abonnement Unibet Coolblue
pi_171078393
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom.
Ik leg er meestal saté op.
En wat voor salades en andere bijgerechten?
misunderstood
pi_171078412
Salades leg ik niet op de bbq
pi_171078429
Kaassoufflés
[quote]Op dinsdag 3 maart 2015 15:05 schreef Een of andere kutkneus het volgende:
Mensen met...quotes in hun signature. :')
[/quote]
pi_171078435
Speklap :9
pi_171078449
Wat zijn jullie eenzijdig zeg.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 20 mei 2017 @ 19:13:07 #6
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_171078455
Vandaag picanha, staartstuk. Als saus een chimichurry. En coleslaw on the side
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_171078549
45cm
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 20 mei 2017 @ 19:20:23 #8
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_171078608
Patat
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_171078732
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:12 schreef Sigaartje het volgende:
Wat zijn jullie eenzijdig zeg.
Inderdaad, dacht gastronomen hier tegen te komen.
misunderstood
pi_171078759
Valt me ook erg tegen.
De TS legt alleen maar een paar sateetjes erop.
dan hebben we er nog een die legt er alleen maar één speklap op.

Waarom maak je dan een bbq aan?
Alleen maar voor één ding?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171078924
Niet een paar sateetjes, een stuk of 100 voor ons drieën, meestal maak ik er niks bij, maar de vrouw wil het liefst alles zelf maken, en haar vegadingetjes wil ze ook zelf bbqen.
misunderstood
pi_171079022
Frikandellen
pi_171079035
Een banaan
pi_171079113
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:39 schreef DKS het volgende:
Niet een paar sateetjes, een stuk of 100 voor ons drieën, meestal maak ik er niks bij, maar de vrouw wil het liefst alles zelf maken, en haar vegadingetjes wil ze ook zelf bbqen.
33,33~ satétjes de man? Vetzak. :X
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_171079421
Sate varkenshaas maak ik tegenwoordig vaak. Karbonades, gambas,,grote champignons (ja op de gril)

Maar leuker is om ribben of een hele kip op lager vuur lekker langzaam te garen, slow & low methode.
.
pi_171079951
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

33,33~ satétjes de man? Vetzak. :X
Zijn vrouw is vega. Dus dan zijn het er 50
pi_171080678
Worst, hamburgers en kipfilet.
Ben gestopt met de halve kip (duurt te lang)...
  zaterdag 20 mei 2017 @ 22:39:31 #18
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171084026
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:10 schreef Chai het volgende:
Salades leg ik niet op de bbq
Ik wel :) Ik maak regelmatig salades met gebarbecuede groenten. Champignon, tomaat, asperge, courgette, zoete aardappel, paprika, halve kropjes romaine. Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn.

En vlees natuurlijk ook. Vorige week spareribs en aardappels. Morgen maken we burgers. Burger, broodje, spek en tomaat wordt allemaal gegrild.
Spoilers!
  zaterdag 20 mei 2017 @ 22:45:49 #19
64781 bonke
pipo koeie
pi_171084230
ik maak altijd shaslicks :)

[ Bericht 1% gewijzigd door bonke op 20-05-2017 22:51:32 ]
pies on joe toe
pi_171084447
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ook kan een blok feta, geitenkaas of een camembert lekker zijn.
Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!? 8)7
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_171084463
Dat kan helemaal niet, als je dat erop tieft dan sijpelt het langs het rooster af de kolen op man!
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zaterdag 20 mei 2017 @ 22:53:15 #22
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171084487
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:52 schreef Geralt het volgende:

[..]

Hoe de vliegende neuk grill of BBQ je in godsnaam kaas!? 8)7
In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie.
Spoilers!
pi_171084552
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In een ovenschaaltje of op aluminiumfolie.
Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi.


:{w
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  zaterdag 20 mei 2017 @ 22:58:12 #24
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171084627
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:55 schreef Geralt het volgende:

[..]

