FOK!forum / Weer, Klimaat en Natuurrampen / Meer dan 150 doden door overstromingen Sri Lanka
aloazondag 28 mei 2017 @ 16:58
Meer dan 150 doden door overstromingen Sri Lanka


In Sri Lanka zijn meer dan 150 mensen omgekomen door overstromingen als gevolg van twee dagen zware regenval na een lange periode van droogte. En er is nog meer noodweer op komst. Er worden nog ruim 100 mensen vermist. De leider van de reddingsoperatie verwacht niet dat er nog overlevenden worden gevonden.

Veel mensen raakten bedolven onder modderstromen. Een aantal dorpen staat helemaal blank.

Meer dan 100.000 mensen zijn ondergebracht in opvangcentra. Het totale aantal vluchtelingen is onduidelijk. Militairen zijn ingezet om de wegen vrij te maken naar de getroffen gebieden in het westen en zuiden van het land. Sommige delen zijn alleen per boot bereikbaar.

Hulpgoederen

Mensen waden door kniehoog water om bij de vrachtwagens te komen die hulpgoederen afleveren en mensen evacueren. Op verzoek van de regering helpt de VN bij de operatie. Ook brengt de VN waterzuiveringstabletten, tenten en andere eerste levensbehoeften naar de vluchtelingen en evacués.

India heeft inmiddels twee schepen met hulpgoederen naar Sri Lanka gestuurd en ook Pakistan en de VS hebben hulpgoederen toegezegd.

Er komen steeds vaker modderstromen voor na hevige regenval in Sri Lanka. Het land is voor een groot deel ontbost om er thee- en rubberplantages te vestigen. In mei kwamen meer dan 100 mensen om bij een aardverschuiving.

http://nos.nl/artikel/217(...)ingen-sri-lanka.html


:{
aloawoensdag 31 mei 2017 @ 18:33
Noodweer Sri Lanka kost aan meer dan tweehonderd mensen het leven


Het dodental door het hevige noodweer op Sri Lanka is verder opgelopen. De nationale rampendienst vertelde woensdag dat reddingswerkers tot dusver 202 slachtoffers hebben geborgen.
Er worden nog 96 mensen vermist. Voor bijna tachtigduizend inwoners is noodopvang geregeld.

Volgens de autoriteiten zijn meer dan zeshonderdduizend Sri Lankanen direct getroffen door de aardverschuivingen en overstromingen, veroorzaakt door een cycloon. Veiligheidstroepen zijn ingezet om de drinkwatervoorziening te herstellen en bewoners te helpen bij hun terugkeer naar huis.

Hulpdiensten Sri Lanka in actie vanwege hevige overstromingen Hulpdiensten Sri Lanka in actie vanwege hevige overstromingen
Onderweg
De minister van Buitenlandse Zaken Ravi Karunanayake zei dat al zestien landen hulpgoederen hebben gestuurd, er is nog meer onderweg. Voor de gebieden die zijn getroffen door de overstromingen heeft het ministerie een negatief reisadvies afgegeven.

http://www.nu.nl/buitenla(...)rd-mensen-leven.html
StarGazervrijdag 2 juni 2017 @ 15:00
En vooral door blijven ontbossen.