abonnement Unibet Coolblue
pi_171559001
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 16:46 schreef littledrummergirl het volgende:
Dat je leidinggevende je ziekmelding niet accepteert ondanks dat deze onderbouwd wordt met een raport van de bedrijfsarts :( ben woest en verontwaardigd ( en mn buik voelt als een betonblok ;()
Niet accepteren? Als in 'kom maar gewoon werken'? En wat is dan het nu van een bedrijfsarts?
Stom hoor }:| en echt aan jezelf en je kindje denken :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_171560808
Littledrummergirl, wat een sekreet van een leidinggevende heb je zeg :{ Mag toch hopen dat het advies van de bedrijfsarts hierin wel zwaar weegt?

Roxy, met 4 weken had ik ook nog maar heel weinig kwaaltjes hoor, ik ben nu bijna 16 weken en voel nog steeds vrij weinig op mijn borsten na. Maar ik snap dat je er onzeker van wordt :*

Twist, wat leuk dat je het al voelt! Bij mij is gister geconstateerd dat mijn placenta aan de voorkant ligt dus dat het nog wel een tijdje kan duren eer ik haar ( haar!! O+ ) voel. Ik ben zo benieuwd naar hoe het voelt :)
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_171560991
Rena, ja met de placenta aan de voorkant kan het inderdaad wat langer duren ja. Al kun je ook daarmee net geluk hebben, als-ie net een beetje opzij van het midden ligt, dan kun je het soms net daarnaast voelen (had ik bij mijn vorige zwangerschap).

Hoe het voelt is lastig uitleggen en ik kan me ook niet in alle beschrijvingen vinden. Het meest vind ik het lijken alsof er een druppel water over je huid rolt, maar dan aan de binnenkant van je buik zeg maar. Dat kriebelende/jeukende gevoel O+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 8 juni 2017 @ 22:42:10 #54
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_171561052
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 16:53 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

nja ze zet het niet door tordat we een gesprek hebben gehad.. Wat pas maandag is, en dan weet ik nog niet hoe dr pet staat en of het dan wel lukt. Zit hier toch niet op te wachten joh.. Hoe moeilijk kan t zijn om gewoon n beetje empathisch te zijn met je medewerkers. Ik vind het echt absurd :{
Even heel juridisch he, je bent geenzins verplicht haar uitleg te geven over waarom je ziek bent. Indien ze je niet gelooft mag ze aan de bel trekken bij de bedrijfsarts. Die overigens ook geen medische gegevens mag verstrekken zonder jouw goedkeuren en alleen een advies mag uitbrengen of je in staat bent te werken ja of nee.

Of deze weg de relatie ten goede komt vraag ik mij wel af, maar gezien haar houding is dat ook niet iets waar zij zich om bekommert.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_171561277
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 21:15 schreef Vieve6 het volgende:
Ldg wat heftig dat je leidinggevende zo reageert. Kan je iemand anders in het bedrijf benaderen om te weten te komen of dit überhaupt wel mag. Veel sterkte in ieder geval en ik hoop dat je gauw de rust kunt nemen die je heel hard nodig hebt!

morgen ga ik even wat telefoontjes plegen om uit te zoeken wat hierin precies kan en wat niet, dan sta ik in ieder geval wat sterker qua argumenten. Vandaag was ik daar echt veel te kwaad/emotioneel voor. Ik heb gezegd dat ik er sowieso morgen niet ben, daar ging ze niet tegen in. Morgen zie ik wel weer hoe verder.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 8 juni 2017 @ 22:55:34 #56
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_171561480
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 22:48 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

morgen ga ik even wat telefoontjes plegen om uit te zoeken wat hierin precies kan en wat niet, dan sta ik in ieder geval wat sterker qua argumenten. Vandaag was ik daar echt veel te kwaad/emotioneel voor. Ik heb gezegd dat ik er sowieso morgen niet ben, daar ging ze niet tegen in. Morgen zie ik wel weer hoe verder.
http://www.hijink.com/nie(...)ndhoven_arbeidsrecht

Met medische zaken mag de werkgever niet heel veel.

Kijk nog wel even naar het ziekteprotocol op je werk.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_171561727
Ook hier een goeie NIPT *O* De 24 ste gaan we kijken wat het wordt.

Moet rest nog even bijlezen, maar ik zag nog meer goede NIPT uitslagen *O* en nieuwe mensen die zwanger zijn. Welkom en gefeliciteerd *O* En een meisje voor Rena en narigheid op het werk voor littledrummergirl. Dikke knuffel meid en denk goed aan jullie tweeën.

Het is jammer dat werkgevers af en toe vervelend reageren of je proberen weg te krijgen als je zwanger wilt worden of het bent.Op mijn werk was er opeens ook een heleboel met mij mis toen ik vertelde dat ik bezig was met zwanger te worden.Dat raakte mij zo erg dat ik mede daardoor met een angst/paniek stoornis thuis kwam te zitten,maar in die periode wel zwanger ben geworden. Doordat er een hele hoop spanning weg viel.
pi_171562058
Ik zou het hogerop spelen ldg, als je toch al niet met haar door een deur kan. Haar manager of hrm aanspreken over haar gedrag. En haar zelf nog een korte zakelijke mail sturen waarin je haar verwijst naar de bedrijfsarts en aangeeft haar geen uitleg verschuldigd te zijn, meer argumenten heb je niet nodig. Maar dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Succes ermee en denk eraan dat je dit niet voor jezelf doet!

Kris, fijn van de goede nipt *O* en ook voor waterdruppel *O* hopelijk kan je familie nu ook wat blijer zijn!

Rena, hier voelde ik pas rond de 20 weken iets bij de eerste zwangerschap, ondanks gunstig liggende placenta. Je merkt het vanzelf, waarschijnlijk als je s avonds rustig in bed ligt.

Vieve, bedankt voor het vragen, de rest van de dag was ook ruk :') enige relaxte moment was toen O even op bed lag. Ik denk dat ik wel tien driftbuien over me heen heb gehad vandaag, nog afgezien van ander gehuil en gekrijs. Ben nog nooit zo blij geweest dat m'n man thuis kwam... En ben na het eten maar op bed gaan liggen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171562576
En in het kader van 'er zijn ook fijne werkgevers' en misschien ook nog nuttig voor iemand hier, mijn man heeft vandaag akkoord gekregen voor zorgverlof na de keizersnede en is de hele eerste maand van de tweeling thuis *O* kost hem wel 30% loon, maar dat hebben we er graag voor over, en waarschijnlijk dat hij in die maand nog wel wat kleine klusjes (vanuit huis) oppakt en dan vervalt die -30% ook. En mocht langer nodig zijn dan is dat ook te regelen! Dit geldt overigens alleen bij een keizersnede, bij een reguliere bevalling heb je daar geen recht op.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171562701
Oh, FF, zo'n dagen zijn normaal al zo pittig, laat staan zwanger ;(

Ik vind het zo naar dat werkgevers zo vervelend kunnen zijn.
En dan prijs ik mezelf weer gelukkig met mijn fantastische werkgevers O+ Die zijn dolgelukkig als ze horen dat iemand zwanger is en staan altijd voor je klaar.
Sterker nog, een paar weken geleden zei mijn bazin: 'kijk maar of het lukt tot augustus. Als het eerder moet dan ga je in de ziektewet, als je geen zin meer hebt regelen we lekker vakantie voor je.' O+

Ik vond het bewegen in het begin voelen als zo'n spiertje waar je geen controle over hebt, van die bobbeltjes. Geen gekriebel hier ;)
Nu voelt het soms alsof ik een onderhuids insect heb, of ineens een karateles in mijn buik. Gezellig wel, zeker nu hij vandaag lekker om 11 uur begint :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 9 juni 2017 @ 00:58:38 #61
269689 crew  Viv
pi_171564488
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 19:56 schreef Nolita het volgende:
Nanuke, ik hou het er ook maar gewoon op dat baby rustig is. Ik kan me er niets bij voorstellen nog dat het pijn zou doen of ik er niet van kan slapen, nog maar even van genieten dus!
Dat hoeft ook niet per se, mijn baby heeft me werkelijk nooit pijn gedaan toen ze in de buik zat (afgezien van de bevalling :+ ) en haar bewegingen hielden me ook niet uit mijn slaap. :Y)
quote:
3s.gif Op donderdag 8 juni 2017 19:52 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wat voor mij altijd helpt is kijken naar de statistieken, die stellen mij heel erg gerust. Statistisch had ik weinig reden voor zorgen en heb me dus ook weinig zorgen gemaakt. :)
Dat deed ik ook. :Y) Ik had deze website gevonden waarbij je op basis van de eerste dag van je laatste menstruatie (LMP) kan uitrekenen wat per dag de kans op een miskraam is, en in de eerste 2 weken na je positieve test daalt dat risico al enorm!

Ik had me 2 dagen na de positieve test al gemeld bij de verloskundige en Moeders voor Moeders, dus ik ging wel uit van de kans dat het goed ging. O+ Voor MvM is vroeg aanmelden ook wel handig als je de volledige periode mee wil kunnen doen (van 6 tot 16 weken).
pi_171565399
@Littledrummergirl misschien heb je hier nog wat aan https://www.mensenrechten.nl/dossier/zwanger-en-werk
pi_171566765
Pff FF, dat klinkt zeer vermoeiend. Hopelijk is O. met zijn andere been uit bed gestapt vandaag.

Ldg, sterkte met uitzoeken vandaag, kan me voorstellen dat je een steen in je maag hebt hiervan.

Vivi: handige website! Ik zie dat ik gebaseerd op de eerste dag van mijn laatste menstruatie een week langer zwanger ben dan ik zelf denk te zijn, 5 weken 3 dagen. Zouden ze daar bij de verloskundige ook vanuit gaan of is dat anders als je de datum van je ovulatie weet? Weet iemand dat?
  vrijdag 9 juni 2017 @ 09:13:20 #64
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171566772
Thnx voor al het meedenken lieverds O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_171566826
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 09:12 schreef Roxy_Monke het volgende:
Pff FF, dat klinkt zeer vermoeiend. Hopelijk is O. met zijn andere been uit bed gestapt vandaag.

Ldg, sterkte met uitzoeken vandaag, kan me voorstellen dat je een steen in je maag hebt hiervan.

Vivi: handige website! Ik zie dat ik gebaseerd op de eerste dag van mijn laatste menstruatie een week langer zwanger ben dan ik zelf denk te zijn, 5 weken 3 dagen. Zouden ze daar bij de verloskundige ook vanuit gaan of is dat anders als je de datum van je ovulatie weet? Weet iemand dat?
In principe gaan ze uit van de eerste dag van je laatste menstruatie, tenzij je cyclus erg lang of onregelmatig is en je zeker weet dat die datum niet kan kloppen.
Maar tussen 9-13 weken krijg je de termijnecho en pas dan doen ze echt uitspraken over je termijn.
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  vrijdag 9 juni 2017 @ 09:18:34 #66
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_171566837
Heb je geen rechtsbijstandsverzering, Ldg? Dan kan je het bijna helemaal van je afzetten en hen het woord laten doen? Volgens mij hoef je helemaal niet naar dat gesprek maandag, hoor. Ziek=ziek.
ik weet trouwens heel goed wat een ander zou moeten doen, maar zelf ben ik ook niet zo'n held :@ Succes! :*
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_171566893
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 09:17 schreef twist02 het volgende:

[..]

In principe gaan ze uit van de eerste dag van je laatste menstruatie, tenzij je cyclus erg lang of onregelmatig is en je zeker weet dat die datum niet kan kloppen.
Maar tussen 9-13 weken krijg je de termijnecho en pas dan doen ze echt uitspraken over je termijn.
Oh ja, dat hoefde niet zo precies met 10 weken. Dat was inderdaad de reden dat ik het vroeg. Dan maakt het niet uit. :Y

Ik heb dit allemaal al eens eerder gedaan maar met mijn geheugen is het alsof het allemaal nieuw is ofzo. Verbazingwekkend hoe snel je dit soort dingen vergeet. :')
  vrijdag 9 juni 2017 @ 09:28:28 #68
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171566967
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 09:18 schreef LadyS het volgende:
Heb je geen rechtsbijstandsverzering, Ldg? Dan kan je het bijna helemaal van je afzetten en hen het woord laten doen? Volgens mij hoef je helemaal niet naar dat gesprek maandag, hoor. Ziek=ziek.
ik weet trouwens heel goed wat een ander zou moeten doen, maar zelf ben ik ook niet zo'n held :@ Succes! :*
Nee dus :'( dat soort dingen bedenk ik me altijd te laat. Ga wel vandaag ff lid worden van n bond denk ik. Kan geen kwaad ook lijkt me :P
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_171567545
quote:
3s.gif Op donderdag 8 juni 2017 19:52 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

Lastig OT, ik snap je dilemma. Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Misschien is het voor je gevoel al voldoende om een week (of meer) eerder te stoppen met MvM.

Dat had ik serieus nog niet eens zelf bedacht...ik denk dat ik me daar goed bij voel, dank voor de tip!

En heel veel sterke, LDG. Ik ben van mening ziek = ziek, maar ik kan me goed voorstellen dat er een hoop aspecten zijn die het niet zo simpel maken.
  vrijdag 9 juni 2017 @ 10:02:43 #70
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_171567636
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 23:28 schreef FlyingFish het volgende:
En in het kader van 'er zijn ook fijne werkgevers' en misschien ook nog nuttig voor iemand hier, mijn man heeft vandaag akkoord gekregen voor zorgverlof na de keizersnede en is de hele eerste maand van de tweeling thuis *O* kost hem wel 30% loon, maar dat hebben we er graag voor over, en waarschijnlijk dat hij in die maand nog wel wat kleine klusjes (vanuit huis) oppakt en dan vervalt die -30% ook. En mocht langer nodig zijn dan is dat ook te regelen! Dit geldt overigens alleen bij een keizersnede, bij een reguliere bevalling heb je daar geen recht op.
Ook zonder keizersnede heeft je man recht op 80uur dus 2 werkweken zorgverlof per jaar (jaar gaat tellen vanaf het moment dat je het voor het eerst opneemt).
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_171568002
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 10:02 schreef laziness het volgende:

[..]

Ook zonder keizersnede heeft je man recht op 80uur dus 2 werkweken zorgverlof per jaar (jaar gaat tellen vanaf het moment dat je het voor het eerst opneemt).
Ja, maar volgens mij alleen op te nemen als er daadwerkelijk iemand verzorgd moet worden, niet bijvoorbeeld als de partner nog in het ziekenhuis ligt want dan is er verzorging daarvoor, voor een klein kind dat daardoor thuis opgevangen moet worden mag zorgverlof niet gebruikt worden. In principe is het na een reguliere bevalling dus niet zomaar inzetbaar. Geen idee ook in hoeverre kraamzorg ervoor zorgt dat je er geen recht op hebt, je zou zeggen dat er dan ook verzorging thuis is en dus geen recht op zorgverlof van de partner. Maar goed, ik ben er ook niet in thuis, kreeg het als tip voor bij een keizersnede.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171568054
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 20:06 schreef CassElliot het volgende:

Pannenkoek, tijd om een beetje maling te hebben aan... ;) Jouw kindje, jouw wensen.
Eens. Ik schuif het wel af op zwangerschapshormonen. O-)

Fijn dat je het zo wel ziet zitten OT! :)
MvM vind ik soms nog steeds een gedoe. Voordeel is wel dat ik elke dag een herinnering zie dat ik nog moet drinken.

Mijn zwangerschapsdementie heeft ook toegeslagen. Vorige week vergat ik een afspraak voor mijn ID-bewijs, kon nog net op tijd afbellen. Vandaag was ik hem ook vergeten maar gaf mijn agenda nog op tijd een herinnering. Nou moet ik ook wel toegeven dat het aanvragen van mijn ID-bewijs niet héél hoog op de prioriteitenlijst staat. :@
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_171568227
Ldg, ziek is ziek. Je werkgever is geen arts, dus die gaat daar niet over. Je kunt een mailtje sturen (dan heb je het "zwart-op-wit") met je ziekmelding, en dat je je graag meldt bij de arbo-arts. Wel mag een werkgever vragen of er nog dingen zijn die je wel kan. Maar het antwoord daarop kan prima " nee" zijn. Wees alleen bedacht op een huiscontrole.

FF, wat fijn dat je man zorgverlof krijgt. Ik maak me hier best zorgen over... Ben om die reden (en omdat het herstel gewoon best lang en vermoeiend is), dat het hier weer een ks wordt... Praktisch gewoon niet te doen joh...
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 9 juni 2017 @ 11:03:35 #74
269689 crew  Viv
pi_171568756
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 09:22 schreef Roxy_Monke het volgende:
Oh ja, dat hoefde niet zo precies met 10 weken. Dat was inderdaad de reden dat ik het vroeg. Dan maakt het niet uit. :Y
Klopt, als iedereen al wist wanneer ze precies 10 weken zwanger zijn, hoefden ze die termijnecho niet aan te bieden. ;)

LDG wat een enorm rottige situatie met je werk. Dat je je moet ziekmelden vanwege werkstress wat ongezond is voor jou, de zwangerschap, jouw kindje en dan krijg je nog even een flinke portie daarvan mee naar huis ook. Echt belachelijk van die werkgever! :o Beter steken ze hun energie in het regelen van vervanging in plaats van jou proberen te forceren aan het werk te blijven. :( Ik hoop dat je het kan opbrengen om iets te communiceren in de trant van:

"Of jullie het administratief wel of niet willen "doorzetten" kan me niets schelen, maar ik ben in overleg met de bedrijfsarts per gisteren ziek thuis in het belang van mijn kindje. Tot in november! :W "
pi_171569045
quote:
0s.gif Op 8*9+vrijdag 9 juni 2017 10:31 schreef Sara82 het volgende:
Ldg, ziek is ziek. Je werkgever is geen arts, dus die gaat daar niet over. Je kunt een mailtje sturen (dan heb je het "zwart-op-wit") met je ziekmelding, en dat je je graag meldt bij de arbo-arts. Wel mag een werkgever vragen of er nog dingen zijn die je wel kan. Maar het antwoord daarop kan prima " nee" zijn. Wees alleen bedacht op een huiscontrole.

FF, wat fijn dat je man zorgverlof krijgt. Ik maak me hier best zorgen over... Ben om die reden (en omdat het herstel gewoon best lang en vermoeiend is), dat het hier weer een ks wordt... Praktisch gewoon niet te doen joh...
In dat geval zou ik het je man toch vast laten uitzoeken. Of het daadwerkelijk nodig/mogelijk is om er gebruik van te maken zie je dan later wel weer. Ondanks dat ik mijn moeder al paraat had staan en mn man sowieso makkelijk vrij had kunnen/thuis had kunnen werken indien nodig geeft het me toch wel veel rust om te weten dat hij er gewoon 100% is voor zolang dat nodig is. En voor hem zelf ook heel erg fijn dat hij er de eerste tijd bij kan zijn. Bij O heeft hij enkel de twee standaard dagen vrij genomen maar toen werkte hij net twee maanden bij zijn werkgever en heeft mn moeder de eerste dagen zonder kraamzorg veel geholpen.

En ik heb vandaag gelukkig weer mijn lieve O zonder stampvoeten *O* Dat maakt de dag zoveel makkelijker! En een goede nachtrust de nacht ervoor scheelt ook een hoop.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')