FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe eet jij je tompouce?
#ANONIEMwoensdag 26 april 2017 @ 22:23
289deol.jpg

Ik ben een daklichter :P

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 26-04-2017 22:24:56 ]
GGMMwoensdag 26 april 2017 @ 22:24
934810ab8c.png
#ANONIEMwoensdag 26 april 2017 @ 22:24
Ik ben een snijder :Y

[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 26-04-2017 22:25:47 ]
GGMMwoensdag 26 april 2017 @ 22:25
Door de edit van LH mislukt mijn grap een beetje.
RobinOokwoensdag 26 april 2017 @ 22:27
Gewoon niet. Stom gebak mag je houwen.
Denk in geen 30 jaar meer gegeten.
#ANONIEMwoensdag 26 april 2017 @ 22:28
Overrated gebak inderdaad
tombolafanwoensdag 26 april 2017 @ 22:29
Op z'n kant leggen en dan snijden, dan drukt/breekt ie niet B-)
-AMG-woensdag 26 april 2017 @ 22:29
Zijwaarts leggen en dan likken alsof het je moeder is. Zoals een bouvier een kom yoghurt naar binnen werkt zeg maar.
derLudolfwoensdag 26 april 2017 @ 22:33
Gewoon in de muil stoppen en een stuk afbijten.
Ingolstadtwoensdag 26 april 2017 @ 22:35
Dak eraf, dan de bovenste helft van de pudding opeten, dan de bodem met het resterende gedeelte van de pudding opeten, en vervolgens de bovenkant.
embedguywoensdag 26 april 2017 @ 22:36
Ik mis de pletter. Samendrukken en het room er aan de zijkant vanaf eten om vervolgens over te gaan in happen nadat de overmaat aan room weg is.
#ANONIEMwoensdag 26 april 2017 @ 22:37
Leuk topic :)
Sarasiwoensdag 26 april 2017 @ 22:37
Happer, tussendoor alles wat eruit komt glijden weg likken.
Barrahwoensdag 26 april 2017 @ 22:40
Ik ben een omkerende daklichter

arvensiswoensdag 26 april 2017 @ 22:41
Ik eet de vulling en de bodem op, maar laat het glazuur staan. :)
#ANONIEMwoensdag 26 april 2017 @ 22:44
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:41 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Ik eet de vulling en de bodem op, maar laat het glazuur staan. :)
:( Why?
Jordy-Bwoensdag 26 april 2017 @ 22:45
Daklichter.
Achterhokerwoensdag 26 april 2017 @ 22:47
Ik ben een lichtdakker.
arvensiswoensdag 26 april 2017 @ 22:48
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:44 schreef MCH het volgende:

[..]

:( Why?
Vind "het dakje" niet lekker. :)
#ANONIEMwoensdag 26 april 2017 @ 22:50
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:48 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Vind "het dakje" niet lekker. :)
Oranje ook niet?
Stokken_en_stenenwoensdag 26 april 2017 @ 23:14
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:24 schreef GGMM het volgende:
[ afbeelding ]
:9 :Y)
Dawnbreakerwoensdag 26 april 2017 @ 23:15
Ha die laatste foto staat een negerzoen op
Harvest89woensdag 26 april 2017 @ 23:20
Ik eet die dingen zelden. Eet liever een bossche bol ofzo.

Maar als ik een tompouce eet, dan ben ik een daklichter.
derLudolfwoensdag 26 april 2017 @ 23:21
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 23:20 schreef Harvest89 het volgende:
een bossche bol
:r
Harvest89woensdag 26 april 2017 @ 23:22
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:41 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Ik eet de vulling en de bodem op, maar laat het glazuur staan. :)
Maar... maar... dat glazuur is het lekkerst. -O-
Burdiewoensdag 26 april 2017 @ 23:25
quote:
Idem. M.i. de enige juiste manier van een tompouce eten.
Harvest89woensdag 26 april 2017 @ 23:26
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 23:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

:r
Wat vind je er vies aan?

