spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:23 |
Ik kom net terug van een backpacktrip door Europa, waar we uiteraard veel lokaal voedsel gegeten hebben. Mijn Amerikaanse travelbuddy is nog bezig met haar reis en komt begin juni haar laatste dag in Europa bij mij vieren. Dus ik wil een typisch Nederlands gerecht maken. Nu dacht ik: pannenkoeken. Maar die zijn overal in Europa te koop. Een stamppot dan? In begin juni? Dat zijn wintergerechten, niet echt voor de zomer. En toen liep ik vast. Geen idee. Dus: help! Heeft iemand een goed idee voor mij? Dank! | |
valentijn101 | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:25 |
Kroketten? | |
Megumi | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:27 |
Patatje oorlog enz. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:27 |
Bitterballen | |
agter | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:28 |
Erwtensoep. | |
maily | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:28 |
Balkenbrij. | |
Pizzakoppo | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:29 |
Avg | |
agter | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:31 |
Aspergesoep Indische rijsttafel | |
#ANONIEM | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:32 |
| |
dimmak | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:37 |
Hoewel het seizoen begint in Juli, zijn ze begin Juni ook gewoon prima: een mosselpannetje! | |
blessed19 | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:38 |
Balkenbrij, zuurvlees, stamppotten en kroketten! | |
valentijn101 | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:38 |
Stroopwafels zullen zeker een hit zijn. | |
agter | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:39 |
De rijsttafel.. Ja. Het is een NLse uitvinding, Nederlands cultuurgoed. En inmiddels ook opgenomen in het "Inventaris van het Nederlands immaterieel erfgoed". Mooi hè.. | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:45 |
Die heeft ze al gehad, en ze waren zeker een hit Maar het is niet een gerecht voor het avondeten. Indische rijsttafel is lekker, maar ik heb al bami en nasi gemaakt voordat we op reis gingen. | |
ChipsZak. | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:46 |
Poffertjes i.p.v. pannekoeken? | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:46 |
Poffertjes gaan we eten voor lunch | |
Hallojo | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:46 |
Haring Frikandel speciaal | |
ChipsZak. | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:47 |
Oh, . Hmm, dan weet ik 't ook niet. Stamppot is inderdaad wel Nederlands. Boeie dat het zomer is, . En dan 's avonds kun je de gefrituurde borrelhapjes uit de kast toveren, . | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:48 |
Haring heeft ze uiteraard ook al geproefd. Was geen hit | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:48 |
Ik denk dat het dit gaat worden idd. Nu nog een goed recept vinden voor de stamppot. | |
agter | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:50 |
Hete bliksem Blote billetjes in het gras Drie-in-de-pan Wentelteefjes En hopjesvla toe | |
nanuk | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:02 |
Stimpstamp is een zomerstampot. Rauwe andijvie met uitgebakken spekjes en aardappel. | |
FutureFairytale | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:06 |
Huzarensalade maken | |
ITrade | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:11 |
Geef haar gewoon drop. Hit gegarandeerd. Stampot kan goed hoor, dat smaakt in de zomer ook prima! | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:12 |
Ik zou paling halen | |
Spanky78 | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:35 |
Asperges met hollandaisesaus - heel lekker in ieder geval. En toch wel iets voor Nederland in deze tijd Stamppot rauwe andijvie Nieuwe haring Wentelteefjes Hete bliksem Poffertjes Andere stamppotten kunnen ook wel, maar zijn wel heftig in de lente. | |
Hiddendoe | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:36 |
Ja, zuurkool met ananas bijvoorbeeld. Of gekookte aardappels met sla en hardgekookte eieren met boterjus. Heerlijk. Als soep geen zware en gevulde soepen, maar licht en makkelijk verteerbaar, kippensoep of groentensoep. | |
Spanky78 | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:36 |
En oja, kroketten zijn wel een ding. Niet als avondeten, maar mijn buitenalndse collega's vinden dat raar, lekker en heel nederlands. | |
Spanky78 | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:37 |
Stamppot rauwe andijvie met spekjes vind ik echt een lentegerecht. Verse aardbeien na... | |
Rewimo | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:42 |
Hutspot Waarom niet? | |
Lunatiek | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:42 |
Boerensalade met zilveruitjes, yoghurtdressing, stukjes kaas. Lekkerbekje. Vlaflip. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 mei 2017 @ 09:48 |
Wat ideeen met de prachtige culinaire producten die Nederland heeft Witte asperges met Hollandaise en Opperdoezer ronde. Stamppotje van postelein Kooi gevangen wilde eend, wild is heerlijk verder, Ree is ook in het voorjaar erg lekker, Texels lam met zeekraal Oosterschelde kreeft is nu in seizoen Oesters uit de Oosterschelde Koude grond aardbeien Mooie kaasplank na met Nederlandse kazen, appelstroop, kletsenbrood Noordzeegarnalen cocktail (alleen met zure mayonaise erdoor) Verder is vla heel erg nederlands, en vinden buitenlanders vaak erg lekker Lunch? Garnalen kroket, zelfgemaakte kalfsvlees kroket, goddelijk lekker. Krentebrood met spijs, ook heel erg Nederlands | |
LurkJeRot | dinsdag 16 mei 2017 @ 10:36 |
Poffertjes. | |
Sigaartje | dinsdag 16 mei 2017 @ 10:37 |
Stamppot is geen Nederlands gerecht. | |
Questular | dinsdag 16 mei 2017 @ 10:58 |
Friet zuurvlees. | |
Hallojo | dinsdag 16 mei 2017 @ 11:04 |
Friet is Belgisch | |
Lunatiek | dinsdag 16 mei 2017 @ 11:07 |
Mosterdsoep. | |
RobinOok | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:02 |
Ik zou iets kiezen wat ze wel lekker vinden. Volgens mij vinden buitenlanders dit vies. In ieder geval Ruby Wax. | |
Tinkepink | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:04 |
Andijviestamppot. Kan het hele jaar. Ik mix er vaak in sambal gemarineerde kipfilet, reepjes bacon, paprika en ananas doorheen. Edit: zie lijstje piet. Wil je echt Hollands, dan lunch je met een in de ochtend klaargemaakte boterham met margarine (ril) en edammer of hagelslag. Wel meenemen in een plastic zakje en laten pletten in je tas. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:08 |
KLB / Ruby Wax: Dutch food is disgusiting! | |
Sigaartje | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:16 |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:46 |
