zit veel meer door heen dacht ik? Ook zaadjes en gist zag ik op verpakking die ik laatst bekeek.quote:Op zondag 7 mei 2017 10:49 schreef Bleie het volgende:
De AH (sommige in elk geval) verkopen tegenwoordig verkoopt tegenwoordig 'broodbakmeel' van Robèrt van Beckhoven. Heb een pak gekocht, maar geloof eigenlijk niet dat het beter resultaat geeft dan de goedkope tarwebloem waar ik normaal mee bak.
Niet inde supermarkt, maar misschien wel ergens anders? Of moet ik het recept echt aanpassen?quote:Op zondag 7 mei 2017 10:39 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
daar bedoelen ze mee dat je moet bakken met meel met hoger eiwit percentage (en dus meer gluten)
In amerikaans patentbloem zit extra eiwit, maar hier geen vergelijkend produkt in supermarkt
amerikaanse patentbloem is online te koop bij De Zuidmolen, maar vraag me af of dat de moeite waard is. Je kan met huismerk bloem van supermarkt ook brood bakken.quote:Op zondag 7 mei 2017 11:04 schreef Elvi het volgende:
[..]
Niet inde supermarkt, maar misschien wel ergens anders? Of moet ik het recept echt aanpassen?
Ik maak niet zo heel vaak brood dus ik ben echt n00b op dit vlak
Er zijn verschillende soorten. Die ik heb is echt alleen meel. Maar er zijn ook bakmixen geloof ik.quote:Op zondag 7 mei 2017 11:01 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
zit veel meer door heen dacht ik? Ook zaadjes en gist zag ik op verpakking die ik laatst bekeek.
bij AH heb je alleen patentbloem van huismerk, officieel is dat idd niet voor brood. Las net ergens dat je eiwitpercentage van 12% moet hebben, ik haal dat alleen bij de Manitoba die ik in de kast heb staan volgens mijquote:Op zondag 7 mei 2017 11:17 schreef Bleie het volgende:
[..]
Er zijn verschillende soorten. Die ik heb is echt alleen meel. Maar er zijn ook bakmixen geloof ik.
Ik bak trouwens nooit brood met patentbloem, dat gebruik ik voor koekjes en taarten. Maar dat zou dus wel kunnen?
Ja, zijn reeks aan bakproducten is in de bonus. Ik heb die desemstartershizzl meegenomen. Gewoon omdat de pogingen toen ik zelf thuis een dezemstarter wilde maken op niks uitliepenquote:Op zondag 7 mei 2017 10:49 schreef Bleie het volgende:
De AH (sommige in elk geval) verkopen tegenwoordig verkoopt tegenwoordig 'broodbakmeel' van Robèrt van Beckhoven. Heb een pak gekocht, maar geloof eigenlijk niet dat het beter resultaat geeft dan de goedkope tarwebloem waar ik normaal mee bak.
Ik heb die desemstarter net in mijn hand gehad maar dat is desem poeder met gist, niet echt desem dusquote:Op dinsdag 9 mei 2017 15:30 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ja, zijn reeks aan bakproducten is in de bonus. Ik heb die desemstartershizzl meegenomen. Gewoon omdat de pogingen toen ik zelf thuis een dezemstarter wilde maken op niks uitliepen
Ik had mij weinig anders voorgesteld. Zou eigenlijk de keuringsdienst van waarde moeten tippen Vraag me ook af in hoeverre het nu echt een desemsmaak meegeeft aan het brood.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 18:13 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik heb die desemstarter net in mijn hand gehad maar dat is desem poeder met gist, niet echt desem dus
Ik ben ook benieuwd! Leuk als je dat laat weten!quote:Op dinsdag 9 mei 2017 18:15 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik had mij weinig anders voorgesteld. Zou eigenlijk de keuringsdienst van waarde moeten tippen Vraag me ook af in hoeverre het nu echt een desemsmaak meegeeft aan het brood.
quote:Op zaterdag 20 mei 2017 16:23 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]
Schaal verse baba ganoush met een stel maneesh, beide naar recept van Paul Hollywood
nooit van gehoord maar vooral veel zaden en pitten zo te zienquote:Op zaterdag 3 juni 2017 11:26 schreef Helsinki het volgende:
Ik ben op zoek naar een recept voor kloosterbrood. Iemand die me daaraan zou kunnen helpen ?
[ afbeelding ]
zuurdesem zegt google, in gebakken brood zit geen levend gist meer dus ik denk dat die methode meest op snelle zuurdesem lijktquote:Op zondag 4 juni 2017 17:59 schreef qltel het volgende:
Ik ben net terug uit Estland en daar hebben ze "zwart brood" zoals ze dat noemen. Een soort roggebrood. Ik heb een boek gekocht met brood-recepten in het Ests en Engels. Het enige is, in veel recepten gebruiken ze "leaven". Ik begrijp dat dat het rijsmiddel is, en dat ze dat normaal maken door een paar sneden van dat brood in een halve liter karnemelk te doen en dat dan minimaal 14 uur in een warme kamer (meer dan 24 graden celsius) laten staan Maar ja, ik heb niet zo'n brood en even terug vliegen is ook zo lastig..
Weten jullie wat ze bedoelen met leaven of hoe ik dat kan vervangen door wat anders (blok gist erin is het eerste wat in me opkomt)?
Daar kwam ik dus ook net achter, zie de edit..quote:
eeehhh, nee? Zuurdesen is gist is ook gist en dat gaat dood in de oven, maar gist is ook overal in de lucht en gaat zich op warme omgeving met melk en brood misschien sneller ontwikkelenquote:Op zondag 4 juni 2017 18:03 schreef qltel het volgende:
[..]
[edit] Klinkt logisch. Gist gaat dood bij +/- 45 graden, ik wist alleen niet dat zuurdesem bleef doorleven bij hogere temperaturen.
Hmm, dus dat zou ik dan ook met Duits zuurdesembrood kunnen proberen. Het is de gok waard.quote:Op zondag 4 juni 2017 18:15 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
eeehhh, nee? Zuurdesen is gist is ook gist en dat gaat dood in de oven, maar gist is ook overal in de lucht en gaat zich op warme omgeving met melk en brood misschien sneller ontwikkelen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |