#ANONIEM | maandag 1 mei 2017 @ 21:45 |
Bestaat dat? 😎🐔🍗 | |
Rorsach | maandag 1 mei 2017 @ 21:56 |
Zekers. Zoek maar naar KFC copycat recipes. Het enige nadeel is dat een normale keuken niet voorzien is van een hoge druk frituur. | |
Fer | maandag 1 mei 2017 @ 22:15 |
Van kruiden geen verstand, ik maar wat, maar het beste resultaat kreeg ik uit de oven. Lekker krokant en minder vet dan echte KFC. Begin met de kruiden mixen, dan de helft mengen met zelfrijzend bakmeel. Andere helft gebruiken om de kip in te wrijven. Een eitje kloppen in een schaal, eventueel sausje toevoegen (Tabasco?) Dan is het verstandig om de kruiden/meel en het ei naast elkaar te zetten en vervolgens de kipstukken een voor een door het ei te halen en daarna door de meel. Handigste methode is met een hand door het ei, met de andere hand in de meel en voorkomen dat het ei in de meelkom lekt, dat geeft klodders. Als je alle stukken met meel bedekt hebt, kun je ze nogmaals door de meel halen voor een dikke laag. Daarna op een rooster in de oven, met een ovenplaat eronder om het vet op te vangen. 1 uur op 200c, zodat de kip goed gaar wordt. Halverwege de stukken omdraaien, zodat ze rondom mooi krokant worden. Zoals ik zeg, weinig ervaring met de juiste kruidenmix, maar de korst is zeker lekker. | |
MutedFaith | maandag 1 mei 2017 @ 23:25 |
Het beste recept voor KFC kip is gewoon je auto pakken en naar de KFC rijden. Qua smaak moet t met een van de copycatrecepten op internet wel lukken. Kwestie van proberen welke vokr jou t beste de smaak benaderd. Maar de textuur is volgens mij wel een probleem zonder pressurefryer: KFC kipstukken zijn niet superkrokant, maar hebben juist een dun, beetje vochtigish laagje eromheen. Iets wat je niet gaat krijgen als je kip 15 minuten in hete olie, of een uur in een hete oven, moet liggen om gaar te worden. Ik zou de kip in elk geval in karnemelk weken tot ie kamertemperatuur heeft. Daarna in een papieren of plastic zak met (gekruid) meel, in een zak met ei en weer in een zak met gekruid meel rondschudden (geeft een minder dikke, meer verdeelde korst dan door borden wentelen) en op 180 graden frituren. [ Bericht 37% gewijzigd door MutedFaith op 01-05-2017 23:36:15 ] | |
autoknutselaar | dinsdag 2 mei 2017 @ 00:00 |
Waarom eet je niet gewoon iets anders? |