Ik vind een Bosschebol nog lekkerder dan seks.
(Oke, dat ook weer niet, maar het komt er wel dicht bij in de buurt).
Lunatiekwoensdag 26 april 2017 @ 23:27
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:35 schreef Ingolstadt het volgende:
Dak eraf, dan de bovenste helft van de pudding opeten, dan de bodem met het resterende gedeelte van de pudding opeten, en vervolgens de bovenkant.
Zo dus :Y)
Hyperdudewoensdag 26 april 2017 @ 23:33
Niet te kanen. En 2 WC-rollen benodigd per stuk. Minimaal. -O-
Fok-itwoensdag 26 april 2017 @ 23:35
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Wat vind je er vies aan?

Ik vind een Bosschebol nog lekkerder dan seks.
(Oke, dat ook weer niet, maar het komt er wel dicht bij in de buurt).
Word je echt kotsmisselijk van, en die dingen zijn nog 10x vreselijker om naar binnen te krijgen dan een tompouce zonder er als een kind uit te zien die taart eet
#ANONIEMdonderdag 27 april 2017 @ 00:44
De gewoon een hap nemen ? Ook niet nummer 4 dat is pletten
flipsendonderdag 27 april 2017 @ 00:50
Godver, nu heb ik zin in een tompouce :( Maar daar kan ik hier echt niet aan komen :( Dan maar even op kayak.com naar tickets zoeken :(
zhe-devillldonderdag 27 april 2017 @ 00:55
In 3 stukken dan maar, het blijft een moeilijk ding :P
Dolorisdonderdag 27 april 2017 @ 15:04
Ik ga zo tompouces maken en daarna lekker snijden :Y)
Dragonberrydonderdag 27 april 2017 @ 16:08
Splitten, precies door het midden voor een goede room verhouding :P
wdndonderdag 27 april 2017 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:29 schreef tombolafan het volgende:
Op z'n kant leggen en dan snijden, dan drukt/breekt ie niet B-)
Ja.
Dit maakt het erg simpel :)
uniekhoorndonderdag 27 april 2017 @ 16:30
Dak eraf, dak onder de bodem en happen maar
Geerddonderdag 27 april 2017 @ 16:36
Vrijwillig die troep eten ben je 12 ofzo :') :')
Joosie200donderdag 27 april 2017 @ 16:40
Daklichter, dak gebruiken om de roomlaag er vanaf te lepelen en dan de rest opeten. :Y)
realAIVDdonderdag 27 april 2017 @ 16:54
quote:
LOL, ik moest meteen aan dit "onderzoek" denken!! En ik was die ultieme techniek nog niet vergeten!

De uniforme tompoeshapjes zijn echter niet mijn streven, dus ik licht meestal het dakje, leg dat als een echte vrouw opzij, ga dan met een vorkje zitten scheppen in de roomlaag tot ik er voldoende van weggeten heb om de rest met onderkant naar binnen te werken...en dan kan ik eindelijk van de bovenkant gaan genieten.

Je begrijpt: een tompoes is verre van mijn favoriete gebak...eigenlijk mag dat wat mij betreft niet eens die naam hebben :'(
potjecremedonderdag 27 april 2017 @ 19:02
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 16:40 schreef Joosie200 het volgende:
Daklichter, dak gebruiken om de roomlaag er vanaf te lepelen en dan de rest opeten. :Y)
Dit en de onderste plaat eet ik niet op.
#ANONIEMdonderdag 27 april 2017 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:29 schreef tombolafan het volgende:
Op z'n kant leggen en dan snijden, dan drukt/breekt ie niet B-)
Echt een geweldige life hack :D
Broodjekipkorndonderdag 27 april 2017 @ 19:21
quote:
1s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:35 schreef Ingolstadt het volgende:
Dak eraf, dan de bovenste helft van de pudding opeten, dan de bodem met het resterende gedeelte van de pudding opeten, en vervolgens de bovenkant.
Ik eet het precies hetzelfde.

Maar die oranje hoef ik nooit, die zijn niet te eten...
nogeenoudebekendedonderdag 27 april 2017 @ 19:21
quote:
1s.gif Op donderdag 27 april 2017 19:16 schreef MCH het volgende:
life hack
Even offtopic, dom woord is dat. Vaak grootmoeders wijsheden in een hipster jasje.

OT: Daklichter, maar het is niet mijn favoriete gebak.
gekkiehenkevrijdag 28 april 2017 @ 17:28
Haha, mensen die in 2017 nog van die ****verwekkende zooi vreten.
#ANONIEMvrijdag 28 april 2017 @ 17:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 17:28 schreef gekkiehenke het volgende:
Haha, mensen die in 2017 nog van die ****verwekkende zooi vreten.
Wat moet er onder de vier sterretjes staan?
gekkiehenkevrijdag 28 april 2017 @ 17:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 april 2017 17:31 schreef MCH het volgende:

[..]

Wat moet er onder de vier sterretjes staan?
Watte?
RobinOokvrijdag 28 april 2017 @ 17:39
Kanker.
derLudolfvrijdag 28 april 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Kanker.
Dat past niet over vier sterretjes *)
Jonathonvrijdag 28 april 2017 @ 19:06
Boven en onderkant strippen en dan eten maar :P
Jordy-Bvrijdag 28 april 2017 @ 20:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 17:28 schreef gekkiehenke het volgende:
Haha, mensen die in 2017 nog van die ****verwekkende zooi vreten.
haha, een aluhoedje :D
DemonRagevrijdag 28 april 2017 @ 21:16
Nog een om te proberen: kwartslag draaien en dan in je mond stoppen, dan druk je de beide "koeken" niet op elkaar.
-Wereld-vrijdag 28 april 2017 @ 21:39
Eerst verdeel ik de pudding ook in 2 delen. Dan eet ik het onderste op.
Vervolgens haal ik het oranje/roze spul eraf, als dit kan. (Soms lukt dat niet omdat het hard is/vast zit ofzo). Dan eet ik het harde van de bovenkant met pudding op.
En dan komt het lekkere roze/oranje stukje.
Leandravrijdag 28 april 2017 @ 21:43
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 16:54 schreef realAIVD het volgende:

[..]

LOL, ik moest meteen aan dit "onderzoek" denken!! En ik was die ultieme techniek nog niet vergeten!

De uniforme tompoeshapjes zijn echter niet mijn streven, dus ik licht meestal het dakje, leg dat als een echte vrouw opzij, ga dan met een vorkje zitten scheppen in de roomlaag tot ik er voldoende van weggeten heb om de rest met onderkant naar binnen te werken...en dan kan ik eindelijk van de bovenkant gaan genieten.

Je begrijpt: een tompoes is verre van mijn favoriete gebak...eigenlijk mag dat wat mij betreft niet eens die naam hebben :'(
Ah, jij hebt mijn methode al omschreven ^O^
#ANONIEMvrijdag 28 april 2017 @ 21:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 april 2017 21:43 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ah, jij hebt mijn methode al omschreven ^O^
Wat leuk dat je mijn topic komt bezoeken :*
Postbus100vrijdag 28 april 2017 @ 21:59
Ik ben een omgekeerde dakdekker. De vrouwelijke omgekeerde dakdekker vind ik eigenlijk een nog betere methode (want het lekkerste voor het laatst), maar ik denk er altijd te laat aan en de bovenkant van je tompouche gaat dan aan je schoteltje kleven als je hem opzij legt.
Lunatiekvrijdag 28 april 2017 @ 22:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 21:16 schreef DemonRage het volgende:
Nog een om te proberen: kwartslag draaien en dan in je mond stoppen, dan druk je de beide "koeken" niet op elkaar.
Maar mijn mond is niet zo breed.

Ooooh! Via de andere as draaien en op zijn kant naar binnen!

Waarom geven ze niet gewoon een handleiding bij die dingen :(
gekkiehenkevrijdag 28 april 2017 @ 22:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 20:33 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

haha, een aluhoedje :D
En maar blijven afvragen waarom die nare ziektes de wereld nog niet uit zijn.

Stop met het eten van onzin, beste medemens.
teletaschazaterdag 29 april 2017 @ 19:41
Ik ben een splitter.
Ferdiizondag 30 april 2017 @ 00:43
Op de enige juiste beschaafde manier,

het dakje schuif je tussen 2 punten van het vorkje, vervolgens maak je een breek beweging. Hierdoor breekt er een stukje van het dakje af en kan je vervolgens het onderliggende stukje opeten.

Bovenstaande herhaal je enkele keren totdat de tompouce op is.

Voordelen:
- geen geknei
- geen messen ed nodig
- alles in evenredige porties eten, (dus niet eerst alle glazuur etc)
Stokken_en_stenenzondag 30 april 2017 @ 01:12
Ik ben bang dat uw koningsdag tompouce over datum aan het geraken is.

Mijn advies is om deze weg te gooien en nieuwe tompousen te gaan kopen :P :Y)
DrDentzzondag 30 april 2017 @ 01:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 april 2017 22:28 schreef gekkiehenke het volgende:

[..]

En maar blijven afvragen waarom die nare ziektes de wereld nog niet uit zijn.

Stop met het eten van onzin, beste medemens.
Stop met ademen, de lucht om je heen is nogal vervuild
Scootmobieldinsdag 2 mei 2017 @ 09:21
Als kind en tiener was ik een happer, maar dat gaf altijd zo'n vreselijke smeerboel dat ik me daarna tot daklichter ontwikkeld heb. :s)
minilotdonderdag 4 mei 2017 @ 21:24
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 22:29 schreef tombolafan het volgende:
Op z'n kant leggen en dan snijden, dan drukt/breekt ie niet B-)
Yup, gewoon dit. Omklappen en als een normaal gebakje met een vorkje opeten.
Laat iedereen er maar lekker een kliederige deconstructie-aanpak op nahouden; wij opz'nkantleggers weten wel beter. :7
embedguydonderdag 4 mei 2017 @ 21:30
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 21:24 schreef minilot het volgende:

[..]

Yup, gewoon dit. Omklappen en als een normaal gebakje met een vorkje opeten.
Laat iedereen er maar lekker een kliederige deconstructie-aanpak op nahouden; wij opz'nkantleggers weten wel beter. :7
Met koningsdag geprobeerd... Werd alsnog een kliederboeltje omdat de koek omsloeg ipv doorbrak... :/
Postbus100donderdag 4 mei 2017 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2017 00:43 schreef Ferdii het volgende:
Op de enige juiste beschaafde manier,

het dakje schuif je tussen 2 punten van het vorkje, vervolgens maak je een breek beweging. Hierdoor breekt er een stukje van het dakje af en kan je vervolgens het onderliggende stukje opeten.

Bovenstaande herhaal je enkele keren totdat de tompouce op is.

Voordelen:
- geen geknei
- geen messen ed nodig
- alles in evenredige porties eten, (dus niet eerst alle glazuur etc)
Dit zou ik ook wel eens willen uitproberen. Denk dat dit wel een goede manier is. Heb je alleen wel een vorkje nodig.
#ANONIEMdonderdag 4 mei 2017 @ 22:03
quote:
2s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:02 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dit zou ik ook wel eens willen uitproberen. Denk dat dit wel een goede manier is. Heb je alleen wel een vorkje nodig.
Wil je dat samen met mij doen? :)
Postbus100donderdag 4 mei 2017 @ 22:15
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:03 schreef MCH het volgende:

[..]

Wil je dat samen met mij doen? :)
:D

SPOILER
Nope
#ANONIEMdonderdag 4 mei 2017 @ 22:44
quote:
2s.gif Op donderdag 4 mei 2017 22:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

:D

SPOILER
Nope
;(
Moassvrijdag 22 mei 2020 @ 19:20
Is het nog gelukt?
marzmanvrijdag 22 mei 2020 @ 19:28
Eerst het dak (wat ik niet eens lekker vind) en dan heb je nog een koek met pudding over die je makkelijk op kunt eten.

Lol, topic uit 2017.
Hallojovrijdag 22 mei 2020 @ 19:39
Ik ben een oplichter.
emmyemmy2zaterdag 23 mei 2020 @ 09:21
Ik heb de beste techniek. Je plet de tompouce eerst zodat de pudding er uit loopt aan de zijkant. Dat lik je op, zodat je holle randjes heb aan de zijkant. Dan draai je hem op de kop zodat de glazuur eerst je tong raakt, en kun je gewoon happen nemen zonder dat de pudding alle kanten opschiet.