Ruby Wax is niet de standaard. Mijn reisgenote vindt pannenkoeken lekker, dus ik kan me niet voorstellen dat ze poffertjes niet te hachelen vindt. Ook heeft ze het motto: "je moet alles in ieder geval één keer geproefd hebben". Dus, ondanks haar interne weerstand, heeft ze haring geprobeerd. En ik ga geen reerug of kreeft klaarmaken. We hebben een budgetreis gemaakt en ik ga dus geen kapitalen uitgeven aan dat avondeten. Het lijkt er meer en meer op dat ik een stamppot ga maken. Vla is wel een goede optie voor dessert. | |
RobinOok | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:51 |
Oh. Ik wel. Nou, we zullen zien. Al kan ik me dan weer goed voorstellen dat ze te beleefd zullen zijn om toe te geven dat ze het niet te hachelen vinden. | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:52 |
Mijn reisgenote is daar zeker niet te beleefd voor. | |
LurkJeRot | dinsdag 16 mei 2017 @ 12:53 |
Vaak zat gemaakt voor buitenlandse vrienden, nooit een klacht ontvangen en ze gingen altijd helemaal op Ben wel geen vrienden met Ruby Wax. Daar zal het wel door komen. | |
Lunatiek | dinsdag 16 mei 2017 @ 13:20 |
Poffertjes zijn oké. Zelfs het A-team vond dat goed te vreten. Mijn vrienden vonden het wat minder, maar dat kwam omdat ze veel te veel zoete gerechten hadden gegeten die dag (liters cola bij de pannekoeken met stroop in het pannekoekenrestaurant annex poffertjeskraam). Misschien wat zuinig aan doen met de boter en de poedersuiker (zelf toe laten voegen) om het beter verteerbaar te maken. | |
maily | dinsdag 16 mei 2017 @ 13:50 |
| |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 13:53 |
Pindakaas is overal te vinden en is niet typisch Nederlands. | |
Xaryna | dinsdag 16 mei 2017 @ 15:29 |
Zijn zat zomerstamppotten hoor Rauwe andijviestamppot is een bekende. Als je zoekt op 'zomerstamppot', vind je genoeg. Hachee is ook een leuke. | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 15:35 |
Dank! Ik ga op zoek | |
matigeuser | dinsdag 16 mei 2017 @ 15:36 |
Voorgerecht: Kroketje Hoofdgerecht Draadjesvlees met laurier, met aardappelpuree met jus en blote konten in het gras erbij. Toetje: Tom Pouce | |
derLudolf | dinsdag 16 mei 2017 @ 16:51 |
Stamppot rauwe andijvie gaat prima in de zomer. Hutspot ook trouwens | |
Smallish | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:26 |
Zomerstamppotje: aardappelpuree maken met crème fraiche, gesneden rucola erdoor, feta en zongedroogde tomaatjes erdoor, zwarte olijfjes en wat uitgebakken spekblokjes met paprikapoeder erdoor. Erg lekker! | |
Smallish | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:27 |
Wellicht de feta vervangen door Hollandse geitenkaas? | |
Stokken_en_stenen | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:39 |
Zoethout | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:47 |
Dat klinkt bij vlagen erg Grieks. Daar zijn we al geweest. | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:48 |
Vindt ze niet lekker | |
Stokken_en_stenen | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:48 |
Dan gebruik je het zoethout als roede | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:50 |
Offtopic graag ergens anders. Dank. | |
Smallish | dinsdag 16 mei 2017 @ 19:07 |
Ja, je hebt een punt. Ik geloof dat ik zou gaan voor de andijviestamppot met bal gehakt of suddervlees. | |
Spanky78 | dinsdag 16 mei 2017 @ 19:16 |
Ik vind wel dat er spekjes in horen! Bal gehakt mag er bij. Met jus. En kroketten zijn altijd goed, bijna iedereen lust dat. Van Japanners tot chilenen en Amerikanen, iedereen lustte die. | |
spijkerbroek | dinsdag 16 mei 2017 @ 19:18 |
Spekjes komen er zeker in. Daar is niks Grieks aan Kroketten vind ik ook wel een goede optie. | |
Spanky78 | dinsdag 16 mei 2017 @ 20:11 |
Lekker, Nederlands en goedkoop | |
Red_85 | woensdag 17 mei 2017 @ 14:25 |
Fuck haar. Ik zie hier: niets in staan waarvoor ik niet met gierende banden voor naar huis zou willen rijden. | |
Red_85 | woensdag 17 mei 2017 @ 14:27 |
Stroopwafels is nog niet gezegd. Werk in een internationale organisatie en wij hebben die dingen altijd in de meetingroom staan. Be nog niemand tegengekomen die ze niet lust. Instant winner. | |
Pietverdriet | woensdag 17 mei 2017 @ 14:27 |
Hebben prachtige culinaire producten in NL | |
spijkerbroek | woensdag 17 mei 2017 @ 14:57 |
Welles. | |
LuNaTiC | woensdag 17 mei 2017 @ 15:17 |
Amerikaanse vrienden van me zijn helemaal weg van onze pannenkoeken met spek. Uiteraard kennen zij hun bacon pancakes ook wel, maar wij bakken ze toch anders dan ze gewend zijn (meer van die dikkere, kleinere, fluffy pannenkoeken). Naar de Febo is ook al een beleving op zich, kroketje uit de muur halen. Anders een prakkie met groenten, vlees en gekookte aardappels. Niets lekkerder toch, dan een gehaktbal, gekookte aadrappels, spinazie a la crème, gekookte eitje er doorheen, jus erover Niet echt iets om trots op te zijn qua culinair hoogstandje maar wel verdomd lekker, I don't care what they say | |
WodanIsGroot | woensdag 17 mei 2017 @ 15:21 |
Fries suikerbrood. | |
Pietverdriet | woensdag 17 mei 2017 @ 15:51 |
Zo smerig Gewoon verse spinazie, hele bladeren, jum, maar dit, juk | |
LuNaTiC | woensdag 17 mei 2017 @ 15:52 |
Eet ik ook genoeg hoor, maar spinazie a la creme is echt een beetje een guilty pleasure, noem het jeugdsentiment. Sorry but not sorry | |
realAIVD | woensdag 17 mei 2017 @ 15:58 |
Ooooh, dat is ZO geweldig lekker dat ik dat normaal niet in huis haal...dan lig ik geheid wakker met een knorrende maag tot dat hele ding op is Van de week overigens (buiten de deur) gegrild suikerbrood met zwezerik gegeten, met balsamico-uitjes en gepofte tomaat. Goddelijk gerechtje. | |
Pietverdriet | woensdag 17 mei 2017 @ 16:11 |
Heerlijk! Met boter | |
WodanIsGroot | woensdag 17 mei 2017 @ 16:27 |
Uiteraad, 5 mm roomboter minimaal Misschien ook Groninger droge worst als de betere beefjerkey voor onderweg. (Groninger want die heeft kruidnagel) | |
WodanIsGroot | woensdag 17 mei 2017 @ 16:30 |
(magere) yoghurt met aardbeitjes is ook lekker met dit weer. | |
ITrade | woensdag 17 mei 2017 @ 17:01 |
Waar komt het dan vandaan? Bron Wiki: Een stamppot is in Nederland en in Vlaanderen, waar het veelal stoemp wordt genoemd,[1] een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal uit aardappelen en groenten. | |
WodanIsGroot | woensdag 17 mei 2017 @ 17:23 |
Tsja de aardappel is ook een exotische groente. | |
Hallojo | woensdag 17 mei 2017 @ 17:30 |
En bier natuurlijk. | |
Sigaartje | woensdag 17 mei 2017 @ 18:24 |
Stamppot is door de Spanjaarden geïntroduceerd. De soldaten aten het. Verder is stamppot echt iets werelds, het komt overal voor. Alleen Zweden kan bogen over de traditionele stamppot. | |
