abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 30 januari 2019 @ 16:58:40 #251
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_184713982
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 15:25 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik heb denk ik het stukje over die 250 gemist. Waar vind ik dat?
VVD twitterde op dinsdag 29-01-2019 om 23:24:29 Het was flink onderhandelen de afgelopen dagen. Deze afspraken hebben we gemaakt👇 https://t.co/YKm5gA8jhF reageer retweet
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_184719021
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 11:57 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De gespleten tong niet. De VVD wil gewoon massa-immigratie zoals ze dat altijd gewild hebben. Kijk naar hun daden, met hun woorden geven ze llinks de schuld en daar trapt achterlijk Nederland steeds maar weer in.
VVD is een neoliberale partij. Natuurlijk willen die massa-immigratie.
pi_184958038
quote:
IND: 'Eind dit jaar is herbeoordeling asielkinderen gereed'

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) denkt voor het einde van het jaar de herbeoordeling van de kinderpardonaanvragen af te hebben, meldt de dienst maandag.

Vorige maand werd een compromis over het kinderpardon bereikt.

Toen is door de coalitie overeengekomen dat de procedures van kinderen die zijn afgewezen op grond van het omstreden meewerkcriterium opnieuw moeten worden beoordeeld. Het gaat naar schatting om zevenhonderd kinderen.

De verwachting is dat de meeste kinderen alsnog mogen blijven. De IND laat maandag weten dat het exacte aantal aanvragen dat herbeoordeeld moet worden nog niet bekend is.

"Zodra een beslissing is genomen, krijgt een kind te horen of hij of zij een permanente verblijfsvergunning krijgt", aldus de IND.
Ik ga er vanuit er vanuit dat van dit herhaalde pardon een aanzienlijke aanzuigende werking uitgaat en over 5 a 6 jaar opnieuw om een pardon zal worden gevraagd. Het probleem van langdurig illegaal verblijf wordt eigenlijk niet fundamenteel aangepakt en dus is dit geen werkelijke oplossing naar mijn idee.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_185795024
Van 1070 kinderen wordt beoordeeld of ze alsnog een pardon krijgen en dat is aanzienlijk meer dan waar 1st vanuit werd gegaan, namelijk 600 a 700 gevallen. Ik schat zo in dat over 5 a 6 jaar opnieuw om een pardon zal worden geroepen en het dan om meer dan 1000 gevallen zal gaan. Zijn er ook lezers die een andere inschatting hebben en willen aangeven hoe die er uitziet?

quote:
Ruim duizend kinderen opnieuw beoordeeld vanwege verdwijnen pardon
Volgens een schatting in januari ging het om zo'n zevenhonderd (her)beoordelingen. Ook was de verwachting dat vermoedelijk 630 kinderen met hun gezinsleden mogen blijven.

Eind dit jaar moet er voor iedereen duidelijkheid zijn, meldt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vrijdag. Meteen na een beslissing krijgt het betrokken kind te horen of er een permanente verblijfsvergunning komt.

De stap volgt op het zwaarbevochten compromis over het kinderpardon bij de coalitie. De regeling is afgeschaft, maar bepaalde kinderen krijgen nog een kans. Het gaat om kinderen die zijn afgewezen omdat ze niet of onvoldoende zouden hebben meegewerkt aan de eventuele uitzetting.

Naast de afschaffing van het kinderpardon is ook afgesproken dat de asielprocedure wordt verkort. Daarom wordt er extra geld uitgetrokken om de IND te versterken.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_187258870
quote:
Commissie: Asielbeleid op orde, pardonregeling niet bevordelijk

Het Nederlands asielbeleid is op orde, maar uitzonderingsmaatregelen als de discretionaire bevoegdheid en pardonregelingen zijn bij uitgeprocedeerde asielzoekers niet bevorderlijk voor de bereidheid om te vertrekken. Dat zijn de bevindingen van de Commissie Langdurig Verblijvende Vreemdelingen, beter bekend als de commissie-Van Zwol.

De commissie concludeert verder dat nieuwe maatregelen er niet voor zullen zorgen dat de wachttijd voor vreemdelingen wordt ingeperkt. "Wij constateren dat oplossingen in de uitvoering moeten worden gezocht", aldus commissievoorzitter Richard van Zwol.

Dat betekent dat er voor een langere periode financiële stabiliteit en voldoende personeel nodig is bij de instanties die verantwoordelijk zijn voor het asielbeleid.

Dat houdt echter niet in dat daarmee de problematiek rond uitgeprocedeerde asielzoekers die niet vertrekken zal worden opgelost. "Een perfect systeem bestaat niet, voor een deel is het probleem van langdurig verblijvende vreemdelingen zonder bestendig verblijfsrecht onoplosbaar gebleken", staat in het rapport.

Tegelijkertijd behoort Nederland wel "tot de landen met het hoogste aandeel personen dat na hun afwijzing aantoonbaar vertrekt".

Uitzetting Lili en Howick aanleiding voor onderzoek naar asielbeleid
Aanleiding voor het onderzoek naar het Nederlands asielbeleid was de zaak rond de uitzetting van de Armeense broer en zus Lili en Howick. De twee kinderen waren uitgeprocedeerd en moesten Nederland verlaten, wat tot maatschappelijke verontwaardiging leidde en ook de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spleet.

De roep om een nieuw kinderpardon nam toe, maar daar zagen VVD en CDA niets in. Er werd afgesproken om een commissie in het leven te roepen die het hele asielsysteem zou onderzoeken.

In de tussentijd nam de maatschappelijke druk toe en kwam er toch een verruiming van het kinderpardon. Als onderdeel van de verruiming werd ook de discretionaire bevoegdheid bij de bewindsman weggenomen.
De conclusies verbazen weinig, binnen de huidige kaders van EU wetgeving en internationale verdragen bestaat er geen oplossing. Die conclusie was bij velen al bekend en nu dus nog eens bevestigd. Pardonregelingen bieden geen oplossing en kunnen dus van tafel. Evengoed verwacht ik dat over een jaar of vijf deze discussie opnieuw zal oplaaien, mensen zijn blijkbaar erg kort van geheugen en laten zicht vooral door emoties lijden, niet de ratio.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 04-06-2019 17:47:11 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_187259059
Het Nederlands asielbeleid is op orde, maar uitzonderingsmaatregelen als de discretionaire bevoegdheid en pardonregelingen zijn bij uitgeprocedeerde asielzoekers niet bevorderlijk voor de bereidheid om te vertrekken. Dat zijn de bevindingen van de Commissie Langdurig Verblijvende Vreemdelingen, beter bekend als de commissie-Van Zwol.

Jeetje wat een geniale conclusies, daar zou je zelf nóóit opgekomen zijn.
pi_188623185
De pardonregelingen zouden volgens de commissie niet bevorderlijk zijn voor de bereidheid om te vertrekken. Ik vraag me af of er geen aanzuigende werking uitgaat van herhaalde pardonregelingen. Naar mijn inschatting komt het onderwerp over een jaar of 5 weer op tafel omdat zal blijken dat veel migranten hopen op een volgende pardonregeling.

quote:
"Een perfect systeem bestaat niet, voor een deel is het probleem van langdurig verblijvende vreemdelingen zonder bestendig verblijfsrecht onoplosbaar gebleken", staat in het rapport.
Dit zet de deur eigenlijk al open naar een volgende pardonregeling naar mijn idee. Het beginsel dat afgewezen migranten moesten meewerken aan hun uitzetting werd uiteindelijk losgelaten en ik kan me niet anders indenken dan dat daar ook een zekere aanzuigende werking vanuit gaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door Digi2 op 25-08-2019 21:11:09 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_191481327
quote:
IND, 569 kinderen mogen alsnog in Nederland blijven

​Door de zogeheten Afsluitingsregeling hebben 569 kinderen die al lang in Nederland verbleven, alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Ook 502 volwassen familieleden van deze kinderen mogen blijven. Dat schrijft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) in een brief aan de Tweede Kamer.

De Afsluitingsregeling werd een jaar geleden afgesproken door de coalitie. Door deze afspraak kwam er een einde aan de Definitieve Regeling Langdurig Verblijvende Kinderen – in de volksmond het kinderpardon – en werden dossiers van langdurig in Nederland verblijvende kinderen nog éénmaal bekeken met een minder zware toets. Eerst moest een aanvrager meewerken aan vertrek, bij deze regeling is het voldoende als iemand beschikbaar is geweest.

