Nee joh, dan worden ze iets luchtiger maar niet geweldig veel, opgeklopt eiwit werkt beter.quote:Op maandag 22 mei 2017 18:26 schreef DKS het volgende:
Fluffy pannekoeken maak je met karnemelk ipv gewone melk.
Dan is het meer een eierkoek dan een pannenkoek?quote:Op maandag 22 mei 2017 18:29 schreef icloud het volgende:
[..]
Nee joh, dan worden ze iets luchtiger maar niet geweldig veel, opgeklopt eiwit werkt beter.
Nee je krijgt dan echt van de fluffy amerikaanse pannekoeken.quote:Op maandag 22 mei 2017 18:36 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dan is het meer een eierkoek dan een pannenkoek?
Nee veel lekkerder juist.quote:Op maandag 22 mei 2017 18:25 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan krijg je niet die lekkere roombotersmaak.
Mja met karnemelk en bakpoeder gaat dat goed hoor. Eventueel nog wat roomkaas erdoor. Alles wat ei betreft klop je per definitie goed luchtig, dat is niet het onderdeel van het recept waardoor pancakes fluffy worden.quote:Op maandag 22 mei 2017 18:40 schreef icloud het volgende:
[..]
Nee je krijgt dan echt van de fluffy amerikaanse pannekoeken.
Wat? .quote:Op maandag 22 mei 2017 18:44 schreef dopfles1 het volgende:
En sowieso is roomboter niet om mee te bakken, want dat verbrand snel.
Opgelost slotje
Gaat al generaties prima hoor.quote:Op maandag 22 mei 2017 18:45 schreef dopfles1 het volgende:
[..]
Roomboter is Niet om mee te bakken
Daarvoor heb je bakboter.
Bakboter is margarine, chemische rotzooi.quote:Op maandag 22 mei 2017 18:45 schreef dopfles1 het volgende:
[..]
Roomboter is Niet om mee te bakken
Daarvoor heb je bakboter.
Ah dat wist ik dan niet...quote:Op maandag 22 mei 2017 18:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Gaat al generaties prima hoor.
Ik gebruik:quote:Op maandag 22 mei 2017 19:20 schreef sturmpie het volgende:
ik ben pannenkoekspecialist.
ik lees dat je fluffy pannenkoeken maakt met eiwit.
dus je gebruikt bloem, suiker, melk & eiwit ?
Nou, grote pannenkoekenspecialist, hoe krijgen pannenkoekenbakkers hun typische pannenkoekensmaak in een pannenkoek?quote:Op maandag 22 mei 2017 19:20 schreef sturmpie het volgende:
ik ben pannenkoekspecialist.
ik lees dat je fluffy pannenkoeken maakt met eiwit.
dus je gebruikt bloem, suiker, melk & eiwit ?
als je boter verbrand, dan gebruik je teveel boter en je bent niet snel genoeg.
pannenkoeken bak je met 'n mespuntje boter en direct 't beslag in de hete pan, even wachten, omdraaien, en zo goed als klaar.
de trick is om eerst je pan als 't ware in te vetten. als je pan droog is en op 't vuur staat, dan doe je er als eerste een flinke klont boter er in, zodat je pan vet wordt, je kan die gesmolten boter in je beslag gieten om er vanaf te zijn, en dan begin je met bakken, klein mespuntje boter in de pan, dat smelt direct, 't beslag giet je netjes in de buurt van de gesmolten mespunt boter, zodat 't beslag niet aankoekt en al draaiend verdeel je 't beslag over de pan. even wachten, omdraaien, klaar.
dus nogmaals: voordat je gaat bakken, je pan koud op 't vuur zetten, grote klont boter er in, laten smelten. gewoon om de pan vet te maken, die boter giet je bij je beslag, dan ben je er vanaf. je pan is ondertussen heet geworden, en dan gebruik je mespuntjes boter voor de pannenkoeken.
volgens mij heb jij je pan superheet laten worden. met 'n superhete pan kan je wel pannenkoeken bakken maar dan moet je wel snel zijn met alles. anders verbrand je boter en je pannenkoeken worden zwart.
Een extra ei en een zakje vanille suiker.quote:Op maandag 22 mei 2017 20:05 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Nou, grote pannenkoekenspecialist, hoe krijgen pannenkoekenbakkers hun typische pannenkoekensmaak in een pannenkoek?
voor zover ik weet bestaat 't originele recept van pannenkoeken uit: bloem.ei.melk. en mogelijk suiker.quote:Op maandag 22 mei 2017 20:05 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Nou, grote pannenkoekenspecialist, hoe krijgen pannenkoekenbakkers hun typische pannenkoekensmaak in een pannenkoek?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |