Atak | maandag 1 mei 2017 @ 11:05 |
Gisteren biefstuk vergeten om in de koelkast te doen. Is dit nog te eten? | |
JohnShooter | maandag 1 mei 2017 @ 11:06 |
Zou het niet meer opeten. | |
#ANONIEM | maandag 1 mei 2017 @ 11:08 |
Is het vacuüm verpakt? Dan zou het nog kunnen. Maar gebruik je neus. | |
RolStaart-Beer | maandag 1 mei 2017 @ 11:14 |
Ik hou zelf een half uur aan. Deze kun je weg flikkeren | |
JohnShooter | maandag 1 mei 2017 @ 11:18 |
Of aan de hond geven. | |
Spanky78 | maandag 1 mei 2017 @ 11:20 |
Dat lijkt me wel ietsje lang. Maar een paar uur kan zeker. Sterker nog: als je biefstuk bakt, zorg je dat het op kamertemperatuur is zodra het in de pan gaat. Dus een uur of twee vooraf uit de koeling. Een nacht is wel heel lang, zeker omdat je het vlees deels rauw eet. | |
Lienekien | maandag 1 mei 2017 @ 11:21 |
Een half uur is onzin. Zo lang leg je een biefstuk buiten de koelkast zodat je hem niet koud in een pan gooit. | |
spierbal | maandag 1 mei 2017 @ 12:49 |
Ik zou hem eten. Gerijpt vlees is het beste en daarbij, hoe bruiner het vlees wordt hoe beter de smaak. Daarbij is de essentie bij eten, smaakt het goed? Proeft het niet goed of bedorven dan merk je dat. Helaas zijn mensen te veel geneigd naar cijfertjes op een verpakking. Vertrouw je t niet gooi je t weg, ik zou het een kans geven. | |
#ANONIEM | maandag 1 mei 2017 @ 13:06 |
Ik zou het gewoon eten, maar ik ben dan ook een ransbak. Wat spierbal zegt is onzin. Voedsel kan prima kapot gaan zonder dat je het ruikt of ziet of proeft. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-05-2017 13:10:28 ] | |
ShevaJB | maandag 1 mei 2017 @ 13:37 |
Precies, in het ergste geval ben je een keer goed aan de schijt. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 13:46 |
Nee. Maar ik kan er een beetje zout opgedaan. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 13:48 |
Ik eet hem zelf ook een beetje rauw. Maar zelfs als ik hem helemaal door bak dan is het ook niet verstandig om het te eten. | |
spierbal | maandag 1 mei 2017 @ 13:49 |
uhu je zou eens weten wat ze in de winkels doen met dat soort vlees. Kip over de datum? Tandori marinade er overheen mag het weer 3 dagen langer verkocht. Of even afgrillen mag het ook weer 3 dagen langer verkocht worden. En raad eens, nooit geen zieken mensen aan de balie gehad. Maar goed, hou het maar voor als onzin. Mij heb je er niet mee. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 13:50 |
Het vlees ruikt nog goed. Er is ook niks aan op te merken aan de textuur van het product. In principe is het wel te eten denk ik maar ik ga geen risico's nemen. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 13:51 |
Je kan ook maden of wormen krijgen door rot eten. Of nog erger voedselvergiftiging. Voor mij is het niet waard. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 13:53 |
Je hoort er niemand over omdat die tandori of kant-en-klare maaltijden door niemand gekocht wordt. ![]() | |
spierbal | maandag 1 mei 2017 @ 15:00 |
op de slagerij afdeling was het niet zo zeer kant en klaar en het werd gewoon verkocht hoor. Maar je leest wat je wil horen, hoef je verder niet popiejopie te gaan doen. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 15:23 |
Gast. ![]() | |
Farenji | maandag 1 mei 2017 @ 15:41 |
Bij shoarmazaken wordt heel vaak half verrot vlees verkocht, dat verbloemen ze dan met wat extra kruiden. Een dag buiten de koelkast is echt geen reden voor ze om het weg te gooien hoor. Ja daar worden mensen wel eens ziek van maar een groot deel van de bezoekers rolt daar toch dronken naar binnen, als die ziek worden komt dat "door de drank". | |
golfer | maandag 1 mei 2017 @ 15:45 |
Als je voor die paar euro het risico op een flinke voedselvergiftiging wilt nemen moet je het vooral gaan eten. Wil je dat risico niet, gooi het dan gewoon weg en koop nieuwe biefstuk. | |
Pietverdriet | maandag 1 mei 2017 @ 16:50 |
Heerlijk om te zien dat mensen die nooit iets inhoudelijks of van betekenis in CUL posten hier zeggen dat er niets aan de hand is en je het gewoon kan eten. Tja, wie vertrouw je? Mijn mening, niet doen. Die paar euro is projectielkotsen en jezelf tegen het plafond lanceren als diarreeraket niet waard. | |
Atak | maandag 1 mei 2017 @ 16:54 |
Ik lees op internet maximaal 2 uur buiten de koelkast. Maar als je de biefstuk met zout en kruiden hebt bestrooit dan kan je hem de dag erna ook opeten. Dat laatste had ik niet gedaan dus gaat het vlees naar de kraaien (letterlijk). | |
Spanky78 | maandag 1 mei 2017 @ 21:30 |
Dat ze niet aan de balie staan wil niet zeggen dat ze niet aan de schijterij zijn gegaan. Als jij zo makkelijk met hygiëne omgaat zullen er zeker mensen ziek zijn geworden. De meesten weten echter nooit waarvan. Pas als er 5 bejaarden dood gaan wordt er gezocht. Bovendien zit marinade uit een emmer ramvol met zuren, benzoe en. Sorbaat. Daarmee voorkom je iig het snel uitbreiden van eventuele besmetting. Daarnaast is kamertemperatuur echt iets anders dan de kip op de dag van uiterste verkoopdatum (dan is hij in theorie dus nog goed) wat langer houdbaar maken met al die chemische meuk. Bij het garen net voor de einddatum dood je de bacteriën en kun je het daarna dus weer 3 dagen bewaren. Dit is dus echt niet te vergelijken met het eten van een biefstuk die een nacht buiten de koeling heeft gelegen. Weet je hoeveel sneller salmonella zich per uur vermeerdert tov in de koelkast? Schrikbarender vind ik eigenlijk dat je een slager bent zonder vakkennis. Schaam je. Zie hier wat serieuzere informatie over de groei van salmonella in kippenvlees als. Functie van tijd en temperatuur. Kijk maar even wat 8 uur op 20 graden betekent tov 3 dagen in de koeling. https://www.google.nl/url(...)ndETE1eq4Qfpn7gavRDQ | |
spierbal | maandag 1 mei 2017 @ 22:51 |
je hebt gelijk. |