Metalfrost | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:08 |
Beste lezer, Gisteren heb ik een tweetal kiezen wegens ontsteking laten verwijderen bij de kaakchirurg, vanwege het feit dat het bij de tandarts niet lukte. Om je de ranzige details te besparen sla ik dat gedeelte over, en kom ik nu bij het praktische uit. Ik kan drie maanden geen vast voedsel eten; de tandarts gaat over drie maanden een gebitsprothese in de vorm van een frame aanbrengen. Deze lange tijd wegens bevordering en genezing van de kaak. Alle andere kauwkiezen in de onderkaak zijn er al uit, door ontsteking in de loop der jaren door verschillende tandartsen eruit gehaald (noodtandartsen in het weekend). De tweetal kiezen die er nog zitten en een gelijke hebben in de bovenkaak, raken elkaar niet of nauwelijks. Ik heb lange tijd met een angst voor de tandarts gezeten en dat verklaart de verslechterde staat van mijn gebit. Enfin, geen vast voedsel dus. Ik heb een blender in huis, maar mis de recepten. Ik dacht zelf aan noedels en groente, maar om dat de hele 3 maanden elke dag te eten lijkt me ook niet je van het. Naast kant-en-klare hamburgers zou ik niet weten welk soort vlees er makkelijk te verorberen valt. Ik heb al het andere vlees in mijn vriezer aan mijn ouders meegegeven. (shoarma, kip, worstjes) Ik wil de blender bij het eerste beste gerecht ook niet gelijk kapot maken. Ik denk dat ik een tijd zonder vlees zal moeten doen. Iemand tips? Gelieve serieuze reacties. In CUL geplaatst omdat de hoofdvraag over voedsel gaat, en niet over mondheelkunde. Overige informatie: - lactose-intolerant - op de een of andere manier kan ik aardappelen en ardappelproducten niet doorslikken Ik hoor / zie / lees graag reacties van jullie. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:09 |
Stamppot. Olvarit. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:10 |
Met soep kan je haast oneindig variëren. | |
nogeenoudebekende | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:12 |
Een weekje yoghurt enzo, daarna gewoon beginnen met zacht spul als brood. Drie maanden geen vast voedsel. ![]() | |
Metalfrost | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:12 |
Wijziging aangebracht aan het topic, zie 'overige informatie'. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:13 |
https://www.jimmyjoy.com/ | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:14 |
Je darmen moeten op zijn tijd wat vast voedsel verteren, spinazie uit de diepvries met aardappelpuree is ook zonder kauwen weg te werken. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:17 |
Veel yoghurt of kwark met geblenderd fruit dan. | |
Geralt | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:18 |
Brinta natuurlijk. Mét een schepje suiker.![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:19 |
Havermoutpap. | |
Metalfrost | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:21 |
Dat moet allemaal bereid worden met melk, en dat kan niet als je lactose intolerant bent. | |
Geralt | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:22 |
You're fucked. ![]() RIP ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:22 |
Dan wordt het soep. | |
Metalfrost | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:26 |
3 maanden soep. Oké. Heb je nog een goed recept liggen? | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:26 |
Gewoon alles wat je normaal vreet in de blender pleuren. | |
Hyperdude | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:29 |
Gewoon spaghetti met tomaatprut en gehakt lukt ook wel.![]() | |
Captain_Ghost | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:32 |
Wellicht kan je je gewone voedsel door blender halen en leegdrinken. | |
golfer | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:34 |
Disolact lactasepillen kopen en je hebt geen last meer van je lactose intolerantie en kan dan alles met melkzuren gewoon eten. | |
Metalfrost | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:38 |
Goede tip! Dankjewel! | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 20 mei 2017 @ 14:48 |
ter info: AH heeft lactose vrije yoghurt en melk tegenwoordig, plus er zijn zat plantaardige varianten (soja oa) En er bestaan ook pilletjes met lactase, oa te verkrijgen bij Holland&Barrett (nu 50% korting) http://www.hollandandbarr(...)ase-enzymen-60004930 [ Bericht 7% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-05-2017 15:02:17 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 20 mei 2017 @ 16:20 |
Heb je dan ook drie maanden dunne kak? | |
Pietverdriet | zaterdag 20 mei 2017 @ 18:44 |
Meeste groenten kan je gaar koken en dan blenderen, de sensatie is niet zo tof, maar de smaak is okay en je darmen moet je ook blij houden. | |
RobinOok | zaterdag 20 mei 2017 @ 18:48 |
Ik heb op mijn 18e een paar weken vloeibaar moeten eten. Favoriet was geloof ik aardappel, spinazie, gebakken tartaartje + bouillon uit de blender. Ook veel yoghurt geblenderd met rijpe perzik gegeten. Daar slurpte ik zo een litertje van weg op een dag. | |
RobinOok | zaterdag 20 mei 2017 @ 18:49 |
Toch kan dat ook lekker zijn. Dan noem je het pompoensoep of pastinaaksoep of aardpeersoep. Lekkere, zijdezachte, smeuïge soepen. Beetje leuke toppings erop en klaar is Kees. | |
Sigaartje | zaterdag 20 mei 2017 @ 18:51 |
Wat ik normaal doe als ik af wil vallen bijvoorbeeld is goulashsoep (gewoon bij de supermarkt kopen) met wat extra balletjes (erbij doen). | |
Ole | zaterdag 20 mei 2017 @ 21:49 |
Je weet dat er ook lactosevrije melk en yoghurt te koop is? scheelt al hoop in variatie! | |
Lucky_Strike | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:07 |
Mijn moeder doet in plaats van vermicelli wel eens rijst door de geblende tomatensoep. | |
pokkerdepok | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:22 |
toen ik een tijdje niet kon kauwen, at ik het meest aardappelpuree met worteltjes uit blik (lekker zacht), wat jus en knakworst. en dan in de blender. super lekker. | |
Tegan | zaterdag 20 mei 2017 @ 22:54 |
Joylent? | |
RobinOok | zaterdag 20 mei 2017 @ 23:41 |
Nee. Slik jij altijd alles heel door? En komt het er dan in stukken uit? | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 00:08 |
Dat dus. Spinazie bijv. | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 00:10 |
Na 3 maanden soep ga je echt wel dun schijten, | |
RobinOok | zondag 21 mei 2017 @ 00:16 |
Ik niet. | |
#ANONIEM | zondag 21 mei 2017 @ 09:32 |
Zal wel aan de rest van je voeding liggen. | |
#ANONIEM | maandag 22 mei 2017 @ 15:03 |
pak dan joylent. | |
Tegan | maandag 22 mei 2017 @ 19:33 |
Jimmy Joy is de nieuwe naam van Joylent. | |
#ANONIEM | maandag 22 mei 2017 @ 19:38 |
ow wat een kutnaam | |
Salvad0R | maandag 22 mei 2017 @ 19:53 |
lactose intolerantie kan je wel tolerant maken als je langzaam opbouwt. tenzij je echt een dikke lactose allergie hebt, dan jamm0r | |
Spanky78 | dinsdag 23 mei 2017 @ 21:28 |
Eens. Met de juiste kruiden en goede bouillon kan het heel lekker zijn. Ik ben gek op linzensoep. Naast zetmeelgroenten kun je perfect courgettes, wortel, paprika (gegrilld en met gepofte knoflook) broccoli, bloemkool tot soep verwerken. gezond en lekker. Misschien kun je als de wonden geheeld zijn ook wel en wat vochtige stamppot eten ook, peen en ui, bloemkool etetc. |