abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 23 maart 2017 @ 10:23:21 #301
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_169717755
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 07:08 schreef Nighthawk88 het volgende:

[..]

Ieder z'n meug. Of we het willen of niet, die megabedrijven zullen toch hun invloed in t wereldje blijven uitbreiden en dat weet jij ook. Je kan heel arbitrair stellen dat je niks hoeft en zal zuipen van een megalomaan beursgenoteerd bedrijf maar sla je een BCBS af sinds Goose Island opgekocht is?

En dat de prijzen zo laag liggen... Ik vraag me af in hoeverre dat aan het formaat bedrijf ligt wat er achter zit. Genoeg kleine brouwers in NL en vooral BE die hetzelfde doen. En ja, daar zit ook genoeg troep tussen.

Ik loop ook niet altijd warm meer voor een Belgisch blond of een dubbel, daarvoor hoeft t niet van Leffe af te komen. Heeft denk ik meer te maken met het leren kennen van andere stijlen en daarvoor een voorkeur ontwikkelen.
Couldn't agree more. Dit topic is voor de 'gemiddelde' of startende speciaalbierdrinker totaal ongeschikt. Puur omdat een paar personen er een sport van maken zo obscuur mogelijke biertjes te vinden. En begrijp me niet verkeerd, daar is helemaal niks mis mee an sich, maar als dat dan vervolgens als norm wordt neergezet, en alles wat niet zo obscuur is ' :') ' is, of we zelfs gaan ageren tegen bier waar geld aan wordt verdiend (stel je voor!) dan wordt het wel erg droevig.

Het komt een beetje in de buurt bij de muziek(liefhebbers)wereld, daar heb je ook altijd de puristen die er een sport van maken de meest obscure IJslande keelmuziek echt fantastisch te vinden, of het nou kut is of niet. Want je was toch echt een van de eerste 100 mensen die dat hoorde! En de massa die dan wellicht zegt dat ze net een leuk U2-cd'tje opgezet hebben (disclaimer; is een voorbeeld, ik vind U2 persoonlijk vreselijk) moeten met de nek aangekeken worden, want hoe kan je nou niet IJslandse keelmuziek luisteren :')

Iedereen is ergens begonnen, en voor menig speciaalbierliefhebber is dat traject geleidelijk gegaan en is men eens met een bockbiertje, of een Leffe Dubbel begonnen. En groeien daarna wellicht door naar de Brouwerij Kees, 't IJ, enz. enz. Zijn dat nou de meest pure, fijne, en uitdagende speciaalbieren? Nee, natuurlijk is die eerste categorie een massaproduct met dito smaak, maar who gives a fuck dat mensen zoiets drinken met plezier? Betekent dat dat jouw obscure zambiaanse blend minder smaakt? Leven en laten leven mensen. En dat is in dit topic niet bepaald de geldende norm, hier met het zo obscuur mogelijk, en als iemand een paar IPA'tje besteld bij hopt (of erger nog; Beerwulf) dan wordt men genegeerd, met de nek aangekeken, of wegge-:') 't. Maak dan lekker een 'heel speciaalbier topic',en laat dit gewoon toegankelijk k voor mensen die een HJ GP leuk vinden om te drinken, of een IPA'tje ook al is het een hypebiertje.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')