Dan is het toch geen ge-BBQ-de kaas. Dat is gewoon hetzelfde als kaas in de oven zetten en smelten die zooi.


:{w
Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt.
Spoilers!
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:09:46 #25
64781 bonke
pipo koeie
pi_171085017
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 20:53 schreef aloa het volgende:
Worst, hamburgers en kipfilet.
Ben gestopt met de halve kip (duurt te lang)...
Halve kip eerst laten garen in de oven. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171085076
quote:
Ziet er lekker uit, maar ik word al moe als ik er naar kijk. Wat een werk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:15:45 #28
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171085140
quote:
Die staat nog op onze wishlist.
Spoilers!
pi_171085153
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Halve kip eerst laten garen in de oven. :)
Dat kan ook idd.

Die worsten kook ik al eerst kort, anders staat de barbecue steeds in de brand :{
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:22:28 #30
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_171085364

Adana kebab, tomaat, paprika. :9~


Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).

En natuurlijk kipvleugeltjes.

Daarnaast maak ik standaard als meze


Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. :9~ Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).


Rus salatası.


Ezme.

En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.



En natuurlijk ;)

Rakı & şalgam. O+

Zo, nu heb ik honger. ;(

[ Bericht 3% gewijzigd door arvensis op 20-05-2017 23:30:51 ]
Protège moi de mes désirs.
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:47:41 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171086012
Op de bbq? T Bone Steaks, porterhouse, entracote, haas, sucadesteak, flap, vissen in alle soorten en maten, varkenslendes, karbonades, asperges, courgettes, aubergine, peen, prei, maiskolven, burgerpattys, worsten, varkenspootjes, lamskoteletten, saté van rund, varken, kip lam, verder lamsfilet, inktvis, speklappen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171086219
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Op de bbq? T Bone Steaks, porterhouse, entracote, haas, sucadesteak, flap, vissen in alle soorten en maten, varkenslendes, karbonades, asperges, courgettes, aubergine, peen, prei, maiskolven, burgerpattys, worsten, varkenspootjes, lamskoteletten, saté van rund, varken, kip lam, verder lamsfilet, inktvis, speklappen.
Dat gooi je er in een keer op?
  zaterdag 20 mei 2017 @ 23:58:37 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_171086285
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_171088821
Twee bananen
pi_171088960
Rode poon

pi_171089167
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:47 schreef Geralt het volgende:

[..]

33,33~ satétjes de man? Vetzak. :X
Er blijft altijd over, en de hond krijgt ook wat.
En ik mag wel wat aankomen, ik weeg maar 69 kg bij 1.87.

[ Bericht 4% gewijzigd door DKS op 21-05-2017 06:22:53 ]
misunderstood
pi_171089174
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Adana kebab, tomaat, paprika. :9~

[ afbeelding ]
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).

En natuurlijk kipvleugeltjes.

Daarnaast maak ik standaard als meze

[ afbeelding ]
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. :9~ Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).

[ afbeelding ]
Rus salatası.

[ afbeelding ]
Ezme.

En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.

[ afbeelding ]

En natuurlijk ;)
[ afbeelding ]
Rakı & şalgam. O+

Zo, nu heb ik honger. ;(
Dat ziet er goed uit!
misunderstood
pi_171089512
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:16 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat kan ook idd.

Die worsten kook ik al eerst kort, anders staat de barbecue steeds in de brand :{
Heb je geen deksel soms? Is je kip ook sneller klaar, zonder voorkoken
.
pi_171089518
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 22:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Maar dan met rooksmaak ja. Net als vis die je op de bbq op aluminiumfolie grilt.
Op alufolie? Bah. Op een plankje roken.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_171089584
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:56 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat gooi je er in een keer op?
En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_171089591
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 03:20 schreef Stien_Struis het volgende:
Rode poon

[ afbeelding ]
Mag je zelf opeten. ;(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zondag 21 mei 2017 @ 09:08:43 #42
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171089628
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 08:52 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Op alufolie? Bah. Op een plankje roken.
Dat is zeker lekkerder. Maar niets mis met folie, vooral handig bij ruimtegebrek.
Spoilers!
  zondag 21 mei 2017 @ 09:27:23 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171089828
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 09:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

En hij nodigt blijkbaar de hele wijk uit. Een speklapje is het ene uiterste, maar dit voorbeeld geeft ook aan dat overdrijven een kunst is.
Nah, ik zeg nergens dat ik het er tegelijk op leg, het zijn wat voorbeelden van dingen die ik op de bbq leg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_171089854
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:58 schreef golfer het volgende:
Tijd om deze weer omhoog te schoppen?
CUL / BBQ Topic 2013 #6 Het belooft een mooie zomer te worden
Goed idee golfer, ga even een modje aan haar vestje trekken om het te regelen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 mei 2017 @ 11:51:24 #45
414785 sirdanilot
pi_171091939
- vis
- speklap
- kip

Maar heb nog maar 1x gebarbequed dit jaar. Binnenkort snel weer :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171092193
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 11:51 schreef sirdanilot het volgende:
- vis
- speklap
- kip

Maar heb nog maar 1x gebarbequed dit jaar. Binnenkort snel weer :D
gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook?
  User die het meest klaagt 2022 zondag 21 mei 2017 @ 13:29:29 #47
414785 sirdanilot
pi_171093654
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 12:05 schreef MCH het volgende:

[..]

gevarieerd hoor, doen ze in Brazilië zeker ook?
Nee, daar doen ze grote stukken rundvlees op de bbq. B.v. staartstuk (picanha).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_171093679
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Adana kebab, tomaat, paprika. :9~

[ afbeelding ]
Şiş kebab (stukjes vlees op spies. Wordt vaak vervangen door stukjes lever.).

En natuurlijk kipvleugeltjes.

Daarnaast maak ik standaard als meze

[ afbeelding ]
Pişmiş soğan salatası. Mijn fav. :9~ Met extra veel nar eşkisi (granaatappelsiroop).

[ afbeelding ]
Rus salatası.

[ afbeelding ]
Ezme.

En in de zomer af en toe közde Türk kahvesi.

[ afbeelding ]

En natuurlijk ;)
[ afbeelding ]
Rakı & şalgam. O+

Zo, nu heb ik honger. ;(
Zou zo aanschuiven.
pi_171103748
Frikandellen, hamburgers, speklapjes (alhoewel, dan slaat al gauw de vlam in de bbq, en dat wil je liever niet), shaslicks, satéstokjes, karbonades, worstjes, dat werk.

Edit: dat is tenminste wat mijn ouders er altijd op leggen. Zelf organiseer ik (nog) geen BBQ's, maar denk dat ik dan wel ongeveer op hetzelfde zou uitkomen.
Somebody that I used to know
pi_171104217
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:40 schreef Postbus100 het volgende:
Frikandellen, hamburgers, speklapjes (alhoewel, dan slaat al gauw de vlam in de bbq, en dat wil je liever niet), shaslicks, satéstokjes, karbonades, worstjes, dat werk.

Edit: dat is tenminste wat mijn ouders er altijd op leggen. Zelf organiseer ik (nog) geen BBQ's, maar denk dat ik dan wel ongeveer op hetzelfde zou uitkomen.
Gatver, waarom frikandellen?
pi_171105455
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 20:53 schreef MCH het volgende:

[..]

