Klachtquote:
Volgens Japie Stoppelenburg is er een groep die het zwaar heeft op de werkvloer. Zo zwaar, dat zij wel een handboek kunnen gebruiken. Hij kan het weten: hij is sinds tweeënhalf jaar creatief directeur van reclamebureau a friend of mine in Amsterdam – met 45 werknemers onderdeel van digitaal agentschap Dept. Het bureau maakt campagnes voor onder andere FrieslandCampina, Unilever, Philips, Rabobank, bol.com en G-Star. Zijn collega’s zijn bijna allemaal de veelbesproken millennial-generatie Generation Z!
Deze donderdag verschijnt het boek dat hij speciaal voor hen schreef: You’re a legend and everyone else sucks. De voornaamste reden voor het ‘millennial-leed’: een veel te grootego.
„Als wij een opdracht van een klant binnenkrijgen, wordt er vaak gezucht of gerold met de ogen: ‘Moeten we dít maken?’ Zij hebben een veel beter idee, vinden ze, die klant heeft er helemaal geen verstand van. Sterker nog: ze gaan gewoon iets heel anders doen. Dat werkt natuurlijk niet. De klant wijst het idee af, er ontstaat frustratie. Dit alles ligt dan aan anderen, zéker niet aan hen. Intussen vergelijken ze zichzelf voortdurend met anderen, ze vragen zich af waarom anderen het allemaal beter doen.
NRC 2017
Kan best zo zijn, maar uit jouw mond heeft dit echt nul waarde. Als er hier iemand een arrogante en zeurende lul is dan ben jij het wel.quote:Op maandag 3 april 2017 19:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Klacht
Kijk, ik opende eerder een topic over de gemakzuchtigheid van de gemiddelde Generation Z millennials waar vervolgens en masse op werd gereageerd, geheel in ontkennende stijl want zelfreflectie kent de Generation Z millennial niet, wel veel hypen. Maar nu is er dus een artikel in het NRC die datgene wat ik eerder aankaartte, en als typerend voor Generation Z millennial, onderbouwd terwijl het de ervaringen van een 'millennial' zelf zijn maar dit keer in de positie als werkgever.
vergeet arrogant nietquote:Op maandag 3 april 2017 20:01 schreef probeer het volgende:
[..]
Kan best zo zijn, maar uit jouw mond heeft dit echt nul waarde. Als er hier iemand een zeurende lul is dan ben jij het wel.
Precies dus moet je generatie Y aankijken = hun ouders. Heeft niks van doen met mijn generatie mocht iemand dat willen linken.quote:Op maandag 3 april 2017 23:38 schreef Grems het volgende:
Kinderen zijn het resultaat van de opvoeding die ze van hun ouders krijgen.
Ook eerste waar ik aan dacht. Klagen over de jongere generaties isquote:Op dinsdag 4 april 2017 03:22 schreef SpecialK het volgende:
Volgens mij is klagen over de jeugd al zo oud als de mensheid zelf. Het enige verschil is dat er elke generatie trendy klachten net anders zijn. Of niet eens echt anders maar gewoon andere woordjes.
Jongeren die een ego hebben en denken dat ze de waarheid hebben uitgevonden en lekker doen waar ze zelf zin in hebben? Goh... klinkt als jongeren uit de jaren 90, 80, 70, 60, 50, etc...
Zo oud als Socrates. Elke generatie doet het, elke generatie blijft het doen.quote:Op dinsdag 4 april 2017 08:34 schreef Isabeau het volgende:
Ook eerste waar ik aan dacht. Klagen over de jongere generaties is![]()
![]()
Hooguit indirect, want de babyboomgeneratie is van vlak na de oorlog, die zijn nu de grootouders.quote:Op maandag 3 april 2017 23:08 schreef TripleSec het volgende:
Ik vind het altijd een beetje raar als babyboomers klagen over Millenials. Die verwende houding is gewoon te danken aan de mensen die ze hebben opgevoed. En drie keer raden welke generatie dat geweest is.
Al die verwende sneeuwvlokjes, dat zijn gewoon de ‘wondertjes’ van de babyboom generatie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |