abonnement Unibet Coolblue
pi_171483371
quote:
2s.gif Op maandag 5 juni 2017 08:53 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ehm....dit is zo'n beetje absolute totale onzin.
Enige waar ik me in kan vinden, is dat alles wat een mens zou kunnen bedenken, in principe wel ook kan bestaan (in de zin van dat het mogelijk is dat het kan bestaan of kan gaan bestaan, het hoeft niet op het moment van denken zelf te bestaan).

De mens kan wel denken over iets wat totaal niet zou kunnen bestaan, dat heet "fantasie" of "fictie".

[..]

We kunnen ons de grootheid van de kosmos wel voorstellen, anders hadden we toch niet kunnen weten hoe groot die is? We kunnen ons ook voorstellen dat we ons niet alles kunnen voorstellen (realiseren dat iets onmogelijk is).
De oneindigheid is iets waarvan je niet zeker weet of het bestaat, daar het universum nog best weleens eindig zou kunnen zijn.
En als bonus is dit ook nog eens de nagel in de doodskist van je eigen stelling, daar je je iets aan het voorstellen bent (het heelal is oneindig) wat wsl niet bestaat (het heelal is wsl wel eindig) en dit volgens jouw stelling onmogelijk was :P.
Wie zegt mij dat jouw zogenaamde fantasie niet bestaat in een andere werkelijkheid, bijvoorbeeld op een andere planeet ver buiten onze eigen zonnestelsel? En trouwens, het unversum kan nooit eindig zijn. Stel dat het universm je vuist voorstelt. Wil je mij dan vertellen dat de grenzen van je gebalde vuist het einde van het universum betekent? Wat zit dan achter de grenzen van het eindigde universum? De stelling dat het universum eindig zou zijn, is dus pas pure onzin.

[ Bericht 9% gewijzigd door Begripvol op 05-06-2017 20:52:40 ]
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171483687
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 20:40 schreef Begripvol het volgende:

[..]

Wie zegt mij dat het niet bestaat in een andere werkelijkheid, bijvoorbeeld op een andere planeet ver buiten onze eigen zonnestelsel?
Een andere planeet is nog steeds dezelfde werkelijkheid, maar dan op een andere locatie.
De afstand is niet relevant, tis allemaal 1 werkelijkheid.

Sowieso zijn mensen die graag over "andere waarheid/realiteit/werkelijkheid" praten, dikke vette manipulateurs dat door de nep-socialiteit als "feit" wordt weggezet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')