SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Alvast bedankt!
Dat hangt helemaal van je vakgebied af. Bij bijv accountancy gerelateerde phd's kun je zo naar de big4 overstappen als consultant. Diverse profs zijn dan ook werkzaam binnen een big4 bedrijf.quote:Op zondag 12 februari 2017 15:13 schreef Frankiee het volgende:
Als je een PhD hebt, zit je dan indirect een beetje vast als professor/docent waardoor je nauwelijks kansen hebt om in het bedrijfsleven aan de slag te gaan ivm gebrek aan werkervaring e.d.?
Richting Financequote:Op zondag 12 februari 2017 15:25 schreef Born2trade het volgende:
[..]
Dat hangt helemaal van je vakgebied af. Bij bijv accountancy gerelateerde phd's kun je zo naar de big4 overstappen als consultant. Diverse profs zijn dan ook werkzaam binnen een big4 bedrijf.
Ik zit zelf aan de EUR.quote:Op zondag 12 februari 2017 16:08 schreef papernote het volgende:
Ik heb een PhD. Bij ons kom je er alleen in met een cijfergemiddelde boven de acht. In ieder geval voor je master, bachelor is iets minder relevant. Praten met docenten die ook een onderzoekslijn hebben is nuttig, om te zien wat je kansen en mogelijkheden zijn. Salaris is matig ten opzichte van het bedrijfsleven, maar de secundaire voorwaarden zijn vaak goed en je stijgt snel in salaris na het eerste jaar.
Verschilt niet alleen per universiteit, ook per faculteit/onderzoeksgroep. Als je dit als een serieuze mogelijkheid ziet zou ik eens met je bachelorscriptiebegeleider gaan ouwehoeren ofzo, als beginpunt, zeker als je een onderwerp hebt gekozen dat je interessant vindt en daar een begeleider bij hebt gezocht/gekregen die je wellicht wat handvatten / ideeën kan geven over hoe/wat nu. En beperk je daarbij niet tot de EUR, maar kijk ook naar andere mogelijkheden. Uitindelijk wil je de juiste plek/begeleiding vinden voor je ontwikkeling, en die hoeft niet per se aan de EUR te zijn.quote:
Ik moet nog een begeleider zoeken. In ieder geval is het wel kut dat ik 7 sta gemiddeld met mijn bachelor momenteel. Voornamelijk 7ens en 8en dus, waarvan 1 cijfer een 5.9 is. Heb gelezen ergens dat je met cijfers als de mijne niet aan een PhD kan komen en dat is behoorlijk demotiverend..quote:Op zondag 12 februari 2017 16:15 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Verschilt niet alleen per universiteit, ook per faculteit/onderzoeksgroep. Als je dit als een serieuze mogelijkheid ziet zou ik eens met je bachelorscriptiebegeleider gaan ouwehoeren ofzo, als beginpunt, zeker als je een onderwerp hebt gekozen dat je interessant vindt en daar een begeleider bij hebt gezocht/gekregen die je wellicht wat handvatten / ideeën kan geven over hoe/wat nu.
Ja maar het voordeel van een dr. titel tov mensen met een Msc is nihiel in de accountancy en eigenlijk de hele consultancy. Behalve als je prof. bent idd.quote:Op zondag 12 februari 2017 15:25 schreef Born2trade het volgende:
[..]
Dat hangt helemaal van je vakgebied af. Bij bijv accountancy gerelateerde phd's kun je zo naar de big4 overstappen als consultant. Diverse profs zijn dan ook werkzaam binnen een big4 bedrijf.
Is PhD (en hoge cijfers) een logische stap om een blinkende carrière te hebben of niet?quote:Op zondag 12 februari 2017 18:38 schreef Kaas- het volgende:
Je moet dan wel op z'n minst proberen je master cum laude te behalen en wat beter te scoren tijdens de major die je vanaf komend blok gaat doen. Overstappen naar het bedrijfsleven is vanuit diverse richtingen financial economics prima te doen, maar vanuit sommige deelrichtingen weer iets lastiger.
Hangt een beetje ervan af hoe het verschilt t.o.v. het bedrijfsleven en publieke sector, los van het promoveren. Daarnaast ben ik benieuwd of een PhD het wel waard is om zodoende carriere te maken. Het laatste wat ik wil, is ergens in een big4 werken, denkende dat ik goed bezig ben maar puntje bij paaltje gewoon één van de zovelen te zijn zonder echt een persoon te zijn die het verschil kan maken.quote:Op zondag 12 februari 2017 18:49 schreef Haushofer het volgende:
Als geld een serieus issue is raad ik het sterk af om te gaan promoveren.
