abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 juni 2017 @ 11:19:37 #101
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_171393415
T eet al tijden met een lepel, en soms met een vork. No way dat we hem nog mogen voeren, dat resulteert gegarandeerd in een dramabui...
pi_171393836
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 11:09 schreef Myrr het volgende:
Ah. Hier is na zijn 14 maanden prik niets nieuws meer ingepland, zal vanzelf wel weer eens een brief krijgen denk ik?

Eten met lepel probeert hij wel, maar vlak voor zijn mond kiepert alles eraf dus ik doe het nog even zelf als papa thuis is en als er samen zijn en we eten iets dat niet teveel zooi geeft dan kook ik iets extra en laat ik hem zelf eten.

Als hij een keer zijn eten uitspuugt ofzo en niet meer wil eten... Dan niet. Maar goed, hij knaagt zelfs zijn broodkorsten vrolijk op.


Even afkloppen, hoop dat kind twee en evt. kind drie ook zo gaan zijn.
Wij kregen toen met 18 maanden een afspraak voor een huisbezoek..
Moeten nu met 2 jaar weer.

Eten: W. eet vooral groenten. Kunnen er niet genoeg van zijn, vooral bonen. Aardappel en vlees hoeft 'ie niet als we bonen eten. 8)7

Eten met lepel lukt hier inmiddels ook aardig. Dus waar mogelijk mag 'ie dat lekker zelf doen!

Praten gaat hier ook als een speer, vanochtend zei ik iets als "goh, waar is papa nu?", waarop W. zegt: "mama! Papa does!"
En inderdaad; die stond onder de douche..
pi_171393982
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 08:22 schreef Myrr het volgende:

[..]

Heb je dan niet zoiets van Joe dan eet je lekker geen groenten? Zou hier zelf nooit zo laten beheersen denk ik, maar we hebben dan ook een makkelijke eten die gewoon ook zijn groente eet.

Of wellicht gewoon eerst groenten op zijn bord leggen en pas als dat op is de rest erbij.
Dat makkelijk groente eten kan van de een op andere dag zomaar veranderen. O at vroeger ook alles wat hij kreeg, pas de laatste maanden dat hij kritisch aan het worden is.

Hij krijgt ook eerst zijn groente en pas andere dingen als hij daar iets van gegeten heeft. Vlees krijgt hij sowieso niet zelf, alleen wat stukjes van ons nadat hij verder al wat gegeten heeft. En hij is dol op aardappels in welke vorm dan ook. En al het eten waar groente gewoon doorheen zit is ook geen probleem, zolang het maar geen grote groene stukken zijn.

Al het eten moet hier overigens zelf opgegeten worden, met vork en lepel. Als het opscheppen niet zo goed gaat dan krijgen we de lepel of vork toegestoken om er wat op te doen, maar owee als we voeren. Met een toetje werd hij laatst helemaal woest toen hij het niet zelf mocht doen, en hoe lekker hij hem ook vond, daarna weigerde hij om hem nog op te eten :') Het eten met bestek heeft hij overigens zelf geleerd. De eerste maanden ging er meer langs dan in zijn mond omdat hij de lepel vlak voor z'n mond omdraaide, maar sinds een paar weken beheerst hij de motoriek van het draaien en sindsdien ligt er ook veel minder op de grond. Gewoon laten proberen dus, komt vanzelf. En rekening houden met extra schoonmaakwerk.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171394722
Oke maar corrigeren jullie hoe je kind de lepel/vork vasthoudt of komt dat vanzelf wel een keer goed? :P

Myrr ben je weer zwanger of lees ik het verkeerd? :)
pi_171395058
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 12:25 schreef hetzusjevan het volgende:
Oke maar corrigeren jullie hoe je kind de lepel/vork vasthoudt of komt dat vanzelf wel een keer goed? :P

Myrr ben je weer zwanger of lees ik het verkeerd? :)
Nee, was het maar zo'n feestje. Moet nog een jaar studie en daarna eerst maar een baan zien te vinden.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 12:48:15 #106
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_171395111
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 12:25 schreef hetzusjevan het volgende:
Oke maar corrigeren jullie hoe je kind de lepel/vork vasthoudt of komt dat vanzelf wel een keer goed? :P

Myrr ben je weer zwanger of lees ik het verkeerd? :)
Zolang hij de lepel of vork vasthoudt vid ik het best. Het sociaal acceptabel vasthouden komt later wel...
pi_171395385
Kwam hier vanzelf goed zusjevan. In eerste instantie was het hier ook gewoon recht vasthouden, maar hij merkte vanzelf dat draaien makkelijker ging en nog wat later wat de handigste draai was. En nog steeds gaat het ook af en toe fout, en dingen als rijst doet hij nog af en toe met zijn andere hand erop om te voorkomen dat het er weer af valt
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171401766
Voeren is hier ook verboden! Dus laat ik hem lekker aanklooien met lepel en vork en vaak handen. De hond eet de restjes en na het eten poets ik even.
Hij kán wel netjes eten: gisteren een raketje na het eten, zonder knoeien van het stokje af gegeten... dan wel ja :')

Groenten zijn helaas een minder grote hit tegenwoordig. Laatst shoarma met sperziebonen geroerbakt, heeft hij alle boontjes er tussenuit gepulkt en de shoarma gegeten.
Meestal gaat hij aan het einde dan toch beginnen aan de groenten en anders niet, ook geen ramp.
Ik vind gezelligheid aan tafel het allerbelangrijkst.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_171408543
Zusjevan over de tuitbeker, L heeft daar nooit uit gedronken, wel uit de rietjesbeker. Rietjesbeker drinkt ze dagelijks uit en ook uit de open beker. Met de open beker kiezen we wel de momenten, want als ze te haastig is kunnen we gaan omkleden ;). Verder kan ze wel goed uit de open beker drinken, maar ik vind het wel fijn om er zelf dan bij te zijn. Rietjesbeker kan ze altijd pakken als ze dorst heeft dus dat is daarom handig!

L kan zelf goed met de lepel eten. Vork op de een of andere manier minder, dus ook nog vaak met de handjes. Vorkje leggen we wel altijd op tafel zodat ze er mee kan oefenen, maar ze eet toch nog vaak met de handjes.

L eet groenten vaak wel goed. Pasta ook. Vlees laat ze liggen en aardappels meestal ook. Maar ze kan de ene keer een bepaalde groente erg lekker vinden en de andere keer weer minder. Gelukkig eet ze meestal wel een deel van de maaltijd goed en ik vind het ook belangrijk dat de sfeer goed is, dus probeer niet te veel aandacht te schenken aan wat ze niet eet.

Hier de 2e slaap drama avond deze week : (. Echt zo zielig en ik word er helemaal onzeker van... Geen idee hoe het zou kunnen komen. Ik vind het op dit moment zelf zo lastig om er mee om te gaan. Misschien ook beetje emotioneel door de hormonen. Ze slaapt nu wel, maar het liefst zou ik haar gaan knuffelen. Ik ga ook maar gauw slapen!
pi_171412564
Lastig is dat, vieve. Wij waren vanmorgen om 5 uur weer wakker. En wat een drama was dat. Man man man, niets is goed op dat moment. T wil op dit moment ook niets van de duutser weten, dat is ook erg vervelend voor iedereen. De duutser mag hem soms niet eens aanraken...
pi_171413517
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 06:27 schreef Jagärtrut het volgende:
Lastig is dat, vieve. Wij waren vanmorgen om 5 uur weer wakker. En wat een drama was dat. Man man man, niets is goed op dat moment. T wil op dit moment ook niets van de duutser weten, dat is ook erg vervelend voor iedereen. De duutser mag hem soms niet eens aanraken...
Herkenbaar, hier hebben we ook steeds van die momenten, met name s avonds laat, rond 23:00. Dan heeft W. al liggen slapen vanaf 20.00, is dan ineens boos wakker en niks helpt. Ik heb hem gisteren maar eens gewoon laten liggen (wel even wezen kijken, bolletje geaaid en toen weer weg), dat ging tot op heden nog het beste (na een paar minuten was het weer stil).

Overigens hier gisteravond rond 20:00 ook groot drama, ik was bezig met W. op bed leggen, nam nog ergens een hap brood (was pas laat thuis) en bijt op de een of andere manier op dat brood 1 van mijn kiezen stuk. En niet een stukje eraf, nee, echt COMPLEET door midden. Het binnenste deel van die kies zat meteen los (alsof je een tand wisselt los zeg maar) en het deed onwijs zeer. Ik kon dus direct weer naar de spoedtandarts en man moest W. verder naar bed brengen. DRAMA. W. snapte er (uiteraard) helemaal niks van dat mama ineens weg moest, was het er ook overduidelijk niet mee eens.. Zo'n gedoe. Ik ging er zelf bijna overstuur van weg.
pi_171433276
Hier momenteel ook een wakkere dreumes. Ik weet ook niet wat het is, maar groot drama en aandacht geven zorgt voor willen spelen. En ook hier is het de derde nacht op rij.... Hangt er iets in de lucht of is het het weer?
Het is hier overigens andersom en wil meneer niks van mij hebben, maar alleen man is goed genoeg.

Vieve, deinen jullie ook mee op de klanken van Harmony of Hardcore? Wij wel, de wind staat goed :) Baby doet er goed op, nu dreumes dus nog.
pi_171433759
Hoe gaat het nu met je kies sillie? Heeft de tandarts hem kunnen fixen?

Sterkte met de drama-avonden. Die hebben wij ook gehad. Meestal wil A dat ik even naast haar blijf liggen, wat ik vandaag ook een beetje te enthousiast heb gedaan (heb van 20 tot 23u liggen tukken en mijn moeder stond om 23u in paniek aan mijn bed omdat ik niet reageerde op haar appjes :') )

Morgen naar Blijdorp *O*

A vindt vlees op brood niet natuurlijk. Brood eet je met "kaasss" of met "stempte muises". Dus de boterhammen kipfilet werden vandaag vakkundig ontdaan van de kip (en die werd heerlijk opgepeuzeld) en vervolgens kreeg ik het bordje met het lege brood terug met het verzoek om "muises". :P
pi_171437772
Jeuj! Willem is al weer wakker. We slieprn om half 2.
Ik snap er echt niks van. Hij is altijd zo'n goede slaper geweest, maar de afgelopen twee maanden is het helemaal pet.
pi_171438081
Wij hebben sinds een week ook een jongetje wakker tussen 6.00 en 6.30 uur. Geen idee wat het is want we hebben rolluiken dus het blijft donker op de slaapkamers.
Nu werd hij rond dat tijdstip vaker wakker van man die dan ging werken, maar hij sliep altijd weer verder. Nu dus niet meer. Dus nu is het 7.42 uur en hebben we al een treinbaan gebouwd, met de duplo gespeeld en nu gaan we koekjes bakken. Optimaal genieten van de zondag dan maar :+.
pi_171438614
quote:
1s.gif Op zondag 4 juni 2017 00:05 schreef Aerenia het volgende:
Hoe gaat het nu met je kies sillie? Heeft de tandarts hem kunnen fixen?

Sterkte met de drama-avonden. Die hebben wij ook gehad. Meestal wil A dat ik even naast haar blijf liggen, wat ik vandaag ook een beetje te enthousiast heb gedaan (heb van 20 tot 23u liggen tukken en mijn moeder stond om 23u in paniek aan mijn bed omdat ik niet reageerde op haar appjes :') )

Morgen naar Blijdorp *O*

A vindt vlees op brood niet natuurlijk. Brood eet je met "kaasss" of met "stempte muises". Dus de boterhammen kipfilet werden vandaag vakkundig ontdaan van de kip (en die werd heerlijk opgepeuzeld) en vervolgens kreeg ik het bordje met het lege brood terug met het verzoek om "muises". :P
Ik baal soms echt dat wij gewoon te ver weg wonen voor "even" naar blijdorp. Zolang W. nog slaapt 's middags zie ik echt niet hoe we dat zouden moeten doen. -O-

Mijn kies is definitief stuk. De losse helft is getrokken en de andere helft zit er nog, misschien dat ze die nog weer kunnen opbouwen of er een kroon op kunnen zetten. De wond van het trekken moet eerst genezen, daarna kijkt mijn eigen tandarts er naar.
pi_171439760
Ze kunnen in zo'n park ook gewoon slapen Sillie. O slaapt meestal tussen 1 en 4 ergens, maar op de een of andere manier slaapt hij vrijwel altijd als we bij Blijdorp aankomen, ongeacht hoe laat het is. En rond 2/3 uur valt hij dan weer in slaap. Twee keer een klein uurtje ipv een lange ruk. Laat je daar dus niet door weerhouden. Sterkte iig met de kies, klinkt heel naar!

O is gisteren en eergisteren pas om 20:30 naar bed gegaan, dus die is al twee dagen rond 9 uur wakker. De week daarvoor was het 6 uur... het verschilt hier enorm per dag/week, ook qua nachtelijke onderbrekingen.

O krijgt hier nog broodbeleg dat niet zo makkelijk ontleed kan worden, anders krijg ik hier ook kaal brood toegeschoven, met daarna waarschijnlijk een hoop drama als ik er niet opnieuw beleg op doe.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_171442796
Wel slim van A. Aerenia :P Kipfilet wordt hier ook gewoon los gegeten. Alleen gesmeerde boterhammen gaan goed en anders krijgen we hetzelfde als bij FF. Zodra ik in de buurt van de koelkast kom, staat ze overigens gelijk naast me: mama kipfijee pakke?

Sterkte met alle drama-avonden en vroege ochtenden :*

Hier is er echt geen peil op te trekken. De ene keer slaapt ze laat en de andere keer hoor je gelijk niks meer als je haar op bed legt. Als ze laat slaapt, is ze sowieso vroeg wakker en als ze een drukke dag heeft gehad, dan komt ze 's avonds weer moeilijk in slaap. Als baby was ze redelijk snel geprikkeld. Ik denk dat ze dat nu misschien ook nog een beetje heeft en dat het hoofdje iets te vol zit na een drukke dag om gelijk tot rust te komen.
pi_171443190
quote:
1s.gif Op zondag 4 juni 2017 06:11 schreef Adrian4 het volgende:
Jeuj! Willem is al weer wakker. We slieprn om half 2.
Ik snap er echt niks van. Hij is altijd zo'n goede slaper geweest, maar de afgelopen twee maanden is het helemaal pet.
Hier precies zo, alleen dan sinds een paar weken. Gisteravond was het half 10 voor ze sliep en vanochtend om 5:30u was ze er weer :?. De avond daarvoor rond 01:00 uur drama tot weetiknietmeer :P. Snap het ook niet helemaal..
pi_171444435
Alle kindjes lijken hun slaappatroon dus te onderzoeken op t moment...

Hier gister ook weer drama bij naar bed gaan en overdag wil ze haar slaapjes het liefst overslaan.

Wie weet toch door het warme weer ofzo... Hopelijk komt met de koelte ook weer wat meer rust :).

Wij hebben er niets van gehoord Adrian! Dus dan staat de wind meer in jullie richting denk ik ;)!

L kan eindelijk mama zeggen ♡! Jeeej! & ook haar eigen naam en opa en oma :). Papa kon ze al een tijdje. & ze begint nu ook met tweewoordszinnetjes, leuk!
pi_171455653
Och jee al die slaap perikelen, hier gaat het de laatste tijd heel goed met slapen. De dag begint nog steeds rond 5.30, maar ze slapen echt beter door. Fijn om savonds even wat tijd te hebben om iets in huis te doen. zoals de woonkamer weer helemaal leeg maken omdat ik zwaar allergisch blijk voor het parket en de ondervloer :X

Doen jullie ook met jullie dreumesjes iets als dreumesdans/speelgroep? Ik vraag me af of ik de jongens tekort doe als ze niet ook regelmatig met andere kindjes spelen.
  zondag 4 juni 2017 @ 20:51:06 #122
56471 pinquit
oh my lama!
pi_171456020
Ze spelen toch met elkaar? Hier gaat dreumes na de zomervakantie naar de peuterspeelzaal, tot die tijd mag ie lekker met zichzelf, z'n broer en mij spelen ;) O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zondag 4 juni 2017 @ 20:51:46 #123
56471 pinquit
oh my lama!
pi_171456048
Trouwens, met elkaar spelen komt volgens mij pas rond 4jr. 't is nu vooral naast elkaar spelen :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_171456429
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2017 20:51 schreef pinquit het volgende:
Trouwens, met elkaar spelen komt volgens mij pas rond 4jr. 't is nu vooral naast elkaar spelen :)
Ligt denk ik aan hoe jong ze daar al mee beginnen, W. speelt al wel samen (bal overgooien etc), maar die komt natuurlijk al vanaf heel klein op 't kdv met een verticale groep.
pi_171456544
Wat leuk Vieve! Eigen naam is hier nu ook, of nouja bijna dan.. Eja noemt ze zichzelf O+.

Oh madivi dat is wel balen van de vloer :X. Maarre ik geloof niet dat je je kids iets tekort doet hoor :). E gaat 1 a 2 dagen per week naar het kinderdagverblijf dus daar ziet ze andere kindjes. Maar zoals pinq al zegt, het is niet echt met elkaar spelen. Ze vindt andere kindjes wel reuze interessant, maar ze heeft geen broertjes of zusjes en ziet verder dus geen andere kindjes van haar leeftijd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')