33,33~ satétjes de man? Vetzak.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:39 schreef DKS het volgende:
Niet een paar sateetjes, een stuk of 100 voor ons drieën, meestal maak ik er niks bij, maar de vrouw wil het liefst alles zelf maken, en haar vegadingetjes wil ze ook zelf bbqen.
Ik wel Ik maak regelmatig salades met gebarbecuede groenten. Champignon, tomaat, asperge, courgette, zoete aardappel, paprika, halve kropjes romaine. Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn.quote:
Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!?quote:Op zaterdag 20 mei 2017 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn.
In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 22:52 schreef Geralt het volgende:
[..]
Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!?
Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 22:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie.
Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 22:55 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi.
Halve kip eerst laten garen in de oven.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 20:53 schreef aloa het volgende:
Worst, hamburgers en kipfilet.
Ben gestopt met de halve kip (duurt te lang)...
Ziet er lekker uit, maar ik word al moe als ik er naar kijk. Wat een werk.quote:
Die staat nog op onze wishlist.quote:
Dat kan ook idd.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 23:11 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Halve kip eerst laten garen in de oven.
Dat gooi je er in een keer op?quote:Op zaterdag 20 mei 2017 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Op de bbq? T Bone Steaks, porterhouse, entracote, haas, sucadesteak, flap, vissen in alle soorten en maten, varkenslendes, karbonades, asperges, courgettes, aubergine, peen, prei, maiskolven, burgerpattys, worsten, varkenspootjes, lamskoteletten, saté van rund, varken, kip lam, verder lamsfilet, inktvis, speklappen.
Er blijft altijd over, en de hond krijgt ook wat.quote:
Dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Adana kebab, tomaat, paprika.
[ afbeelding ]
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).
En natuurlijk kipvleugeltjes.
Daarnaast maak ik standaard als meze
[ afbeelding ]
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).
[ afbeelding ]
Rus salatası.
[ afbeelding ]
Ezme.
En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.
[ afbeelding ]
En natuurlijk
[ afbeelding ]
Rakı & şalgam.
Zo, nu heb ik honger.
Heb je geen deksel soms? Is je kip ook sneller klaar, zonder voorkokenquote:Op zaterdag 20 mei 2017 23:16 schreef aloa het volgende:
[..]
Dat kan ook idd.
Die worsten kook ik al eerst kort, anders staat de barbecue steeds in de brand
Op alufolie? Bah. Op een plankje roken.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 22:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt.
En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is.quote:
Dat is zeker lekkerder. Maar niets mis met folie, vooral handig bij ruimtegebrek.quote:Op zondag 21 mei 2017 08:52 schreef JeSuisDroppie het volgende:
[..]
Op alufolie? Bah. Op een plankje roken.
Nah, ik zeg nergens dat ik het er tegelijk op leg, het zijn wat voorbeelden van dingen die ik op de bbq leg.quote:Op zondag 21 mei 2017 09:02 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is.
Goed idee golfer, ga even een modje aan haar vestje trekken om het te regelen.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 23:58 schreef golfer het volgende:
Tijd om deze weer omhoog te schoppen?
CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden
gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook?quote:Op zondag 21 mei 2017 11:51 schreef sirdanilot het volgende:
- vis
- speklap
- kip
Maar heb nog maar 1x gebarbequed dit jaar. Binnenkort snel weer
Nee, daar doen ze grote stukken rundvlees op de bbq. B.v. staartstuk (picanha).quote:Op zondag 21 mei 2017 12:05 schreef MCH het volgende:
[..]
gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook?
Zou zo aanschuiven.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Adana kebab, tomaat, paprika.
[ afbeelding ]
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).
En natuurlijk kipvleugeltjes.
Daarnaast maak ik standaard als meze
[ afbeelding ]
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).
[ afbeelding ]
Rus salatası.
[ afbeelding ]
Ezme.
En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.
[ afbeelding ]
En natuurlijk
[ afbeelding ]
Rakı & şalgam.
Zo, nu heb ik honger.
Gatver, waarom frikandellen?quote:Op zondag 21 mei 2017 20:40 schreef Postbus100 het volgende:
Frikandellen, hamburgers, speklapjes (alhoewel, dan slaat al gauw de vlam in de bbq, en dat wil je liever niet), shaslicks, satéstokjes, karbonades, worstjes, dat werk.
Edit: dat is tenminste wat mijn ouders er altijd op leggen. Zelf organiseer ik (nog) geen BBQ's, maar denk dat ik dan wel ongeveer op hetzelfde zou uitkomen.
Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:30 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker
Dasty van de Wibraquote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?
Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?quote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef MCH het volgende:
[..]
Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.
Ik ben wel een foodie, noem me snob, maar ik vind frikandellen best lekker. Met mayonaise het liefst... Eet ze niet zo vaak, want niet echt heul gezond. Maar wel lekker (en niet p de bbq trouwens, in de airfryer of de frituurpan)quote:Op zondag 21 mei 2017 22:22 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?
Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen
Ja, maar wel eerst in de blender.quote:
Goed hoog opstoken en even met een messing borstel (2,- bij de Action) schoonmaken. Nachtje in het gras leggen of een zonnige dag in een afgesloten vuilniszak met water en een vaatwasserblokje laten weken.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?
Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Klinkt allemaal heerlijk, ik heb het courhetterecept opgeslagen.quote:Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Vuur heet opstoken, boven de 350 graden, dan veranderd alles behalve het rooster in witte as.quote:Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?
Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
So dan.quote:Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.quote:Op maandag 29 mei 2017 18:20 schreef Zorro het volgende:
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren.
Manlief houdt van de barbecue en als hij tijd heeft, het weer is goed... dan willen we niet anders dan dat. De colakip viel wat tegen trouwens. Was sappig, maar ook wat flauw. Het korstje was wel lekker. Misschien de volgende keer drumsticks of vleugeltjes in die marinade... meer korstje!quote:
Urban myth/cognitieve dissonantie/confirmation biasquote:Op maandag 29 mei 2017 18:21 schreef DKS het volgende:
[..]
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.
Vlees.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 19:09 schreef DKS het volgende:
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom.
Ik leg er meestal saté op.
En wat voor salades en andere bijgerechten?
Dat ziet er eigenlijk best lekker uitquote:Op dinsdag 30 mei 2017 22:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Banana wrapped in Bacon
[ link | afbeelding ]
Banana wrapped in Bacon
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |