abonnement Unibet Coolblue
  zondag 5 maart 2017 @ 23:09:29 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_169321824
Buma: 'Kinderen moeten weer het Wilhelmus leren zingen, staand'

quote:
"De tradities die we hebben moeten we meer expliciet maken." CDA-leider Sybrand van Haersma Buma pleit in een interview ervoor dat we weer actief gaan staan voor onze eigen waarden.



Buma wil herstel van traditionele normen en waarden, zegt hij in een interview met De Telegraaf. Dat zou bijvoorbeeld op scholen ruim baan moeten krijgen. Zo wil hij dat er les wordt gegeven over de verschrikkingen van de Holocaust.

Respect voor het Wilhelmus

Ook wil hij dat kinderen weer 'staand' in de klas het volkslied uit hun hoofd leren. "Als je het Wilhelmus zingt, ga je staan. Zo ben ik opgevoed. We willen dat er respect is voor het Wilhelmus." Ook moet de jeugd respect voor koning en koningin worden bijgebracht.

====

Dit zegt Buma over het Wilhelmus (bron: interview Telegraaf)

"Het is onbestaanbaar dat in sommige klassen de Holocaust niet bespreekbaar is. Waar ik me ook heel erg aan erger, is dat op scholen het helemaal niet vanzelfsprekend is dat kinderen het volkslied leren. Vroeger leerden wij het Wilhelmus. En als het gezongen werd, gingen we staan."

"Dat zou ik heel goed vinden."

"Als je het Wilhelmus zingt, ga je staan. Zo ben ik opgevoed. We willen dat er respect is voor het Wilhelmus."

"Het gaat niet om het aantal keren."

"Tuurlijk! Je leert een kind toch niet zittend het Wilhelmus zingen?"

Stem op onze poll: Schoolkinderen moeten staand het Wilhelmus leren zingen


====

Geen linkse agenda

In een ander interview, met het AD, zegt Buma dat hij geen progressief kabinet wil. "Ik ga geen linkse agenda uitvoeren. No way, dan kennen ze mij nog niet", zegt hij in de krant.

"We moeten streng zijn. Een links kabinet begint met een kinderpardon. En met taallessen vanaf dag één. En met uitgeprocedeerden die hier mogen blijven. Dat is een agenda die ik niet uit ga voeren. Dus keep on dreaming allemaal.''

CDA stijgt in peilingen

Buma wil een kabinet van het midden. "We zijn een middenpartij, dus wij streven altijd naar een middencoalitie." De kans is 'aanzienlijk' dat daarin linkse en rechtse partijen zitting hebben. De kans dat daar ook de VVD bijzit is 'zeer aanwezig', aldus Buma.

Linkse partijen (PvdA, GroenLinks en SP) hopen een progressief kabinet te vormen na de verkiezingen van 15 maart. Om dat te bereiken hebben ze wel de steun van D66 en het CDA nodig. Het CDA steeg deze week in de peilingen.

Grote bek

Ondanks deze wens haalde PvdA-leider Lodewijk Asscher deze week nog flink uit naar het CDA. Hij ergert zich eraan dat die partij zegt dat het land in een morele crisis verkeert, maar de afgelopen vier jaren wel langs de kant bleef staan en het kabinet op cruciale momenten niet hielp de crisis te bestrijden. Asscher zei daarover: "Als ik dan weer tegenover Buma sta, of een van die andere mensen met een enorm grote bek over de morele crisis en dat alles is misgegaan... Waar was je dan? Waar was je dan toen het moest gebeuren?"

De houding van Asscher verrast Buma. "Ze gaan er vol op. Het ene moment krijg ik een liefdesverklaring, het volgende moment moet ik mijn mond houden. Dan wil hij vrijen, dan weer slaan. Hij wilde verbinden, noemde mij 'ook een man van waarden'. En nu krijg ik hem vol in het gezicht. Ik denk dat Asscher zelf vooral even moet nadenken wat zijn positie ten opzichte van mij is.''

Buma en Asscher over samenwerking tijdens het RTL Rode Hoed Debat

https://twitter.com/RTLnieuws/status/835981853203001344



http://www.rtlnieuws.nl/n(...)-leren-zingen-staand
FOK!kers gegroet,

Vanavond restte mij nog wat tijd voor de lezer op dit vrij drukke platform, dus hoe maakt u het? Ondanks een tamelijk druilerige zondag, die niet uitnodigend was om 'n stuk te fietsen door de mooie omgeving van Haarlem, zaten mijn partner en ik vandaag absoluut niet stil.

Enfin, na de kerkdienst in volledige katholieke sferen, met na afsluiting van de mis koffie en gebak c_/ :Y) , spraken wij in de plaatselijke horecagelegenheid op de Grote Markt met een net gearriveerde hoogwaardigheidsbekleder uit Den Haag. Het betrof 'n degelijk type man van middelbare leeftijd die vooral zelf kinderen heeft. Een prettig heerschap, daarbij houdt hij zich bezig met zaken die betrekking hebben met het onderwijs in de beoogde leeftijd, waarbij de gelegenheid om het Wilhelmus te leren zich perfect voordoet voor kinderen. *G*

Verder zijn het voor mij ook drukke tijden in de aanloop naar de verkiezingen, u zult dat vast kunnen begrijpen. Het topic dat ik u vandaag presenteer gaat er dus over dat een stukje Nederlandse cultuur behoort inherent te zijn/ blijven aan de opvoeding. Derhalve luidt hierbij de prangende vraag, onder meer CDA-leider door Buma, of implementatie van het aloude volkslied (staand zingend) bij het hedendaagse onderwijs niet wederom gestalte zal moeten gaan krijgen. Gelet op criteria van de PvdA op het voorstel tot expliciet maken van tradities, moet mij van het hart dat behalve de VVD óók het CDA uiteraard goede ideeën koestert.

Welnu: ''Als kindervriend, en daarbij iemand die zich volledig inzet voor het onderwijs en zulks, gunt men al onze jeugdigen immers ook 'n stukje cultuur die deel uitmaakt van hun algemene ontwikkeling'', aldus de woorden van deze heer vanmorgen. Nee, men is geenszins voorstander van het opdringen van dergelijke zaken. Echter, ''bezien vanuit opvoedkundig opzicht, gecombineerd met het nader onder de loep nemen van het huidige morele kompas des lands, is met dit spraakmakende idee van deze thans groeiende partij geen woord teveel gezegd'', mij dunkt. ;)

Enige vorm van dwang bij leerplichtige kinderen, welke zou moeten leiden tot de gewenste opvoedkundige resultaten, huldigen wij katholieken absoluut niet in onze overwegingen. ''Dit stukje opvoeding blijft wat ons betreft gewoon 'n keuze, alhoewel ik net als Sybrand van Haersma Buma van het CDA ten zeerste kan aanraden om bepaalde passages uit de geschiedenis (waaronder de Holocaust) op te nemen in het landelijk onderwijs - waarbij gulden respect voor onze koning en koningin in geen geval behoort te ontbreken.'' ^)

Goed, de hoogste tijd de OP te beëindigen om 'n delicatesse uit de oven tot mij te nemen van mijn partner met een goed glas wijn. :9

Ik wens u alsnog 'n fijn verloop van deze late zondagavond!!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_169322461
Respect kun je niet opdringen. Populistisch gelul weer.
pi_169322554
Brrrr... wat eng.
pi_169322559
Ik vind dit passen bij een totalitair regime waar de overheid een nationalistisch tintje heeft. Ik hoop niet dat het CDA die richting uit wil.

Aan de andere kant wijst het naar een richting die het vluchtelingenbeleid wil handhaven als een bijkomstigheid die de belangen van de burger nastreeft, en niet de (economische) vluchteling verder wil helpen.
Google is your friend, abuse your friends
pi_169322673
quote:
15s.gif Op zondag 5 maart 2017 23:34 schreef Metalfrost het volgende:
Ik vind dit passen bij een totalitair regime waar de overheid een nationalistisch tintje heeft. Ik hoop niet dat het CDA die richting uit wil.
Voor mij hoeft het niet maar in de meeste landen is het toch wel normaal dat kinderen het volkslied kennen. Voor de rest neem ik de patriottisch toon die het CDA ineens aanslaat niet serieus. Enkel en alleen bedoeld om PVV stemmers te trekken. Na de verkiezingen horen we er niets meer van.
God bestaat niet dus geniet van het leven
  zondag 5 maart 2017 @ 23:43:16 #6
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_169322755
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 23:30 schreef RobbieRonald het volgende:
Respect kun je niet opdringen. Populistisch gelul weer.
Afdwingen of opdringen is geen goede manier, maar dat stond al ergens in de OP: ''Enige vorm van dwang bij leerplichtige kinderen et cetera, huldigen wij katholieken absoluut niet in onze overwegingen.'' ;)

Eérst onder de aandacht brengen en daarna opnieuw in het onderwijs brengen, lijkt de beste manier in een poging om dit van overheidswege te kunnen bewerkstelligen.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_169322873
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 23:43 schreef Scjvb het volgende:
Eérst onder de aandacht brengen en daarna opnieuw in het onderwijs brengen, lijkt de beste manier om dit van overheidswege te kunnen bewerkstelligen.
Maar waarom? Wat wil Buma met deze maatregel bereiken dan. Geforceerd ongemakkelijk een liedje zingen is nergens voor nodig en bereik je niets mee.
  maandag 6 maart 2017 @ 00:01:46 #8
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_169323071
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 23:49 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Maar waarom? Wat wil Buma met deze maatregel bereiken dan. Geforceerd ongemakkelijk een liedje zingen is nergens voor nodig en bereik je niets mee.
Misschien wel, misschien niet.

Maar het kan anno 2017 nooit kwaad dit alsnog te proberen in het kader van landelijke normen en waarden. Baat het niet, dan schaadt het niet. Men heeft het dan tenminste geprobeerd, want met stilzitten schiet men al helemaal niets op.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_169323207
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 00:01 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Misschien wel, misschien niet.

Maar het kan anno 2017 nooit kwaad dit alsnog te proberen in het kader van landelijke normen en waarden. Baat het niet, dan schaadt het niet. Men heeft het dan tenminste geprobeerd, want met stilzitten schiet men al helemaal niets op.
Ik vind dat dit totaal niets met normen en waarden te maken heeft. Om zomaar te stellen dat het geen baat heeft is ook discutabel. Dit forceren kan net zo goed averechts werken en een motivatie zijn voor bepaale lieden om zich juist nog meer van de "Nederlandse samenleving" af te keren.
  maandag 6 maart 2017 @ 00:29:37 #10
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_169323446
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 00:13 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Ik vind dat dit totaal niets met normen en waarden te maken heeft. Om zomaar te stellen dat het geen baat heeft is ook discutabel. Dit forceren kan net zo goed averechts werken en een motivatie zijn voor bepaale lieden om zich juist nog meer van de "Nederlandse samenleving" af te keren.
Hmm, hoewel ikzelf niet zozeer iemand ben van 'moeten' of 'dwang', in de zin van verplichting en zulks overeenkomstig het bovenstaand artikel, koester ik stiekem best sympathie voor dit soort ideeën moet ik erkennen.

En wanneer er al enig vertrouwen bestaat dat het baat zou kunnen hebben, lijkt 't mij hoogstpersoonlijk dus een reden temeer om dit stukje respect voor onze koning en koningin spoedig ten uitvoer te gaan brengen op onze scholen.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_169323499
geertwilderspvv twitterde op zaterdag 04-03-2017 om 15:46:57 Prachtig: de Nederlandse vlag hijsen + het volkslied zingen op school.Jammer dat het CDA in november nog tegen de… https://t.co/tigX73RsIE reageer retweet
pi_169323547
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 00:29 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Hmm, hoewel ikzelf niet zozeer iemand ben van 'moeten' of 'dwang', in de zin van verplichting en zulks overeenkomstig het bovenstaand artikel, koester ik stiekem best sympathie voor dit soort ideeën moet ik erkennen. [ afbeelding ]

En wanneer er al enig vertrouwen bestaat dat het baat zou kunnen hebben, lijkt 't mij hoogstpersoonlijk dus een reden temeer om dit stukje respect voor onze koning en koningin spoedig ten uitvoer te gaan brengen op onze scholen.
Toch blijf ik erbij dat je met zo'n maatregel niets uithaalt wbt normen en waarden. Respect moet vanuit jezelf komen anders is het niet oprecht.
  maandag 6 maart 2017 @ 00:44:02 #13
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_169323588
Ik ben voor. Alle kinderen een schooluniform aan en 's morgens op het schoolplein, bij weer en wind, het volkslied zingen. Alle 16 coupletten van het Wilhelmus. . Staat er eentje te ginnegappen of anderszins respectloos te doen: tikken met het Spaanse rietje.

Verder staatsieportretten van de koning en de koningin in elk klaslokaal. Bidden voor aanvang van d eerste les, waarbij God wordt bedankt voor het feit dat alle kinderen weer bij elkaar konden komen en waarbij aan Hem kracht wordt gevraagd om te waken van de verderfelijke invloeden van de duivelse Saracenen.
Non possumus non loqui
pi_169323695
Ik doe zelf ook nooit mee aan die poppenkast trouwens. Ik zap altijd weg bij het Wilhelmus en moet altijd lachen wanneer ik onze koning Willy zie. Daarnaast behandel ik anderen zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Staat compleet los van elkaar.
pi_169323819
Het Wilhelmus is wel mooi omdat het een van de weinige volksliederkes is die in een andere maatsoort genoteerd staat. Maar het is ook wel een beetje slaapverwekkend. Bij dat van Turkije, Italie of Brazilie krijgt de gemiddelde mens nog wel een stoot energie, maar bij het Wilhelmus moet men wakker zien te blijven.
pi_169323822
De CDA Jugend! _O_ _O_ w/ w/
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_169323830
Onder de rivieren en in andere buitengebieden der Nederlanden boeit dat volkslied niemand een reet.
  maandag 6 maart 2017 @ 01:15:33 #18
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_169323837
ben het wel eens met Buma. Het is een goed idee om s´ochtends voordat de school begint in de klas samen het Wilhelmus te zingen.

Een beetje Vaderlandsliefde kan geen kwaad.

[ Bericht 8% gewijzigd door sp3c op 06-03-2017 18:45:38 ]
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_169324039
Ik zie meer in het plan van FvD om alle scholen en religieuze instellingen verplicht een verklaring te laten ondertekenen waarin de Nederlandse waarden staan onderschreven. Die verklaring bevat de volgende punten:

1. Nederlandse wet geldt boven religieuze teksten
2. Iedereen mag van zijn geloof afvallen
3. Gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen ongeacht seksuele voorkeur
4. Geen dwang in het huwelijk
5. Je mag alles bekritiseren en ridiculiseren

De sanctie op het niet naleven van dit contract is sluiting van de desbetreffende instelling. Op deze manier wordt er veel meer dwang gelegd op integratie en dat is hard nodig.
pi_169324088
Er moet een speciale wet komen om Buma, en al zijn stemmers, de normen en waarden van Nederland anno 2017 in te hersenspoelen.

Het is geen 1950 meer en alles is nu beter dan toen!
  maandag 6 maart 2017 @ 01:59:41 #21
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_169324094
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 01:57 schreef Pandarus het volgende:
Er moet een speciale wet komen om Buma, en al zijn stemmers, de normen en waarden van Nederland anno 2017 in te hersenspoelen.

Het is geen 1950 meer en alles is nu beter dan toen!
Lang niet alles.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_169324118
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 01:15 schreef Harvest89 het volgende:
ben het wel eens met Buma. Het is een goed idee om s´ochtends voordat de school begint in de klas samen het Wilhelmus te zingen.

Een beetje Vaderlandsliefde kan geen kwaad.
Met de 10 geboden uit de bijbel beginnen is nog nuttiger dan een saai kutnummer uit het hoofd te leren en dat voor een CDA politicus, die man is de weg kwijt.

[ Bericht 2% gewijzigd door sp3c op 06-03-2017 18:45:58 ]
pi_169324141
quote:
15s.gif Op zondag 5 maart 2017 23:34 schreef Metalfrost het volgende:
Ik vind dit passen bij een totalitair regime waar de overheid een nationalistisch tintje heeft. Ik hoop niet dat het CDA die richting uit wil.

Aan de andere kant wijst het naar een richting die het vluchtelingenbeleid wil handhaven als een bijkomstigheid die de belangen van de burger nastreeft, en niet de (economische) vluchteling verder wil helpen.
In Amerika is dit heel gewoon. Is dat ook een land met een totalitair regime?
pi_169324151
quote:
2s.gif Op maandag 6 maart 2017 02:06 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Met de 10 geboden uit de bijbel beginnen is nog nuttiger dan een saai kutnummer uit het hoofd te leren en dat voor een CDA politicus, die man is de weg kwijt.
Hier ben ik het heel eens met u.
pi_169324154
quote:
0s.gif Op maandag 6 maart 2017 02:13 schreef vigen98 het volgende:

[..]

In Amerika is dit heel gewoon. Is dat ook een land met een totalitair regime?
Bevooroordeelde mening: ja. Onbevooroordeelde mening: nee.
Google is your friend, abuse your friends
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')