In totaal kwamen 263 kinderen automatisch in aanmerking voor een herbeoordeling. Daarvan hebben er 235 een verblijfsvergunning gekregen. Daarnaast hebben zich nog 837 kinderen gemeld die niet automatisch voor deze regeling in aanmerking kwamen. Op basis van de criteria hebben 334 kinderen uit deze groep een vergunning gekregen.

Afwijzing
De afwijzingen komen deels doordat kinderen nog geen asielaanvraag hadden lopen. Ook was er een groep kinderen die niet ten minste al 5 jaar na de asielaanvraag in Nederland was of omdat de aanvraag niet 5 jaar voor hun 18de levensjaar was ingediend. Verder was er een aantal keren sprake van identiteitsfraude, gevaar voor de openbare orde of was er al een verblijfsvergunning op een andere grond verleend.

Overig
In de afbeelding bij dit nieuwsbericht is ook een categorie 'overig' weergegeven. Daaronder vallen 92 kinderen van wie de aanvraag niet is ingewilligd omdat die om andere redenen zijn afgesloten. Bijvoorbeeld omdat de aanvraag door hen is ingetrokken of omdat de leges niet zijn betaald.

Afronding
Het is niet langer mogelijk om aanspraak te maken op de Afsluitingsregeling. Alle aanvragen zijn volgens planning in 2019 door de IND afgehandeld. De komende tijd werkt de IND aan de bezwaren op de afwijzingen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_191482989
Er zal niets gebeuren. Zodra je aan de dik belegde boterham komt van de betrokken ambtenaren en diens politieke externe vrienden, haken ze af door saboteer systemen.

Een gemiddelde Nederlandse ambtenaar kost overigens 74.000 euro per stuk, exl de koffie met gebak.

https://ambtenarensalaris(...)ie-ambtenaar-omhoog/
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_196359342
quote:
Frontpage: In Amsterdam geboren, maar straks moeten Kamilla (13) en Ashley (15) toch het land uit

Kinderen wier ouders geen geldige verblijfspapieren hebben, wacht een sombere toekomst zodra ze 18 worden. Tot die tijd mogen ze naar school en leiden ze een leven als andere Amsterdamse jongeren. Maar bij volwassenheid moeten ze eigenlijk weg uit Nederland. Dat lot wacht ook Kamilla en Ashley, zo meldt AT5 op haar website.

De 13-jarige Kamilla en de 15-jarige Ashley dreigen daarom over een paar jaar in het illegale circuit te komen. Beide kinderen zijn in Amsterdam geboren en getogen en gaan hier naar school. Maar wel zonder papieren.

Uitzetting naar een onbekend land
Omdat hun ouders geen geldige verblijfspapieren hebben, kunnen de kinderen zodra ze 18 jaar worden met hun diploma geen vervolgopleiding doen. Maar ze mogen ook niet werken en ze hebben geen recht op een woning. Ze moeten terug naar het geboorteland van hun ouders. Dat is Brazilië voor Kamilla, de Filipijnen voor Ashley. Ze zijn er nog nooit geweest.
Jammer voor die kinderen dat ze zulk onverantwoorde ouders hebben, als kind heb je nu eenmaal niets te zeggen over welke ouders je hebt. Het is vooral ook een gevolg van het europees hof dat dergelijke toestanden blijven voortduren. Illegaliteit niet strafbaar kunnen stellen heeft ernstige consequenties, kinderen zijn er hier nu uitendelijk slachtoffer van.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 22 november 2020 @ 10:25:46 #261
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_196359542
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 10:08 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Jammer voor die kinderen dat ze zulk onverantwoorde ouders hebben, als kind heb je nu eenmaal niets te zeggen over welke ouders je hebt. Het is vooral ook een gevolg van het europees hof dat dergelijke toestanden blijven voortduren. Illegaliteit niet strafbaar kunnen stellen heeft ernstige consequenties, kinderen zijn er hier nu uitendelijk slachtoffer van.
Echt hè.. en het taalgebruik in dat artikel..
“Moeten ze eigenlijk weg” nee, moeten ze natuurlijk weg. Dat weten ze en hun ouders nu al. Het gebruik van het woord eigenlijk impliceert dat er ook een andere mogelijkheid is.
“Dreigen daarom in het illegale circuit te komen” , alsof het een vanzelfsprekendheid is en ze er niets aan kunnen doen. Nee, dat is een keuze, om illegaal in Nederland te verblijven en het is ook een keuze van de overheid als men deze families niet in de gaten houdt en desnoods in vreemdelingenbewaring zet om te garanderen dat ze Nederland verlaten.

Wat zou moeten gebeuren is dat deze kinderen les krijgen in Portugees en Tagalog zodat ze in ieder geval in dat opzicht zich kunnen redden in hun toekomstige landen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  zondag 22 november 2020 @ 11:15:28 #262
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_196360059
Er wonen miljoenen tieners in Brazilie en Filipijnen in vrede. Er zijn zelfs Nederlanders die daarheen emigreren. Dus er is totaal geen enkele valide argument(!) om hen hier te laten. Beide zijn 2 fantastische landen. Sneu voor hen, maar hen hier laten zorgt voor een aanzuigende werking, ook vanuit Afrika en het Midden- Oosten. En kanslozen uit die landen kan je missen als zware kiespijn met een abces als bonus.
  zondag 22 november 2020 @ 12:15:47 #263
3542 Gia
User under construction
pi_196360861
Deze kinderen, in ieder geval die van 15, waren er al in 2007. Zij vielen toen niet onder het kinderpardon. Ouders hadden terug moeten gaan op het moment dat ze uitgeprocedeerd waren.

Die kinderen worden niet illegaal als ze 18 worden, dat zijn ze nu al. Dankzij hun ouders, niet dankzij de regering.

Inderdaad, niks mis met Brazilië en de Filippijnen. Ook in die landen kun je prof basketballer worden als je goed genoeg bent.
  zondag 22 november 2020 @ 12:18:16 #264
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196360901
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:15 schreef Gia het volgende:
Deze kinderen, in ieder geval die van 15, waren er al in 2007. Zij vielen toen niet onder het kinderpardon. Ouders hadden terug moeten gaan op het moment dat ze uitgeprocedeerd waren.

Die kinderen worden niet illegaal als ze 18 worden, dat zijn ze nu al. Dankzij hun ouders, niet dankzij de regering.

Inderdaad, niks mis met Brazilië en de Filippijnen. Ook in die landen kun je prof basketballer worden als je goed genoeg bent.
Als ze niet onder het pardon vielen waarom zijn ze toen niet uitgezet ? liever nog wanneer ze veel jonger waren.
Je kan het hen niet kwalijk nemen, ze zijn Nederlands, hier geboren en getogen, voelen zich ook zo.
Neem het de ouders kwalijk dat ze een betere toekomst voor ogen hadden, ok, maar de grootste boosdoener is de Nederlandse regering
Walgelijk gesol met mensen :r
pi_196360992
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:15 schreef Gia het volgende:
Deze kinderen, in ieder geval die van 15, waren er al in 2007. Zij vielen toen niet onder het kinderpardon. Ouders hadden terug moeten gaan op het moment dat ze uitgeprocedeerd waren.

Die kinderen worden niet illegaal als ze 18 worden, dat zijn ze nu al. Dankzij hun ouders, niet dankzij de regering.

Inderdaad, niks mis met Brazilië en de Filippijnen. Ook in die landen kun je prof basketballer worden als je goed genoeg bent.
De Filippijnen is zeker geen veilig land. Mensenhandel en slavernij is daar de normaalste zaak van de wereld. Hoe het met Brazilië zit weet ik niet.
  zondag 22 november 2020 @ 12:25:21 #266
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_196361017
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:23 schreef Cherni het volgende:

[..]

De Filippijnen is zeker geen veilig land. Mensenhandel en slavernij is daar de normaalste zaak van de wereld. Hoe het met Brazilië zit weet ik niet.
Dus die tientallen miljoenen kinderen moeten hun geluk elders op de wereld zoeken?
pi_196361056
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:25 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Dus die tientallen miljoenen kinderen moeten hun geluk elders op de wereld zoeken?
Wat zou jij doen? Het is iets heel anders dan economische vluchtelingen. Die moet je alleen toelaten met een werkvergunning en zodra het werk af is terugsturen.
  zondag 22 november 2020 @ 12:31:11 #268
3542 Gia
User under construction
pi_196361081
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:18 schreef Flow3r het volgende:

Als ze niet onder het pardon vielen waarom zijn ze toen niet uitgezet ? liever nog wanneer ze veel jonger waren.
Je kan het hen niet kwalijk nemen, ze zijn Nederlands, hier geboren en getogen, voelen zich ook zo.
Neem het de ouders kwalijk dat ze een betere toekomst voor ogen hadden, ok, maar de grootste boosdoener is de Nederlandse regering
Walgelijk gesol met mensen :r
Ze zijn niet uitgezet omdat de ouders de illegaliteit in zijn gedoken. Die hadden moeten vertrekken, met kroost.

En klopt, daar kunnen die kinderen niets aan doen, totdat ze volwassen zijn. Ze mogen van mij een verblijfsvergunning aanvragen, op persoonlijke titel. En als ze die krijgen, prima, maar niet voor de ouders.
  zondag 22 november 2020 @ 12:32:40 #269
3542 Gia
User under construction
pi_196361098
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:28 schreef Cherni het volgende:

[..]

Wat zou jij doen? Het is iets heel anders dan economische vluchtelingen. Die moet je alleen toelaten met een werkvergunning en zodra het werk af is terugsturen.
Je kunt ze terugsturen, maar ze vertrekken niet!
pi_196361175
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:32 schreef Gia het volgende:

[..]

Je kunt ze terugsturen, maar ze vertrekken niet!
Mensen terugsturen die zijn moeten vluchten(politiek) is ook onmenselijk. Dat men economische vluchtelingen niet terug stuurt is mij ook een raadsel. Maar ergens snap ik het wel. Er is geen beginnen aan want die verdwijnen in de illegaliteit en struinen de gehele EU af.
  zondag 22 november 2020 @ 12:41:51 #271
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_196361216
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:31 schreef Gia het volgende:

[..]

Ze zijn niet uitgezet omdat de ouders de illegaliteit in zijn gedoken. Die hadden moeten vertrekken, met kroost.

En klopt, daar kunnen die kinderen niets aan doen, totdat ze volwassen zijn. Ze mogen van mij een verblijfsvergunning aanvragen, op persoonlijke titel. En als ze die krijgen, prima, maar niet voor de ouders.
Dat is onmenselijk, met 18 hebben ze de ouders nog hard nodig :')
  zondag 22 november 2020 @ 13:32:38 #272
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_196361880
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:28 schreef Cherni het volgende:

[..]

Wat zou jij doen? Het is iets heel anders dan economische vluchtelingen. Die moet je alleen toelaten met een werkvergunning en zodra het werk af is terugsturen.
Dit zijn economische vluchtelingen... Kijk eens naar de mortality rate, die cijfers tonen duidelijk aan dat er geen oorlog is op de Filipijnen.
  zondag 22 november 2020 @ 13:33:34 #273
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_196361894
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 12:23 schreef Cherni het volgende:

[..]

De Filippijnen is zeker geen veilig land.
Naar westerse maatstaven niet nee. Maar als je landen naast die meetlat gaat leggen dan kun je net zo goed de IND opheffen en iedereen automatisch een verblijfsvergunning geven wanneer ze het land binnenkomen.
  zondag 22 november 2020 @ 13:35:37 #274
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_196361926
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2020 13:33 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Naar westerse maatstaven niet nee. Maar als je landen naast die meetlat gaat zetten dan kun je net zo goed ophouden met de IND en iedereen automatisch een verblijfsvergunning geven wanneer ze het land binnenkomen.
Dat snapt Cherni niet. Hij vergeet ook voor het gemak dat de Filipijnen een inwoneraantal heeft boven de 100.000.000. Dat is dus zo'n 8x meer dan Nederland. Daarnaast is het vruchtbaarheidscijfer een stuk hoger en het aantal jongeren ten op zichte van de bevolking ook.

Waar moeten die 100 miljoen mensen heen?
pi_196361949
Ze spreken vloeiend Nederlands, zijn hier geboren, opgegroeid, opgeleid.
Geen enkele reden om deze Nederlanders terug te sturen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')