abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 mei 2017 @ 02:15:56 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_171292839
Zzp'er ziet gat in de markt in uitvaartbranche

quote:
Een uitvaart wordt persoonlijker en in sommige gevallen goedkoper door een toename van zzp'ers in de uitvaartsector. Volgens de branchevereniging steeg het aantal zelfstandigen van ongeveer 1200 naar ongeveer 1800.



Het afgelopen jaar waren er rond de 149.000 sterfgevallen in Nederland. Door vergrijzing zal dit aantal de komende jaren toenemen. Het aantal uitvaartondernemingen stijgt sneller dan het aantal uitvaarten.

Het laatste eerbetoon aan een dierbare wordt al enkele jaren ook op andere locaties dan in een uitvaartcentrum bewezen. Zo worden ook bos, strand en duinen als uitvaartlocatie aangeboden. Die extra mogelijkheden, en de groei van het aantal sterfgevallen, zijn zzp'ers niet ontgaan.

Om te vergelijken vroeg Hidde van Schaik van Uitvaartmarkt.nl bij verschillende partijen offertes aan. Tegenwoordig komen de meeste uitvaartoffertes volgens hem niet boven de 4000 euro uit. Dat was enkele jaren geleden anders: een uitvaart kostte vaak meer dan 7000 euro. Volgens hem is het groeiend aantal zzp'ers de oorzaak van lagere prijzen.

"Zelfstandigen concurreren enorm onderling. Extra uitgaven worden niet vergoed door verzekeringen. Mensen moeten betalen voor advies over een uitvaart. Families worden daardoor kritischer en vergelijken aanbieders," zegt Van Schaik.

Lage lasten

De geschetste ontwikkeling leidt tot budgetpakketten, die minder dan duizend euro kosten. "Zzp'ers kunnen dit aanbieden," zegt van Schaik. "Zij hebben lage vaste lasten en huren veel in."

Paul Koelslag van Branchevereniging Uitvaartondernemingen ziet de trend van goedkope uitvaarten ook, maar hij bestrijdt dat de gemiddelde prijzen dalen. "Mensen denken nu veel meer na over wat voor uitvaart ze willen en daar hoort dan eenmaal een prijskaartje bij. Daar springen nu veel zzp'ers op in."

''Ik kan het hele jaar door in de natuur terecht.
Uitvaartondernemer Monique van Reisen

Monique van Reisen is sinds bijna een jaar jaar actief in de uitvaartbranche. Ze begon na de zomer van 2016 en verzorgde inmiddels zes uitvaarten. Van Reisen helpt met het afscheid en begeleidt de familie. Voor praktische zaken, zoals het regelen van een crematorium en de behandeling van het lichaam, huurt zij andere zzp'ers in, zoals een uitvaartverzorger.

"Voor alternatieve uitvaartlocaties werk ik samen met de gemeente Noordwijk en Staatsbosbeheer. Ik kan het hele jaar door in de natuur terecht", zegt Van Reisen.

Populair

Iederereen kan het uitvaartberoep uitoefenen, het is niet wettelijk beschermd. Volgens Paul Koelslag van de branchevereniging wordt het beroep steeds populairder, omdat uitvaarten persoonlijker worden en minder lopende-band-werk zijn.

"Uitvaartondernemingen hoeven geen personeelsadvertenties te zetten. De mensen melden zich zelf," zegt hij.

Om de kwaliteit van een uitvaart hoog te houden, is er een keurmerk ontwikkeld door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Het keurmerk garandeert gekwalificeerd personeel. Ook mogen de uiteindelijke kosten van een uitvaart niet hoger zijn dan vooraf afgesproken.

http://nos.nl/artikel/217(...)uitvaartbranche.html
Beste FOK!kers,

Het is goed toeven in ons welvarend NL, waarvan men intussen massaal op de hoogte is.
Met rasse schreden trekt de economie aan en neemt de welvaart toe B:)B :Y) , waardoor menig ondernemer er dus ook weer een gat in ziet en flink aan de weg timmert. :7~

Wat kan ik zeggen? Helaas staat menig hardwerkend en veelal eerbaar burger er mogelijk niet dagelijks bij stil dat óók het aantal sterfgevallen jaarlijks zal gaan toenemen, waaronder zijzelf of hun dierbaren zich mogelijk kunnen scharen. Zo goed en zo kwaad als het gaat; deze toename aan sterfgevallen is reeds onderbouwd. Derhalve is het best van belang dat men in de loop der tijd voldoende rekening houdt met het onvermijdelijke. :'( :o

Afgelopen avond in de Jopenkerk merkte iemand in onze nabijheid op dat mensen in ons land in letterlijke zin 'n steeds langere adem krijgen. Er zijn bovendien plaatsen waar het bijzonder goed toeven is, zoals bij ons in het Haerlemsche waar het aantal sterfgevallen volgens zeggen lager ligt dan elders in NL. *) Dat alles doet de mens hier uiteraard zienderogen goed. Maar de medische wetenschap en alle medische voorzieningen incluis doen elders toch ook een flinke duit in het zakje, waardoor het aantal ouderen mettertijd flink toeneemt. Deze ontwikkeling gaat dus ook steeds meer op in contreien waar u woonachtig bent, mag ik aannemen. :7~

De levensverwachting is fors toegenomen en hopelijk plukt u daar voorlopig ook de rijpe vruchten van. Maar in elke uithoek van ons koninkrijk doet de tand des tijds nu eenmaal z'n werk, waarvan de vergrijzing uiteraard ook belangrijk onderdeel uitmaakt. Wel, legio andere oorzaken waardoor iemand de Aarde zou kunnen gaan verlaten zijn inherent aan overlijdenszaken :{ , derhalve is anticiperen op 'n uitvaart onder gunstige voorwaarden zeker geen overbodige zaak. ;)

Enfin, aan uitvaarten zit inderdaad 'n aardig kostenplaatje. Behalve deze vrij onaangename regeling is het altijd prettig om het nuttige met het aangename te kunnen verenigen. 14.gif De weledele heer H. van Schaik van Uitvaartmarkt.nl weet hierover goed mee te praten in onze optiek. :s) :s)
Hoewel men rekening dient te houden met kleine ongemakken - voortkomend uit een ware toename aan uitvaartondernemers (zzp'ers) en hun onderlinge concurrentie waardoor men uiterst selectief een aanbieder zal dienen te kiezen - zien veel families duidelijk financiële voordelen in hunner aanbiedingen. oor deze ware toename aan uitvaartondernemers. :7~

Thans zijn er genoeg prachtige locaties waar zzp'ers hun waardige diensten kunnen aanbieden inzake begrafenissen of crematies >:O , waarbij nabestaanden passende ruimte geboden wordt om afscheid te kunnen nemen. Inderdaad is men niet per se aangewezen op een uitvaartcentrum op locatie. Het keurmerk (SKU) staat voor kwaliteit en kosten die binnen de perken blijven. Kortom, het zorgt ervoor dat men een tot in de puntjes verzorgde uitvaart krijgt. :B

Vanaf de zijlijn in het Haerlemsche :Y) :9 volgen wij uiteraard alle prachtige ontwikkelingen van de laatste tijd op de voet, waaronder deze voortvarende mogelijkheid die men al bijna een win-win-situatie kan noemen voor de afnemer in kwestie.
Zowel in uw portemonnee als dat van menig ander NL'er zal het nuttige met het aangename verenigd worden. Me dunkt, het is één van de vele gunstige ontwikkelingen die getuigen van 'n prima goed. :7~

En ja, wanneer u het stukje hierboven ook goed gelezen heeft weet u dat 't aantal sterfgevallen duidelijk minder hard gaat, ondanks het toenemend aantal sterfgevallen en uitvaartondernemingen. ;)

Allen 'n fijne nacht toegewenst!!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_171342295
Zo een lap tekst en een regeltje conclusie aan het eind. :')

i.i.g. weten we ook dat in deze branche het geboortecijfer altijd het laagst zal zijn. })
  woensdag 31 mei 2017 @ 09:27:39 #3
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_171342347
quote:
Monique van Reisen is sinds bijna een jaar jaar actief in de uitvaartbranche. Ze begon na de zomer van 2016 en verzorgde inmiddels zes uitvaarten. Van Reisen helpt met het afscheid en begeleidt de familie. Voor praktische zaken, zoals het regelen van een crematorium en de behandeling van het lichaam, huurt zij andere zzp'ers in, zoals een uitvaartverzorger.

"Voor alternatieve uitvaartlocaties werk ik samen met de gemeente Noordwijk en Staatsbosbeheer. Ik kan het hele jaar door in de natuur terecht", zegt Van Reisen.
Ze is dus gewoon verkapt werkloos.

Van 6 uitvaarten in bijna een jaar tijd kan je niet leven.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_171342435
"Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Het keurmerk garandeert gekwalificeerd personeel"
Ze bedoelen; beschermen de markt en de prijzen zodat die exorbitant hoog kunnen blijven.
Maar goed, meer concurrentie is prima, wat die gasten vragen voor die kleffe broodjes ham een kaas is ongehoord.
Racist
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')