abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171567757
registreer om deze reclame te verbergen
Redbad 754 na Christus

hs3t5c.jpg

Filmregisseur Roel Reiné (Michiel de Ruyter, 2015) werkt aan een grote film over de Friese koning Radboud - Redbad in het Fries - die in de vroege Middeleeuwen streed tegen de kerstening


In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door ‘barbaarse’ krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloeden vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis?

a8e516af-fefb-4d5d-b196-afc13133e9e9?width=664&height=374
"Producent Klaas de Jong en regisseur Roel Reiné willen dat Redbad 754 na Christus de grootste Nederlandse spektakelfilm ooit wordt"


Dat is het verhaal van Redbad.

Redbad.jpg

Begin achtste eeuw zijn de landen boven de Rijn de enige gebieden in Europa die nog niet gekerstend zijn. Zelfs de Romeinen kregen dit gebied nooit onder de duim. Ze noemden alle bewoners boven de Rijn “barbaren”, in latijn: “Frisii”. De Frisii houden vast aan hun natuurgoden en geloven sterk in vrijheid en gelijkheid. Ten zuiden van de Rijn zijn de katholieke Franken aan de macht. Zij geloven in het Geschreven Woord, boete doen en gehoorzaamheid. Met hulp van Willibrord en Bonifatius proberen ze de Frisii te kerstenen, desnoods met grof geweld. Op de grens tussen de heidense en christelijke wereld ligt Dorestad, het grootste handelscentrum van Europa. Het is de Franken een doorn in het oog dat de stad in handen is van de Friese koning Aldigisl, vader van Redbad.

260px-Frisia_716-la.svg.png
Friesland onder koning Radboud

Redbad twijfelt aan de verouderde rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen en wordt Redbads vader voor zijn ogen vermoord. De Friezen zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert doet snel een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen (Denemarken). Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen en wordt hij langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met Rea, de dochter van koning Wiglek. Hij weet niet dat zij een geheim heeft…

lossy-page1-220px-MCC-41334_Fragment_van_een_aurifries_met_weigering_van_de_doop_door_koning_Radbod_%28Radboud%29_%281%29.tif.jpg
Radboud die zich op het laatste moment niet liet dopen; Borduursel uit (vermoedelijk) het begin van de 16e eeuw.

Als Redbad met Rea terugkeert naar Dorestad, hoort hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Maar zijn oom en neef, die inmiddels over de Friezen heersen, zijn niet sterk genoeg om tegen de Franken in opstand te komen. Als de Friese bevolking erachter komt dat Redbad nog leeft, willen ze hem tot koning kiezen. Redbad wil de opstand wel leiden, geholpen door Fenne die inmiddels een legertje razendsnelle vrouwelijke boogschutters op de been heeft gebracht. Maar Redbads oom is nog lang niet bereid zijn macht op te geven en sluit in het geheim een deal met de Franken…

Genre: Historische saga / actiefilm

Producent: Farmhouse Film & TV
Regisseur: Roel Reiné
Scenario: Alex van Galen
Release NL: 01.12.2017


(farmhousefilm.nl)

Wil jij meedoen als figurant in Redbad? Kijk dan hier: http://www.radbouddefilm.nl/figurants/new

http://www.radbouddefilm.nl/

[ Bericht 1% gewijzigd door Karina op 04-07-2018 12:32:43 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_171576414
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_172367653
De opnames van Redbad 754 na Christus zullen o.a. plaatsvinden in het prachtige PreHistorisch Dorp te Eindhoven.
Jij kunt erbij zijn! Geef je nu op als figurant via de website www.redbaddefilm.nl
er worden ook delen opgenomen in Duitsland, Denemarken, België...

De locaties voor de ophanden zijnde opnamen van het historische filmepos REDBAD zullen plaatsvinden op de oorspronkelijke geschiedkundige plekken waar de Franken en Vikingen in de vroege middeleeuwen gevestigd waren. Dit resulteert in een internationale samenwerking met Duitsland, België en Denemarken. De rollen van de Franken en de Vikingen zullen Engelstalig zijn. De nationale en internationale cast wordt binnenkort onthuld. Naast de Nederlandse acteurs worden tevens enkele internationale sterren vastgelegd. *

De bekendmaking van de cast zal plaatsvinden op een bijzondere plek in Eindhoven. In preHistorisch Dorp is de ideale setting voor Dorestad gevonden. Filmproducent Klaas de Jong en regisseur Roel Reiné waren aangenaam verrast dat deze locatie in Nederland beschikbaar is.

IMG_1909_l.JPG?1499857712

Locaties

In Eindhoven is de ideale filmlocatie voor Dorestad gevonden in preHistorisch Dorp. Dorestad was in de vroege middeleeuwen een bloeiend handelscentrum en één van de belangrijkste handelsplaatsen in Europa. Het Eindhoven museum doet met preHistorisch Dorp oude tijden herleven. Voor meer informatie klik hier

De setting van het in Luxemburg gelegen Château de Bouillon geeft de tijdsgeest goed weer. Het kasteel van Bouillon is één van de oudste feodale overblijfselen van België. De rotskam waarop het chateau is gevestigd wordt al sinds de Gallische tijd als vestigingsplaats gebruikt. Het huidige kasteel heeft door de eeuwen heen vele eigenaren gehad en er zijn veel conflicten beslecht.

_l.jpg?1499858457

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is een oude Viking nederzetting gevonden. De Viking huizen zijn in originele staat hersteld. De nederzetting is voorgedragen om opgenomen te worden op de Unesco werelderfgoed lijst. In Denemarken staan opnamen gepland in de plaatsen Ertebølle, waar restanten uit het Stenen Tijdperk zijn gevondenen en in Hvolris waar de Vikingen oorspronkelijk hun nederzettingen hadden.

Via deze link is een presentatie met beeld van de diverse historische locaties in binnen- en buitenland te vinden.

(radbouddefilm.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_172427113
registreer om deze reclame te verbergen
Toffe locaties. Ben benieuwd naar de film. :D
pi_174131524
Het hoge woord is eruit: ontmoet de talentvolle cast van Redbad 754 na Christus!

Castpresentatie_l.jpeg?1504537842

Vorige week werd bekend dat acteur Gijs Naber de hoofdrol in Redbad speelt en acteur Huub Stapel de rol van Koning Aldigisl, de vader van Redbad gaat vertolken. Regisseur Roel Reiné introduceerde de volgende acteurs aan de aanwezige pers: Loes Haverkort (Frea), Martijn Fischer (Gebbe), Teun Kuilboer (Jurre), Lisa Smit (Fenne), Derek de Lint (Eibert), Britte Lagcher (Sinde), Egbert-Jan Weber (Bonifatius), Aus Greidanus (Odulf), Daphne Wellens (Trude), de Belgische Tibo Vandenborre (Charles Martel) en uiteraard hoofdrolspeler Gijs Naber (Redbad).
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_174131555
May we present you King Wiglek.

2mm605i.jpg
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_174131587
registreer om deze reclame te verbergen
01-10-2017

Vechtscenes opgenomen in Earnewâld voor film Redbad


Ruim 600 figuranten en 150 paarden gingen dit weekeinde terug in de tijd in natuurgebied De Alde Feanen bij Earnewâld. Er werden opnames gemaakt voor de nieuwe grote film Redbad. De film gaat over het leven van de Friese koning Redbad en over hoe de Friezen werden gekerstend. Het gaat om een miljoenenproductie die in binnen- en buitenland zal worden uitgebracht. Een van de acteurs die in de film te zien is, is Nienke Brinkhuis van Tryater.

Het budget voor de film ligt rond de zeven miljoen. De film moet volgend jaar in première gaan. Dit weekeinde werden in De Alde Feanen vooral een hoop vechtscenes opgenomen. Het natuurgebied was om die reden voor een deel afgesloten.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_174915996
06-11-2017

Met spoed gezocht: honderden mannen met baarden en lang haar, die klaar zijn voor massale vechtscènes

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

EINDHOVEN - Voor de opnames van drie massale vechtscènes in de film 'Redbad 754 jaar na Christus', die momenteel gedraaid wordt in en rond het PreHistorisch Dorp in Eindhoven, zijn de makers nog op zoek naar zo'n 400 figuranten. De eerste vechtscènes worden komend weekend gefilmd.

Mannen met lichte ogen en blond, rossig, rood of grijs haar worden ingedeeld bij de Friese krijgers. De Frankische soldaten hebben donkere ogen en bruin, zwart of grijs haar. Mannen die zich herkennen in het profiel kunnen zich aanmelden via de website.


Oproep


Yael Water, die bij productiemaatschappij Farmhouse verantwoordelijk is voor de figuranten, zit nog niet met de handen in het haar, hoewel het kort dag is. Ze heeft er alle hoop op dat het goed gaat komen. Een eerdere oproep aan kandidaat-figuranten voor de vikingfilm leverde duizenden reacties op. ,,In totaal hebben we 9300 namen in onze bestanden staan. Maar daar zitten veel mensen bij die niet bruikbaar zijn voor de vechtscènes. Mensen met moderne kapsels bijvoorbeeld, vrouwen en mensen die onze kleding niet passen."

Voor elke vechtscène heeft regisseur Roel Reiné zo'n 500 figuranten nodig. Een poule van zo'n 200 heeft hij inmiddels beschikbaar. De eerste massagevechten worden in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november gefilmd, de volgende in de nacht daarna. De laatste vechtscènes vinden plaats in de nacht van zondag 19 op maandag 20 november.


Spektakel


Vechtervaring is volgens Yael Water niet nodig. ,,Er is ook een stuntteam aanwezig, voor eventuele uitleg." De opnames beloven het nodige spektakel op te leveren, met inzet van paarden, vuurballen en andere special effects.


?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
© Farmhouse

(bd.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_178418914
De trailer staat online, en het ziet er verdomd goed en veelbelovend uit 8-)

Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_178420121
Er is wel heel weinig promotie nog voor deze film in andere media
pi_178426148
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2018 06:24 schreef Max23 het volgende:
Er is wel heel weinig promotie nog voor deze film in andere media
Komt alleen in NL in de bioscoop en we hebben nog 2.5 maand.
pi_178428593
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2018 06:24 schreef Max23 het volgende:
Er is wel heel weinig promotie nog voor deze film in andere media
Ja, we gaan slecht om met onze geschiedenis dus het verbaasd me niks.

Trailer ziet er heel goed uit.
pi_178621801
De officiële poster

hs3t5c.jpg
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_178623150
Mooie poster !
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 juli 2018 @ 21:10:47 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180220066
En?
Kloppen die tweesterren recensies?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_180230398
Ben zaterdag naar deze film geweest en vind het vooral heel erg Nederlands

Actiescenes vond ik ronduit slecht bijna alles in slow motion
En veel langdradige scenes

Zou hem een 6/10 geven
Echt jammer
  Moderator woensdag 4 juli 2018 @ 12:33:39 #17
9859 crew  Karina
Woman
pi_180233722
Ik zag een voorstukje wat er wel tof uit zag eigenlijk. Maar Nederlandse films kennende zal er wel veel geschreeuw en tieten in zitten.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 juli 2018 @ 13:28:06 #18
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_180234745
quote:
99s.gif Op woensdag 4 juli 2018 12:33 schreef Karina het volgende:
Ik zag een voorstukje wat er wel tof uit zag eigenlijk. Maar Nederlandse films kennende zal er wel veel geschreeuw en tieten in zitten.
Ik vond Michiel de Ruyter zwaar tegenvallen. Dus heb er niet echt hoge verwachtingen van... Wat ik lees klopt dat ook.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator woensdag 4 juli 2018 @ 13:31:14 #19
9859 crew  Karina
Woman
pi_180234802
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 13:28 schreef borisz het volgende:

[..]

Ik vond Michiel de Ruyter zwaar tegenvallen. Dus heb er niet echt hoge verwachtingen van... Wat ik lees klopt dat ook.
Michiel de Ruyter heb ik wel gezien maar was ook niet geweldig inderdaad.

Ik heb een poosje terug goede Nederlandse film gekeken, Publieke Werken ook historisch (maar dan wel over een later tijdperk), ging over de totstandkoming van het Victoria Hotel en het huisje wat daar in de weg stond/staat.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 4 juli 2018 @ 13:34:14 #20
159909 -Peach
Prunus persica
pi_180234844
Tieten valt wel mee, wel een hoop geschreeuw en bloed :P

Ik vond 'm wel oké, maar had zeker een uur korter mogen zijn. Na 2u kon ik mijn aandacht er niet meer zo goed bijhouden. Vriend heeft als figurant meegedaan dus mochten voor de première naar een figurantenvoorstelling (hele zaal vol mannen met baarden). Na 1 dag filmen was hij wel 2x 2 seconden te zien *O* Verbazingwekkend hoe weinig filmtijd er uiteindelijk overblijft van zo'n hele dag.

Sfeer/natuurbeelden waren erg mooi, Gijs Naber en Loes Haverkort waren prima. Jack Wouterse was echt verschrikkelijk :')
Ik vond de film wel beter dan Michiel de Ruyter.
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')