abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 30 april 2017 @ 15:04:19 #1
8781 crew  Frutsel
pi_170585151


quote:
Campings ontruimd door duinbrand Overveen

OVERVEEN - Zondagmiddag woedt er een zeer grote duinbrand in het natuurgebied rond de Zeeweg in Overveen. Door de branden zijn twee campings ontruimd. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig om de brand te bestrijden.

De Zeeweg is in de richting Zandvoort - Haarlem afgesloten voor verkeer.


quote:
Grote brand in natuurgebied bij Beuningen onder controle
UPDATEBEUNINGEN – De brand in het natuurgebied aan Holtweg in Beuningen is inmiddels onder controle. De brandweer is nog aan het nablussen.

Volgens de brandweer brandde het op drie plekken in een heidegebied in de omgeving van het Wesselinkhoes. In verband met de wind schaalde de brandweer groot op.

De brandweer heeft een gespecialiseerd team ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Ook is een helikopter ingezet, maar onduidelijk is nog of het om een politie- of brandweerhelikopter gaat. De politie heeft tevens een drone ingezet om een beeld te krijgen van de schade.

Branden zaterdag
Of de brand in Beuningen verband houdt met de vijf branden zaterdag in natuurgebieden aan de Bergvennenweg bij Lattrop en de Brandlichterweg bij Denekamp is niet bekend. Opvallend is wel dat de drie natuurgebieden aaneengesloten zijn in het Nederlands-Duitse grensgebied.
Mooie weer en de stijging van de temperatuur. Mensen trekken er op uit en zijn misschien onvoorzichtig met open vuur. Maar ja de pyromaantjes moeten ook wat te doen hebben natuurlijk. Blijft zonde van mooi natuurgebied.
  Moderator zondag 30 april 2017 @ 22:44:02 #2
8781 crew  Frutsel
  Moderator zondag 30 april 2017 @ 23:20:37 #3
8781 crew  Frutsel
  Moderator vrijdag 26 mei 2017 @ 10:25:09 #4
8781 crew  Frutsel
pi_171215859
quote:
Grote natuurbrand in Bornerbroek, rook over de A1

Bornebroek - De brandweer is met groot materieel uitgerukt voor een natuurbrand aan de Grasbroekweg in Bornebroek.

Volgens de eerste berichten blijkt het te gaan om een fikse brand nabij Camping 't Grasbroek.

Meerdere Twentse brandweer korpsen zijn onderweg, en de brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

Op de A1 is de rook te zien. Rijkswaterstaat gaat de situatie beoordelen, zo laat de brandweer weten.
  Moderator woensdag 21 juni 2017 @ 09:54:57 #5
8781 crew  Frutsel
pi_171829813
quote:
Code rood in Brabant en Zeeland
De kans op een natuurbrand is in Brabant en Zeeland groot door de droogte en aanhoudende hitte. De brandweer heeft in die provincies code rood afgekondigd, mensen extra alert moeten zijn. Het komt niet vaak voor dat deze waarschuwing wordt gegeven.

Door de aanhoudende droogte is de kans op een natuurbrand extra groot en kan deze zich ook snel en onvoorspelbaar uitbreiden.

Code rood betekent dat mensen extra alert moeten zijn op het voorkomen van natuurbrand. In deze periode is de kans op het ontstaan van een natuurbrand extra groot. Een natuurbrand kan zich in deze vaak langdurige droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden, zeker als er een harde wind staat.

Diverse branden
In Nederland zijn er de afgelopen jaren diverse grote natuurbranden geweest. Voorbeelden zijn de duinbranden bij Bergen en Schoorl in Noord-Holland (in 2009, 2010 en 2011) op de Strabrechtse heide in Noord-Brabant (juli 2010) en op de Hoge Veluwe (2014).

In Nederland gaat het in vergelijking met het buitenland niet over duizenden maar over honderden hectares verbrand natuurterrein.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')