FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoelang blijft haring goed op kamertemperatuur ?
Atakzondag 7 mei 2017 @ 13:58
Haring is gezout dus de hele dag in de auto (in de schaduw) kan toch?
#ANONIEMzondag 7 mei 2017 @ 14:07
Gebruik je neus?

Als je de volgende dag ziek bent dan weet je dat het foute boel was.
Jordy-Bzondag 7 mei 2017 @ 14:12
Het vet in haring wordt vrij snel ranzig bij hogere temperaturen dan in de koelkast.
Atakzondag 7 mei 2017 @ 14:17
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 14:12 schreef Jordy-B het volgende:
Het vet in haring wordt vrij snel ranzig bij hogere temperaturen dan in de koelkast.
Op normale temperatuur is haring al een beetje ranzig. Ik denk dat het idd niet goed is om haring op kamer temp te laten ook al zie ik bijv bij visspecialisten de haring gewoon open en bloot, en niet afgedekt liggen. Maar ja auto is net iets warmer dan normaal nu.
Allureszondag 7 mei 2017 @ 14:31
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2017 14:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Op normale temperatuur is haring al een beetje ranzig. Ik denk dat het idd niet goed is om haring op kamer temp te laten ook al zie ik bijv bij visspecialisten de haring gewoon open en bloot, en niet afgedekt liggen. Maar ja auto is net iets warmer dan normaal nu.
dan ligt ie toch in een gekoelde vitrine
Atakzondag 7 mei 2017 @ 14:37
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2017 14:31 schreef Allures het volgende:

[..]

dan ligt ie toch in een gekoelde vitrine
Niet bij de speciaalzaak hier. Haring heeft inderdaad en aparte vitrine maar de vitrine van de haring is niet gekoeld. Het is gewoon zo'n vitrine met een open bovenkant.
Najietozondag 7 mei 2017 @ 15:20
Die zijn ook gekoeld hoor.
sirdanilotzondag 7 mei 2017 @ 15:35
Haring moet ten allen tijde gekoeld. En ik durf te wedden dat die haring die jij noemt ofwel gekoeld is, ofwel heel snel opgaat steeds (zoals bij een haringkar). Dus nee een hele dag in de schaduw in je auto is een heel slecht idee.
Spanky78zondag 7 mei 2017 @ 19:10
Zoals haring tegenwoordig gepekeld is, is het niet echt houdbaar. Vroeger was een tonnetje beton buiten de koelkast te bewaren, maar bevatte veel meer zout.

Typisch iets om niet te lang buiten de koelkast te houden.
ChefvanOekelszondag 7 mei 2017 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 19:10 schreef Spanky78 het volgende:
Zoals haring tegenwoordig gepekeld is, is het niet echt houdbaar. Vroeger was een tonnetje beton buiten de koelkast te bewaren, maar bevatte veel meer zout.

Typisch iets om niet te lang buiten de koelkast te houden.
Beton moet je altijd buiten de koelkast bewaren.