Ik hou ook van onderzoek maar ik prefereer een naam maken van mijzelf en carrière boven onderzoek.quote:Op zondag 12 februari 2017 18:53 schreef motorbloempje het volgende:
Ik zou het ook niet doen voor geld. Ik doe het omdat ik meer wil weten over iets, specialiseren, onderzoek doen, etc. Niet voor het salaris.
Ik verdien geen cent meer met mn doctorstitel nu en heb 4 jaar lang een buitengewoon matig salaris gehad; ik verdiende op het eind netto honderden euro's minder per maand dan jaargenoten in het bedrijfsleven.quote:Op zondag 12 februari 2017 18:51 schreef Frankiee het volgende:
[..]
Hangt een beetje ervan af hoe het verschilt t.o.v. het bedrijfsleven en publieke sector, los van het promoveren. Daarnaast ben ik benieuwd of een PhD het wel waard is om zodoende carriere te maken. Het laatste wat ik wil, is ergens in een big4 werken, denkende dat ik goed bezig ben maar puntje bij paaltje gewoon één van de zovelen te zijn zonder echt een persoon te zijn die het verschil kan maken.
Dan is promoveren geen goed idee.quote:Op zondag 12 februari 2017 18:55 schreef Frankiee het volgende:
[..]
Ik hou ook van onderzoek maar ik prefereer een naam maken van mijzelf en carrière boven onderzoek.
Dat.quote:Op zondag 12 februari 2017 19:05 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dan is promoveren geen goed idee.
En wáár je promoveert. Je hebt er niet bij gezegd dat jij een PhD in de UK hebt gedaan, wat wel degelijk verschil kan maken.quote:Op zondag 12 februari 2017 16:18 schreef motorbloempje het volgende:
Ach, ik had een 7.5 gemiddeld. Ligt er denk ik ook maar net aan hoe je je profileert en hoe goed je kunt/leert netwerken. Vlak dat ook niet uit.
Je bent een betalende PhD-student, serieus? Ik had geen idee dat het bestond.quote:Op maandag 13 februari 2017 09:19 schreef motorbloempje het volgende:
Overigens, ik weet niet of je wilde impliceren dat ik minder zou kwalificeren omdat ik in het VK een PhD doe, maar, voor de duidelijkheid :
terwijl het inderdaad makkelijker is om te kunnen beginnen omdat je hier student bent en dus betaalt en bij een goed genoeg projectvoorstel wordt toegelaten zijn de volledig betaalde posities waarbij je fees betaald worden en je een stipend krijgt nog steeds zeer competitief.
Technisch: Ja. Practisch: Nee. Want Volledige beurs (fees + stipend).quote:Op maandag 13 februari 2017 09:30 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Je bent een betalende PhD-student, serieus? Ik had geen idee dat het bestond.
Duidelijk.quote:Op maandag 13 februari 2017 09:49 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Technisch: Ja. Practisch: Nee. Want Volledige beurs (fees + stipend).
Zonder een beurs had ik het ook niet gedaan overigens.
Maar in het VK ben je dus student en betaal je dus collegegeld. Wat niet wegneemt dat ze je niet aannemen of wegsturen als je niet functioneert.
Ik wilde alleen melden dat de instroom anders kan zijn in verschillende landen. Ook de uitstroom kan variëren, maar daar weet ik niet genoeg van om iets over te kunnen zeggen. Maar om het naar het extreme te tillen: iemand met matige cijfers in NL kan zo aan een PhD beginnen in Pakistan; maar zo'n titel is hier vervolgens weinig waard.quote:Op maandag 13 februari 2017 09:19 schreef motorbloempje het volgende:
Overigens, ik weet niet of je wilde impliceren dat ik minder zou kwalificeren omdat ik in het VK een PhD doe, maar, voor de duidelijkheid :
terwijl het inderdaad makkelijker is om te kunnen beginnen omdat je hier student bent en dus betaalt en bij een goed genoeg projectvoorstel wordt toegelaten zijn de volledig betaalde posities waarbij je fees betaald worden en je een stipend krijgt nog steeds zeer competitief.
Goed punt: lesgeven.quote:Op maandag 13 februari 2017 11:00 schreef motorbloempje het volgende:
Maargoed, ontopic:
Ik zou een PhD alleen doen, persoonlijk, als je de mogelijkheid wilt hebben op een academische carriere: onderzoek doen, lesgeven, etc. Als je buiten academia carriere wilt maken zou ik eerder een goede masterkeuze maken en van daaruit uitblinken en doorpakken.
O? Hier betaalt elke PhD in beginsel gewoon collegegeld, van electrotechniek tot wiskunde tot kunstwetenschappen.quote:Op maandag 13 februari 2017 18:42 schreef Pandarus het volgende:
Betalen om een PhD te doen is volgens mij vrij normaal in de alfa-wereld.
Mijn ervaring (PhD bedrijfskunde) is toch iets anders. Ik heb mijn PhD tijd als erg aangenaam ervaren, wel hard werken (geen 9 tot 5, maar dat is geen probleem als je plezier in je werk hebt), maar ook redelijk veel van de wereld kunnen zien door naar congressen te gaan, veel internationale contacten opgedaan, veel vrijheid en goede secundaire voorwaarden. Het salaris is misschien niet heel hoog, maar prima om van rond te komen (zeker na de eerste salarisschaal, die ik gelukkig kon overslaan). Je moet wel de discipline hebben om jezelf te motiveren en niet de verwachting hebben van snelle successen (publiceren is iets van de hele lange adem met de nodige tegenslagen en frustraties).quote:Op maandag 13 februari 2017 03:36 schreef Lyrebird het volgende:
Het komt eigenlijk zelden voor dat ik PhDs ontmoet die gelukkig zijn, of ze moeten in het bedrijfsleven werken.
Je zou denken dat de academische wereld een soort van Zweden is, met subsidies voor ieder ongemakje, en regels die er op gericht zijn om de zwakkeren in de samenleving het zo aangenaam mogelijk te maken.
In werkelijkheid is de academische wereld een jungle, waar je keihard moet knokken voor je eigen plekje. Ik heb ook in het bedrijfsleven gewerkt, en als je het over Zweden hebt, dan is het bedrijfsleven drie keer meer Zweden dan de academische wereld. Je mag op cursus, betaald door de baas, je hebt vaak hele redelijke budgetten, betaald door de baas, je kunt op vakantie, en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. 9 tot 5 baan, niet te vergeten.
Welke studie?quote:Op zondag 12 februari 2017 16:08 schreef papernote het volgende:
Ik heb een PhD. Bij ons kom je er alleen in met een cijfergemiddelde boven de acht. In ieder geval voor je master, bachelor is iets minder relevant. Praten met docenten die ook een onderzoekslijn hebben is nuttig, om te zien wat je kansen en mogelijkheden zijn. Salaris is matig ten opzichte van het bedrijfsleven, maar de secundaire voorwaarden zijn vaak goed en je stijgt snel in salaris na het eerste jaar.
Ik heb mijn PhD tijd ook als erg aangenaam ervaren, maar ik had het geluk om in een hele goede groep te werken. Tijdens mijn postdoc kwam ik erachter dat dit niet de norm was. Het frappante is dat ik tijdens die postdoc meer geleerd heb dan tijdens mijn PhD, omdat ik daar pas voor de leeuwen werd gegooid.quote:Op maandag 13 februari 2017 19:48 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Mijn ervaring (PhD bedrijfskunde) is toch iets anders. Ik heb mijn PhD tijd als erg aangenaam ervaren, wel hard werken (geen 9 tot 5, maar dat is geen probleem als je plezier in je werk hebt), maar ook redelijk veel van de wereld kunnen zien door naar congressen te gaan, veel internationale contacten opgedaan, veel vrijheid en goede secundaire voorwaarden. Het salaris is misschien niet heel hoog, maar prima om van rond te komen (zeker na de eerste salarisschaal, die ik gelukkig kon overslaan). Je moet wel de discipline hebben om jezelf te motiveren en niet de verwachting hebben van snelle successen (publiceren is iets van de hele lange adem met de nodige tegenslagen en frustraties).
Bèta. Ik heb zelf informatica gedaan, maar de promovendi op onze afdeling hebben vaak een wiskunde, natuurkunde, scheikunde of biomedische technologie achtergrond.quote:
Ik weet nooit zo goed wat ik moet vinden van mensen die hun Bachelor, Master en PhD ergens gedaan hebben en daar dan op diezelfde plek ook gaan werken in onderzoek of een onderwijspost. Je hoeft echt niet elke 2 jaar te verkassen, en ik ben ook wel van plan om na m'n PhD me ergens voor een tijdje te 'settelen' als ik die mogelijkheid zou krijgen, maar honkvast, volgens mij word je daar heel erg 'saai' en 'veilig' van in een intens competitieve omgeving, om maar niet op tenen te trappen om je plek weg te geven.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 00:41 schreef Lyrebird het volgende:
. Nu heb ik zelf overigens voor de lastigste weg gekozen (zit ondertussen al weer zeven jaar op mijn derde continent); collega's die hun PhD, postdoc en zelfs facultypositie op een plek hebben gedaan, hebben het aantoonbaar gemakkelijker.
Dat zou in de hoge-energiefysica denk ik vrijwel ondenkbaar zijn, na je PhD postdoccen op dezelfde plek.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 00:41 schreef Lyrebird het volgende:
Collega's die hun PhD, postdoc en zelfs facultypositie op een plek hebben gedaan, hebben het aantoonbaar gemakkelijker.
Ik snap ook niet waarom het bij ons wel gebeurtquote:Op dinsdag 14 februari 2017 11:42 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dat zou in de hoge-energiefysica denk ik vrijwel ondenkbaar zijn, na je PhD postdoccen op dezelfde plek.
Dat is ook mijn ervaring en ik vind het ook niet verstandig om op dezelfde plek te blijven hangen. Gelukkig kon ik na mijn promotie ruim een jaar geleden meteen aan de slag als assistant professor (universitair docent) bij een andere universiteit, wat mij tot nu toe ook prima voldoet en ik heb ook nog volop vertrouwen in mijn toekomstquote:Op dinsdag 14 februari 2017 11:42 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Dat zou in de hoge-energiefysica denk ik vrijwel ondenkbaar zijn, na je PhD postdoccen op dezelfde plek.
Wat een k*tmetafoor zegquote:Op maandag 13 februari 2017 03:36 schreef Lyrebird het volgende:
Je zou denken dat de academische wereld een soort van Zweden is, met subsidies voor ieder ongemakje, en regels die er op gericht zijn om de zwakkeren in de samenleving het zo aangenaam mogelijk te maken.
Het Amerika van Trump natuurlijk.quote:Op maandag 27 februari 2017 02:11 schreef Lyrebird het volgende:
Ik sta open voor suggesties die tot een betere metafoor leiden.
Vertel dat maar aan Ben Feringa.quote:Op dinsdag 14 februari 2017 09:27 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik weet nooit zo goed wat ik moet vinden van mensen die hun Bachelor, Master en PhD ergens gedaan hebben en daar dan op diezelfde plek ook gaan werken in onderzoek of een onderwijspost. Je hoeft echt niet elke 2 jaar te verkassen, en ik ben ook wel van plan om na m'n PhD me ergens voor een tijdje te 'settelen' als ik die mogelijkheid zou krijgen, maar honkvast, volgens mij word je daar heel erg 'saai' en 'veilig' van in een intens competitieve omgeving, om maar niet op tenen te trappen om je plek weg te geven.
Dat kon toen. Nu is dat totaal anders.quote:Op maandag 27 februari 2017 10:28 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Vertel dat maar aan Ben Feringa.
Ik heb daar onderzoeksmatig mee te maken; dat noemt men academic inbreeding (oftewel incest). Mensen die dat doen zijn gemiddeld minder productief en maken minder snel carriere (redelijk causaal aangetoont).quote:Op dinsdag 14 februari 2017 13:16 schreef Kaas- het volgende:
Waarom zou je geen postdoc doen aan hetzelfde instituut als waar je PhD was?
Yep.. Voor mijn PhD werkte ik op corporate. Als men in Denemarken iets niet snapte dan mocht ik erheen vliegen om het uit te leggen (met mooi hotel en auto erbij). Betere computer nodig? Volgende week heb je het nieuwste model. Vakantie? Heel leuk dat je op vakantie gaat! Tot over een paar weken! Nu bij mijn PhD doet men moeilijk als ik een external HD wil kopen om mijn data op te slaan(want computers op uni hebben niet genoeg ruimte) en neem ik de wettelijke 3 weken verlof per jaar (waar tijdens ik best wat werk)......... en als ik zeg dat ik die 3 wettelijke weken op verlof ga kijkt men bezorgd en vragen ze 'of dat wel in mijn agenda past'.quote:Op maandag 13 februari 2017 03:36 schreef Lyrebird het volgende:
... dan is het bedrijfsleven drie keer meer Zweden dan de academische wereld. Je mag op cursus, betaald door de baas, je hebt vaak hele redelijke budgetten, betaald door de baas, je kunt op vakantie, en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. 9 tot 5 baan, niet te vergeten.
Misschien tijd om terug te gaan dan?quote:Op dinsdag 7 maart 2017 01:29 schreef Zith het volgende:
[..]
Yep.. Voor mijn PhD werkte ik op corporate. Als men in Denemarken iets niet snapte dan mocht ik erheen vliegen om het uit te leggen (met mooi hotel en auto erbij). Betere computer nodig? Volgende week heb je het nieuwste model. Vakantie? Heel leuk dat je op vakantie gaat! Tot over een paar weken! Nu bij mijn PhD doet men moeilijk als ik een external HD wil kopen om mijn data op te slaan(want computers op uni hebben niet genoeg ruimte) en neem ik de wettelijke 3 weken verlof per jaar (waar tijdens ik best wat werk)......... en als ik zeg dat ik die 3 wettelijke weken op verlof ga kijkt men bezorgd en vragen ze 'of dat wel in mijn agenda past'.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |