Van kruiden geen verstand, ik maar wat, maar het beste resultaat kreeg ik uit de oven. Lekker krokant en minder vet dan echte KFC.
Begin met de kruiden mixen, dan de helft mengen met zelfrijzend bakmeel.
Andere helft gebruiken om de kip in te wrijven.
Een eitje kloppen in een schaal, eventueel sausje toevoegen (Tabasco?)
Dan is het verstandig om de kruiden/meel en het ei naast elkaar te zetten en vervolgens de kipstukken een voor een door het ei te halen en daarna door de meel. Handigste methode is met een hand door het ei, met de andere hand in de meel en voorkomen dat het ei in de meelkom lekt, dat geeft klodders.
Als je alle stukken met meel bedekt hebt, kun je ze nogmaals door de meel halen voor een dikke laag.
Daarna op een rooster in de oven, met een ovenplaat eronder om het vet op te vangen.
1 uur op 200c, zodat de kip goed gaar wordt. Halverwege de stukken omdraaien, zodat ze rondom mooi krokant worden.
Zoals ik zeg, weinig ervaring met de juiste kruidenmix, maar de korst is zeker lekker.
.