abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Admin dinsdag 6 juni 2017 @ 15:33:14 #101
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_171500276
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 11:14 schreef J.Appleseed het volgende:

Het enige waar ik nog niet goed uitkom is de drie apps aan de rechterkant van het Dock, na die 'divider'. Ik heb het idee dat het "recent apps" zijn maar je kunt ze niet verwijderen of zoiets. Ze blijven daar staan.
Waren dat niet gewoon suggesties? Ik meen me zoiets te herinneren uit de presentatie.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 6 juni 2017 @ 15:41:18 #102
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_171500491
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 13:08 schreef Splackavellie02 het volgende:
Zo, ik heb de MacBook Pro nu een klein weekje in gebruik en heb inmiddels alles wel getest wat ik wilde testen. Het is verre van een perfecte laptop, maar in sommige dingen was ik toch aangenaam verrast.

The good
- Het scherm is fantastisch. De resolutie is lager dan de resolutie van mijn vorige laptop, en in een groter scherm, maar dat is zo'n beetje het enige nadeel. Het vernieuwde scherm is belachelijk helder met mooie kleuren en goed contrast. Absoluut beter dan het scherm in het 2014 model van de 15" MacBook Pro.

- De speakers zijn beter dan elke andere laptop speaker die ik gehoord heb. Het geluid is vol, gebalanceerd en geven goed volume zonder te vervormen. Ideaal om een film op te kijken zonder externe speakers.

- Bouwkwaliteit en design zijn absoluut best in class. Ik had hiervoor de Razer Blade 14 en die had al fantastische bouwkwaliteit en een compact design. Maar waar die gelijk stond aan de vorige generatie MacBooks, doet deze generatie er nog een flinke schep bovenop.

- Laden gaat bizar snel, zeker gezien het formaat van de accu en het kleine laadblok. Mijn MacBook ging in minder dan twee uur van 0-100%

- Het toetsenbord heeft mij positief verrast. Dit was het punt waar ik het meest huiverig voor was. Ik vind het toetsenbord in de 12" MacBook echt vreselijk en vond het toetsenbord in de vorige generatie MacBook (samen met de Razer Blade en Surface Book) oneindig veel beter. Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van dit nieuwe toetsenbord. Het feit dat de toetsen zo oppervlakkig zijn is erg wennen, en ik vind het niet fijn dat typen zoveel lawaai maakt. Maar feit is wel dat ik op dit toetsenbord sneller typ en minder fouten maak dan op mijn vorige laptop. De nadelen van het toetsenbord lijken dus vooral te maken te hebben met mijn verwachtingen, want in praktische zin is het absoluut een verbetering!

- De SSD is SNEL!

The Bad

- Het trackpad is geen verbetering. MacBooks hebben al jarenlang veruit de beste trackpads van alle laptops en qua gevoeligheid, multitouch gestures en intu´tief gebruik, is dat nog steeds zo. Ondanks de gigantische vooruitgang die de betere Windows trackpads geboekt hebben, blijven MacBooks de beste in dit opzicht. Het trackpad van de nieuwe MacBook Pro is echter veel te groot, tot het punt waarop het de ervaring geen goed doet. Ik heb herhaaldelijk dat ik per ongeluk secondary touch doe, of dat het mislukt om bestanden te slepen omdat mijn hand weer ergens het trackpad aanraakt. Tijdens typen moet ik eraan denken mijn handen op te tillen, omdat mijn cursor wel eens verspringt als ik mijn handen op de laptop laat rusten. Ik zie echt niet in waarop het trackpad zo achterlijk groot moet zijn. Als Apple ondersteuning voor de Apple Pencil had toegevoegd, had ik het begrepen. Maar voor nu is bigger zeker niet better.

- Geen touchscreen. Dit weet je natuurlijk al als je een MacBook koopt, maar het gebeurt mij nog regelmatig dat ik uit automatisme op het scherm loop te prikken. MacOS leent zich echt goed voor touchscreen en ik hoop echt dat Apple dit in de toekomst toevoegt.

- Geen (micro)SD kaartslot. Van alle poorten die Apple weg gehaald heeft, stoort deze mij het meest. Sure, de Razer Blade had deze ook niet. Maar ook bij die laptop stoorde het mij.

- De Radeon 450 is echt een bijzonder matige GPU, zeker gezien de prijs die Apple voor de laptop vraagt.

- Geen magsafe meer! Dit is echt balen.

- Anno 2017 is Windows draaien onder Bootcamp geen prettige ervaring. Het werkt nog hetzelfde als het jaren geleden deed en hoewel de installatie zelf vlekkeloos verloopt, zijn de drivers van Apple heel matig. Waar je vroeger nog kon zeggen dat een MacBook (buiten het voordeel van MacOS) ook de beste Windows-laptop was, gaat die vlieger nu absoluut niet meer op. De grootste minpunten zijn het feit dat je niet van GPU naar integrated graphics kan switchen en het volledige gebrek aan ondersteuning voor Windows precision drivers en multitouch. Waar het trackpad in MacOS nauwkeurig, gevoelig en intu´tief is, is het in Bootcamp nagenoeg waardeloos. Gezien de goede trackpads in high end Windows-laptops is dit pure gemakzucht vanuit Apple.

The "meh"

- De Touch Bar doet mij niet veel. Het is leuk scrollen in YouTube, en helderheid/geluid instellen gaat iets vlotter dan met functietoetsen, maar het is absoluut geen vervanging voor een volwaardig touchscreen. Het feit dat er buiten de Apple applicaties bijna geen programma's zijn die het ondersteunen maakt het vooral een gimmick. MPlayerX en VLC kunnen wel ondersteuning gebruiken. Google Chrome ook.

- TouchID werkt goed en snel, maar heeft buiten inloggen en aankopen in de AppStore betalen ook niet veel functionaliteit.

- De poorten. Thunderbolt 3 is de nieuwe standaard, en het is handig dat je de lader aan beide kanten van de MacBook aan kunt sluiten. Maar het is absurd dat Apple niet een of twee verloopstukken levert bij een laptop van 2400 euro. Het is ook belachelijk dat Apple het verlengstuk van de laadkabel achterwege heeft gelaten, zeker gezien de beperkte lengte van de meegeleverde USB-C kabel. Gezien de veelzijdigheid van de poorten die erin zitten, kun je het niet echt een minuut noemen. Maar ook niet een overtuigend pluspunt.
Bedenk hierbij ook dat een RX 460 aardig te vergelijken is met wat er in de PS4 zit. Er zijn hele belangrijke verschillen (op sommige punten is de RX 460 sterker, op andere punten is de overklokte HD 7850 of de HD 7870 sterker) maar grofweg halen ze min of meer hetzelfde niveau qua prestaties.
- De accuduur is heel erg wisselend. Absoluut beter dan die van de Razer Blade, maar stukken minder dan die van de 2014 MacBook Pro 15". Erger dan dat is de wisselvalligheid van de accuduur. Soms doe ik ruim zes uur met de laptop voor hij leeg is, en andere keren amper vier uur met nagenoeg hetzelfde gebruik.

Al met al ben ik tevreden met de MacBook. Ik overweeg of ik hem niet ga ruilen tegen de 13" MBP met Touch Bar. Ik heb het idee dat het iets kleinere trackpad en de betere accuduur van het 13" model beter bij mijn gebruik past. En de Intel 550 graphics zijn niet heel veel zwakker dan de Radeon 450 in de 15" MBP met het oog op af en toe een game draaien. De 15" MacBook Pro is een uitstekende laptop: prachtig design, uitstekende bouwkwaliteit, hele goede performance voor alles behalve games (en Adobe Premiere) en een toetsenbord dat veel beter is dan testen in de winkel doet vermoeden. Maar het is ook een absurd dure laptop, waarvan ik persoonlijk niet vind dat hij zijn geld waard is. Ik heb het meest basic model van de 15" en bij mij staat er al 2399 euro op de factuur. Dat zou ik er zelf niet voor betaald hebben.
Ik dacht dat jij deze editie zou overslaan.
Voor laptopspeakers zijn die speakers van de nieuw MBP uitstekend maar ik zou er toch niet mee naar een film of serie willen kijken. :P

Ik heb me niet verdiept in de RX 450 (een snelle vergelijking geeft bij mij de indruk dat het om dezelfde hardware gaat maar met een ietsiepietsie verbeterd productieproces voor de RX 550 zoals de RX 580 vs. de RX 480), het verschil tussen de RX 550 en die ge´ntegreerde graphics van Intel is toch best wel groot. Hier een vergelijking met 630 van Intel.
Ga naar het einde van de video toe om de grafiekjes te zien. Ik ben geen fan van lowend-kaartjes behalve als je met virtuele machines werkt (Linux als OS, gaming en eventueel video's bekijken met optimalisatiesoftware in de virtuele machine) maar je hoeft weinig te doen om met een discrete grafische kaart dat gepruts van Intel te verslaan. ;)
Bedenk hierbij dat de RX 460 ongeveer half zo sterk is als de RX 480 en dat de HD 7850 eveneens ongeveer half zo sterk is als de RX 480 (bij Valley scoor je iets meer dan de helft van de punten als je die overklokt test), de HD 7850 overklokt is aardig te vergelijken met wat er in de PS4 zit.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bram_van_Loon op 06-06-2017 16:02:03 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 6 juni 2017 @ 16:01:21 #103
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171501041
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 15:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik dacht dat jij deze editie zou overslaan.
Zou ik ook, omdat ik de prijs absurd vond voor wat je krijgt. Dat vind ik nog steeds. Ik kon alleen gunstig mijn laptop ruilen, waardoor ik er significant minder voor betaald heb. Het zijn prachtige laptops, maar ik heb geen 2500 euro over voor een laptop met zo'n matige videokaart (of uberhaupt voor een laptop).
quote:
Voor laptopspeakers zijn die speakers van de nieuw MBP uitstekend maar ik zou er toch niet mee naar een film of serie willen kijken. :P
Ik wel. Zonder problemen. Sterker nog: met veel plezier.
quote:
Ik heb me niet verdiept in de RX 450 (ik weet niet of dat die evenveel CU's heeft als de RX 550), het verschil tussen de RX 550 en die ge´ntegreerde graphics van Intel is toch best wel groot. Hier een vergelijking met 630 van Intel.
Ga naar het einde van de video toe om de grafiekjes te zien. Ik ben geen fan van lowend-kaartjes behalve als je met virtuele machines werkt (Linux als OS, gaming en eventueel video's bekijken met optimalisatiesoftware in de virtuele machine) maar je hoeft weinig te doen om met een discrete grafische kaart dat gepruts van Intel te verslaan. ;)
Ik heb de 15" inmiddels geruild voor een 13", met Intel 550 graphics. Nog geen spel op gespeeld. Ik game niet zoveel op de laptop. Dat was ook de reden dat ik de Razer Blade ruilde tegen de MacBook. De 13" is helemaal te zwak om behoorlijk te gamen, maar wel lekker compact verder, en de accuduur is dik in orde.

Zelfs na ruim een jaar voornamelijk Windows 10 gebruikt te hebben, en daar tevreden over te zijn, voelt MacOS gebruiken echt als een verademing. Zelfs wanneer sommige dingen niet werken, die op Windows gewoon probleemloos werken :(
  dinsdag 6 juni 2017 @ 16:11:01 #104
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_171501277
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 16:01 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Zou ik ook, omdat ik de prijs absurd vond voor wat je krijgt. Dat vind ik nog steeds. Ik kon alleen gunstig mijn laptop ruilen, waardoor ik er significant minder voor betaald heb. Het zijn prachtige laptops, maar ik heb geen 2500 euro over voor een laptop met zo'n matige videokaart (of uberhaupt voor een laptop).
Ah, vandaar. :)

quote:
Ik wel. Zonder problemen. Sterker nog: met veel plezier.
Ik ben teveel verwend met beter geluid. Het is zoiets als dat mensen die IPS zijn gewend een TN-monitor niet meer kunnen pruimen. Als het moet kan ik het ermee doen maar films kijken is entertainment en dat stel ik dan wel uit totdat ik het op een betere manier kan doen. ;)

quote:
Ik heb de 15" inmiddels geruild voor een 13", met Intel 550 graphics. Nog geen spel op gespeeld. Ik game niet zoveel op de laptop. Dat was ook de reden dat ik de Razer Blade ruilde tegen de MacBook. De 13" is helemaal te zwak om behoorlijk te gamen, maar wel lekker compact verder, en de accuduur is dik in orde.

Zelfs na ruim een jaar voornamelijk Windows 10 gebruikt te hebben, en daar tevreden over te zijn, voelt MacOS gebruiken echt als een verademing. Zelfs wanneer sommige dingen niet werken, die op Windows gewoon probleemloos werken :(
Inmiddels nog even wat specs bekeken, de RX 450 is inderdaad nagenoeg identiek aan de RX 550, het verschil met de ge´ntegreerde graphics is dus erg groot. Als je er echter niet mee gamet of enkel spellen speelt die heel erg weinig eisten stellen (MoBa's, CounterStrike, zelfs Overwatch als je lage eisen hebt) dan zal het weinig verschil maken of dat je de RX 450 of de ge´ntegreerde graphics gebruikt. Echter, met die RX 550 - en dus ook met de RX 450 - kan je bijvoorbeeld wel GTAV spelen met overwegend hoge instellingen (AA op medium), op basis van mijn eigen ervaring vermoed ik dat Far Cry 3/4, Crysis 2/3 etc. dan ook wel prima te draaien is. Het is lowend maar lowend met de huidige discrete kaarten is midend uit 2012, misschien goed om te beseffen voor wie tussen deze twee twijfelt en ook graag wat gamet (andere lezers). ;)
Ik zou zelf trouwens ook niet snel gamen op een laptop, voor mij is en blijft een laptop een utility voor wanneer je buiten je huis per se een computer nodig hebt. Geef mij maar een soort van ultrabook: relatief goedkoop (rond de 1000 euro op dit moment), goed scherm, je kan het heel de dag gebruikt, laag gewicht en dun. Alleen dan een ultrabook met een Ryzen-APU zo gauw die uitkomt, dan heb je al snel een uitstekend apparaat voor een goede prijs. :)

Ik ambiŰer momenteel om over te stappen naar Linux (een Arch-distro) en Windows in een virtuele machine te draaien, zoiets als Bootcamp, er zitten wat haken en ogen aan (tweede grafische kaart nodig etc.) maar het is mogelijk om dit te doen zonder een noemenswaardig (1%) performanceverlies te hebben. In ieder geval is het een leuk projectje. Ik wacht op nieuwe hardware en ik moet nog een energiezuinige (ik wil geen ventilator van de kaart horen) lowend grafische kaart vinden, het mag tweedehands zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bram_van_Loon op 06-06-2017 16:19:38 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 6 juni 2017 @ 22:41:59 #105
50442 DaMook
Mac en Tosh (EN MAYBE Lisa)
pi_171512987
Jammer dat de MacBook geen touchbar heeft gekregen, dan had ik hem meteen gaan halen als vervanging van mijn 2012 MBP 13" .
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
pi_171513007
quote:
99s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 22:41 schreef DaMook het volgende:
Jammer dat de MacBook geen touchbar heeft gekregen, dan had ik hem meteen gaan halen als vervanging van mijn 2012 MBP 13" .
gimmick :P
  dinsdag 6 juni 2017 @ 23:07:45 #107
11697 Junkie
VideoFreak :)
pi_171513810
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 15:00 schreef Splackavellie02 het volgende:
De Kobo eReaders hier in huis worden niet herkend door de MacBook Pro. Hij laadt wel op als ik hem via USB verbind, maar het "computer detected: connect" scherm komt niet in beeld. Bij schijfbeheer worden ze ook niet herkend.

Het gaat om de Kobo Aura en Kobo Aura HD en op zowel de 13" MBP met Touch Bar en de 12" MacBook worden ze niet herkend. De MacBook Air herkent ze wel.

Iemand een idee hoe ik dit fix? Via Google had ik een "fix" gevonden waarbij je de reader als externe schijf moest repareren in Disk Utility, maar daarin wordt hij ook niet herkend.
Kan je de opgeslagen boeken nog wel zien op de eReader?
Probeer eens met een andere USB poort of met een USB-hub?

Zit er een MicroSD in? Probeer die eens te lezen met een SD kaart lezer?
<a href="http://www.flickr.com/photos/kimmo/" rel="nofollow" target="_blank">Flickr</a> | <a href="http://www.last.fm/user/Junkie81" rel="nofollow" target="_blank">LastFM</a>
  woensdag 7 juni 2017 @ 10:15:49 #108
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171518404
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 23:07 schreef Junkie het volgende:

[..]

Kan je de opgeslagen boeken nog wel zien op de eReader?
Probeer eens met een andere USB poort of met een USB-hub?

Zit er een MicroSD in? Probeer die eens te lezen met een SD kaart lezer?
Ik heb een USB-C hub. Als het daaraan ligt, moet ik een andere halen. Mijn iPhone en Android toestel worden wel gewoon herkend.

Ik heb de hub op alle vier de USB-C poorten geprobeerd
Ik heb beide USB poorten van de hub geprobeerd
Ik heb drie verschillende MicroSD kaarten geprobeerd
Ik heb een van de ereaders een factory Reset gegeven
Ik heb de Kobo desktop software ge´nstalleerd en het via Calibre geprobeerd. Beiden werkten niet

Als ik boeken op de MicroSD zet, worden deze overigens wel gelezen (nadat ik de reader ingesteld heb via WiFi). Ik heb echter geen manier gevonden om de boeken van de MicroSD naar het interne geheugen te kopiŰren, wat ik wel graag zou doen.

Daarnaast wil ik gewoon dat het werkt, omdat beheren via Calibre veel praktischer is.
pi_171529298
Iemand een tip wat te gebruiken om video's van sites te downloaden? Heb Flashgot, maar kom er niet meer goed uit. Kan aan mij liggen of dat de video's zijn afgeschermd waardoor het menu niet goed werkt. Ben geen techneut, dus liefst beetje simpel gebruiksvriendelijk iets.
  woensdag 7 juni 2017 @ 18:15:01 #110
217148 Saninl
Kermit is gangstar!
pi_171529790
Vraagje;

Wat is de beste manier om mijn MacBook air 13" (2011) volledig te backuppen en vervolgens volledig terug te zetten? Is dat 100% betrouwbaar middels een recente reservekopie?

Ik denk (/hoop) dat ik een softwarematig defect heb in m'n toetsenbord en hoop dat door een volledig 'herstel' op te lossen. Anders wordt het een flinke uitgave in een van de net aangekondigde MacBooks...
  woensdag 7 juni 2017 @ 18:17:50 #111
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_171529841
Pram reset al geprobeerd?
Die Schei▀e bleibt gleich, nur die Fliegen ńndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 7 juni 2017 @ 19:27:11 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171531738
quote:
99s.gif Op woensdag 7 juni 2017 18:17 schreef XL het volgende:
Pram reset
Handig als de baby huilt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 juni 2017 @ 19:30:31 #113
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_171531855
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Handig als de baby huilt
Is pram reset geen goed advies meer? Vroeger loste dat alle mac problemen op. Moet zeggen dat ik sinds OSX minder problemen heb en sinds Intel eigenlijk helemaal niks meer.

Alleen luxe problemen, wil nog steeds wifi uit kunnen schakelen op basis van geo-fencing
Die Schei▀e bleibt gleich, nur die Fliegen ńndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 7 juni 2017 @ 19:33:56 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171531975
quote:
99s.gif Op woensdag 7 juni 2017 19:30 schreef XL het volgende:

[..]

Is pram reset geen goed advies meer? Vroeger loste dat alle mac problemen op. Moet zeggen dat ik sinds OSX minder problemen heb en sinds Intel eigenlijk helemaal niks meer.

Alleen luxe problemen, wil nog steeds wifi uit kunnen schakelen op basis van geo-fencing
Pram
61L6gMa7PdL._SY355_.jpg


PRAM reset
feb5_2.jpg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 juni 2017 @ 19:53:40 #115
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171532647
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 18:15 schreef Saninl het volgende:
Vraagje;

Wat is de beste manier om mijn MacBook air 13" (2011) volledig te backuppen en vervolgens volledig terug te zetten? Is dat 100% betrouwbaar middels een recente reservekopie?

Ik denk (/hoop) dat ik een softwarematig defect heb in m'n toetsenbord en hoop dat door een volledig 'herstel' op te lossen. Anders wordt het een flinke uitgave in een van de net aangekondigde MacBooks...
SuperDuper of Carbon Copy cloner maken een exacte schijfkopie. Die is zelfs bootable, dus je kunt vanaf een externe schijf booten en dan de backup terugzetten.
  woensdag 7 juni 2017 @ 20:23:50 #116
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_171533652
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pram
[ afbeelding ]


PRAM reset
[ afbeelding ]
Oh, het is een grapje. Ik dacht dat pram reset misschien niet meer bestond en mijn advies onzin was. Nou ja, pram reset was vroeger iets wat rare dingen in os 9 oploste, volgens mij heb ik het bij mijn iBook ook nog wel eens gebruikt. Het is software matig, maar leek altijd hardware problemen op te lossen
Die Schei▀e bleibt gleich, nur die Fliegen ńndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_171537979
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 18:15 schreef Saninl het volgende:
Vraagje;

Wat is de beste manier om mijn MacBook air 13" (2011) volledig te backuppen en vervolgens volledig terug te zetten? Is dat 100% betrouwbaar middels een recente reservekopie?

Ik denk (/hoop) dat ik een softwarematig defect heb in m'n toetsenbord en hoop dat door een volledig 'herstel' op te lossen. Anders wordt het een flinke uitgave in een van de net aangekondigde MacBooks...
'Backup' is het Engelse woord voor reservekopie. Die twee betekenen dis hetzelfde, maar jij lijkt er twee verschillende dingen onder te verstaan.
Kun je dat toelichten?

Ik heb meer dan eens met succes een door Time Machine gemaakte reservekopie gebruikt om een MacBook opnieuw te installeren. Als je niet zelf uitsluitingen aangegeven hebt wat niet bewaard moet worden is dat volledig genoeg.
  woensdag 7 juni 2017 @ 22:43:08 #118
217148 Saninl
Kermit is gangstar!
pi_171538368
quote:
99s.gif Op woensdag 7 juni 2017 18:17 schreef XL het volgende:
Pram reset al geprobeerd?
Thnx voor de tip! Tot vanavond nog niet geprobeerd, maar het heeft helaas niet geholpen.

quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 19:53 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

SuperDuper of Carbon Copy cloner maken een exacte schijfkopie. Die is zelfs bootable, dus je kunt vanaf een externe schijf booten en dan de backup terugzetten.
Wat is het verschil met reservekopie en jouw alternatieven?

quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 22:29 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:

[..]

'Backup' is het Engelse woord voor reservekopie. Die twee betekenen dis hetzelfde, maar jij lijkt er twee verschillende dingen onder te verstaan.
Kun je dat toelichten?

Ik heb meer dan eens met succes een door Time Machine gemaakte reservekopie gebruikt om een MacBook opnieuw te installeren. Als je niet zelf uitsluitingen aangegeven hebt wat niet bewaard moet worden is dat volledig genoeg.
Backup is in mijn ogen inderdaad een Engelse term voor een reservekopie. Dit neemt niet weg dat Apple het in zijn software anders kan inrichten dan de vertaling doet vermoeden ;). Aangezien ik -gelukkig- tot op heden nog nooit gebruik heb hoeven maken van reservekopie stelde ik toch even de vraag.

Naar mijn weten heb ik niets aparts aangevinkt en zal ik dus aanstaand weekend een verse reservekopie maken en dan de Macbook helemaal opnieuw installeren. Het blijft een beetje spannend om alle instellingen en documenten/programma's te verwijderen, maar dat moet goed komen gezien de betrouwbaarheid van Apple/MacOSX _O_

Thnx voor alle input ^O^
pi_171542355
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 22:43 schreef Saninl het volgende:

[..]

Thnx voor de tip! Tot vanavond nog niet geprobeerd, maar het heeft helaas niet geholpen.

[..]

Wat is het verschil met reservekopie en jouw alternatieven?
Hoezo verschil?
Super Duper, Carbon Copy, Time Machine, Crashplan, Backblaze etc. zijn allemaal verschillende oplossingen om een reservekopie te maken.

"Reservekopie" is zo'n algemene term, zelfs als je zelf gewoon wat bestanden kopieert naar een externe schijf kun je dat een reservekopie noemen.
pi_171547900
Wordt het overigens niet tijd voor een nieuwe, bij-de-tijdse OP? Ik heb er al eentje gemaakt als jullie interesse hebben :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 27% gewijzigd door J.Appleseed op 08-06-2017 14:17:43 ]
pi_171612365
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_171613186
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 21:13 schreef TC03 het volgende:
HomePod is wel een slechte naam. :{
Ding hoort alles wat je zegt, vertelt je wat je moet doen, bepaalt welke muziek je wel en niet mag beluisteren:

De iWife.
  zondag 11 juni 2017 @ 13:12:29 #123
217148 Saninl
Kermit is gangstar!
pi_171615511
ei5bvq.png

:9~

Om mijn Macbook Air 13" (2011) in de kast te kunnen leggen na vele trouwe dienstjaren ^O^

Ondanks 6 jaar sparen doet het wel pijn in de studentenportemonnee ~O>
  zondag 11 juni 2017 @ 13:14:14 #124
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_171615557
quote:
99s.gif Op zondag 11 juni 2017 13:12 schreef Saninl het volgende:
[ afbeelding ]

:9~

Om mijn Macbook Air 13" (2011) in de kast te kunnen leggen na vele trouwe dienstjaren ^O^

Ondanks 6 jaar sparen doet het wel pijn in de studentenportemonnee ~O>
Die prijs zit wel heel dicht bij de 15". Zeker weten dat je niet voor de extra power daarvan wilt gaan?
  zondag 11 juni 2017 @ 13:20:05 #125
429367 DKUp
The one and only
pi_171615693
Ik wacht even op de Back 2 School actie en ik ga waarschijnlijk voor de standaard Macbook Pro :+
BATMAN BATMAN BATMAN
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')