abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_168960028
registreer om deze reclame te verbergen
Een bejaarde spookrijder veroorzaakte een ongeluk waarbij het leven van een jong gezin werd verwoest. Dit drama had voorkomen kunnen worden, vindt vader Bas uit Maastricht. Hij doet tegenover Dagblad De Limburger zijn verhaal. ,,Als je ziet dat je ouders niet meer goed rijden, grijp dan in.''

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
Schultz is lang niet de enige die geraakt is door het verhaal van Bas, die met een intieme foto - die op de begrafenis werd gemaakt

Dit drama had voorkomen kunnen worden als mensen niet onverschillig waren. Als mensen zien dat hun bejaarde ouders achter het stuur kruipen, terwijl dat eigenlijk niet meer verantwoord is. Want een auto kan dan een moordwapen worden

Bas
Deze week zou Bas samen met zijn vrouw hun jongste zoontje voor het eerst naar school hebben gebracht. Maar zowel Dsire als de 3-jarige Thijmen kwamen op 29 april vorig jaar om het leven bij een auto-ongeluk. Ook zijn twee andere kinderen zaten in de auto.

De oudste, zijn dochter van negen jaar, komt wonderwel met wat breuken en schrammen uit de auto, maar zijn zoon van zeven moet wellicht leven met blijvende hersenschade. Bas - zijn achternaam wil hij niet in de krant - zat zelf niet in de auto, maar doet tegenover deze krant zijn verhaal.

Hij hoopt er mensen mee wakker te schudden: als je ziet dat een oudere automobilist te onzeker is om auto te rijden, doe dan iets. Grijp in, praat met je vader of moeder. ,,Ja, dat is vast een lastig gesprek. Maar niet zo lastig als het gesprek dat ik met de neuroloog had toen hij me vertelde dat mijn zoontje van drie dood zou gaan."
Vechten

Zijn vrouw Dsire gaat die vrijdagochtend in april in de schoolvakantie even met de drie kinderen op weg naar Heerlen, om een vloertje te halen voor de verbouwing. Op de snelweg botst zij frontaal op de auto van een spookrijder. De moeder, slechts 39 jaar oud, komt meteen om het leven. Net als de 87-jarige automobilist, die op weg was naar zijn wekelijkse bridgedrive.

De twee broertjes vechten op de intensive care voor hun leven; de jongste bezwijkt enkele dagen later aan zijn verwondingen. Vrij snel na het ongeluk wordt gewezen op de wel erg onoverzichtelijke bewegwijzering bij de oprit in Voerendaal.

Vluchtstrook
Later blijkt uit de politierapporten dat de spookrijder helemaal niet daar de snelweg is opgereden, maar al zeven kilometer eerder. Meerdere getuigen zien de man eerst aan de goede kant op de snelweg rijden. Hij stopt echter op de vluchtstrook om te keren. Een vrachtwagenchauffeur ziet het gebeuren en rijdt op de andere rijbaan seinend en toeterend zeven kilometer met de spookrijder mee. De automobilist reageert echter niet. De vrachtwagenchauffeur belt 112, maar tijdens het telefoongesprek gaat het fout. Het is te laat.

Voor Bas is een ding duidelijk: deze man was niet meer in staat om auto te rijden, waarschijnlijk al langere tijd. En zo zijn er hoogstwaarschijnlijk veel meer ouderen die niet meer verantwoord de weg op kunnen. Met de uitspraak van verkeersminister Melanie Schultz van Haegen, die daags na het ongeval zegt dat een oudere automobilist 'in algemene zin' niet slechter rijdt, kan Bas helemaal niks. ,,Als je dat omrekent in het aantal kilometers dat ouderen rijden, klopt die bewering gewoon niet."

Moordwapen
Is hij dan voorstander van een strengere keuring van oudere automobilisten? ,,Je kunt dit wettelijk niet goed regelen, de bureaucratie blijft. Nee, mensen zijn zelf verantwoordelijk. Als je ziet dat je vader of moeder te onzeker is in het verkeer, is het jouw taak in te grijpen en een serieus gesprek met ze te voeren. Dit drama had voorkomen kunnen worden als mensen niet onverschillig waren. Als mensen zien dat hun bejaarde ouders achter het stuur kruipen, terwijl dat eigenlijk niet meer verantwoord is. Want een auto kan dan een moordwapen worden."

Bas hoopt dat mensen zich aangesproken voelen en 'iets ondernemen'. "Ook als je iemand ziet klungelen op de weg: schrijf het kenteken op en geef het door aan de politie. Want dit probleem wordt met de vergrijzing groter. Door onverschilligheid is mijn gezin niet meer compleet."

Brief
De vader schrijft zijn 'aanklacht tegen de onverschilligheid' in een brief naar de krant. Hij eindigt met afgelopen woensdag, 15 februari: ,,Terug naar de ondraaglijke dag. Ik denk dat ik in gedachten een broodtrommeltje voor hem klaarmaak, met allemaal leuke verrassingen erin. Daarna alles in zijn rugzakje, dat wij daarvoor in gedachten, samen uitgezocht hadden voor deze grote dag. We vertrekken, alle vijf. Het gezin is groot geworden: iedereen gaat naar school. Ik en mijn vrouw zijn trots! Stop. Ze zijn dood. Jullie hebben levenslang.''

De nabestaanden van de spookrijder zijn benaderd om een reactie. Zij hebben besloten hiervan af te zien.

bron: http://www.ad.nl/binnenland/dit-drama-was-te-voorkomen~a46a731a/

zie ook:
Steun voor vader Bas na gezinsdrama door bejaarde spookrijder
http://www.ad.nl/binnenla(...)pookrijder~af524ac8/

Bas heeft een punt, je bent als zoon en of dochter verantwoordelijk voor je bejaarde ouders zoals zij verantwoordelijk waren voor jou als ouders toen je nog een kind was. Wanneer je constateert dat je vader en of moeder niet meer goed kan rijden, je ze daar op aanspreekt en ze ervan weerhoudt nog auto te rijden zodat ze geen gevaar kunnen vormen voor andere weggebruikers.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:53:17 #2
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168960128
dat een oudere automobilist 'in algemene zin' niet slechter rijdt

Wat een onzinuitspraak is dit zeg. Dit zegt helemaal niets. Een zwerver is in algemene zin geen winkeldief. Dat kan ik dan ook zeggen. En dat klopt ook, maar je kunt er helemaal niets mee, met zo'n uitspraak.

Tjonge en dan moeten we weer gaan stemmen. Toen ik Pechtold hoorde zaniken over die fotoshop van Wilders, toen dacht ik letterlijk: wat een stelletje baby's zijn onze politici toch.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 13:54:43 #3
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_168960156
Tja de schuldige is dood dus moeten er anderen bloeden.

Laat dit soort beslissingen over aan de organen die erover gaan, in dit geval het CBR en de personen die de gezondheidsverklaringen afgeven.
And so is the past
pi_168960211
registreer om deze reclame te verbergen
Tjee zeg. Wat een verhaal.

Kreeg kippenvel bij die vrachtwagenchauffeur die probeerde het tij te keren maar het toch fout zag gaan.

:{
Somebody that I used to know
pi_168960241
Hoe gaan die keuringen? Moeten ouderen een rondje rijden met een examinator of kijken ze diep in de blauwe ogen en strijken ze over het hart en mogen ze weer 5 jaar de weg op?

Verreweg de meeste gevaarlijke situaties die ik op de weg meemaak zijn inderdaad bejaarden of vrouwen.. (Jezus die kunnen er ook wat van)
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 14:00:26 #6
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_168960267
Mee eens met die man. Mijn ouders hebben ook zo'n gesprek gehad met mijn opa nadat hij een keer een rotonde de verkeerde kant op nam en het zelf niet door had. Gelukkig werd hij zich daardoor bewust dat het niet meer verantwoord was om te rijden en heeft hij zijn rijbewijs ingeleverd.
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_168960268
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:54 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Tja de schuldige is dood dus moeten er anderen bloeden.

Laat dit soort beslissingen over aan de organen die erover gaan, in dit geval het CBR en de personen die de gezondheidsverklaringen afgeven.
Volgens mij is de strekking van dit verhaal juist dat we niet alleen moeten wijzen naar instanties enzo. Tuurlijk hebben die de eindverantwoordelijkheid. Maar zelf kunnen we ook verantwoordelijkheid nemen. Net als appen in het verkeer (fiets /auto). Zelf niet appen en anderen wijzen op de gevaren. Als we allemaal zelf een beetje verantwoordelijkheid nemen, kunnen we veel leed voorkomen.
Somebody that I used to know
  vrijdag 17 februari 2017 @ 14:01:39 #8
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_168960288
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:58 schreef Ticootje het volgende:
Hoe gaan die keuringen? Moeten ouderen een rondje rijden met een examinator of kijken ze diep in de blauwe ogen en strijken ze over het hart en mogen ze weer 5 jaar de weg op?

Verreweg de meeste gevaarlijke situaties die ik op de weg meemaak zijn inderdaad bejaarden of vrouwen.. (Jezus die kunnen er ook wat van)
Is maar waar je op let. "Petjes" en "zakenmannetjes" met bijbehorende welbekende automerken zijn de werkelijke piraten.
And so is the past
pi_168960292
Ik ken ook voorbeelden waarbij de ouderen zich niets aantrekken van wat familie zegt en gewoon weer rijbewijs aanvragen en krijgen.
pi_168960295
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:54 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Tja de schuldige is dood dus moeten er anderen bloeden.

Laat dit soort beslissingen over aan de organen die erover gaan, in dit geval het CBR en de personen die de gezondheidsverklaringen afgeven.
En daar gaat het mis, ik zie vaak genoeg mensen rijden die met 40/50 de snelweg op tuffen, of met 85 van de rechterbaan naar links knallen met een flinke opstopping als gevolg. Daarbij al enkele keren gezien dat bij het samenvoegen van twee snelwegen er iemand bijna stilstaat omdat het te snel gaat met een file als gevolg. En allemaal waren het fossielen. Ik zie teveel ouderen rijden die echt niet meer in staat zijn normaal met het verkeer mee te doen en een gevaar vormen op de weg.
pi_168960326
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:02 schreef Wespensteek het volgende:
Ik ken ook voorbeelden waarbij de ouderen zich niets aantrekken van wat familie zegt en gewoon weer rijbewijs aanvragen en krijgen.
Mijn opa was zo iemand, totaal niet in staat meer om fatsoenlijk recht te lopen maar achtte zichzelf wel geschikt om te autorijden. Werd hem na verloop van tijd zelfs verboden maar meneer bleef gewoon doorrijden.
pi_168960331
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:01 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Is maar waar je op let. "Petjes" en "zakenmannetjes" met bijbehorende welbekende automerken zijn de werkelijke piraten.
Dat zijn toch vaak de mensen die gewoon te hard rijden, beetje aso gaan kleven als je niet snel genoeg naar rechts gaat.

Maar een zakenman in zn dikke audi heeft echt wel door als je tegen het verkeer in rijdt op een snelweg. Of dat je met niet met 50 kan invoegen op een snelweg.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_168960358
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:58 schreef Ticootje het volgende:
Hoe gaan die keuringen? Moeten ouderen een rondje rijden met een examinator of kijken ze diep in de blauwe ogen en strijken ze over het hart en mogen ze weer 5 jaar de weg op?

Verreweg de meeste gevaarlijke situaties die ik op de weg meemaak zijn inderdaad bejaarden of vrouwen.. (Jezus die kunnen er ook wat van)
Hangt af van welke diagnose iemand heeft. Met dementie is het een rijtest in elk geval.
pi_168960359
Oudjes willen zo lang mogelijk mobiel blijven tegenwoordig en dan krijg je dit. Lekker eigenwijs. Op de fiets en scootmobiel hetzelfde verhaal.
AMG heten en dan een Volvo rijden...
pi_168960362
Zeker mee eens dat de kinderen hierin een belangrijke suprvisor-rol kunnen vervullen, echter heb je ook van die koppige ouders die zo'n "Je bent te oud voor autorijden, je bent er niet meer bekwaam voor, laat die auto maar liever staan!"-opmerking van hun kinderen niet zullen accepteren..

Wellicht dat een duidelijk anonmiem meldpunt voor dit soort zaken een toegankelijkere optie is voor de desbetreffende kinderen van deze ouderen en tevens natuurlijk ook voor andere omstanders die hun gegronde bedenkingen hebben bij de mobiliteit van ouderen/anderen verkeersdeelnemers, opdat deze opgeroepen kunnen worden voor een rijvaardigheidstest en/of andere controle.

Maar de verantwoordelijkheid alleen maar op de kinderen af willen schuiven is wel het domste wat ik ooit gehoord heb!
With a Song in my heart and a smile on my face...
pi_168960406
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:05 schreef -AMG- het volgende:
Oudjes willen zo lang mogelijk mobiel blijven tegenwoordig en dan krijg je dit. Lekker eigenwijs. Op de fiets en scootmobiel hetzelfde verhaal.
Alle mensen zijn tegenwoordig een stuk mondiger. Oudjes laten echt niet voor zich beslissen of ze wel of niet kunnen rijden door de familie.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_168960486
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:58 schreef Ticootje het volgende:
Hoe gaan die keuringen? Moeten ouderen een rondje rijden met een examinator of kijken ze diep in de blauwe ogen en strijken ze over het hart en mogen ze weer 5 jaar de weg op?

Bij een verlenging vanaf 70 jaar, moet je eerst langs keuringsarts. Als die twijfel heeft, bijvoorbeeld of iemand zenuwachtig is, of niet goed kan draaien met de nek, of niet hard genoeg kan remmen, volgt er een rijtest bij CBR.

Die rijtest is geen rijexamen, maar wordt specifiek gekeken naar datgene waar de keuringsarts over twijfelt. Bijvoorbeeld een remtest of kijktest.

Uiteindelijk wordt bepaalt hoelang het rijbewijs verlengd wordt, dit kan soms 3 of 1 jaar zijn.
.
pi_168960552
Eigenlijk is het gewoon geen verkeerd idee als iedereen met een rijbewijs bij een verlenging gewoon even een rondje rijdt of het allemaal nog wel goed gaat. En vanaf 70 gewoon frequenter.

Als je kijkt naar dat programma met die bestuurders die binnen een half uur een auto om zeep helpen, daar zitten gewoon mensen tussen die je met een rondje rijden wel ertussen uit pikt dat ze gewoon niet bekwaam zijn om te rijden.

Maar iedereen verdient gelijke kansen ofzo, net dat als je 6x gezakt bent voor je rijbewijs je na een rondje op een parkeerplaats alsnog je rijbewijs krijgt. Ik zou zeggen, als je 3x zakt dan krijg je gewoon de eerstvolgende 5 jaar geen herkansing meer, je bent dan gewoon niet geschikt.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 14:25:01 #19
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168960699
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:05 schreef -AMG- het volgende:
Oudjes willen zo lang mogelijk mobiel blijven tegenwoordig en dan krijg je dit. Lekker eigenwijs. Op de fiets en scootmobiel hetzelfde verhaal.
Het openbaar vervoer is dan ook niet meer afgestemd op ouderen. Nu Arriva in Limburg het busvervoer in handen heeft is het alleen maar slechter geworden. Vele bushaltes zijn verdwenen. Natuurlijk met dank aan onze provincie die verantwoordelijk is.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  vrijdag 17 februari 2017 @ 14:27:39 #20
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_168960748
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:57 schreef Postbus100 het volgende:
Tjee zeg. Wat een verhaal.

Kreeg kippenvel bij die vrachtwagenchauffeur die probeerde het tij te keren maar het toch fout zag gaan.

:{
Hier ook. Tragisch.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_168961095
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:57 schreef Postbus100 het volgende:
Kreeg kippenvel bij die vrachtwagenchauffeur die probeerde het tij te keren maar het toch fout zag gaan.
Die chauffeur is overigens een held.

[ Bericht 3% gewijzigd door chibibo op 17-02-2017 22:06:25 ]
pi_168961635
Mijn familie heeft ook opa zijn auto afgenomen, het kon echt niet meer maar hij realiseerde zich dat gewoon niet.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 15:31:11 #23
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_168962074
Ik heb het bij de opa van mijn vriendin ook gezien, de opa en oma waren op een gegeven moment nog niet thuis (familie woont ernaast) nadat ze naar een verjaardag waren geweest. Politie gebeld en net op dat moment had de politie een melding gekregen dat ze een auto vage manoeuvres hadden zien maken (keren op een eenrichtingsweg, erg langzaam en twijfelachtig rijden, bijna tegen de richting in een autoweg op rijden enz.) Dat bleek dus de opa van mijn vriendin te zijn. Gelukkig heeft de politie toen het rijbewijs meteen afgenomen en is de auto meteen verkocht. Maar de familie deed er van tevoren ook al altijd erg laconiek erover: "Ach, die kleine stukjes die hij nog rijdt kunnen toch geen kwaad?", toen ze zagen dat het toch erger was dan gedacht, grepen ze pas in. Ik denk dat daar ook een groot probleem zit, er wordt altijd makkelijk gezegd "ach, voor die kleine stukjes gaat dat toch nog wel?". Maar ook op die kleine stukjes kan het goed fout gaan.
Don't let my username fool you...
pi_168962272
Sorry, maar Bas ziet zijn gezin verwoest door een bejaarde.
Moeten dan maar meteen alle bejaarde chauffeurs worden aangepakt?
Wat als Bas' gezin was verwoest door een jonge man of vrouw?
Of een politieauto?

Nee, hoezeer ik ook meeleef met Bas en zijn leed, dit slaat nergens op.
<a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/" target="_blank" rel="nofollow"><a href="http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt" target="_blank" rel="nofollow">http://blueballfixed.ytmnd.com/&lt</a>;/a>
pi_168962825
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 15:38 schreef Hiddendoe het volgende:
Sorry, maar Bas ziet zijn gezin verwoest door een bejaarde.
Moeten dan maar meteen alle bejaarde chauffeurs worden aangepakt?
Wat als Bas' gezin was verwoest door een jonge man of vrouw?
Of een politieauto?

Nee, hoezeer ik ook meeleef met Bas en zijn leed, dit slaat nergens op.
De mensen die op de snelweg kilometers lang spookrijden zijn anders typisch onze oudjes.
pi_168963012
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Volgens mij is de strekking van dit verhaal juist dat we niet alleen moeten wijzen naar instanties enzo. Tuurlijk hebben die de eindverantwoordelijkheid. Maar zelf kunnen we ook verantwoordelijkheid nemen. Net als appen in het verkeer (fiets /auto). Zelf niet appen en anderen wijzen op de gevaren. Als we allemaal zelf een beetje verantwoordelijkheid nemen, kunnen we veel leed voorkomen.
inderdaad. zelf. maar dan moet je niet gaan doen alsof oudere mensen opeens standaard wilsonbekwaam zijn.
quote:
Bas heeft een punt, je bent als zoon en of dochter verantwoordelijk voor je bejaarde ouders zoals zij verantwoordelijk waren voor jou als ouders toen je nog een kind was. Wanneer je constateert dat je vader en of moeder niet meer goed kan rijden, je ze daar op aanspreekt en ze ervan weerhoudt nog auto te rijden zodat ze geen gevaar kunnen vormen voor andere weggebruikers
ik ben als persoon zeker niet verantwoordelijk voor mijn vader. nog even buiten het idee dat ik geen enkele invloed heb op wat mijn vader allemaal uitvreet,
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_168963064
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:53 schreef Sigaartje het volgende:
dat een oudere automobilist 'in algemene zin' niet slechter rijdt

Wat een onzinuitspraak is dit zeg. Dit zegt helemaal niets. Een zwerver is in algemene zin geen winkeldief. Dat kan ik dan ook zeggen. En dat klopt ook, maar je kunt er helemaal niets mee, met zo'n uitspraak.

Tjonge en dan moeten we weer gaan stemmen. Toen ik Pechtold hoorde zaniken over die fotoshop van Wilders, toen dacht ik letterlijk: wat een stelletje baby's zijn onze politici toch.
Toch heb ik het idee dat spookrijders, maar ook bijvoorbeeld bestuurders die een woning binnen rijden, opvallend vaak hoog bejaard zijn (of dronken, of een combinatie van die twee).
pi_168963107
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:58 schreef Ticootje het volgende:
Hoe gaan die keuringen? Moeten ouderen een rondje rijden met een examinator of kijken ze diep in de blauwe ogen en strijken ze over het hart en mogen ze weer 5 jaar de weg op?

Verreweg de meeste gevaarlijke situaties die ik op de weg meemaak zijn inderdaad bejaarden of vrouwen.. (Jezus die kunnen er ook wat van)
Nee, oogtest, gehoortest en bloeddrukmeting.

Die echte rijtest krijgt een bejaarde echt bij uitzondering wanneer de arts sterke twijfels heeft.
pi_168963202
Misschien moet er een soort van meldlijn komen..
  vrijdag 17 februari 2017 @ 16:13:43 #30
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168963206
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 16:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Toch heb ik het idee dat spookrijders, maar ook bijvoorbeeld bestuurders die een woning binnen rijden, opvallend vaak hoog bejaard zijn (of dronken, of een combinatie van die twee).
Dat bedoel ik. Maar als een politicus de woorden - In het algemeen - gebruikt om daarom geen maatregelen te nemen, dat is erg.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 16:14:02 #31
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168963212
In het algemeen zijn mensen ook niet drugsverslaafd.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_168963660
Moet ook technisch mogelijk zijn om dit te voorkomen. Kost wel wat, maar ja, dit kost ook veel.
pi_168964289
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:15 schreef Ticootje het volgende:

Maar iedereen verdient gelijke kansen ofzo, net dat als je 6x gezakt bent voor je rijbewijs je na een rondje op een parkeerplaats alsnog je rijbewijs krijgt. Ik zou zeggen, als je 3x zakt dan krijg je gewoon de eerstvolgende 5 jaar geen herkansing meer, je bent dan gewoon niet geschikt.
Wat een onzin. Ik heb pas na 4x mijn rijbewijs gehaald. 30 jaar geleden, en nooit schade gereden. (Ondanks mijn naam rijd ik wel regelmatig auto). Maar ik vind wel dat er weinig rekening wordt gehouden met andere weggebruikers. Stel je toch eens voor dat er iemand anders als eerste bij het stoplicht staat :)
Vertrek gewoon 5 minuten eerder ofzo
  vrijdag 17 februari 2017 @ 17:26:50 #34
198365 Morendo
The Real Deal
pi_168964600
Laat Henk Krol het niet horen...... Het racisme jegens grijze mensen-verwijt kun je al zien aankomen dan.....
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_168965000
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 16:08 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nee, oogtest, gehoortest en bloeddrukmeting.

Die echte rijtest krijgt een bejaarde echt bij uitzondering wanneer de arts sterke twijfels heeft.
Inderdaad, de keuringen zijn een lachertje.

Het zou veel beter zijn als iedereen verplicht bij verlenging een rijtest (eventueel in simulator) en een paar theorievragen moet beantwoorden. Voordeel van een simulator is dat je in korte tijd veel "bijzondere situaties" elkaar kunt laten opvolgen, waardoor je een beter beeld krijgt van de bestuurder in minder tijd. Theorievragen kunnen gewoon gesteld worden tijdens de rijtest. Een goede bestuurder kan zonder problemen een dergelijk gesprek voeren tijdens het rijden.

En ja, zo'n herexamen kost geld. Nou en.
pi_168965105
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:00 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Volgens mij is de strekking van dit verhaal juist dat we niet alleen moeten wijzen naar instanties enzo. Tuurlijk hebben die de eindverantwoordelijkheid. Maar zelf kunnen we ook verantwoordelijkheid nemen. Net als appen in het verkeer (fiets /auto). Zelf niet appen en anderen wijzen op de gevaren. Als we allemaal zelf een beetje verantwoordelijkheid nemen, kunnen we veel leed voorkomen.
Dit. Maar de instanties geven zonder serieuze keuring iedereen weer een nieuw rijbewijs.

En we krijgen alleen maar meer extreem oude mensen. Ik rijd 35k kilometers per jaar en zie echt steeds meer ouderen die onverantwoord langzaam, onzeker rijden. Traag reageren, vaak ook nog in auto's van bedenkelijke kwaliteit.

Wat mij betreft boven de 75 een echte dokterskeuring. En boven de tachtig elke twee jaar, boven de 85 elk jaar.

De familie vind ik indirect enige verantwoordelijkheid hebben, maar zeker geen medeschuld.
Whatever...
  vrijdag 17 februari 2017 @ 18:09:17 #37
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168965399
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dit. Maar de instanties geven zonder serieuze keuring iedereen weer een nieuw rijbewijs.

En we krijgen alleen maar meer extreem oude mensen. Ik rijd 35k kilometers per jaar en zie echt steeds meer ouderen die onverantwoord langzaam, onzeker rijden. Traag reageren, vaak ook nog in auto's van bedenkelijke kwaliteit.

Wat mij betreft boven de 75 een echte dokterskeuring. En boven de tachtig elke twee jaar, boven de 85 elk jaar.

De familie vind ik indirect enige verantwoordelijkheid hebben, maar zeker geen medeschuld.
Als je dit allemaal zo aanpakt zorg dan we voor een alternatief mbt tot vervoer. Ze zullen toch mobiel moeten blijven. Het is helaas ook niet zo dat nu plots de kinderen hun ouders overal naar toe brengen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168965551
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 18:09 schreef Cherna het volgende:

[..]

Als je dit allemaal zo aanpakt zorg dan we voor een alternatief mbt tot vervoer. Ze zullen toch mobiel moeten blijven. Het is helaas ook niet zo dat nu plots de kinderen hun ouders overal naar toe brengen.
Regiotaxi en Valys taxi. Bestaat al vele jaren en kost minder dan de benzinekosten van dezelfde rit met een eigen auto.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 18:20:30 #39
78680 Nielsch
zie signature
pi_168965561
Sorry hoor maar we leven nu eenmaal in een tijdperk waarin alles en iedereen moet wijken voor die zielige ouderen die helemaal zijn uitgekleed door het kabinet dus gewoon ruim baan voor gevaarlijke seniele bejaarden in het verkeer. Jammer van die dode kinderen maar deze man heeft wel het land opgebouwd he. Die ga je niet z'n bridgedagje afpakken.
zie ondertitel
pi_168966391
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 18:20 schreef Nielsch het volgende:
Sorry hoor maar we leven nu eenmaal in een tijdperk waarin alles en iedereen moet wijken voor die zielige ouderen die helemaal zijn uitgekleed door het kabinet dus gewoon ruim baan voor gevaarlijke seniele bejaarden in het verkeer. Jammer van die dode kinderen maar deze man heeft wel het land opgebouwd he. Die ga je niet z'n bridgedagje afpakken.
Nou, dit was zijn laatste drive volgens mij.
pi_168966816
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 16:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Toch heb ik het idee dat spookrijders, maar ook bijvoorbeeld bestuurders die een woning binnen rijden, opvallend vaak hoog bejaard zijn (of dronken, of een combinatie van die twee).
Of mensen die zogauw er druppeltje valt op provinciale wegen 50 rijden. Ik haal ze in en kijk ie de bestuurder is en in 90% van de gevallen heeft die grijzen haren.
Ik kom ze steeds vaker tegen de afgelopen 5 jaar.
pi_168967000
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 16:13 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat bedoel ik. Maar als een politicus de woorden - In het algemeen - gebruikt om daarom geen maatregelen te nemen, dat is erg.
Gaat inderdaad nergens over. Gelukkig is de politie in sommige gevallen nog redelijk alert en kunnen ze melding maken bij het CBR wanneer ze twijfelen aan de rijvaardigheid van iemand. Helaas is er dan vaak al wel een ongeluk gebeurd.

Mijn oma is jaren geleden al gestopt met rijden, ze heeft haar rijbewijs simpelweg niet meer verlengd. Heel haar leven schadevrij gereden.
Mijn opa (vroeger rij-instructeur) rijdt nog wel, maar alleen overdag als het zicht nog goed is. Ik heb geen idee of dat nog redelijk gaat eigenlijk..
pi_168967093
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 17:46 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Inderdaad, de keuringen zijn een lachertje.

Het zou veel beter zijn als iedereen verplicht bij verlenging een rijtest (eventueel in simulator) en een paar theorievragen moet beantwoorden. Voordeel van een simulator is dat je in korte tijd veel "bijzondere situaties" elkaar kunt laten opvolgen, waardoor je een beter beeld krijgt van de bestuurder in minder tijd. Theorievragen kunnen gewoon gesteld worden tijdens de rijtest. Een goede bestuurder kan zonder problemen een dergelijk gesprek voeren tijdens het rijden.

En ja, zo'n herexamen kost geld. Nou en.
Precies. In ieder geval IETS waarmee de reactietijd en inschattingsvermogen (zoals snelheden van andere voertuigen: hoe vaak denk iemand er nog wel even voor te kunnen schieten met een snelheid van 10km/u) wordt gecontroleerd. Er zijn meerdere verkeersdeskundigen die pleiten voor een betere rijvaardigheidskeuring voor ouderen. Wat mij betreft hoeft dat echt niet al vanaf 65 jaar.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 19:49:24 #44
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168967314
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 19:37 schreef Physsic het volgende:

[..]

Gaat inderdaad nergens over. Gelukkig is de politie in sommige gevallen nog redelijk alert en kunnen ze melding maken bij het CBR wanneer ze twijfelen aan de rijvaardigheid van iemand. Helaas is er dan vaak al wel een ongeluk gebeurd.

Mijn oma is jaren geleden al gestopt met rijden, ze heeft haar rijbewijs simpelweg niet meer verlengd. Heel haar leven schadevrij gereden.
Mijn opa (vroeger rij-instructeur) rijdt nog wel, maar alleen overdag als het zicht nog goed is. Ik heb geen idee of dat nog redelijk gaat eigenlijk..
Ik vind het zeer ernstig dat bejaarden hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen.

Zo had ik eens te maken met een oude vrouw die verdwaasd liep te dwalen over het parkeerplaats dicht bij mijn huis. Ik vroeg haar hoe het ging. Ze was haar auto kwijt. Ik vroeg: wat voor auto is het? Dat wist ze nog wel. Ik keek rond en ik zag hem. ze kwam zeer verward over. Gevalletje alzheimer? Ik praatte met haar door, dat ze zo niet in de auto kon stappen.
Ze wierp echter tegen dat ze dan helemaal nergens meer kwam.

Ja, ze is in die auto gestapt. :{
Ik wist het even niet meer.
Het grote probleem is dat die mensen weigeren immobiel te worden en niet de consequenties in willen zien van hun besluit.

Waar is trouwens die keuring gebleven voor de 70-plussers?
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_168967541
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:53 schreef Sigaartje het volgende:
dat een oudere automobilist 'in algemene zin' niet slechter rijdt

Wat een onzinuitspraak is dit zeg. Dit zegt helemaal niets. Een zwerver is in algemene zin geen winkeldief. Dat kan ik dan ook zeggen. En dat klopt ook, maar je kunt er helemaal niets mee, met zo'n uitspraak.

Tjonge en dan moeten we weer gaan stemmen. Toen ik Pechtold hoorde zaniken over die fotoshop van Wilders, toen dacht ik letterlijk: wat een stelletje baby's zijn onze politici toch.
een half gezin is dood en jij moet zaniken over Pechtold, want een baby ben jij toch
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:00:10 #46
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168967565
Mijn ouders reden vroeger bewust eens achter mijn oma aan...

Die stak een 80 km-weg over met haar auto, zo door rood licht. Toen ze een gesprek met haar aangingen, zei ze dat ze dat altijd deed op kruispunten. Ze was de oudste dus had voorrang, vond ze. Die heeft geen meter meer gereden.

Jaren later had ze haar zinnen ineens gezet op een scootmobiel, vond mijn vader een prima plan zei die. Werd een parcours voor haar gemaakt en als ze dat zou kunnen rijden na een duidelijke instructie dan zou ze er eentje krijgen. Gelukkig besefte ze zelf al snel dat dat helemaal niet meer ging.

Nu werd mijn oma hierin geholpen, hoeveel ouderen menen goed te kunnen rijden en zijn zich niet bewust van de gevaren? Door de vergrijzing worden de automobilisten ook steeds ouder.
Buiten de gezondsheidsverklaringen die ze voor 5 jaar krijgen, zou men ook eens goed moeten gaan kijken naar de medicatie. Op hoeveel doosjes staat niet dat dat de rijvaardigheid kan benvloeden?

Ook ik vind het een taak van naasten en huisartsen om dit in de gaten te houden. Een meldpunt zou fijn zijn en wat mij betreft een jaarlijkse keuring vanaf 75 jaar waarbij dus ook gekeken wordt naar de medicatie en de rijvaardigheid in een simulator.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:00:58 #47
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168967586
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 19:59 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

een half gezin is dood en jij moet zaniken over Pechtold, want een baby ben jij toch
Ik heb het over de politici. Een half gezin is dood door onze politici.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_168967682
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik heb het over de politici. Een half gezin is dood door onze politici.
nee, door een bejaarde die zelf ook omgekomen is.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:06:45 #49
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168967724
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 19:49 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik vind het zeer ernstig dat bejaarden hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen.

Zo had ik eens te maken met een oude vrouw die verdwaasd liep te dwalen over het parkeerplaats dicht bij mijn huis. Ik vroeg haar hoe het ging. Ze was haar auto kwijt. Ik vroeg: wat voor auto is het? Dat wist ze nog wel. Ik keek rond en ik zag hem. ze kwam zeer verward over. Gevalletje alzheimer? Ik praatte met haar door, dat ze zo niet in de auto kon stappen.
Ze wierp echter tegen dat ze dan helemaal nergens meer kwam.

Ja, ze is in die auto gestapt. :{
Ik wist het even niet meer.
Het grote probleem is dat die mensen weigeren immobiel te worden en niet de consequenties in willen zien van hun besluit.

Waar is trouwens die keuring gebleven voor de 70-plussers?
Hier liep er vorig jaar eentje de metrobaan op met haar rollator, kortste weg naar de AH was 50 meter tussen de rails. De metro kon vol in de ankers...
Denk maar niet dat zo'n mens daarvan schrikt, liep rustig door totdat men haar van de baan afhaalde.
pi_168967775
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hier liep er vorig jaar eentje de metrobaan op met haar rollator, kortste weg naar de AH was 50 meter tussen de rails. De metro kon vol in de ankers...
Denk maar niet dat zo'n mens daarvan schrikt, liep rustig door totdat men haar van de baan afhaalde.
metro moet aan de kant want zij heeft de oorlog meegemaakt cq het land weer opgebouwd
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:11:40 #51
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168967867
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:04 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

nee, door een bejaarde die zelf ook omgekomen is.
Wat ik bedoelde is dat politici zeggen "in het algemeen", maar niet de incidentele gevallen aanpakken. Verdorie, snap je dat dan niet?
Ik heb zelf gezien hoe bejaarden denken: ze proberen zo lang mogelijk mobiel te blijven voor hun eigen vrijheid, maar zien zelf niet in dat ze onverantwoordelijk bezig zijn.
Er moet een keuring komen ieder jaar voor 70-plusser, waarbij ze ook getest worden op dementie.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_168967886
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 19:49 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik vind het zeer ernstig dat bejaarden hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen.

Zo had ik eens te maken met een oude vrouw die verdwaasd liep te dwalen over het parkeerplaats dicht bij mijn huis. Ik vroeg haar hoe het ging. Ze was haar auto kwijt. Ik vroeg: wat voor auto is het? Dat wist ze nog wel. Ik keek rond en ik zag hem. ze kwam zeer verward over. Gevalletje alzheimer? Ik praatte met haar door, dat ze zo niet in de auto kon stappen.
Ze wierp echter tegen dat ze dan helemaal nergens meer kwam.

Ja, ze is in die auto gestapt. :{
Ik wist het even niet meer.
Het grote probleem is dat die mensen weigeren immobiel te worden en niet de consequenties in willen zien van hun besluit.

Waar is trouwens die keuring gebleven voor de 70-plussers?
Ik denk dat dat verschillende oorzaken heeft of kan hebben. Een deel zal zich van geen kwaad bewust zijn, zij denken dat ze net zo rijden als 20 jaar geleden en hebben niet door dat ze bijvoorbeeld vaak te langzaam rijden of dat andere weggebruikers moeten uitwijken of remmen omdat zij niet goed hebben opgelet.

Een ander deel zal misschien wel doorhebben dat het allemaal niet meer zo vlot gaat, maar heeft gewoon erg veel moeite met het opgeven van zoveel vrijheid. Eerlijk gezegd snap ik dat ook wel. Je wereld wordt een stuk kleiner, je kan niet meer even snel bij Tante Zus op de koffie en boodschappen doen wordt ook veel lastiger. Daarmee keur ik het niet goed ofzo, maar ik kan me wel voorstellen dat die stap erg groot is. Zeker als je nog in de veronderstelling bent dat het allemaal wel meevalt.

Dan is er nog een andere groep die waarschijnlijk gewoon zeer eigenwijs is. Zoals die man die een tijd geleden bij Pauw aan tafel zat, waarvan de dochter niet meer wilde dat hij nog een auto bestuurde. Manmanman, wat was die man ontzettend vervelend.

Als iemand echt aan het afglijden is (dementie, Alzheimer) dan kun je het die persoon ook eigenlijk niet aanrekenen dat hij of zij niet zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt. In de meeste gevallen hebben die mensen dat zelf namelijk niet door en begrijpen ze het (door die ziekte) ook niet als je het ze uitlegt.

Het ergste is misschien nog wel dat je niets kan doen als je ouder niet naar je advies wil luisteren. Een melding bij het CBR moet gedaan worden door de politie of een arts, een bezorgde zoon of dochter is vaak niet voldoende.

Edit: Die keuringsleeftijd van 70 jaar is niet lang geleden verhoogd ( ;) ) naar 75 jaar. Dat maakt verder niet zoveel uit, want dat was slechts een oogtest, een bloeddrukmeting en nog wat kleine dingetjes.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:14:13 #53
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168967934
Ik zie soms auto's in het donker rijden zonder licht. Het is niet te geloven. En altijd oude mensen. Ze hebben het gewoon niet door of zo. Ik vraag me af, hoe krijg je het voor elkaar om in het donker zonder licht te rijden?
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:15:23 #54
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168967961
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:08 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

metro moet aan de kant want zij heeft de oorlog meegemaakt cq het land weer opgebouwd
Volgens mij is het wat anders, de helft loopt versuft rond.
1 door de medicatie
2 doordat ze door de ouderdom de "snelheid" van het verkeer niet kunnen volgen.

Ze willen van punt A naar punt B, en doen dit star, missen hierdoor dus allerlei signalen. Hier in de stad, kunnen senioren zich goed verplaatsen met het gratis OV. Veel oudere buren besluiten zelf dat het op een gegeven moment niet meer kan. Jongere buren met auto's staan altijd voor ze klaar indien ze met spoed ergens heen moeten.
Maar of dat in wat kleinere plaatsen ook zo werkt? Taxi's zijn wel duur.
pi_168967974
quote:
9s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:14 schreef Sigaartje het volgende:
Ik zie soms auto's in het donker rijden zonder licht. Het is niet te geloven. En altijd oude mensen. Ze hebben het gewoon niet door of zo. Ik vraag me af, hoe krijg je het voor elkaar om in het donker zonder licht te rijden?
Daytime running lights? Of echt helemaal heen verlichting?
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:19:14 #56
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168968066
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Daytime running lights? Of echt helemaal heen verlichting?
O die rijden hier ook, komt denk ik door de straatverlichting. Kun je nagaan hoe weinig die mensen zien.

Krant lezen is ook vaak lastig, hoe kunnen ze dan al die verkeersborden lezen?
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:26:11 #57
78680 Nielsch
zie signature
pi_168968237
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

O die rijden hier ook, komt denk ik door de straatverlichting. Kun je nagaan hoe weinig die mensen zien.

Krant lezen is ook vaak lastig, hoe kunnen ze dan al die verkeersborden lezen?
Mensen moeten gewoon aan de kant. Leeftijd gaat boven alle andere voorrangsregels dus boeiend...
zie ondertitel
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:27:23 #58
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168968276
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Daytime running lights? Of echt helemaal heen verlichting?
Nee hoor, ik heb zelfs twee keer gezien dat iemand compleet in het donker reed. Dat kun je seinen wat je wilt, maar die mensen leven waarschijnlijk in een eigen wereldje.
Onbegrijpelijk, want dan is het in de auto ook donker, dat valt toch gelijk op? En je ziet geen moer op de weg. Volgens mij moet je dan wel heel erg ver heen zijn als je dat niet in de gaten hebt.

Tja, en dan krijg je dit soort dramaongelukken.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:28:31 #59
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168968312
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:26 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Mensen moeten gewoon aan de kant. Leeftijd gaat boven alle andere voorrangsregels dus boeiend...
:)
pi_168968343
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:27 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee hoor, ik heb zelfs twee keer gezien dat iemand compleet in het donker reed. Dat kun je seinen wat je wilt, maar die mensen leven waarschijnlijk in een eigen wereldje.
Onbegrijpelijk, want dan is het in de auto ook donker, dat valt toch gelijk op? En je ziet geen moer op de weg. Volgens mij moet je dan wel heel erg ver heen zijn als je dat niet in de gaten hebt.

Tja, en dan krijg je dit soort dramaongelukken.
Ja, in veel auto's heb je dan ook geen dashboardverlichting, dus kan je ook je snelheid of andere dingen niet zien.
pi_168968469
Laat ze anders vanaf 70 elk jaar in een simulator een test afleggen. Tijd zat dus geen probleem als ze willen rijden.
Whatever...
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:37:13 #62
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_168968506
Nog een voorbeeld, het is werkelijk onvoorspelbaar.

Ik reed in mijn vorige auto (een vette Renault), ik heb nu geen auto meer, alleenstaand, rondkomen, je snapt het wel...
En ik merkte dat een auto achter me zat te plakken. Op de provinciale weg. Ik keek in de spiegel, een oude grijze dame. Die zat gewoon achter me te hangen wat ik ook deed. Ze reed zelfs achter me aan toen ik nipt door rood reed. Dus ik dacht: even testen. Ik trek de 25 door tot in de 140, en ja hoor, ze knalt gewoon achter m'n achterbumper aan.

Ik zak af naar 80 (ja ik had een fikse boete kunnen krijgen) en ze zakt ook af achter me. En ik geef opnieuw een flinke dot gas tot aan 110, en ja hoor, ze volgt me gewoon. Met dezelfde snelheid! (je mocht er 80)
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:37:16 #63
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168968509
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:35 schreef Spanky78 het volgende:
Laat ze anders vanaf 70 elk jaar in een simulator een test afleggen. Tijd zat dus geen probleem als ze willen rijden.
Vanaf 65 zou beter zijn. Kun je gelijk met pensioen als je afgekeurd word als je afhankelijk bent van de auto😃
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168968629
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Taxi's zijn wel duur.
Nogmaals: voor ouderen zonder eigen vervoer en goede OV mogelijkheden is de taxi helemaal niet duur.

Google maar eens op "WMO taxi" en "Valys taxi".

Toen mijn oma er gebruik van maakte kostte de WMO taxi geloof ik 80 cent voor een rit binnen de eigen woonplaats en 1,20 naar een naastgelegen woonplaats. Voor dat geld kun je geen auto onderhouden.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:42:53 #65
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_168968701
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:37 schreef Sigaartje het volgende:
Nog een voorbeeld, het is werkelijk onvoorspelbaar.

Ik reed in mijn vorige auto (een vette Renault), ik heb nu geen auto meer, alleenstaand, rondkomen, je snapt het wel...
En ik merkte dat een auto achter me zat te plakken. Op de provinciale weg. Ik keek in de spiegel, een oude grijze dame. Die zat gewoon achter me te hangen wat ik ook deed. Ze reed zelfs achter me aan toen ik nipt door rood reed. Dus ik dacht: even testen. Ik trek de 25 door tot in de 140, en ja hoor, ze knalt gewoon achter m'n achterbumper aan.

Ik zak af naar 80 (ja ik had een fikse boete kunnen krijgen) en ze zakt ook af achter me. En ik geef opnieuw een flinke dot gas tot aan 110, en ja hoor, ze volgt me gewoon. Met dezelfde snelheid! (je mocht er 80)
Dat doe ik hier in Mexico buiten de regio waar ik woon in het donker ook. Drempels staan vaak niet aangegeven, daarnaast is vaak slecht wegdek, dus iemand volgen is het makkelijkst.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:43:24 #66
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168968721
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:40 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Nogmaals: voor ouderen zonder eigen vervoer en goede OV mogelijkheden is de taxi helemaal niet duur.

Google maar eens op "WMO taxi" en "Valys taxi".

Toen mijn oma er gebruik van maakte kostte de WMO taxi geloof ik 80 cent voor een rit binnen de eigen woonplaats en 1,20 naar een naastgelegen woonplaats. Voor dat geld kun je geen auto onderhouden.
Voor geheel Nederland?
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  vrijdag 17 februari 2017 @ 20:45:18 #67
21153 RAVW
Alleen maar feiten
pi_168968777
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:37 schreef Sigaartje het volgende:
Nog een voorbeeld, het is werkelijk onvoorspelbaar.

Ik reed in mijn vorige auto (een vette Renault), ik heb nu geen auto meer, alleenstaand, rondkomen, je snapt het wel...
En ik merkte dat een auto achter me zat te plakken. Op de provinciale weg. Ik keek in de spiegel, een oude grijze dame. Die zat gewoon achter me te hangen wat ik ook deed. Ze reed zelfs achter me aan toen ik nipt door rood reed. Dus ik dacht: even testen. Ik trek de 25 door tot in de 140, en ja hoor, ze knalt gewoon achter m'n achterbumper aan.

Ik zak af naar 80 (ja ik had een fikse boete kunnen krijgen) en ze zakt ook af achter me. En ik geef opnieuw een flinke dot gas tot aan 110, en ja hoor, ze volgt me gewoon. Met dezelfde snelheid! (je mocht er 80)
kijk je daar wel mee uit :-)
we hebben het ook eens gehad zelfde gedachte ,
dan ingehaald worden en een stopteken krijgen

en 180 gulden armer toen
"Ik ben nooit getrouwd geweest omdat vrouwen het niet lang volhouden bij me, ik doorzie hun leugens te snel."
pi_168968991
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:43 schreef Cherna het volgende:

[..]

Voor geheel Nederland?
Op zijn minst in zeer veel gemeenten is er een WMO taxi beschikbaar voor ouderen en mindervaliden kan ik je uit betrouwbare bron vertellen. Maar gebruik rustig Google om het voor je eigen gemeente/regio te onderzoeken.

Valys is voor langere afstanden en landelijk beschikbaar. Mijn oma ging daarmee vanuit het Gooi af en toe naar haar zoon in regio Rotterdam. De exacte kosten weet ik niet maar ze kwamen destijds ongeveer op hetzelfde bedrag als een treinkaartje.
pi_168970293
Kan het geen zelfmoord geweest zijn? Verschrikkelijk unfaire manier als het waar zou zijn.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 21:41:31 #70
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168971140
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 20:50 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

Op zijn minst in zeer veel gemeenten is er een WMO taxi beschikbaar voor ouderen en mindervaliden kan ik je uit betrouwbare bron vertellen. Maar gebruik rustig Google om het voor je eigen gemeente/regio te onderzoeken.

Valys is voor langere afstanden en landelijk beschikbaar. Mijn oma ging daarmee vanuit het Gooi af en toe naar haar zoon in regio Rotterdam. De exacte kosten weet ik niet maar ze kwamen destijds ongeveer op hetzelfde bedrag als een treinkaartje.
Bedankt voor de tip! Dit is inderdaad vaak een probleemdingetje.

Weet je ook vanaf welke leeftijd dit is?
  vrijdag 17 februari 2017 @ 21:47:18 #71
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168971363
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 21:22 schreef Loekie1 het volgende:
Kan het geen zelfmoord geweest zijn? Verschrikkelijk unfaire manier als het waar zou zijn.
tja, ik vermoed eerder totale paniek en verwardheid op het moment zelf.
Ze keerden op de vluchtstrook en ze reden vervolgens kilometers door.
pi_168972237
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 21:22 schreef Loekie1 het volgende:
Kan het geen zelfmoord geweest zijn? Verschrikkelijk unfaire manier als het waar zou zijn.
Kun je niet achterhalen en trouwens iemand die naar een drive gaat? Ik weet niet.
Nee, juist die mensen van hoge bejaardheid die nog achter het stuur zitten zijn niet acuut levensmoe.
Dat zijn de mensen die nergens meer naartoe gaan.
Ik moet binnenkort weer langs bij oom en tante beiden 82, hij rijdt nog. Ook een groot ongeluk gehad paar jaar geleden, heeft daarna weer nieuwe mercedes gekocht en dus rijdt nog vrolijk rond. Ik zie hem ook niet als iemand die dit soort dingen kan veroorzaken eigenlijk. En mijn vader zei altijd overigens dat het maar een matige automobilist was.
pi_168972718
Niet alleen ouderen, maar iedereen een rijtest om de zoveel jaar zou ik een goed idee vinden, en dan gewoon of je veilig kunt rijden en niet zozeer kijken of iemand wel elke 3 seconden in de spiegel gluurt, of niet een keer een knipperlicht vergeet, maar gewoon een soort algemene indruk.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  vrijdag 17 februari 2017 @ 22:25:41 #74
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_168972780
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 22:23 schreef hottentot het volgende:
Niet alleen ouderen, maar iedereen een rijtest om de zoveel jaar zou ik een goed idee vinden, en dan gewoon of je veilig kunt rijden en niet zozeer kijken of iemand wel elke 3 seconden in de spiegel gluurt, of niet een keer een knipperlicht vergeet, maar gewoon een soort algemene indruk.
Ik stem voor. Veel te veel volk op de weg wat daar niks te zoeken heeft.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  vrijdag 17 februari 2017 @ 22:53:03 #75
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168973655
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 22:23 schreef hottentot het volgende:
Niet alleen ouderen, maar iedereen een rijtest om de zoveel jaar zou ik een goed idee vinden, en dan gewoon of je veilig kunt rijden en niet zozeer kijken of iemand wel elke 3 seconden in de spiegel gluurt, of niet een keer een knipperlicht vergeet, maar gewoon een soort algemene indruk.
Tja. Wat te denken van een test of je nog wel met een gasfornuis kunt omgaan?

Wat een wereld.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168973821
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 22:53 schreef Cherna het volgende:

[..]

Tja. Wat te denken van een test of je nog wel met een gasfornuis kunt omgaan?

Wat een wereld.
Fijn dat je weer laat blijken hoe links tot rede vatbaar is.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  vrijdag 17 februari 2017 @ 23:04:26 #77
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168973952
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 22:59 schreef hottentot het volgende:

[..]

Fijn dat je weer laat blijken hoe links tot rede vatbaar is.
Het spijt me, maar de laatste tijd word je overrompeld met allerhande testen, anti rookbeleid, gezond eten etc. Je kunt geen maakbare samenleving creren door dwang. Uiteindelijk moeten mensen zover zijn om zelf die verantwoording te nemen. Dat gaat nooit lukken met allerlei regels en testen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168973953
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 21:41 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip! Dit is inderdaad vaak een probleemdingetje.

Weet je ook vanaf welke leeftijd dit is?
In principe is er geen minimumleeftijd en is het beschikbaar voor iedereen die niet zelfstandig met eigen vervoer of openbaar vervoer kan reizen. Een jong persoon met lichamelijke problemen kan er ook gebruik van maken. Als de bushalte te ver is om zelf naartoe te gaan, of zelfstandig in- en uitstappen in het OV niet mogelijk is. Iemand van 20 die door ernstige problemen aan zijn luchtwegen geen honderden meters kan lopen zonder uitgeput te raken komt bijvoorbeeld ook in aanmerking.
  vrijdag 17 februari 2017 @ 23:05:53 #79
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168973989
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:04 schreef Ivo1985 het volgende:

[..]

In principe is er geen minimumleeftijd en is het beschikbaar voor iedereen die niet zelfstandig met eigen vervoer of openbaar vervoer kan reizen. Een jong persoon met lichamelijke problemen kan er ook gebruik van maken. Als de bushalte te ver is om zelf naartoe te gaan, of zelfstandig in- en uitstappen in het OV niet mogelijk is. Iemand van 20 die door ernstige problemen aan zijn luchtwegen geen honderden meters kan lopen zonder uitgeput te raken komt bijvoorbeeld ook in aanmerking.
Ok. Ik zal het eens uitzoeken.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168974218
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:04 schreef Cherna het volgende:

[..]

Het spijt me, maar de laatste tijd word je overrompeld met allerhande testen, anti rookbeleid, gezond eten etc. Je kunt geen maakbare samenleving creren door dwang. Uiteindelijk moeten mensen zover zijn om zelf die verantwoording te nemen. Dat gaat nooit lukken met allerlei regels en testen.
Zolang een samenleving niet zelfreinigend mag zijn omdat het geweldsmonopolie bij een overheid ligt zal er naar middelen gezocht moeten worden om bepaalde waarborgen aangaande veiligheid te krijgen, het idee van eigen verantwoording ten aanzien van het besturen van 1000 tot 2000KG staal met snelheden boven de 100km/pu is iets wat bij uitstek gebaat is bij centrale regulering.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  vrijdag 17 februari 2017 @ 23:19:37 #81
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168974319
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:15 schreef hottentot het volgende:

[..]

Zolang een samenleving niet zelfreinigend mag zijn omdat het geweldsmonopolie bij een overheid ligt zal er naar middelen gezocht moeten worden om bepaalde waarborgen aangaande veiligheid te krijgen, het idee van eigen verantwoording ten aanzien van het besturen van 1000 tot 2000KG staal met snelheden boven de 100km/pu is iets wat bij uitstek gebaat is bij centrale regulering.
Dat is al zo geregeld door het halen van een rijbewijs. Denk je dat je door een test dit soort drama's kunt voorkomen. Ja tijdens een test zal niemand zijn mobiel gebruiken. Het is even een kunstje.Na de test kun je weer lekker los gaan.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  vrijdag 17 februari 2017 @ 23:24:25 #82
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168974446
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:04 schreef Cherna het volgende:

[..]

Het spijt me, maar de laatste tijd word je overrompeld met allerhande testen, anti rookbeleid, gezond eten etc. Je kunt geen maakbare samenleving creren door dwang. Uiteindelijk moeten mensen zover zijn om zelf die verantwoording te nemen. Dat gaat nooit lukken met allerlei regels en testen.
Joost mag weten wie jij bent, ik heb hier veel oudere buren.

Eentje werd afgelopen maand acuut opgenomen in een "gesloten afdeling" omdat ze zwaar dement was, haar man heeft haar jaren verzorgd maar vond het na het herhaaldelijk openzetten van het gas toch te onverantwoord... Meneer leeft trouwens erg op en is opgelucht.

Vorig jaar een oudere dame hier, haar man heeft versleten knien en kon zijn vrouw niet tegenhouden. Deze dame was meerdere malen naar huis gebracht door de politie omdat ze s' nachts ff boodschappen ging doen. Mijn man trof haar aan op een snikhete dag met een dikke winterjas, hij vroeg haar toen of ze het niet erg warm had... Nee zei ze, want ik heb er niets onderaan, kijk maar. :|W
Nou das niet goed. Leuk hoor al die lieve oudjes, maar die doen die tests met twee vingers in de neus. Juist dit soort gebakjes worden er wel op tijd uitgevist.
pi_168974577
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:19 schreef Cherna het volgende:

[..]

Dat is al zo geregeld door het halen van een rijbewijs. Denk je dat je door een test dit soort drama's kunt voorkomen. Ja tijdens een test zal niemand zijn mobiel gebruiken. Het is even een kunstje.Na de test kun je weer lekker los gaan.
Ik moest op mijn werk voor sommige dingen vanwege veiligheid elk jaar opnieuw sommige cursussen doen, en dat vind iedereen heel normaal, maar een rijbewijs zou dan zonder enige herkeuring zomaar 52 jaar geldig kunnen zijn?

Ik zie teveel mensen die beter niet meer zouden rijden.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  vrijdag 17 februari 2017 @ 23:34:09 #84
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168974705
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Joost mag weten wie jij bent, ik heb hier veel oudere buren.

Eentje werd afgelopen maand acuut opgenomen in een "gesloten afdeling" omdat ze zwaar dement was, haar man heeft haar jaren verzorgd maar vond het na het herhaaldelijk openzetten van het gas toch te onverantwoord... Meneer leeft trouwens erg op en is opgelucht.

Vorig jaar een oudere dame hier, haar man heeft versleten knien en kon zijn vrouw niet tegenhouden. Deze dame was meerdere malen naar huis gebracht door de politie omdat ze s' nachts ff boodschappen ging doen. Mijn man trof haar aan op een snikhete dag met een dikke winterjas, hij vroeg haar toen of ze het niet erg warm had... Nee zei ze, want ik heb er niets onderaan, kijk maar. :|W
Nou das niet goed. Leuk hoor al die lieve oudjes, maar die doen die tests met twee vingers in de neus. Juist dit soort gebakjes worden er wel op tijd uitgevist.
Dat snap ik. Maar je kunt dit soort problemen met allerhande regels en testjes niet oplossen.
Je kunt helaas niet alles voorkomen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  vrijdag 17 februari 2017 @ 23:41:51 #85
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168974864
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:28 schreef hottentot het volgende:

[..]

Ik moest op mijn werk voor sommige dingen vanwege veiligheid elk jaar opnieuw sommige cursussen doen, en dat vind iedereen heel normaal, maar een rijbewijs zou dan zonder enige herkeuring zomaar 52 jaar geldig kunnen zijn?

Ik zie teveel mensen die beter niet meer zouden rijden.
Die cursussen zijn er omdat werkgevers juridisch hun zaken in orde hebben. Zo weet een staalboer dat hij aangelijnd moet zijn op hoogte. Hij bezit een certificaat
Toch door werkdruk zit hij ook wel eens ongelijnd op hoogte ondanks de cursus.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168975095
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:41 schreef Cherna het volgende:

[..]

Die cursussen zijn er omdat werkgevers juridisch hun zaken in orde hebben. Zo weet een staalboer dat hij aangelijnd moet zijn op hoogte. Hij bezit een certificaat
Toch door werkdruk zit hij ook wel eens ongelijnd op hoogte ondanks de cursus.
Veel (herhalings)cursussen zijn gewoon verplicht om je vak uit te kunnen oefenen. Als je niet elke paar jaar, of soms zelfs elk jaar op herhalingscursus gaat worden je diploma's en certificaten ongeldig.

Het is vooral heel raar dat dat bij een rijbewijs niet zo is, terwijl verkeersregels en weggedrag continu aan verandering onderhevig is.
pi_168975339
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:41 schreef Cherna het volgende:
Toch door werkdruk zit hij ook wel eens ongelijnd op hoogte ondanks de cursus.
Alleen als hij dom is.

(en ja ik heb mijn certificaten voor werken op hoogte inclusief hoogwerkers, heftruck en noem maar op)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_168975440
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 23:34 schreef Cherna het volgende:

[..]

Dat snap ik. Maar je kunt dit soort problemen met allerhande regels en testjes niet oplossen.
Je kunt helaas niet alles voorkomen.
Alles voorkomen kan niet inderdaad, maar niet of nauwelijks iets doen als je weet dat je schade kan beperken is weer het andere uiterste.
Het probleem zal de komende jaren ook flink gaan toenemen. Door de vergrijzing, maar daarnaast ook omdat een steeds groter deel van de ouderen een rijbewijs heeft.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 00:23:04 #89
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168975684
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:11 schreef Physsic het volgende:

[..]

Alles voorkomen kan niet inderdaad, maar niet of nauwelijks iets doen als je weet dat je schade kan beperken is weer het andere uiterste.
Het probleem zal de komende jaren ook flink gaan toenemen. Door de vergrijzing, maar daarnaast ook omdat een steeds groter deel van de ouderen een rijbewijs heeft.
Dan zul je de zorg anders moeten benaderen. Maar zolang de maatschappij van mening is dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig moet blijven en we de bejaarden tehuizen opgedoekt hebben
Moet je niet verbaasd zijn dat het vaker mis gaat en ook vaker de eerste hulp bezocht word door ouderen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168975799
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:05 schreef Mr.Galaxy. het volgende:
Zeker mee eens dat de kinderen hierin een belangrijke suprvisor-rol kunnen vervullen, echter heb je ook van die koppige ouders die zo'n "Je bent te oud voor autorijden, je bent er niet meer bekwaam voor, laat die auto maar liever staan!"-opmerking van hun kinderen niet zullen accepteren..

Wellicht dat een duidelijk anonmiem meldpunt voor dit soort zaken een toegankelijkere optie is voor de desbetreffende kinderen van deze ouderen en tevens natuurlijk ook voor andere omstanders die hun gegronde bedenkingen hebben bij de mobiliteit van ouderen/anderen verkeersdeelnemers, opdat deze opgeroepen kunnen worden voor een rijvaardigheidstest en/of andere controle.

Maar de verantwoordelijkheid alleen maar op de kinderen af willen schuiven is wel het domste wat ik ooit gehoord heb!
Het is duidelijk dat hoe je het brengt ook wel effect heeft. Zeggen dat ze te oud zijn, zal ze de hakken in het zand doen zetten.

Ik was een keer op een familiefeest waar een geliefd bejaard familielid op de valreep moest afzeggen. Ze reeds nog zelf, maar nooit als de route over snelwegen ging. Daarom had ze iemand geregeld die voor haar reed. En die moest helaas afzeggen, zodat zij ook moest afzeggen.

In een krant las ik hoe iemand het aangepakt had: aan de bejaarde vader vragen of hij de dood van een kind op zijn geweten wilde hebben. Dat wilde hij niet en na een poosje stond hij zijn rijbewijs af. En was terstond minder mobiel. Het is niet alleen eigenwijsheid dat bejaarden zo lang mogelijk doet doorrijden.
En ook deze manier kan je niet op elke oudere toepassen. Het hangt er helemaal van af hoe de relatie loopt, hoe je met elkaar praat en zo.
pi_168976505
Deze man maakt een volkomen terecht punt.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_168976987
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:27 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Ik was een keer op een familiefeest waar een geliefd bejaard familielid op de valreep moest afzeggen. Ze reeds nog zelf, maar nooit als de route over snelwegen ging. Daarom had ze iemand geregeld die voor haar reed. En die moest helaas afzeggen, zodat zij ook moest afzeggen.

En niemand ging ze even halen van de familie? wat erg...
En ze waren nog wel zo geliefd, je zou toch verwachten dat iemand op dat familiefeest even op en neer zou rijden.
pi_168977024
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 00:23 schreef Cherna het volgende:

[..]

Dan zul je de zorg anders moeten benaderen. Maar zolang de maatschappij van mening is dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig moet blijven en we de bejaarden tehuizen opgedoekt hebben
Moet je niet verbaasd zijn dat het vaker mis gaat en ook vaker de eerste hulp bezocht word door ouderen.
Dus in plaats van een eenvoudige test wil jij dit probleem gaan aanpakken door de gehele zorg te gaan veranderen.

Dus je gaat ervan uit dat die spookrijdende bejaarden die eigenwijs blijven doorrijden wel braaf in een bejaardenhuis gaan zitten?

Ooit in een gemiddeld bejaardenhuis geweest? Ik ken er meer die zich eerder van kant willen maken dan ooit in een bejaardentehuis willen zitten...
  zaterdag 18 februari 2017 @ 11:33:00 #94
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168979401
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 07:34 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dus in plaats van een eenvoudige test wil jij dit probleem gaan aanpakken door de gehele zorg te gaan veranderen.

Dus je gaat ervan uit dat die spookrijdende bejaarden die eigenwijs blijven doorrijden wel braaf in een bejaardenhuis gaan zitten?

Ooit in een gemiddeld bejaardenhuis geweest? Ik ken er meer die zich eerder van kant willen maken dan ooit in een bejaardentehuis willen zitten...
De bejaarden tehuizen in de vorm van de jaren 80 waren prima.
En ik kwam er vaak. Deels omdat mijn partner in de zorg werkt deels omdat mijn grootouders in die jaren daar zaten. Die vermaakte zich prima en hadden alles bij de hand. Van kapper tot huisarts. Tevens werd er dagelijks wel iets georganiseerd.

Jij hebt de verzorgingstehuizen anno nu in je hoofd. Ja die zijn bizar en kan mijn partner wel beamen. Dat zijn meer verpleeginstellingen geworden.

Overigens was het zo dat je dat tot niets verplicht was.
En de kosten? Wat kost het nu niet waar ouderen zelfstandig wonen en dit zonet hulp niet kunnen. Van huisaanpassing tot zorg aan huis.
Er zijn zat ouderen(de wachtlijsten zijn enorm)die moederziel alleen helemaal niet meer thuis willen zitten en verpieteren.

Wil je ouderen zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen met de daarbijbehorende mobiliteit moet je daarvan maar de nadelen accepteren. Gemeentes bepalen al of je nog zelfstandig kunt wonen en welke hulp je kunt krijgen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Cherna op 18-02-2017 12:08:53 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:11:58 #95
3542 Gia
User under construction
pi_168979975
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:02 schreef Wespensteek het volgende:
Ik ken ook voorbeelden waarbij de ouderen zich niets aantrekken van wat familie zegt en gewoon weer rijbewijs aanvragen en krijgen.
Dit. Heb eens bij mijn vader in de auto gezeten, nadat mijn moeder al eens gezegd had dat ze zich niet meer zo veilig voelde bij mijn vader in de auto. We reden over de snelweg die overging in een 70 kilometerweg waar een grote rotonde kwam, met voorsorteren dus. We moesten linksaf, maar mijn vader nam de middelste baan. Toen ik zei dat hij naar de linkerbaan moest, zei hij: Wie rijdt er nou, jij of ik? Tja, en dan ben je uitgeluld.

Uiteindelijk heeft een arts vasculaire dementie vastgesteld en verklaard dat hij niet meer auto mocht rijden. Dat hielp.

Ouderen die nog goed van geest zijn, pikken niet zomaar alles wat hun kinderen zeggen. Zij zijn de ouder, jij bent het kind. Zodra een oudere zich laat pamperen, kun je er wat mee. Anders niet.
Komt nog bij dat niet iedereen kinderen heeft, dus dit afwentelen op de kinderen van deze man, slaat nergens op.

Enige wat wel mogelijk is, is inderdaad een rijvaardigheidsproef voor mensen boven de 70 en dit elke 5 jaar. Nu is het een doktersverklaring en een ogentest.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:21:30 #96
3542 Gia
User under construction
pi_168980089
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:33 schreef Cherna het volgende:

[..]

De bejaarden tehuizen in de vorm van de jaren 80 waren prima.
En ik kwam er vaak. Deels omdat mijn partner in de zorg werkt deels omdat mijn grootouders in die jaren daar zaten. Die vermaakte zich prima en hadden alles bij de hand. Van kapper tot huisarts. Tevens werd er dagelijks wel iets georganiseerd.

Jij hebt de verzorgingstehuizen anno nu in je hoofd. Ja die zijn bizar en kan mijn partner wel beamen. Dat zijn meer verpleeginstellingen geworden.

Overigens was het zo dat je dat tot niets verplicht was.
En de kosten? Wat kost het nu niet waar ouderen zelfstandig wonen en dit zonet hulp niet kunnen. Van huisaanpassing tot zorg aan huis.
Er zijn zat ouderen(de wachtlijsten zijn enorm)die moederziel alleen helemaal niet meer thuis willen zitten en verpieteren.

Wil je ouderen zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen met de daarbijbehorende mobiliteit moet je daarvan maar de nadelen accepteren. Gemeentes bepalen al of je nog zelfstandig kunt wonen en welke hulp je kunt krijgen.
Helemaal mee eens. De grootouders van mijn man woonden in de jaren 80/90 in een aanleunwoning bij een bejaardenhuis. Ze kregen eten van het huis en verzorgden hun eigen broodmaaltijden in hun keukentje. Ze waren er blij mee. Toen oma stierf is opa naar een kamer in het huis (bejaardentehuis) gegaan, waar hij alle zorg bij de hand had en al zijn maaltijden werden verzorgd.

Dt zou weer terug moeten komen.

Mijn moeder woont nu alleen in een seniorenwoning. Als ze zou vallen, komt ze niet overeind. Ze heeft ooit een tia gehad en mag niet meer fietsen, heeft geen rijbewijs en kan geen kilometer lopen. Ze kan ook niet meer op een trap staan. Ze heeft 3 uur hulp, 1x in de 2 weken, wat gewoon te weinig is. We hebben een scootmobiel voor haar geregeld, maar daar durft ze nog niet ermee op uit. We zullen nog flink moeten gaan oefenen. Al is het maar voor even naar de apotheek of de winkel, even op de koffie bij een vriendin. Ze moet er gewoon op uit kunnen. Nu is ze volledig afhankelijk van ons, kinderen. Gelukkig heeft ze een goed contact met haar buurvrouw en hebben we haar aan een iphone gekregen, zodat ze de hele dag in contact staat met ons. Maar voor haar zou een aanleunwoning beter zijn. Maar ja, daar kom je niet in, tenzij je echt compleet hulpeloos bent.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:21:50 #97
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168980095
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:11 schreef Gia het volgende:

[..]

Dit. Heb eens bij mijn vader in de auto gezeten, nadat mijn moeder al eens gezegd had dat ze zich niet meer zo veilig voelde bij mijn vader in de auto. We reden over de snelweg die overging in een 70 kilometerweg waar een grote rotonde kwam, met voorsorteren dus. We moesten linksaf, maar mijn vader nam de middelste baan. Toen ik zei dat hij naar de linkerbaan moest, zei hij: Wie rijdt er nou, jij of ik? Tja, en dan ben je uitgeluld.

Uiteindelijk heeft een arts vasculaire dementie vastgesteld en verklaard dat hij niet meer auto mocht rijden. Dat hielp.

Ouderen die nog goed van geest zijn, pikken niet zomaar alles wat hun kinderen zeggen. Zij zijn de ouder, jij bent het kind. Zodra een oudere zich laat pamperen, kun je er wat mee. Anders niet.
Komt nog bij dat niet iedereen kinderen heeft, dus dit afwentelen op de kinderen van deze man, slaat nergens op.

Enige wat wel mogelijk is, is inderdaad een rijvaardigheidsproef voor mensen boven de 70 en dit elke 5 jaar. Nu is het een doktersverklaring en een ogentest.
Uit een onderzoek is gebleken dat jongeren tussen 18 en 25 jaar het meeste bij een dodelijk ongeval betrokken zijn. Die dan maar ieder jaar een test laten afnemen?

Zo een test helpt niet. Denk je dat iemand zijn mobiel gebruikt tijdens een test. Na geslaagd te zijn kun je gewoon weer los gaan. Zo is mijn auto die netjes geparkeerd stond compleet aan gort gereden door een dame van 22 die met de mobiel aan het spelen was. Zij zwaar gewond en gelukkig geen fietser etc op dat moment aanwezig want die zou te pletter zijn gereden.

Je stelt om de vijf jaar. In vijf jaar kan veel gebeuren.
Ieder drama dat in het nieuws komt en ja hoor de massa schreeuwt weer om regulering. Tot zelfs testen of je wel geschikt bent kinderen te nemen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cherna op 18-02-2017 12:29:25 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:29:19 #98
3542 Gia
User under construction
pi_168980178
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:21 schreef Cherna het volgende:

[..]

Uit een onderzoek is gebleken dat jongeren tussen 18 en 25 jaar het meeste bij een dodelijk ongeval betrokken zijn. Die dan maar iedere jaar een test laten afnemen?

Zo een test helpt niet. Denk je dat iemand zijn mobiel gebruikt tijdens een test. Na geslaagd te zijn kun je gewoon weer los gaan. Zo is mijn auto die netjes geparkeerd stond compleet aan goet gereden door een dame van 22 die met de mobiel aan het spelen was. Zij zwaar gewond en gelukkig geen fietser etc op dat moment aanwezig want die zo te pletter zijn gereden.

Je stelt om de vijf jaar. In vijf jaar kan veel gebeuren.
Ieder drama dat in het nieuws komt en ja hoor de massa schreeuwt weer om regulering. Tot zelfs testen of je wel geschikt bent kinderen te nemen.
Je hebt gelijk hoor. Jonge mensen gedragen zich ook onverantwoord in het verkeer.
Maar dit topic gaat over bejaarden, 87 jaar (OP), in het verkeer.

Er zou in elk geval begonnen kunnen worden met het testen van de bejaarde als hij/zij een overtreding begaat die zou kunnen ontstaan door ouderdomsziekte. En dat testen mag dan wmb vanaf de 65. Natuurlijk worden er niet zoveel gepakt, maar met cameratoezicht e.d. kan hier beter toezicht op zijn. Boven de 75 zou ik toch wel pleiten voor een rijvaardigheidstest, eventueel in een simulator, waar situaties plaatsvinden waarbij het weleens fout gaat in werkelijkheid. Bijvoorbeeld spookrijden, verkeerd voorsorteren.

Dit op de kinderen afschuiven slaat in elk geval nergens op. Wie zegt dat die man kinderen heeft!
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:48:00 #99
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168980432
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:29 schreef Gia het volgende:

[..]

Je hebt gelijk hoor. Jonge mensen gedragen zich ook onverantwoord in het verkeer.
Maar dit topic gaat over bejaarden, 87 jaar (OP), in het verkeer.

Er zou in elk geval begonnen kunnen worden met het testen van de bejaarde als hij/zij een overtreding begaat die zou kunnen ontstaan door ouderdomsziekte. En dat testen mag dan wmb vanaf de 65. Natuurlijk worden er niet zoveel gepakt, maar met cameratoezicht e.d. kan hier beter toezicht op zijn. Boven de 75 zou ik toch wel pleiten voor een rijvaardigheidstest, eventueel in een simulator, waar situaties plaatsvinden waarbij het weleens fout gaat in werkelijkheid. Bijvoorbeeld spookrijden, verkeerd voorsorteren.

Dit op de kinderen afschuiven slaat in elk geval nergens op. Wie zegt dat die man kinderen heeft!
En wat als je zakt. Een herkansing? Ben je dan wel geschikt om deel te nemen aan het verkeer op een bromfiets of fiets? Bovendien zullen die testen zo gemaakt worden dat er weer met leeftijd rekening gehouden word. Het reactie vermogen is natuurlijk minder bij een 70 jarige dan bij een 18 jarige.

Voor mijn beroep word ik ook om de vijf jaar gekeurd. Maar ja ze houden rekening met de leeftijd. Zo hoef ik lang niet de resultaten te behalen als een 20 jarige. Onzin dus. Ik kan je nu al zeggen als ik dezelfde resultaten zou moeten behalen dan een 20 jarige was ik nu al afgekeurd. Althans op reactie vermogen en gehoor.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zaterdag 18 februari 2017 @ 12:58:57 #100
3542 Gia
User under construction
pi_168980611
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 12:48 schreef Cherna het volgende:

[..]

En wat als je zakt. Een herkansing? Ben je dan wel geschikt om deel te nemen aan het verkeer op een bromfiets of fiets? Bovendien zullen die testen zo gemaakt worden dat er weer met leeftijd rekening gehouden word. Het reactie vermogen is natuurlijk minder bij een 70 jarige dan bij een 18 jarige.

Voor mijn beroep word ik ook om de vijf jaar gekeurd. Maar ja ze houden rekening met de leeftijd. Zo hoef ik lang niet de resultaten te behalen als een 20 jarige. Onzin dus. Ik kan je nu al zeggen als ik dezelfde resultaten zou moeten behalen dan een 20 jarige was ik nu al afgekeurd. Althans op reactie vermogen en gehoor.
Het moet, m.i., dan gaan over rele situaties. Dus, het tijdig toepassen van voorrangsregels, vragen als "mag u hier keren"? (op een snelweg, zoals in de OP). Mogelijk had die man daarop 'ja' geantwoord. En dan zak je inderdaad. Of bijvoorbeeld, zoals mijn vader destijds, verkeerd voorsorteren op een grote rotonde. Dat is gewoon echt gevaarlijk. Want je komt er op enig moment achter dat je toch naar links moet en daar rijden dan andere auto's.

Verder denk ik dat er ook wel tests zijn die kunnen vaststellen of iemand beginnend dementerend is en dan jaarlijks getest kunnen worden op de rijvaardigheid. Dit zou al vanaf de 65 kunnen, via de huisarts/neuroloog, t.b.v. gezondheidsverklaring rijvaardigheid.

Maar dan nog is zo'n ongeluk niet ten alle tijden te voorkomen.
Misschien was zijn vrouw ook afgeleid, doordat ze met haar drie kinderen bezig was. Of de kids waren vervelend en draaide zij zich half om, om ze terecht te wijzen. Dit zie je ook vaak.
Dan nog hoef je niet te verwachten dat daar een auto tegemoet komt, maar ik vraag me af waarom ze niet uit kon wijken? Naar de vluchtstrook bijvoorbeeld.

Het is en blijft een ongeluk en de schuldige is degene die aan 't spookrijden was. Maar ik blijf erbij dat ik het onzin vind om dit op de kinderen van die man af te schuiven. Ouders laten zich de les niet zomaar lezen door hun kinderen.
pi_168984013
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 18:09 schreef Cherna het volgende:

[..]

Als je dit allemaal zo aanpakt zorg dan we voor een alternatief mbt tot vervoer. Ze zullen toch mobiel moeten blijven. Het is helaas ook niet zo dat nu plots de kinderen hun ouders overal naar toe brengen.
Dat is er allang, meestal nog stukken goedkoper dan een eigen auto.
Whatever...
  zaterdag 18 februari 2017 @ 16:51:42 #102
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168984195
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat is er allang, meestal nog stukken goedkoper dan een eigen auto.
Ja natuurlijk is er openbaar vervoer. Maar niet voor niets lopen er talloze petities in Maastricht vanwege het verdwijnen van buslijnen en haltes. Ben je slecht ter been moet je een heel eind wandelen voordat je een bushalte in je wijk tegen komt. Nog maar te zwijgen over de dorpskernen. Maar ja het is Limburg maar.

Met dank aan de provincie die het busvervoer uitholt.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168984349
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 16:51 schreef Cherna het volgende:

[..]

Ja natuurlijk is er openbaar vervoer. Maar niet voor niets lopen er talloze petities in Maastricht vanwege het verdwijnen van buslijnen en haltes. Ben je slecht ter been moet je een heel eind wandelen voordat je een bushalte in je wijk tegen komt. Nog maar te zwijgen over de dorpskernen. Maar ja het is Limburg maar.

Met dank aan de provincie die het busvervoer uitholt.
Nee joh, van die taxi's voor ouderen. Kost 1 euro per rit oid, spotgoedkoop.
Whatever...
  zaterdag 18 februari 2017 @ 17:07:50 #104
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_168984356
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 14:04 schreef Verrekte_Koekwous het volgende:

[..]

Mijn opa was zo iemand, totaal niet in staat meer om fatsoenlijk recht te lopen maar achtte zichzelf wel geschikt om te autorijden. Werd hem na verloop van tijd zelfs verboden maar meneer bleef gewoon doorrijden.
Bij mijn opa hebben we toendertijd de accu uit de auto gehaald omdat hij niet wou luisteren.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 17:10:08 #105
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168984389
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:07 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nee joh, van die taxi's voor ouderen. Kost 1 euro per rit oid, spotgoedkoop.
Dat moet ik nog uitzoeken of dat ook bereikbaar is voor ouderen zonder medisch bewijs rondom Maastricht.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168984426
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:10 schreef Cherna het volgende:

[..]

Dat moet ik nog uitzoeken of dat ook bereikbaar is voor ouderen zonder medisch bewijs rondom Maastricht.
Dat "medisch bewijs" hiervoor is triviaal. Gewoon aangeven dat ze 70+ zijn en nog geen 10m kunnen lopen zonder rollator of hulp en je bent klaar.
Wees wel bevreesd voor Valys. Een uur te laat of te vroeg vertrekken is volkomen normaal.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 17:19:58 #107
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168984514
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:13 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Dat "medisch bewijs" hiervoor is triviaal. Gewoon aangeven dat ze 70+ zijn en nog geen 10m kunnen lopen zonder rollator of hulp en je bent klaar.
Wees wel bevreesd voor Valys. Een uur te laat of te vroeg vertrekken is volkomen normaal.
Maar is dat niet sowieso een groep die nu al niet meer auto kan of mag rijden? Ik dacht meer aan ouderen die nog enigszins mobiel zijn maar je liever niet meer op de weg ziet.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168988312
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:10 schreef Cherna het volgende:

[..]

Dat moet ik nog uitzoeken of dat ook bereikbaar is voor ouderen zonder medisch bewijs rondom Maastricht.
Ja, zoek het lekker uit..
Whatever...
  zaterdag 18 februari 2017 @ 20:43:47 #109
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168988450
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:10 schreef Cherna het volgende:

[..]

Dat moet ik nog uitzoeken of dat ook bereikbaar is voor ouderen zonder medisch bewijs rondom Maastricht.
Niet alleen dat er is ook geen staat op te maken die komen wanneer het hun uitkomt, kon ouderen die wachten en wachten en wachten en plots zijn ze er.

pi_168989911
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 07:22 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

En niemand ging ze even halen van de familie? wat erg...
En ze waren nog wel zo geliefd, je zou toch verwachten dat iemand op dat familiefeest even op en neer zou rijden.
Niet ieder woont "naast de deur". Ze had zich voorbereid en het ging niet door, kon niemand anders vinden, kwam tot de conclusie dat ze moest afzeggen en was weer teruggeschakeld. We hebben het over een hoogbejaarde, dus over iemand die wat langzamer omschakelt en zich opnieuw zou moeten gaan instellen op een druk bezoek met twee lange ritten. En dan was de middag al voorbij geweest.

quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:33 schreef Cherna het volgende:[..]

De bejaarden tehuizen in de vorm van de jaren 80 waren prima.
En ik kwam er vaak. Deels omdat mijn partner in de zorg werkt deels omdat mijn grootouders in die jaren daar zaten. Die vermaakte zich prima en hadden alles bij de hand. Van kapper tot huisarts. Tevens werd er dagelijks wel iets georganiseerd.

Jij hebt de verzorgingstehuizen anno nu in je hoofd. Ja die zijn bizar en kan mijn partner wel beamen. Dat zijn meer verpleeginstellingen geworden.

Overigens was het zo dat je dat tot niets verplicht was.
En de kosten? Wat kost het nu niet waar ouderen zelfstandig wonen en dit zonet hulp niet kunnen. Van huisaanpassing tot zorg aan huis.
Er zijn zat ouderen(de wachtlijsten zijn enorm)die moederziel alleen helemaal niet meer thuis willen zitten en verpieteren.

Wil je ouderen zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen met de daarbijbehorende mobiliteit moet je daarvan maar de nadelen accepteren. Gemeentes bepalen al of je nog zelfstandig kunt wonen en welke hulp je kunt krijgen.
Sinds de WMO met daarbovenop nog wat extra bezuinigingen, worden noodzakelijke hulpmiddelen als traplift domweg geweigerd bij diverse gemeenten. Er is inmiddels juridisch een stokje gestoken voor het laten weten dat huishoudelijke hulp niet onder de WMO valt. Maar dan moeten de gemeenten weer ergens anders op bezuinigen.

Hoe verschrikkelijk dit soort afwijzingen en het sluiten van bejaardentehuizen ook zijn, het is het regelrechte gevolg van waar veel kiezers op stonden: minder geld naar de zorg, kleinere overheidsinstellingen. Met die kleinere overheidsinstellingen eisen, introduceer je dus zelf dat er mensen op straat gezet worden. Het was in handen van de overheid, omdat je dan een redelijke kans had dat iedereen zorg kreeg.

quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:07 schreef Spanky78 het volgende: [..]

Nee joh, van die taxi's voor ouderen. Kost 1 euro per rit oid, spotgoedkoop.
Dat zijn busjes die door vrijwilligers gerede worden? En dat is overal?

Ik zie af en toe busjes voor groepsvervoer en dat is een verschrikking. Je moet een half uur van te voren bij de voordeur wachten en het zijn dat ze pas een half uur na de afgesproken tijd komen. Woon je in een flat, dan moet je dus een half uur in de hal of zelfs op de stoep gaan wachten.
En het is niet zo, dat jij instapt en dat ze dan naar jouw reisbestemming rijden. Ze rijden de ronde en sommigen vertellen dat ze de halve regio doorgecrosst waren voordat er waren. De afgesproken tijd voorbij, de bijeenkomst voorbij, de winkel/poli gesloten. En dan terug op eenzelfde manier. Echt een heel goede vervanging van je eigen van-voordeur-tot-voordeur vervoer met vertrek op zelfgekozen tijd.
pi_168990040
Je zou het maar meemaken, pfff.

Doet me denken aan me tante die toen aan het beginstadium van Alzheimer leed. (was nog niet onderzocht)
Die kwam ook op de verkeerde weghelft terecht. Gelukkig wel in de bebouwde kom en op een rustig tijdstip.
Hey
pi_168990199
quote:
2s.gif Op vrijdag 17 februari 2017 13:54 schreef nogeenoudebekende het volgende:

Laat dit soort beslissingen over aan de organen die erover gaan, in dit geval het CBR en de personen die de gezondheidsverklaringen afgeven.
Want we weten allemaal dat bureaucratie goed en efficient werkt....

Wel eens gehoord van 'de menselijke maat'?

Als ik van mijn ouders zou weten, of in ieder geval sterk vermoeden, dat ze niet meer een bepaald minimum aan veiligheid in de auto zouden kunnen halen, zou ik zeker met ze praten. En ze zouden nog luisteren ook.
"This engine produces a maximum power of 240 PS (237 bhp - 177 kW) at 5300 rpm and a maximum torque of 330 Nm (221 lb.ft) at 2000-5600 rpm."
Torque is useless without rpm. :)
  zaterdag 18 februari 2017 @ 21:47:05 #113
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168990260
Praten nog wel wij hebben vader de sleutels afgenomen toen wij het in de smiezen kregen fiets afgesloten etc. Praatjes vullen geen gaatjes.
pi_168990305
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 21:35 schreef Teslynd het volgende:

heel verhaal
En dus moeten we ze maar anderen laten doodrijden in hun eigen auto? Als ouderen niet een serieuze test ondergaan boven de 70, in e en simulator bijvoorbeeld en daarvoor slagen, dan zou ik zeggen: klote maar helaas. Ze zullen dan toch gebruik moeten maken van de bestaande middelen.
Whatever...
  zaterdag 18 februari 2017 @ 21:50:31 #115
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168990335
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 21:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En dus moeten we ze maar anderen laten doodrijden in hun eigen auto? Als ouderen niet een serieuze test ondergaan boven de 70, in e en simulator bijvoorbeeld en daarvoor slagen, dan zou ik zeggen: klote maar helaas. Ze zullen dan toch gebruik moeten maken van de bestaande middelen.
En wat als die test een jaar later gepland staat?

Kinderen zien het vlugger tenminste als deze thuis komen en niet alleen bij de erfenis daar komen.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 21:53:21 #116
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168990397
Maar eerlijk is eerlijk wat de jeugd van de bewegwijzering aan het maken is dat laat de wensen over.

Mij wou men eens een bekeuring geven wegwerkzaamheden, 30 km is er een kruising tussen en het bord werd niet herhaald. zat er 10 km boven echter voor dat het bord herhaald zou moeten worden ook al!
  zaterdag 18 februari 2017 @ 21:55:54 #117
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168990458
Sprak zelfs de agent aan of die zich niet schamen deed hoe goed die op de hoogte was van de verkeersregels!
Voor het geld wat die kosten deed!
pi_168990815
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 21:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En dus moeten we ze maar anderen laten doodrijden in hun eigen auto? Als ouderen niet een serieuze test ondergaan boven de 70, in e en simulator bijvoorbeeld en daarvoor slagen, dan zou ik zeggen: klote maar helaas. Ze zullen dan toch gebruik moeten maken van de bestaande middelen.
Je vertelde dat er goed en bijna gratis vervoer is voor allen die te oud/gebrekkig zijn om nog zelf te rijden. En ik opperde dat dat goede & nagenoeg gratis vervoer alleen her en der in vrijwilligersgroepjes plaatsvindt, terwijl het formele vervoer voor gehandicapten bijzonder slecht is. En goedkoop is overigens ook niet. Onlangs las ik dat het noodzakelijke vervoer niet meer van de belasting afgetrokken kan worden. Dus nog meer punten om te bezuinigen op wat je hard nodig hebt.
pi_168990842
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 21:50 schreef john2406 het volgende:

[..]

En wat als die test een jaar later gepland staat?

Kinderen zien het vlugger tenminste als deze thuis komen en niet alleen bij de erfenis daar komen.
Het is altijd een kansverdeling. De kans dat jongere mensen onwel worden achte rhet stuur is ook aanwezig.

Het gaat om het minimaliseren ervan., uitbannen is onmogelijk. Maargoed, als iemand raar begint te doen een jaar voor een test kan diegene daar natuurlijk gewoon wat van zeggen.
Whatever...
pi_168990880
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 22:12 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Je vertelde dat er goed en bijna gratis vervoer is voor allen die te oud/gebrekkig zijn om nog zelf te rijden. En ik opperde dat dat goede & nagenoeg gratis vervoer alleen her en der in vrijwilligersgroepjes plaatsvindt, terwijl het formele vervoer voor gehandicapten bijzonder slecht is. En goedkoop is overigens ook niet. Onlangs las ik dat het noodzakelijke vervoer niet meer van de belasting afgetrokken kan worden. Dus nog meer punten om te bezuinigen op wat je hard nodig hebt.
Mijn mening is heel simpel: als je niet in staat ben teen auto op veilige wijze te besturen, hoort je rijbewij ste worden afgenomen. Dit ongeacht de leeftijd overigens, alhoewel het in dit topic over ouderen gaat.
Whatever...
pi_168990962
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 22:15 schreef Spanky78 het volgende:
[..]

Mijn mening is heel simpel: als je niet in staat ben teen auto op veilige wijze te besturen, hoort je rijbewij ste worden afgenomen. Dit ongeacht de leeftijd overigens, alhoewel het in dit topic over ouderen gaat.
Ja, daar ben ik het zonder meer mee eens. Het probleem is dat die mensen dan thuis gevangen zitten. En het verval door passief moeten leven, kan razendsnel gaan.
  zaterdag 18 februari 2017 @ 22:21:03 #122
321876 Cherna
Fuck the System
pi_168991020
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 22:18 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Ja, daar ben ik het zonder meer mee eens. Het probleem is dat die mensen dan thuis gevangen zitten. En het verval door passief moeten leven, kan razendsnel gaan.
Daarom ook dat je een goed alternatief moet hebben. We willen mensen uit de auto maar het OV word steeds slechter muv de randstad.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_168991163
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 22:21 schreef Cherna het volgende: [..]

Daarom ook dat je een goed alternatief moet hebben. We willen mensen uit de auto maar het OV word steeds slechter muv de randstad.
Toen hier nog de regionale woonkrant in de bus viel, zag ik dorpen waarover direct gewaarschuwd werd, dat er geen OV was en geen winkels. Of evt. nog een rijdende winke 1x/week, maar iedereen weet dat die winkels geen gegarandeerde levensduur hebben. Overigens woon ik in de randstad. In de afgelegen dorpen gaan er 's morgens 2 bussen naar de stad en 's avonds 2 bussen van de stad. Tussen voordeur en bushalte wil nog wel eens een dijk of viadukt zitten. Daar lopen de bejaarden en invaliden dus niet op en af alsof het niets is. Een volledige dag maken van een doktersbezoekje zal ze ook veel te zwaar vallen.
  zondag 19 februari 2017 @ 08:21:24 #124
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_168995599
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 17:07 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Bij mijn opa hebben we toendertijd de accu uit de auto gehaald omdat hij niet wou luisteren.
Dat die toen niet zelf even de ANWB gebeld heeft... En de politie omdat zijn accu gejat was.
  zondag 19 februari 2017 @ 09:23:13 #125
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_168995908
Wel weer een hoog "ik rij beter dan iedereen" en "iedereen rijdt onveilig behalve ik" gehalte in dit topic...

Maar dat is wel een beetje de MO hier op Fok! in de verschillende verkeerstopics... :')
  zondag 19 februari 2017 @ 09:24:53 #126
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_168995919
quote:
7s.gif Op zondag 19 februari 2017 08:21 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dat die toen niet zelf even de ANWB gebeld heeft...
Mijn opa had er sneller een andere accu ingeklust dan de tijd dat het duurt om de ANWB te bellen... :')
  was: computergirl zondag 19 februari 2017 @ 09:49:57 #127
17493 HaverMoutKoekje
pi_168996116
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 09:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mijn opa had er sneller een andere accu ingeklust dan de tijd dat het duurt om de ANWB te bellen... :')
zwaar dementerend? Want daar hebben we het hier over he?
  zondag 19 februari 2017 @ 13:22:58 #128
3542 Gia
User under construction
pi_168999343
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 22:21 schreef Cherna het volgende:
Daarom ook dat je een goed alternatief moet hebben. We willen mensen uit de auto maar het OV word steeds slechter muv de randstad.
Bij de kieswijzer was een vraag over 'meer geld voor het wegennet'.
NEE. Maak in plaats daarvan het OV goedkoper of gratis en breidt dat uit.
Mijn drie mannen vinden het prettig met de trein te reizen. Je hebt wifi, hoeft niet op het verkeer te letten, geen file. Helaas wel vaak vertragingen. Dt zou moeten verbeteren. Meer mensen die auto uit.
  zondag 19 februari 2017 @ 13:28:45 #129
3542 Gia
User under construction
pi_168999454
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2017 09:49 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

zwaar dementerend? Want daar hebben we het hier over he?
Nee, beginnend dementerend. Mensen die zwaar dementerend zijn, krijgen een rijverbod van de neuroloog of huisarts.

Bij mijn vader begon het ook met van die rare ongelukjes. De waterkoker op het gas zetten. Kon ie niet tegen. Frikandellen onder 'water' douwen met zijn vingers. (in de frietpan dus) Konden zijn vingers niet tegen. We hebben toen het balletje aan het rollen gebracht, zodat hij niet meer auto kon rijden. Ik heb zijn auto op mijn naam gezet, zodat hij er als bijrijder wel gebruik van kon maken. Heeft namelijk een hoge instap. Heb dat autootje nog steeds, maar als ie ingeruild of verkocht wordt, gaat dat geld naar mijn moeder. Verder betalen wij alles.
  zondag 19 februari 2017 @ 13:33:04 #130
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168999547
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 13:28 schreef Gia het volgende:

[..]

Nee, beginnend dementerend. Mensen die zwaar dementerend zijn, krijgen een rijverbod van de neuroloog of huisarts.

Bij mijn vader begon het ook met van die rare ongelukjes. De waterkoker op het gas zetten. Kon ie niet tegen. Frikandellen onder 'water' douwen met zijn vingers. (in de frietpan dus) Konden zijn vingers niet tegen. We hebben toen het balletje aan het rollen gebracht, zodat hij niet meer auto kon rijden. Ik heb zijn auto op mijn naam gezet, zodat hij er als bijrijder wel gebruik van kon maken. Heeft namelijk een hoge instap. Heb dat autootje nog steeds, maar als ie ingeruild of verkocht wordt, gaat dat geld naar mijn moeder. Verder betalen wij alles.
Petje af meid, volgens mij doen jullie het goed, nog een tip bewaar overal de rekeningen van, die rekeningen zijn namelijk een voorschot op de erfenis!
  zondag 19 februari 2017 @ 13:44:22 #131
3542 Gia
User under construction
pi_168999758
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 13:33 schreef john2406 het volgende:
Petje af meid, volgens mij doen jullie het goed, nog een tip bewaar overal de rekeningen van, die rekeningen zijn namelijk een voorschot op de erfenis!
Mijn vader is inmiddels overleden en mijn moeder leeft van alleen haar AOW. Het autootje is misschien nog ooit in te ruilen voor 1000 euro, als je een andere auto koopt. Komen er te grote kosten aan, dan gaat ie eruit. Een erfenis zit er echt niet in.
  zondag 19 februari 2017 @ 13:45:45 #132
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_168999798
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 13:44 schreef Gia het volgende:

[..]

Mijn vader is inmiddels overleden en mijn moeder leeft van alleen haar AOW. Het autootje is misschien nog ooit in te ruilen voor 1000 euro, als je een andere auto koopt. Komen er te grote kosten aan, dan gaat ie eruit. Een erfenis zit er echt niet in.
Zelfs als die er niet inzit komt die dienst achter jouw aan!
Bewijs het hun maar.

Grapje

Misschien krijg jij wel geld uit voor het participeren.
pi_169017256
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 13:22 schreef Gia het volgende:

[..]

Bij de kieswijzer was een vraag over 'meer geld voor het wegennet'.
NEE. Maak in plaats daarvan het OV goedkoper of gratis en breidt dat uit.
Mijn drie mannen vinden het prettig met de trein te reizen. Je hebt wifi, hoeft niet op het verkeer te letten, geen file. Helaas wel vaak vertragingen. Dt zou moeten verbeteren. Meer mensen die auto uit.
Een kennis uit het buitenland sprak zijn verbijstering uit over het beroerde OV. Omdat ik er zelf niet mee te maken heb (sinds de OV-kaart reis ik alleen als het echt niet anders kan), was me dat al niet meer opgevallen. Maar sindsdien valt elk bericht over Utrecht & NS me op. Da's inderdaad vaak en dat is dan alleen nog het NS-knooppunt Utrecht en dus ook een belangrijke opstap voor Schiphol.
  maandag 20 februari 2017 @ 11:48:21 #134
3542 Gia
User under construction
pi_169021436
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 00:35 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Een kennis uit het buitenland sprak zijn verbijstering uit over het beroerde OV. Omdat ik er zelf niet mee te maken heb (sinds de OV-kaart reis ik alleen als het echt niet anders kan), was me dat al niet meer opgevallen. Maar sindsdien valt elk bericht over Utrecht & NS me op. Da's inderdaad vaak en dat is dan alleen nog het NS-knooppunt Utrecht en dus ook een belangrijke opstap voor Schiphol.
Mijn man werkt in Utrecht, we wonen in Helmond. Hij moet 2x per dag een uur treinen. Fijn dat er nu wifi is, maar hoe vaak er geen storingen zijn, echt niet normaal.
  maandag 20 februari 2017 @ 12:51:53 #135
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169022676
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 11:48 schreef Gia het volgende:

[..]

Mijn man werkt in Utrecht, we wonen in Helmond. Hij moet 2x per dag een uur treinen. Fijn dat er nu wifi is, maar hoe vaak er geen storingen zijn, echt niet normaal.
Springers etc zorgen voor veel overlast inderdaad. Dat gaat uit de hand lopen. De laatste 2 jaar merk ik dat het steeds vaker voorkomt. Daar komen dan nog sein en wisselstoringen bovenop en zo nu en dan materieel storingen. Er zou tevens een apart net moeten zijn voor goederen vervoer. En zoveel mogelijk overwegen saneren. Ook die zijn vaak een bron van ellende.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  maandag 20 februari 2017 @ 15:58:14 #136
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_169025910
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 12:51 schreef Cherna het volgende:

[..]

Springers etc zorgen voor veel overlast inderdaad. Dat gaat uit de hand lopen. De laatste 2 jaar merk ik dat het steeds vaker voorkomt. Daar komen dan nog sein en wisselstoringen bovenop en zo nu en dan materieel storingen. Er zou tevens een apart net moeten zijn voor goederen vervoer. En zoveel mogelijk overwegen saneren. Ook die zijn vaak een bron van ellende.
Wat gebeurt er eigenlijk op het spoor als een Ree springen doet?
Of Konijn of wat dan ook, of stoppen ze ook als insecten tegen de ruit knallen?

Gaan of rijden de treinen dan gewoon door?
  maandag 20 februari 2017 @ 16:02:28 #137
3542 Gia
User under construction
pi_169025986
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 15:58 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wat gebeurt er eigenlijk op het spoor als een Ree springen doet?
Of Konijn of wat dan ook, of stoppen ze ook als insecten tegen de ruit knallen?

Gaan of rijden de treinen dan gewoon door?
Voor een dooie mug denk ik niet dat ze het traject stil gaan leggen om een brancard te laten komen.
  maandag 20 februari 2017 @ 16:05:12 #138
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_169026034
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 16:02 schreef Gia het volgende:

[..]

Voor een dooie mug denk ik niet dat ze het traject stil gaan leggen om een brancard te laten komen.
Zielig voor die mug of vindt jij niet?
  maandag 20 februari 2017 @ 16:09:26 #139
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169026093
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 15:58 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wat gebeurt er eigenlijk op het spoor als een Ree springen doet?
Of Konijn of wat dan ook, of stoppen ze ook als insecten tegen de ruit knallen?

Gaan of rijden de treinen dan gewoon door?
Insecten😃 ik heb eens een keer een zwerm bijen aangereden. Dat klinkt als hagel(behoorlijk geweld). Dan rij je gewoon door. Een dier is afhankelijk van de situatie. Een ree of koe stop je wel. Een vogel etc is doorrijden.

Je geeft het wel door als je een hond aanrijd. Of je stopt. Is geheel afhankelijk van de situatie en het moment.

Je krijgt ook wel eens een aanwijzing voorzichtig rijden als er een zwaan langs het spoor gespot is of ander dier door je voorganger. Zelf maak je ook melding als je bepaalde dieren langs het spoor waar neemt zoals bijvoorbeeld een hond, paard etc.
Voor verdachte personen idem. Daar maak je melding van.

Alles wat verdacht is maak je natuurlijk melding van desnoods een alarmoproep. Afhankelijk van de situatie

[ Bericht 1% gewijzigd door Cherna op 20-02-2017 16:15:47 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  maandag 20 februari 2017 @ 17:51:46 #140
3542 Gia
User under construction
pi_169027931
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 16:09 schreef Cherna het volgende:

[..]

Insecten😃 ik heb eens een keer een zwerm bijen aangereden. Dat klinkt als hagel(behoorlijk geweld). Dan rij je gewoon door. Een dier is afhankelijk van de situatie. Een ree of koe stop je wel. Een vogel etc is doorrijden.

Je geeft het wel door als je een hond aanrijd. Of je stopt. Is geheel afhankelijk van de situatie en het moment.

Je krijgt ook wel eens een aanwijzing voorzichtig rijden als er een zwaan langs het spoor gespot is of ander dier door je voorganger. Zelf maak je ook melding als je bepaalde dieren langs het spoor waar neemt zoals bijvoorbeeld een hond, paard etc.
Voor verdachte personen idem. Daar maak je melding van.

Alles wat verdacht is maak je natuurlijk melding van desnoods een alarmoproep. Afhankelijk van de situatie

Ben jij machinist?
Al ooit .....meegemaakt?
  maandag 20 februari 2017 @ 18:01:19 #141
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169028108
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 17:51 schreef Gia het volgende:

[..]

Ben jij machinist?
Al ooit .....meegemaakt?
Ja, maar daar praat ik in een forum niet over. Tenminste niet over mijn persoonlijke aanrijdingen. Maar ga er maar vanuit dat 95% van het werk alleen maar leuk is. En maak je ook zeer leuke dingen mee. Bovendien voer je vaak gesprekken met alle soorten mensen. Van zwervers tot studenten etc. Ik zou niet anders willen. Niemand op je lip tijdens je werk op de bok. Wat wil je nog meer.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  maandag 20 februari 2017 @ 18:08:18 #142
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_169028245
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2017 09:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mijn opa had er sneller een andere accu ingeklust dan de tijd dat het duurt om de ANWB te bellen... :')
Maar zou je hem hebben tegengehouden?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  maandag 20 februari 2017 @ 18:55:46 #143
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_169029169
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 18:01 schreef Cherna het volgende:

[..]

Tenminste niet over mijn persoonlijke aanrijdingen.
Niet hetzelfde als met een auto?
https://letsel.info/ongeluk-met-auto-van-de-zaak/
  maandag 20 februari 2017 @ 19:05:36 #144
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169029394
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 18:55 schreef john2406 het volgende:

[..]

Niet hetzelfde als met een auto?
https://letsel.info/ongeluk-met-auto-van-de-zaak/
In een forum kom je wel eens berichten tegen over aanrijdingen met personen. Van een aanrijding die hier besproken werd ken ik de collega zeer goed. Een van de reden is dat er mogelijk bekenden of familie leden hier mee lezen en dan de situatie herkennen. Nee, daar bedank ik me voor. Je kunt mij alles vragen over het vak machinist en vertel er graag over juist omdat ik het een zeer mooi vak vind. Maar mbt persoonlijke aanrijdingen moet je mij niets vragen.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  maandag 20 februari 2017 @ 19:09:13 #145
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_169029497
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 19:05 schreef Cherna het volgende:

[..]

In een forum kom je wel eens berichten tegen over aanrijdingen met personen. Van een aanrijding die hier besproken werd ken ik de collega zeer goed. Een van de reden is dat er mogelijk bekenden of familie leden hier mee lezen en dan de situatie herkennen. Nee, daar bedank ik me voor. Je kunt mij alles vragen over het vak machinist en vertel er graag over juist omdat ik het een zeer mooi vak vind. Maar mbt persoonlijke aanrijdingen moet je mij niets vragen.
Doe ik dat dan, denk dat jij wel bedrijfsgeheim hebben doet.
  maandag 20 februari 2017 @ 19:11:05 #146
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_169029545
Ik zie mijn schoonvader nog dom uit de was kijken toen die erachter kwam dat ik een ongeval had gehad, smeet hem dat voor de voeten dat hij er helemaal niet over mocht spreken!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')