abonnement Unibet Coolblue
pi_171121965
Ik wilde fluffy pannekoeken maken, dus eiwit opgeklopt en toen las ik dat het vuur flink hoog moest, dat heb ik gedaan.

Mijn boter verbranden.
Er kwam een walm vanaf
Er is nu een soort mist in de keuken
De rookmelder flipte.

Wat gaat er verkeerd?
pi_171122078
Je boter verbrande, en zet je wasemkap aan :P
pi_171122230
Gebruik zonnebloemolie
pi_171122291
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:20 schreef dopfles1 het volgende:
Gebruik zonnebloemolie
Dan krijg je niet die lekkere roombotersmaak.
pi_171122303
Fluffy pannekoeken maak je met karnemelk ipv gewone melk.
misunderstood
pi_171122344
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:26 schreef DKS het volgende:
Fluffy pannekoeken maak je met karnemelk ipv gewone melk.
Nee joh, dan worden ze iets luchtiger maar niet geweldig veel, opgeklopt eiwit werkt beter.
  maandag 22 mei 2017 @ 18:36:29 #7
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171122472
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:29 schreef icloud het volgende:

[..]

Nee joh, dan worden ze iets luchtiger maar niet geweldig veel, opgeklopt eiwit werkt beter.
Dan is het meer een eierkoek dan een pannenkoek?
And so is the past
pi_171122530
quote:
14s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:36 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dan is het meer een eierkoek dan een pannenkoek?

Nee je krijgt dan echt van de fluffy amerikaanse pannekoeken.
pi_171122571
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:25 schreef icloud het volgende:

[..]

Dan krijg je niet die lekkere roombotersmaak.
Nee veel lekkerder juist.
pi_171122578
En sowieso is roomboter niet om mee te bakken, want dat verbrand snel.

Opgelost slotje
  maandag 22 mei 2017 @ 18:44:29 #11
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171122584
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:40 schreef icloud het volgende:

[..]

Nee je krijgt dan echt van de fluffy amerikaanse pannekoeken.
Mja met karnemelk en bakpoeder gaat dat goed hoor. Eventueel nog wat roomkaas erdoor. Alles wat ei betreft klop je per definitie goed luchtig, dat is niet het onderdeel van het recept waardoor pancakes fluffy worden.
And so is the past
pi_171122591
Bakpoeder

En roomboter met een drupje zonnebloemolie erbij.
Somebody that I used to know
  maandag 22 mei 2017 @ 18:45:00 #13
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171122592
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:44 schreef dopfles1 het volgende:
En sowieso is roomboter niet om mee te bakken, want dat verbrand snel.

Opgelost slotje
Wat? :').
And so is the past
pi_171122607
quote:
9s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:45 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Wat? :').
Roomboter is Niet om mee te bakken

Daarvoor heb je bakboter.
  maandag 22 mei 2017 @ 18:46:47 #15
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_171122631
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:45 schreef dopfles1 het volgende:

[..]

Roomboter is Niet om mee te bakken

Daarvoor heb je bakboter.
Gaat al generaties prima hoor.
And so is the past
pi_171122632
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:45 schreef dopfles1 het volgende:

[..]

Roomboter is Niet om mee te bakken

Daarvoor heb je bakboter.
Bakboter is margarine, chemische rotzooi.
pi_171122634
quote:
14s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Gaat al generaties prima hoor.
Ah dat wist ik dan niet...

Weer wat geleerd.
pi_171122639
Zal et eens proberen
  maandag 22 mei 2017 @ 19:20:09 #19
396386 sturmpie
for night & nature
pi_171123269
ik ben pannenkoekspecialist.

ik lees dat je fluffy pannenkoeken maakt met eiwit.
dus je gebruikt bloem, suiker, melk & eiwit ?

als je boter verbrand, dan gebruik je teveel boter en je bent niet snel genoeg.
pannenkoeken bak je met 'n mespuntje boter en direct 't beslag in de hete pan, even wachten, omdraaien, en zo goed als klaar.

de trick is om eerst je pan als 't ware in te vetten. als je pan droog is en op 't vuur staat, dan doe je er als eerste een flinke klont boter er in, zodat je pan vet wordt, je kan die gesmolten boter in je beslag gieten om er vanaf te zijn, en dan begin je met bakken, klein mespuntje boter in de pan, dat smelt direct, 't beslag giet je netjes in de buurt van de gesmolten mespunt boter, zodat 't beslag niet aankoekt en al draaiend verdeel je 't beslag over de pan. even wachten, omdraaien, klaar.

dus nogmaals: voordat je gaat bakken, je pan koud op 't vuur zetten, grote klont boter er in, laten smelten. gewoon om de pan vet te maken, die boter giet je bij je beslag, dan ben je er vanaf. je pan is ondertussen heet geworden, en dan gebruik je mespuntjes boter voor de pannenkoeken.

volgens mij heb jij je pan superheet laten worden. met 'n superhete pan kan je wel pannenkoeken bakken maar dan moet je wel snel zijn met alles. anders verbrand je boter en je pannenkoeken worden zwart.
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
pi_171123545
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:20 schreef sturmpie het volgende:
ik ben pannenkoekspecialist.

ik lees dat je fluffy pannenkoeken maakt met eiwit.
dus je gebruikt bloem, suiker, melk & eiwit ?

Ik gebruik:

3 eiwitten
3 eidooiers
125 gram bloem
200 ml melk

De bloem, kaneel en een snuf zout gaan in de kom met de eierdooiers en daarna de melk . Mixen En dan het eiwit opkloppen en er voorzichtig doorheen mengen .

De opzet is in principe geslaagd, ze waren heerlijk luchtig.
pi_171124448
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:20 schreef sturmpie het volgende:
ik ben pannenkoekspecialist.

ik lees dat je fluffy pannenkoeken maakt met eiwit.
dus je gebruikt bloem, suiker, melk & eiwit ?

als je boter verbrand, dan gebruik je teveel boter en je bent niet snel genoeg.
pannenkoeken bak je met 'n mespuntje boter en direct 't beslag in de hete pan, even wachten, omdraaien, en zo goed als klaar.

de trick is om eerst je pan als 't ware in te vetten. als je pan droog is en op 't vuur staat, dan doe je er als eerste een flinke klont boter er in, zodat je pan vet wordt, je kan die gesmolten boter in je beslag gieten om er vanaf te zijn, en dan begin je met bakken, klein mespuntje boter in de pan, dat smelt direct, 't beslag giet je netjes in de buurt van de gesmolten mespunt boter, zodat 't beslag niet aankoekt en al draaiend verdeel je 't beslag over de pan. even wachten, omdraaien, klaar.

dus nogmaals: voordat je gaat bakken, je pan koud op 't vuur zetten, grote klont boter er in, laten smelten. gewoon om de pan vet te maken, die boter giet je bij je beslag, dan ben je er vanaf. je pan is ondertussen heet geworden, en dan gebruik je mespuntjes boter voor de pannenkoeken.

volgens mij heb jij je pan superheet laten worden. met 'n superhete pan kan je wel pannenkoeken bakken maar dan moet je wel snel zijn met alles. anders verbrand je boter en je pannenkoeken worden zwart.
Nou, grote pannenkoekenspecialist, hoe krijgen pannenkoekenbakkers hun typische pannenkoekensmaak in een pannenkoek?
Somebody that I used to know
pi_171130560
quote:
2s.gif Op maandag 22 mei 2017 20:05 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Nou, grote pannenkoekenspecialist, hoe krijgen pannenkoekenbakkers hun typische pannenkoekensmaak in een pannenkoek?
Een extra ei en een zakje vanille suiker.
misunderstood
pi_171130610
Beetje olie bij de boter, dan verbrand het niet zo snel maar heb je toch de botersmaak. :)
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  maandag 22 mei 2017 @ 22:53:54 #24
396386 sturmpie
for night & nature
pi_171130691
quote:
2s.gif Op maandag 22 mei 2017 20:05 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Nou, grote pannenkoekenspecialist, hoe krijgen pannenkoekenbakkers hun typische pannenkoekensmaak in een pannenkoek?
voor zover ik weet bestaat 't originele recept van pannenkoeken uit: bloem.ei.melk. en mogelijk suiker.
de pannenkoekenmixen hebben vrij veel ingrediėnten met bijbehorende smaak.
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
pi_171151161
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 22:49 schreef DKS het volgende:

[..]

Een extra ei en een zakje vanille suiker.
Zoiets vermoedde ik al :)
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')