk ik dat dat ook niet zal helpen. En hij moet toch zo nu en dan gewassen worden...
N. houdt ook niet van water op haar hoofd... Bad is nu meestal een klein laagje water en ik was haar haren met een washandje (nat maken, inzepen, uitspoelen). Hoewel ze zelfs met een washandje afspoelen al niet tof vindt.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_172062252
Fazz, wij kiezen bewust voor de BSO die bij de school hoort. Dat lijkt mij net wat rustiger voor B. Zelfde gebouw, zelfde kinderen etc. In de BSO zelf zijn ook nog keuzes, wij gaan zeker in het eerste jaar voor de rustige variant.
  vrijdag 30 juni 2017 @ 10:24:23 #293
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_172062337
Wij kozen juist voor een bso búiten school omdat hij al zoveel op school zit :D. Vermoedelijk zoveel mensen, zoveel meningen :+
pi_172062516
Spees _O- Bij ons is het ook gemakzucht vrees ik...de school is veel dichterbij dan welke BSO dan ook :D
pi_172062834
Jan gaat na de zomervakantie waarschijnlijk ook over naar de BSO. De GO heeft veel kleintjes erbij en voor Jan is het fijner om dan ook naar de BSO te gaan. Wij kiezen voor een BSO bij school, hij gaat al naar de vso daar. Teun zal dus op termijn daar ook naar toe gaan.
Laatst waren wij op school voor gesprek en zagen ook hoe fijn de BSO van alle openbare ruimtes van school gebruik maakt. Lekker buiten over het hele plein, alle grote ruimtes van school voor knutselen etc dus ze kunnen heerlijk alles doen en veel ruimte.
De leiding kent hij al grotendeels door de vso en die springen ook met bepaalde dingen bij vanuit school dus perfect
  vrijdag 30 juni 2017 @ 20:28:23 #296
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_172075366
Ik zou denk ik optie 2 doen, Fazz. Daar zitten al kindjes die hij kent en nieuwe vriendjes van school zullen daar wrsch ook komen? Plus dat hij niet hoeft te verkassen zou voor mij ook wel meespelen.

Luna, Nora heeft dat ook gehad ergens rond haar tweede. Ik heb het toen laten rusten en ze is 2 weken niet in bad geweest (wassen bij de wastafel, want de douche was helemaal drama destijds). Ook niet heel erg geprobeerd, af en toe gevraagd of ze in bad wilde en er verder geen halszaak van gemaakt.
Na 2 weken kwamen we ergens toevallig leuk badspeelgoed tegen en hebben we dat samen gekocht en ging ze uit eigen beweging weer enthousiast in bad :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 18:07:10 #297
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_172094598
Was er niet iets met dat de tweede kind opvangkorting gunstiger is bij twee kinderen bij dezelfde organisatie?
Kwak
  zaterdag 1 juli 2017 @ 18:28:50 #298
73386 Fazz
onderweg
pi_172095224
Volgens mij maakt dat niet uit Kwak, teruggave voor een 2e is inderdaad een stuk hoger (thank god :X ) maar of dit op dezelfde locatie is maakt niet uit.

Ik moest stilletjes een beetje huilen toen ik de offerte zag voor 2 kinderen voor 2,5 dag naar de opvang :') Gelukkig krijgen we nog wel wat terug...

Voor die BSO denk ik dat ik m'n keuze moet maken op het feit of het leuker zal zijn om met alleen leeftijdgenoten te zijn of juist met kinderen t/m 12. Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik denk dat juist leeftijdgenootjes fijner zal zijn met het oog op de activiteiten die ze zullen gaan doen.
pi_172098813
Voor een BSO is mijn mening dat leeftijdsgenootjes fijner is. Eén en ander is overigens ook wel afhankelijk van de grootte van de BSO, want als er maar 2 kleuters in een 'horizontale' groep zouden zitten is het ook niet echt leuk. Onze BSO is vrij groot en heeft 4 groepen. Startende kleutertjes, ervaren kleuters t/m 6 jaar, 7 t/m ongeveer 9 jaar en een groep voor oudere kinderen met op de groep ook ruimte om huiswerk e.d. te maken. L vindt het er overigens stom, maar aangezien ze er maar 2 keer per week 1.5 uur is heeft ze het er maar mee te doen. Ik ben normaal echt wel bereid om met haar mee te denken en een andere oplossing te zoeken voor een probleem, maar aangezien deze BSO aan school zit, ze er maar zo weinig is én omdat de BSO ook nog bij ons in de straat is ga ik niet veranderen. :@
pi_172108480
Ik heb dus juist gekozen voor de bso bij de school. Hier zitten meer kinderen uit z'n klas en dat heeft Ow wel nodig ;)

En verder hoi!
Hier gaat alles z'n gangetje... zindelijkheid gaat hier nog niet gebeuren voorlopig (maar z'n broer was ook laat), hij probeert nu de hele dag z'n broer na te praten (maar zegt bijna niets uit zichzelf) maar is verder wel heel wijs met letters/cijfers/kleuren en vormen.
(Ik denk dus nu: misschien mag hij volgend jaar wel meteen na de zomervakantie beginnen, maandje eerder dus ;) )

Volgende week een gehoortest in het ziekenhuis, kijken of hij toch gehoorverlies heeft opgelopen :) En waarschijnlijk na de zomer toch weer logopedie :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')