Gatver, waarom frikandellen?
Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker :9~
Somebody that I used to know
pi_171105780
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
misunderstood
pi_171105798
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom niet? Frikandellen zijn echt lekker :9~
Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.
pi_171105818
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Dasty van de Wibra :D
pi_171105921
Euh,

Courgette, puntpaprika (met wat zout, peper, olie,azijn knoflook en provencaalse kruiden)

Aubergine (nacht gemarineerd in japanse soja, chilisaus en bruine suiker)

Gevulde tomaten (in een alu tray, anders vallen ze uit elkaar) je vult flinke tomaten met worstvulling (kippebgehaktkan ook) met een enorme hoeveelheid knoflook, wat ui, tijm en peterselie

Snoeptomaatjes aan een spies, met wat olie en balsamico-azijn

Uien

Zoete aardappelen (poffen)

Uiteraard sate, maken uit hamlappen en dan 2 dagen marineren, wordt vanzelf zacht.

Procureurlapjes vind ik erg lekker, ook goed te marineren op allerlei manieren, draagt goed smaakt vanwege het vet en de dunne lapjes nemen veel smaak op

Allerlei stukken vlees, soms groot, soms klein. Soms low n slow, maar meestal grillen omdat ik liever naar het strand fiets op een mooie dag dan zitten stomen in een te warme tuin. Dan zet ik in de ochtend alles klaar en hoeven we het alleen maar af te bakken. Ik gebruik de indirecte warmte wel veel voor de groenten en een grote t-bone ofzo. Picanha is ook top. En als ik vakantie ben dan bbq ik graag lokale worstjes, gewoon omdat ze die bijna overal super lekker maken (in nedrland kom ik weinig goede worst tegen helaas).
Whatever...
pi_171106285
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:41 schreef MCH het volgende:

[..]

Dasty van de Wibra :D
Thnx, ik zal het doorgeven.
misunderstood
pi_171107023
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef MCH het volgende:

[..]

Je bent in m'n aanzien gedaald Postbus99, in het vet prima maar niet op de BBQ. Dan krijg ik waanbeelden dat je vader een zeemanstattoo heeft en halve liters Pittbier drinkt.
Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist :D Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames :@ ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?
Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen :D
Somebody that I used to know
  zondag 21 mei 2017 @ 22:43:17 #58
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_171107528
Ik laat me graag door het aanbod van een goede slager of visboer inspireren. Dat aanvullen met groenten en aardappelen of wat er voor moois bij de groenteboer is. Simpele salade erbij.
Niks ingewikkelds, de smaak moet vooral van de rook komen. Ik ben kwistig met vuurkruiden.
pi_171107783
quote:
2s.gif Op zondag 21 mei 2017 22:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Haha, dat beeld van mijn vader is echt 100% onjuist :D Maar verder jammer dat ik in je achting gedaald ben (wacht, er begint hier ineens een lampje te branden... Let nooit zo op usernames :@ ). Is frikandel bij de gourmet ook een no-go?
Ik vind vooral de kruidenmix van een frikandel goddelijk, dan maakt het me niet zoveel uit of hij geroosterd, gebakken of gefrituurd is. Alleen rauw gaat me iets te ver, maar voor louter de smaak zou het nog kunnen :D
Ik ben wel een foodie, noem me snob, maar ik vind frikandellen best lekker. Met mayonaise het liefst... Eet ze niet zo vaak, want niet echt heul gezond. Maar wel lekker :) (en niet p de bbq trouwens, in de airfryer of de frituurpan)
Whatever...
  maandag 22 mei 2017 @ 12:40:00 #60
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_171114891
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:56 schreef aloa het volgende:

[..]

Dat gooi je er in een keer op?
Ja, maar wel eerst in de blender.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  zondag 28 mei 2017 @ 13:01:49 #61
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_171269552
Vanavond zalm, zoete aardappel (poffen) met feta, en paprika. Vanmiddag worstjes voor op een broodje.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_171271034
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
pi_171287675
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Goed hoog opstoken en even met een messing borstel (2,- bij de Action) schoonmaken. Nachtje in het gras leggen of een zonnige dag in een afgesloten vuilniszak met water en een vaatwasserblokje laten weken.
  zondag 28 mei 2017 @ 22:02:52 #64
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_171287791
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
Klinkt allemaal heerlijk, ik heb het courhetterecept opgeslagen.
Spoilers!
  zondag 28 mei 2017 @ 22:06:39 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171287954
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 21:40 schreef DKS het volgende:
Gaat dat goed die frikandellen?

