abonnement Unibet Coolblue
pi_171178477
Hallo,

Mijn uitzendbureau heeft mij niet op tijd laten weten dat mijn contract niet verlengd wordt bij het bedrijf waar ik nu al langer dan 2.5 jaar via hun werk. Nu heb ik ze vandaag opgebeld en ze vroegen mij wat ik van ze wou?? Ik vertelde ze dat ik het eigenlijk ook niet wist en dat ik belde om te vragen wat nu de bedoeling was. Ze vertelde mij later even langs te komen.

Wat zijn nu mijn rechten? Kan ik een transitievergoeding eisen en eventueel een maandsalaris omdat ze mij te laat hebben laten weten dat mijn contract niet verlengd wordt? Kunnen ze er voor kiezen het contract voort te zetten en mij gewoon door te betalen in de tijd dat ik geen werk heb desondanks het feit dat ze me niks hebben laten weten?

Hopelijk kan iemand mij hier bij helpen want ik vind het nogal onduidelijk allemaal.

MVG,
Zmo
pi_171180224
Bij een contract met uitzendbeding geldt de aanzegplicht niet:

https://www.abu.nl/websit(...)flexibele-contracten

Edit: oh nee, dat is alleen bij fase a. Heb je 2,5 jaar aaneengesloten gewerkt? In welke fase zit je?
pi_171180493
Klopt, ik heb inderdaad in totaal 2.5 jaar aaneengesloten bij een bedrijf gewerkt (38 uur contract), en ik zit nu ongeveer een jaar in fase B.
pi_171186479
Zijn je (tijdelijke) fase B contracten van periodes van een half jaar of langer?
Ik ben een sukkel voor de liefde, koning in de discotheek
pi_171186837
De meeste wel, maar volgens mij heb ik ooit ook een kortere gehad ergens in de tussentijd.
pi_171189316
Je hebt dan (als je inderdaad recht hebt) recht op even dagen loon als dat zij te laat zijn met mededelen met een maximum van een maand.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_171192959
Heb ik ook gewoon recht op een transitievergoeding? Ben ik verplicht akkoord te gaan met een eventuele verlenging van mijn contract even though ik veel te laat ben ingelicht?

Ik heb overigens al WW aangevraagd.
pi_171193875
Kortgeleden dezelfde situatie gehad.
Kijk even in je laatste contract/opdrachtbevestiging, waarschijnlijk staat er iets in als "contract eindigt automatisch op einddatum" en wordt stilzwijgende of mondelinge verlenging expliciet uitgesloten. Het uitzendburo hoeft je dan ook niks mee te delen want je wist al dat het contract afliep. Ik hoorde pas wat van ze toen ik twee weken na afloop van het contract zelf een mailtje stuurde.
Omdat je in fase B zit moet je bij een volgend contract bij hetzelfde uitzendburo of bedrijf binnen een half jaar ook weer een fase B contract krijgen, bovendien kun je maar een beperkt aantal (6x) fase B contracten achterelkaar krijgen voor ze je een contract voor onbepaalde tijd moeten aanbieden (fase c). Waarschijnlijk lig je daarom het komende halfjaar niet bovenaan de stapel bij dit uitzendburo wegens 'moeilijk plaatsbaar'. Over 6 maanden kun je gewoon weer in fase A beginnen.
Omdat je langer dan 2 jaar aan één stuk bij hetzelfde bedrijf gewerkt hebt heb je wel recht op een transitievergoeding van 1/6e maandloon per gewerkt halfjaar, in jouw geval dus 5/6e maandloon. Overgebleven reserveringen (vakantieuren en vakantiegeld) worden gewoonlijk automatisch na 8 weken uitbetaald, de transitievergoeding zou ik even achteraan gaan voor het geval ze die 'vergeten'.
pi_171194407
Hallo,

Wat vervelend dat jij dit ook hebt meegemaakt.Ik heb zojuist even mijn contract doorgelezen en hier staat in;

" Artikel 6. Einde van de uitzendovereenkomst en opzegtermijn
Beeindiging van deze uitzendovereenkomst dient rechtsgeldig te geschieden. De uitzendonderneming heeft een opzegtermijn van een maand. De uitzendkracht heeft een opzegtermijn van een maand. Er kan tegen elke dag van de maand opgezegd worden."

Als je het aan mij vraagt, dan heb ik gewoon recht op een transitievergoeding en eventueel een maandinkomen, en hoef ik niet akkoord te gaan met eventuele alternatieve die het uitzendbureau mij aanbiedt.

Kan iemand dit voor mij bevestigen?
pi_171198471
Volgens mij haal je de dingen door de war.

Transitievergoeding staat los van wanneer je word ingelicht.

Transitievergoeding is een bonus bij ontslag ongeacht moment van mededelen en vervalt in jouw geval als de werkgever binnen 6 maanden jou weer een nieuwe baan aanbied.

Aanzegvergoeding is als jouw ontslag/verlenging te laat word medegedeeld.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_171291407
Volgens mij haal ik ze niet door elkaar maar heb ik recht op beide. En wat je zegt klopt niet helemaal;

"als uw werknemer voor het einde van een tijdelijk contract een nieuw tijdelijk contract heeft gekregen dat binnen 6 maanden na het einde van het vorige contract ingaat;"

Zoals het hier staat had het uitzendbureau mij dus al een nieuw contract aan moeten bieden mocht de transitievergoeding komen te vervallen, dit is niet het geval.

Bron: https://www.uwv.nl/werkge(...)-transitievergoeding
pi_171301147
Zojuist even bij mijn "oud" uitzendbureau langs geweest. Wisten gelijk waar ik voor kwam, de uitbetaling van mijn resterende opgebouwde uren. Ook heb ik gevraagd voor transitievergoeding en aanzegvergoeding. Ze vonden dit niet juist omdat ze zelf afgesproken hebben met de inlener dat inlener mij zou inlichten. Ik heb ze het advies gegeven niet zomaar onderling afspraken te maken mocht dit niet in overeenkomst zijn met de wet.

Het kan 4-8 weken duren tot de uitbetaling.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')