abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_170420905
quote:
In Noord-Korea is vrijdag een Amerikaan opgepakt. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het gaat om een Koreaanse Amerikaan van in de vijftig. Hij was in Noord-Korea om te praten over hulpverlening. Toen hij weer terug wilde vliegen naar de Verenigde Staten is hij op de luchthaven van Pyongyang gearresteerd. Waarom hij is opgepakt, is niet duidelijk.

Volgens Yonhap houdt Noord-Korea nu drie Amerikaanse staatsburgers gevangen. De spanningen tussen de twee landen zijn sinds het aantreden van president Trump flink opgelopen. Trump heeft gezegd dat zijn geduld met het Noord-Koreaanse nucleaire programma op is en dat hij geen enkele optie uitsluit. Noord-Korea op zijn beurt heeft gedreigd met een aanval op de VS.

Pressiemiddel

Mogelijk wil Noord-Korea de opgepakte Amerikaan gebruiken als pressiemiddel om Trump in toom te houden. Een Amerikaans vliegdekschip is op weg naar de wateren rond het Koreaanse schiereiland, na oefeningen met de Australische strijdkrachten.

Australië lijkt meegezogen te worden in de hooglopende ruzie. De Australische minister van Buitenlandse Zaken Bishop had eerder deze week het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma een ernstige bedreiging voor haar land genoemd. In een reactie heeft Noord-Korea Australië met een nucleaire aanval gedreigd als het Amerika "blindelings" blijft volgen.

Een Australische defensiedeskundige gelooft niet dat Noord-Korea op dit moment tot zo'n aanval in staat is. "Je kunt een ondergrondse kernproef houden, maar een kernraket maken en lanceren is een stuk ingewikkelder."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')