Iemand toevallig ook nog een tip om dat rooster weer schoon te krijgen? Meestal pleur ik m aan het einde van de zomer weg om in het voorjaar weer een nieuwe te moeten kopen.
Vuur heet opstoken, boven de 350 graden, dan veranderd alles behalve het rooster in witte as.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 mei 2017 @ 00:21:13 #66
168739 Red_85
'echt wel'
pi_171291890
Rauwe spareribs met een dry rub roken voor een uurtje of 4
Halve kippen
Staartstukken/entrecotes/t bones...
Gambas
Inkvissen
Zalm
Plak Lamsbout met honing-tijm marinade
Zijn wel mijn favos

Verder bij gerechten als aubergine in tomatensaus met mozzarella, gemarineerde courgette of een pakketje met verschillende groente wat je stoomt. Of de klassieke pofpieper.

Damn good!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 29 mei 2017 @ 00:24:31 #67
168739 Red_85
'echt wel'
pi_171291959
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 14:06 schreef MrsDuck het volgende:
Vanavond aan de cola-kip van Julias Jaspers ... en ik ga er stokbrood en coleslaw bij eten.
Gisteren hadden we spiesjes met gemarineerde gamba en zalm van het plankje, restant couscoussalade en een groene salade voor er bij
Vrijdag hadden we lamskoteletjes en merquezworstjes van de Turkse slager. Hier hadden we hasselback courgette bij (https://www.ah.nl/allerha(...)hasselback-courgette maar ipv de oven hebben we het in een aluminiumbakje op de bbq gezet. De munt vergeten, niet gemist...) en een couscoussalade
So dan.

Bookmark :p
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  FOK!fotograaf maandag 29 mei 2017 @ 18:20:12 #68
842 Zorro
Z
pi_171305966
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_171306005
quote:
6s.gif Op maandag 29 mei 2017 18:20 schreef Zorro het volgende:
Het doet me deugd dat de mensen die hier spreken over barbecue ook daadwerkelijk dat bedoelen. Dit in tegenstelling tot mensen die op een veredeld gasfornuis of nog erger, een electrische "barbecue" hun spullen bereiden. En dat dan barbecue noemen. Barbaren.
Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.
misunderstood
pi_171312300
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 00:24 schreef Red_85 het volgende:

[..]

So dan.

Bookmark :p
Manlief houdt van de barbecue en als hij tijd heeft, het weer is goed... dan willen we niet anders dan dat. De colakip viel wat tegen trouwens. Was sappig, maar ook wat flauw. Het korstje was wel lekker. Misschien de volgende keer drumsticks of vleugeltjes in die marinade... meer korstje!

Vandaag hadden we zelfgemaakte kipburgers van de barbecue met een pastasalade.
pi_171314897
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 18:21 schreef DKS het volgende:

[..]

Nee ik BBQ op houtskool. Anders krijg je die bbqsmaak niet.
Urban myth/cognitieve dissonantie/confirmation bias
pi_171336657
Voor donderdag is het duidelijk: moinks. Het is dan moink-dag *O*

moo voor koe
oink voor varken
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:27:57 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171336891
Vandaag, lendes van iberico varken en groene asperges
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:34:29 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_171337733
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 19:09 schreef DKS het volgende:
Zomer komt eraan, wat gaat er op de BBQ? Recepten zijn welkom.
Ik leg er meestal saté op.
En wat voor salades en andere bijgerechten?
Vlees.
Kip.
Köfte.
Garnaal.
Aubergine, ui, tomaat, groene peper, paprika om er salade van te maken.
Kalkoen.
Kangoeroe.
Struisvogel.
Schaap.
Vis.
Krab.
Etc.
pi_171341025
quote:
Dat ziet er eigenlijk best lekker uit
misunderstood
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')