abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_170603481
Gisteren biefstuk vergeten om in de koelkast te doen. Is dit nog te eten?
pi_170603487
Zou het niet meer opeten.
pi_170603517
Is het vacuüm verpakt? Dan zou het nog kunnen.

Maar gebruik je neus.
pi_170603618
Ik hou zelf een half uur aan. Deze kun je weg flikkeren
pi_170603680
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 11:14 schreef RolStaart-Beer het volgende:
Ik hou zelf een half uur aan. Deze kun je weg flikkeren
Of aan de hond geven.
pi_170603709
Dat lijkt me wel ietsje lang.

Maar een paar uur kan zeker. Sterker nog: als je biefstuk bakt, zorg je dat het op kamertemperatuur is zodra het in de pan gaat. Dus een uur of twee vooraf uit de koeling.

Een nacht is wel heel lang, zeker omdat je het vlees deels rauw eet.
Whatever...
  maandag 1 mei 2017 @ 11:21:25 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_170603728
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 11:14 schreef RolStaart-Beer het volgende:
Ik hou zelf een half uur aan. Deze kun je weg flikkeren
Een half uur is onzin. Zo lang leg je een biefstuk buiten de koelkast zodat je hem niet koud in een pan gooit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_170605798
Ik zou hem eten. Gerijpt vlees is het beste en daarbij, hoe bruiner het vlees wordt hoe beter de smaak. Daarbij is de essentie bij eten, smaakt het goed? Proeft het niet goed of bedorven dan merk je dat.

Helaas zijn mensen te veel geneigd naar cijfertjes op een verpakking.

Vertrouw je t niet gooi je t weg, ik zou het een kans geven.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_170606194
Ik zou het gewoon eten, maar ik ben dan ook een ransbak. Wat spierbal zegt is onzin. Voedsel kan prima kapot gaan zonder dat je het ruikt of ziet of proeft.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-05-2017 13:10:28 ]
  maandag 1 mei 2017 @ 13:37:45 #10
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_170606921
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 12:49 schreef spierbal het volgende:
Ik zou hem eten. Gerijpt vlees is het beste en daarbij, hoe bruiner het vlees wordt hoe beter de smaak. Daarbij is de essentie bij eten, smaakt het goed? Proeft het niet goed of bedorven dan merk je dat.

Helaas zijn mensen te veel geneigd naar cijfertjes op een verpakking.

Vertrouw je t niet gooi je t weg, ik zou het een kans geven.
Precies, in het ergste geval ben je een keer goed aan de schijt.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_170607148
quote:
0s.gif
Op maandag 1 mei 2017 11:08 schreef Fokker89 het volgende:
Is het vacuüm verpakt? Dan zou het nog kunnen.

Maar gebruik je neus.
Nee. Maar ik kan er een beetje zout opgedaan.
pi_170607187
quote:
0s.gif
Op maandag 1 mei 2017 11:20 schreef Spanky78 het volgende:
Dat lijkt me wel ietsje lang.

Maar een paar uur kan zeker. Sterker nog: als je biefstuk bakt, zorg je dat het op kamertemperatuur is zodra het in de pan gaat. Dus een uur of twee vooraf uit de koeling.

Een nacht is wel heel lang, zeker omdat je het vlees deels rauw eet.
Ik eet hem zelf ook een beetje rauw. Maar zelfs als ik hem helemaal door bak dan is het ook niet verstandig om het te eten.
  maandag 1 mei 2017 @ 13:49:57 #13
345721 spierbal
Tricepbal
pi_170607247
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 13:06 schreef Stompzinnig het volgende:
Ik zou het gewoon eten, maar ik ben dan ook een ransbak. Wat spierbal zegt is onzin. Voedsel kan prima kapot gaan zonder dat je het ruikt of ziet of proeft.
uhu je zou eens weten wat ze in de winkels doen met dat soort vlees.

Kip over de datum? Tandori marinade er overheen mag het weer 3 dagen langer verkocht. Of even afgrillen mag het ook weer 3 dagen langer verkocht worden.

En raad eens, nooit geen zieken mensen aan de balie gehad.

Maar goed, hou het maar voor als onzin. Mij heb je er niet mee.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_170607259
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 12:49 schreef spierbal het volgende:
Ik zou hem eten. Gerijpt vlees is het beste en daarbij, hoe bruiner het vlees wordt hoe beter de smaak. Daarbij is de essentie bij eten, smaakt het goed? Proeft het niet goed of bedorven dan merk je dat.

Helaas zijn mensen te veel geneigd naar cijfertjes op een verpakking.

Vertrouw je t niet gooi je t weg, ik zou het een kans geven.
Het vlees ruikt nog goed. Er is ook niks aan op te merken aan de textuur van het product. In principe is het wel te eten denk ik maar ik ga geen risico's nemen.
pi_170607305
quote:
0s.gif
Op maandag 1 mei 2017 13:37 schreef ShevaJB het volgende:

[..]

Precies, in het ergste geval ben je een keer goed aan de schijt.
Je kan ook maden of wormen krijgen door rot eten. Of nog erger voedselvergiftiging. Voor mij is het niet waard.
pi_170607365
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 13:49 schreef spierbal het volgende:

[..]

uhu je zou eens weten wat ze in de winkels doen met dat soort vlees.

Kip over de datum? Tandori marinade er overheen mag het weer 3 dagen langer verkocht. Of even afgrillen mag het ook weer 3 dagen langer verkocht worden.

En raad eens, nooit geen zieken mensen aan de balie gehad.

Maar goed, hou het maar voor als onzin. Mij heb je er niet mee.
Je hoort er niemand over omdat die tandori of kant-en-klare maaltijden door niemand gekocht wordt. :')
  maandag 1 mei 2017 @ 15:00:11 #17
345721 spierbal
Tricepbal
pi_170609105
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 13:53 schreef Atak het volgende:

[..]

Je hoort er niemand over omdat die tandori of kant-en-klare maaltijden door niemand gekocht wordt. :')
op de slagerij afdeling was het niet zo zeer kant en klaar en het werd gewoon verkocht hoor.

Maar je leest wat je wil horen, hoef je verder niet popiejopie te gaan doen.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_170609612
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 15:00 schreef spierbal het volgende:

[..]

op de slagerij afdeling was het niet zo zeer kant en klaar en het werd gewoon verkocht hoor.

Maar je leest wat je wil horen, hoef je verder niet popiejopie te gaan doen.
Gast. :')
pi_170609953
Bij shoarmazaken wordt heel vaak half verrot vlees verkocht, dat verbloemen ze dan met wat extra kruiden. Een dag buiten de koelkast is echt geen reden voor ze om het weg te gooien hoor. Ja daar worden mensen wel eens ziek van maar een groot deel van de bezoekers rolt daar toch dronken naar binnen, als die ziek worden komt dat "door de drank".
  maandag 1 mei 2017 @ 15:45:32 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_170610043
Als je voor die paar euro het risico op een flinke voedselvergiftiging wilt nemen moet je het vooral gaan eten.
Wil je dat risico niet, gooi het dan gewoon weg en koop nieuwe biefstuk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 1 mei 2017 @ 16:50:46 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_170611467
Heerlijk om te zien dat mensen die nooit iets inhoudelijks of van betekenis in CUL posten hier zeggen dat er niets aan de hand is en je het gewoon kan eten.
Tja, wie vertrouw je?
Mijn mening, niet doen.
Die paar euro is projectielkotsen en jezelf tegen het plafond lanceren als diarreeraket niet waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_170611546
Ik lees op internet maximaal 2 uur buiten de koelkast. Maar als je de biefstuk met zout en kruiden hebt bestrooit dan kan je hem de dag erna ook opeten. Dat laatste had ik niet gedaan dus gaat het vlees naar de kraaien (letterlijk).
pi_170619717
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 13:49 schreef spierbal het volgende:

[..]

uhu je zou eens weten wat ze in de winkels doen met dat soort vlees.

Kip over de datum? Tandori marinade er overheen mag het weer 3 dagen langer verkocht. Of even afgrillen mag het ook weer 3 dagen langer verkocht worden.

En raad eens, nooit geen zieken mensen aan de balie gehad.

Maar goed, hou het maar voor als onzin. Mij heb je er niet mee.
Dat ze niet aan de balie staan wil niet zeggen dat ze niet aan de schijterij zijn gegaan. Als jij zo makkelijk met hygiëne omgaat zullen er zeker mensen ziek zijn geworden. De meesten weten echter nooit waarvan. Pas als er 5 bejaarden dood gaan wordt er gezocht.

Bovendien zit marinade uit een emmer ramvol met zuren, benzoe en. Sorbaat. Daarmee voorkom je iig het snel uitbreiden van eventuele besmetting. Daarnaast is kamertemperatuur echt iets anders dan de kip op de dag van uiterste verkoopdatum (dan is hij in theorie dus nog goed) wat langer houdbaar maken met al die chemische meuk.

Bij het garen net voor de einddatum dood je de bacteriën en kun je het daarna dus weer 3 dagen bewaren.

Dit is dus echt niet te vergelijken met het eten van een biefstuk die een nacht buiten de koeling heeft gelegen. Weet je hoeveel sneller salmonella zich per uur vermeerdert tov in de koelkast?

Schrikbarender vind ik eigenlijk dat je een slager bent zonder vakkennis. Schaam je.

Zie hier wat serieuzere informatie over de groei van salmonella in kippenvlees als. Functie van tijd en temperatuur. Kijk maar even wat 8 uur op 20 graden betekent tov 3 dagen in de koeling.

https://www.google.nl/url(...)ndETE1eq4Qfpn7gavRDQ
Whatever...
  maandag 1 mei 2017 @ 22:51:52 #24
345721 spierbal
Tricepbal
pi_170622393
quote:
1s.gif
Op maandag 1 mei 2017 21:30 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat ze niet aan de balie staan wil niet zeggen dat ze niet aan de schijterij zijn gegaan. Als jij zo makkelijk met hygiëne omgaat zullen er zeker mensen ziek zijn geworden. De meesten weten echter nooit waarvan. Pas als er 5 bejaarden dood gaan wordt er gezocht.

Bovendien zit marinade uit een emmer ramvol met zuren, benzoe en. Sorbaat. Daarmee voorkom je iig het snel uitbreiden van eventuele besmetting. Daarnaast is kamertemperatuur echt iets anders dan de kip op de dag van uiterste verkoopdatum (dan is hij in theorie dus nog goed) wat langer houdbaar maken met al die chemische meuk.

Bij het garen net voor de einddatum dood je de bacteriën en kun je het daarna dus weer 3 dagen bewaren.

Dit is dus echt niet te vergelijken met het eten van een biefstuk die een nacht buiten de koeling heeft gelegen. Weet je hoeveel sneller salmonella zich per uur vermeerdert tov in de koelkast?

Schrikbarender vind ik eigenlijk dat je een slager bent zonder vakkennis. Schaam je.

Zie hier wat serieuzere informatie over de groei van salmonella in kippenvlees als. Functie van tijd en temperatuur. Kijk maar even wat 8 uur op 20 graden betekent tov 3 dagen in de koeling.

https://www.google.nl/url(...)ndETE1eq4Qfpn7gavRDQ
je hebt gelijk.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop