Waar?Restaurant De Eetkamer van ScheveningenWanneer?Gisteravond
Wat at je?Impressie?Dit restaurant uitgekozen omdat ik iets dicht bij het Circustheater zocht en deze topper sprong er uit met goede recensies.
We kozen voor een 4 gangen verrassingsmenu aangezien wij alleseters zijn. Mijn vriendin was gecharmeerd van het dessert met shortbread wat op de kaart stond dus dit als hint meegegeven aan de chef voor het dessert.
Ik begon met een Hertog Jan Grand Prestige van de tap, mijn vriendin voor een glas port.
Nog voor de kaart gezien te hebben kregen we een amuse geserveerd van komkommermousse met truffel, rode biet er wat crumble er bovenop (geen foto van helaas). een goede start.
Hierna drie bereidingen van Hollandse garnaaltjes: Bitterballetje met garnalen, een los beetje samen met een inktvisje en in een hoorntje van ?? met bovenop tomatencreme en een saffraansausje. om je vingers (of bestek) bij af te likken, zeer smaakvolle garnalen met mooie combinaties.
Hierna:
Krokantje van kippenvel, een bepaalde radijssoort waar ik de naam van ben vergeten, coquilles, asperge, broodstengel van ?? (erg zacht en smaakvol in ieder geval), een 60 graden ei samen met oesterzwammensaus. Wederom was alles hoog op smaak en een feestje voor de smaakpapillen. Ik was inmiddels overgestapt op een glas rode tempranillo (geen idee welke, werd ingeschonken uit de fles). Prima wijntje, niks bijzonders.
Stukjes eend, rode bietensaus, kwartel, iets in tempura deeg wat ik ben vergeten, lollie van iets wat heel lekker was
en een wafel met truffel. U begrijpt, ik genoot en had de aandacht voor de uitleg van de ober even overgeslagen
Mijn vriendin nam een bijpassende rode wijn bij dit gerecht en kreeg een heerlijk krachtige reserva (geen idee welke druif etc) ik was jaloers
De buikjes waren goed gevuld inmiddels
echter miste ik toch ergens een kleine knabbel on the side. een stukje brood ofzo had lekker geweest.
Door naar het dessert:
Zoals gevraagd de shortbread in combi met chocolade en karamel, ijs van peer en koekdeeg (zat nog een verhaal bij over zout en peer dat 2 uur in de oven moest oid?
) gelei en andere dingen weet ik niet meer (waren heerlijk).
Het geheel afgesloten met een kop thee die tezamen kwam met een likeurtje met salgroom van het huis en een verdraaid lekker stukje cake wat iets weg had van taaitaai en tulband.
Het geheel gaf een warm huiskamergevoel, knus, vriendelijk, open en down to earth. De ober was in voor een praatje (wij hadden het over de kwaliteit van saffraan en spontaan kwam hij aanzetten met hun saffraan) en nam de tijd voor ons. Kwam ook doordat het een rustige doordeweekse avond was waarschijnlijk. Uiteindelijk na 3 uur de zitting opgeheven en de rekening met een fooi voldaan.
Kosten?¤107,- voor 2x 4 gangenmenu, 4 drankjes en 2 koffie
Cijfer?8,5 (door gebrek aan side-knabbel. een 9 had dan op zijn plaats geweest)