abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 26 april 2017 @ 12:01:15 #51
396386 sturmpie
for night & nature
pi_170496313
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 08:20 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Jij bent iemand die precies de juiste vraag stelt. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat we mensen die 12 jaar cel krijgen slechts van een enkelband voorzien? Dergelijke criminelen horen in de gevangenis te zitten.

Deze zaak is tekenend voor de stuitende en lachwekkende naïviteit in dit land op het gebied van strafrecht. Deze cocaïnebaron zit ondertussen natuurlijk allang in Turkije. [ afbeelding ]
dergelijke nieuwsberichten zijn idd kut. dan lees je: faal
echt irritant.
Cetin dacht natuurlijk hè eej lekker thuis met vrienden praten, morgen enkelband doorknippen met auto naar Italië en bootje richting Turkije. gezellig, vakantie.
vrede, voedsel, vrijheid, veiligheid, vooruitgang
  Moderator woensdag 26 april 2017 @ 12:04:07 #52
8781 crew  Frutsel
pi_170496365
quote:
Onderzoek na blunder enkelband
AMSTERDAM - Met grote verontwaardiging is gereageerd vanuit politiek, politie en politiebonden op de affaire rond de Schiedamse cocaïnebaron Cetin G. Die blijkt zijn enkelband doorgeknipt te hebben en is spoorloos. De Nederlandse Politiebond eist een groot onderzoek. „Dit ondermijnt het vertrouwen in de rechtsstaat.”

De Telegraaf onthulde woensdagochtend dat de veroordeelde cocaïnebaron Cetin G. voortvluchtig is en internationaal gezocht wordt. Naar nu blijkt heeft G. zich kort nadat 14 jaar cel tegen hem werd geëist voor de smokkel van 15.000 kilo coke eind vorig jaar, ontdaan van zijn enkelband en is hij gevlucht.

’Onbegrijpelijk’
„Dit vraagt om een groot onderzoek. Normaal gesproken wordt er meteen actie ondernomen als een drager zijn enkelband doorknipt. Kennelijk is dat hier niet gebeurd. En bij zo’n grote crimineel in zo’n omvangrijk onderzoek nog wel. Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht en de resultaten moeten onder ogen komen van de rechtbank die besloot hem weg te sturen met een enkelband. Een onbegrijpelijke keuze”, zegt Albert Springer van de politiebond.

Springer en zijn collega Gerrit van de Kamp van de bond ACP zeggen dat de ontsnapping het vertrouwen in de de werking van het strafprocesrecht ondermijnt. „Dit is funest voor het rechtsgevoel van de burger”, zegt Van de Kamp.

Recherchechef: ’Ziek ervan’
Recherchechef Wilbert Paulissen zegt vandaag in deze krant ’ziek te zijn’ van de ontsnapping.

Vermoedelijk zit G. in Turkije. De kans dat de crimineel die tot twaalf jaar cel is veroordeeld wordt opgespoord en hierheen komt, is klein. Rechtshulpverzoeken maken sinds de mislukte coup weinig kans in het land. Veel rechters en ambtenaren van justitie en politie zitten vast of zijn ontslagen.

Ook de PVV is boos. „Wederom is aangetoond dat een enkelband geen oplossing is. Deze drugsbaron hoort achter de tralies. Nu moet de politie hem weer zoeken en staat de overheid in haar hemd door een onbegrijpelijke beslissing van een paar wereldvreemde rechters”, zegt Kamerlid Lilian Helder.
  woensdag 26 april 2017 @ 15:41:32 #53
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_170501090
Legalize! *O*
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_170501283
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 08:20 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Jij bent iemand die precies de juiste vraag stelt. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat we mensen die 12 jaar cel krijgen slechts van een enkelband voorzien? Dergelijke criminelen horen in de gevangenis te zitten.

Deze zaak is tekenend voor de stuitende en lachwekkende naïviteit in dit land op het gebied van strafrecht. Deze cocaïnebaron zit ondertussen natuurlijk allang in Turkije. [ afbeelding ]
Ondertussen moet een 89-jarige vrouw gewoon vier jaar de cel in. Niks enkelband.
pi_170501347
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 12:04 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ik vraag me af wat het uit zou hebben gemaakt als ze wel direct actie ondernomen hadden. Als iemand dat ding doorknipt vlak voordat hij in de auto stapt, dan ben je 'm toch al gewoon kwijt? Hij zit zo in België of Duitsland (je weet niet welke) en dan wordt het nog lastiger.
pi_170509798
Precies laat zijn nieuwe paspoort langsbrengen, knipt band door en stapt in de auto. Die is zo foetsie.
.
pi_170512140
Daar gaat alle technische hoogstandjes van zo'n dure enkelband. Dan kun je net zo goed een gps tracker app op je smartphone zetten als dit echt zo makkelijk allemaal gaat.
  User die overal opduikt 2022 donderdag 27 april 2017 @ 05:48:07 #58
186611 Haags
pi_170514170
Nice
Zonder wrijving geen glans
pi_170514584
quote:
0s.gif Op woensdag 26 april 2017 23:57 schreef MakkieR het volgende:
Daar gaat alle technische hoogstandjes van zo'n dure enkelband. Dan kun je net zo goed een gps tracker app op je smartphone zetten als dit echt zo makkelijk allemaal gaat.
Dat is niet het doel van zo een band, doel is om te zien of zo een persoon zich aan zijn beperkingen houd, niet om te beveiligen.

🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_193859202
quote:
Cocaïnekopstuk Cetin G. opgepakt in Turkije

In Turkije is het voortvluchtige cocaïnekopstuk Cetin G. opgepakt. G. nam in december 2016 in Rotterdam de benen toen hij in afwachting was van het vonnis in een grote cocaïnezaak, waarin hij verdachte was. Turkse autoriteiten spreken van de grootste drugsoperatie in de geschiedenis.

Penthouse
In mei 2012 deed de recherche een inval in een penthouse in Rotterdam na een tip. Er lagen bijna 900.000 euro aan contanten en een vuurwapen in het pand. De man die er zich bevond, was Cetin G. Hij stond toen al vier jaar lang op de Interpol-lijst van voortvluchtige criminelen. De Schiedammer vluchtte eerder uit Brazilië toen hij op verlof mocht na het uitzitten van het grootste deel van zijn straf voor het smokkelen van xtc-pillen.

Tot grote ergernis van de rechercheurs van het team dat verantwoordelijk was voor de arrestatie van G., schorste de rechter al in augustus 2012 zijn voorlopige hechtenis. De van witwassen en vuurwapenbezit verdachte Cetin kon vrolijk verder gaan met zijn activiteiten. In juni 2014 pakte de politie hem opnieuw op. G. werd toen ook verdacht van omvangrijke coketransporten, waaronder eentje van 8000 kilo, een record voor de lage landen.

Woedend
Ziedend waren de rechercheurs van de Landelijke Eenheid, inclusief de baas van de Landelijke Recherche, toen in mei 2015 de rechter wederom besloot hem te laten gaan in afwachting van zijn berechting. De rechter vond dat G. met een enkelband naar huis mocht omdat op dat moment niet duidelijk was hoe lang het rechercheonderzoek nog zou duren.

In november 2016 hoorde G. in de rechtbank nog veertien jaar cel tegen zich eisen; op 8 december was hij niet aanwezig bij de uitspraak. De vogel bleek weer gevlogen. Tot grote woede van de baas van de landelijke recherche bleek G. zijn enkelband te hebben doorgeknipt en de benen te hebben genomen.
https://www.telegraaf.nl/(...)-opgepakt-in-turkije
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')