spijkerbroek | woensdag 17 mei 2017 @ 18:27 |
Tja, tektoniek zorgde ervoor dat niets origineel is. Stamppot is gewoon Nederlands. | |
Sigaartje | woensdag 17 mei 2017 @ 18:30 |
Het hoofdbestanddeel is al niet Nederlands... | |
Sigaartje | woensdag 17 mei 2017 @ 18:31 |
Ons bier is heel wat anders dan het bier dat ze in de geschiedenis dronken in Nederland. Om maar even door te gaan. | |
spijkerbroek | woensdag 17 mei 2017 @ 18:33 |
Mooi. Genoeg nu. Terug naar wat over het algemeen genomen als Nederlandse gerechten worden aangemerkt. | |
WodanIsGroot | woensdag 17 mei 2017 @ 18:34 |
Is het verhaal van hutspot niet dat nadat het verjagen van het Spaanse beleg van Alkmaar? dat de hongerige bevolking het Spaanse kamp inzwermde en alles wat ze daar vonden(peen, aardappel, ui, peper en spek) in een pot gooien. Met hutspot herdenk ik altijd de tachtige jarige oorlog, ik weet alleen niet of het klopt :p maar je hebt wel een verhaaltje om te vertellen bij je stamppot gerecht. Edit Leiden was het https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Cornelis_Joppenszoon
[ Bericht 17% gewijzigd door WodanIsGroot op 17-05-2017 18:39:30 ] | |
Sigaartje | woensdag 17 mei 2017 @ 18:34 |
Ja pap. | |
Pietverdriet | woensdag 17 mei 2017 @ 18:40 |
Er werden destijds iig geen aardappelen gegeten, maar waarschijnlijk waren het meirapen. Erg lekker trouwens. | |
Spanky78 | woensdag 17 mei 2017 @ 23:13 |
Volgens mij zat er ook pastinaak in in die tijd. En of de wortels toen al oranje waren is ook de vraag En mengsel van knollen, rapen etc. Lekker hoor. | |
Pietverdriet | donderdag 18 mei 2017 @ 07:56 |
Tja, op de school werd ons door een museumdirecteur tijdens een excursie uitgelegd dat kunst ons veel kennis brengt, zien jullie op dit schilderij deze wortels, groter en wit ipv oranje zoals we ze tegenwoordig kennen. bla bla bla Wijsneus pietje vroeg, maar meneer, is dat niet gewoon rettich? ... Peen kwam en komt trouwens in meerdere kleuren voor. | |
DeGewoneMan | donderdag 18 mei 2017 @ 08:27 |
Pindasaus | |
Spanky78 | donderdag 18 mei 2017 @ 09:27 |
De oranje wortel is door de Nederlanders in de 17e eeuw verspreid. De paarse wordt nu weer geteeld, maken ze kleurend groentenconcentraat van. Want mensen zijn bang voor e-nummers, dus is daar goe dmee te verdienen. | |
RobinOok | donderdag 18 mei 2017 @ 12:39 |
Wijsneus Robin zou zeggen dat pastinaak meer voor de hand ligt... | |
Mutsaers__78 | donderdag 18 mei 2017 @ 14:32 |
Shoarma. Kapsalon. Chinees - Babi pangang etc. Bitterballen / kroket Kaassoufflé Moorkop / Bossche Bol Appeltaart (Dutch Apple Pie) Broodje Kaas Broodje Ham (en daar dus maar één plakje op doen) Vla | |
sirdanilot | donderdag 18 mei 2017 @ 16:07 |
Nee. Geen mosselen eten in juni. groetjes, een zeeuw | |
dimmak | donderdag 18 mei 2017 @ 16:19 |
Juni is helemaal geen probleem. Groetjes, sales manager, visgroothandel | |
Coppi | donderdag 18 mei 2017 @ 16:24 |
Mosselen in juni hoort niet, dan zijn ze nog niet goed. 28 juni begint het seizoen dit jaar. | |
dimmak | donderdag 18 mei 2017 @ 16:27 |
Hangcultuur is eerder klaar dan bodemcultuur. | |
sirdanilot | donderdag 18 mei 2017 @ 16:31 |
Wie denk je dat er meer verstand van heeft? Iemand die uit een regio komt waar mosselen al sinds de oertijd worden gegeten en die er groot mee is geworden en mosselen kent van generatie op generatie overgeleverde kennis? Of meneer de sales manager die ook in juni mosselen van B-kwaliteit wil verkopen? | |
Bramito | donderdag 18 mei 2017 @ 17:12 |
Sales Manager. Verder raad ik die persoon uit de regio aan een beetje bij te lezen. Dingen veranderen met de tijd enzo... | |
Bevestigingsmail | donderdag 18 mei 2017 @ 17:14 |
Vreten ze in Brazilië zoveel mosselen dan? | |
sirdanilot | donderdag 18 mei 2017 @ 17:18 |
Nee, nooit. Maar ik ben in Nederland (zeeland) opgegroeid hè. Ik ben zeg maar een allochtoon die in Zeeland woont. Dus je hebt turken, en dus ook brazilianen. Uiteraard veel meer turken dan brazilianen maar het idee is hetzelfde. | |
spijkerbroek | donderdag 18 mei 2017 @ 17:31 |
Terug ontopic aub. Dank. | |
WodanIsGroot | donderdag 18 mei 2017 @ 17:43 |
Ben je er nog niet over uit? Wat heb je tot nu toe in gedachten om haar voor te schotelen? | |
spijkerbroek | donderdag 18 mei 2017 @ 17:51 |
Ik heb wel een idee, maar het kan nog veranderen. Ik schreef bovenstaande post omdat ik niet wil dat het topic in een willekeurige chat verzandt. Tussendoor: poffertjes Avondeten: kippensoep stamppot andijvie met spekjes vla Ontbijt: boterham met hagelslag Lunch: kroket (en ja, er komt nog wel wat bij, maar dit is de basis) | |
WodanIsGroot | donderdag 18 mei 2017 @ 17:56 |
Bij het ontbijt zou ik ook Fries suikerbrood doen en bijvoorbeeld wat frisse aardbeitjes. | |
spijkerbroek | donderdag 18 mei 2017 @ 18:04 |
Fries suikerbrood vind ik zelf niet te vreten, dus dat komt er niet Aardbeien is wel een goed idee. | |
FutureFairytale | donderdag 18 mei 2017 @ 18:10 |
Broodje warme beenham met mosterdsaus. Hollandse garnalencocktail. Carpaccio (zoals de Hollanders doen). Champignonsoep met gehaktballetjes en plakjes champignons. Broodje kalfskroket met mosterd. Lekkerbek met ravigotesaus. Broodje Calvé pindakaas, komkommer en sambal. Patat pinda-mayo. | |
schaakkipje | donderdag 18 mei 2017 @ 18:19 |
Aardappelpannekoekjes Witlofsalade Hangop Rijstebrij Bolus Koffiebroodje Kaassoufle | |
Postbus100 | donderdag 18 mei 2017 @ 19:50 |
In een kuiltje | |
Spanky78 | donderdag 18 mei 2017 @ 20:53 |
Yep, echt alleen bij stamppot hoor. | |
WodanIsGroot | donderdag 18 mei 2017 @ 20:57 |
Met oud Hollands prakken wordt alles een stamppot met een kuiltje jus :p | |
Spanky78 | donderdag 18 mei 2017 @ 20:58 |
Nah: ik bedoel dat het alleen mag (van mij dan eh) in peen en ui, stamppot rauwe andijvie. Boerenkool doe je niet met jus! En prakken is geen stamppot. Prakken is hoe boeren hun eten zsm naar binnen hakselen. Die moesten tussen de middag even snel zoveel mogelijk calorieen innemen. Dus hoppa. | |
Postbus100 | donderdag 18 mei 2017 @ 21:01 |
Waarom niet?! (ik doe het ook nooit, maar dat is luiheid. Ik flikker er zoveel spekjes doorheen dat ik geen jus meer nodig heb) | |
Spanky78 | donderdag 18 mei 2017 @ 21:03 |
Kweenie, het hoort gewoon niet. Er mag kaas door boerenkool, mosterd, maar geen fucking jus. Als dat nodig is, is de boerenkool kut bereid. Het lekkerst vind ik de restjes van gisteren opbakken in de pan, yummie. Maargoed, mijn smaak. | |
RobinOok | donderdag 18 mei 2017 @ 21:07 |
Ik heb nooit jus bij mijn stamppot. Nooit. Bij stamppot hoeft geen jus. Alleen bij gekookte aardappelen. | |
Spanky78 | donderdag 18 mei 2017 @ 21:28 |
Zou zomaar kunnen. | |
realAIVD | donderdag 18 mei 2017 @ 21:33 |
Ik maak nooit zelf stamppot, dat is iets dat de vriend beter kan. Het zijn dan wel steevast stamppotten met een hoop uitgebakken spekjes en ruim kaas. .....en ALTIJD jus Maar goed, als hij lamskoteletjes bakt voor bij mijn couscous (gemaakt met sinaasappelsap, zest, bouillon, ui, paprika, rode peper, rozijnen, kikkerwten, lente-uitje) ......dan gaat er ook jus over de couscous on topic: ik zou voor de rauwe andijviestamppot gaan...met een gehakbal en jus en indien een overnachting, dan de volgende ochtend wentelteefjes | |
FutureFairytale | donderdag 18 mei 2017 @ 22:27 |
zoveel mogelijk calorieën denk ik niet. Aardappels, groente, beetje jus.. zoveel calorieën zijn dat niet. | |
Pietverdriet | donderdag 18 mei 2017 @ 22:36 |
Edit [ Bericht 97% gewijzigd door Pietverdriet op 18-05-2017 22:43:32 ] | |
Pietverdriet | donderdag 18 mei 2017 @ 22:42 |
Edit | |
Spanky78 | donderdag 18 mei 2017 @ 22:43 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Spanky78 op 18-05-2017 22:56:27 ] | |
spijkerbroek | donderdag 18 mei 2017 @ 22:43 |
Dank, heren. [ Bericht 76% gewijzigd door spijkerbroek op 18-05-2017 23:17:23 ] | |
Tamabralski | donderdag 18 mei 2017 @ 22:43 |
Patat met appelmoes en wortelen. Succes verzekerd. | |
Lunatiek | donderdag 18 mei 2017 @ 22:52 |
Aardbeien bij het ontbijt lekker op een beschuitje met roomboter doen | |
RobinOok | donderdag 18 mei 2017 @ 23:31 |
Oh, die is leuk! | |
MrsDuck | donderdag 18 mei 2017 @ 23:56 |
Beschuit is ook vrij Nederlands... en een goede Limburgse vlaai voor bij de koffie is ook niet verkeerd. Trouwens onze koek is sowieso ook een hit; jan hagel, bokkepootjes, roze koeken, gevulde koek, ontbijtkoek, koggetjes etc. | |
dimmak | vrijdag 19 mei 2017 @ 08:16 |
De Zeeuwse hangcultuur is een paar weken eerder klaar dan de bodemcultuur. Ik zei dus, dat het pannetje ook prima in juni kan en daar is geen woord aan gelogen. Hoger in het water is meer voedsel en daarom kan de hangcultuur weken eerder geoogst worden dan de traditionele bodemcultuur. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 mei 2017 @ 08:39 |
Als zeeuw weet je natuurlijk alles van mosselen, ook al is het je werk niet, zoals limburgers asperges in hun genen hebben. | |
RobinOok | vrijdag 19 mei 2017 @ 10:06 |
Achterhaalde kennis dus. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 mei 2017 @ 10:18 |
"Het seizoen" is sowieso een beetje vreemd begrip. Als bv het voorjaar koud is zijn de asperges later, als het warm is vroeger. Weinig zon, weinig plankton, heeft ook weer effect. Je kan het seizoen verleggen, door met Mosselen een hangkultuur te maken, of met asperges, door de bedden te verwarmen en/of er plastic over de bedden te leggen. | |
spijkerbroek | vrijdag 19 mei 2017 @ 10:55 |
Het 'koekje bij de koffie' (thee in haar geval, want ze drinkt geen koffie) wordt een tompouce | |
AMAR420 | zaterdag 20 mei 2017 @ 01:45 |
patat met een frikandel | |
Biekuh | zaterdag 20 mei 2017 @ 09:48 |
dat is ook echt Nederlands? | |
Pietverdriet | zaterdag 20 mei 2017 @ 09:49 |
Ja, wel als je doppertjes gebruikt ipv kappertjes | |
Biekuh | zaterdag 20 mei 2017 @ 09:51 |
het is misschien al gezegd, TS, maar asperges op brabantse/klassieke wijze? dus met ham, gekookt ei, aardappeltjes? mosselen is inderdaad ook een goede | |
#ANONIEM | dinsdag 23 mei 2017 @ 23:03 |
|