Waar?
De buitenkant van deze islamitische 'Kentucky fried chicken.' op de Oude binnenweg. HFC Nieuwe Binnenweg 248
3021 GP Rotterdam
Wat at/dronk je?
Heerlijk krokant van buiten,spicy en mals van binnen. TOP!Impressies / Of op aanmerkingen
Eerlijkheidshalve had ik zoals menigeen, mijn reservering tegen deze Islamitische versie van Amerika's Kentucky Fried Chicken maar na dit korte bezoek ben ik helemaal over. Heerlijk! Gewoon heerlijk als in "lekker". Sterker nog: Hun bereiding doet mij denken aan de echte Kentucky Fried Chicken zoals ik dat ooit leerde kennen in de jaren 70 i.t.t.nu waar het allemaal 'aangepast' en dus milder lijkt en smaakt i.v.g. de oude klassieke formule.
De zaak zelf lijkt erg op de standaard Kentucky Fried Chicken stores en helemaal 'Amerikaans' met die verstande dat alleen het eten volgens de Islamitische wijze wordt bereidt. Je hebt die welbekende counter en verder menuborden in neon waar alles opstaat en verder links van de counter allemaal zitjes om plaats te nemen. Okay, het personeel draagt dan wel een hoofddoek maar kniesoor die daarop let en..je bent tenslotte in een zaak met een Islamitsche grondslag. Bedoel toen ik in NYC bij de befaamde Joodse deli Katz's een dik belegd broodje deed,liepen ze daar ook met keppeltjes op. Smaakte daardoor mijn dik belegde sandwich minder? Nee,helemaal niet. Zelfs erg goed!
Kortom, als ik in de buurt ben en ik heb trek in een Kentucky style kippenpoot, dan ga ik niet naar de Amerikaanse/NL Kentucky maar gewoon naar deze!
Cijfer
7 / 10
quote:
Nee, natuurlijk krijg ik geen korting. Zou ook vd gekke zijn.
Waar? © Elize Schenderling
De open keuken.
Boven "het balkon." Old Scuola Achterklooster 1
3011 RA Rotterdam.
Wat at/dronk je?
Een overzicht van hun beste - duurste - voorgerecht (plateau) en hoofdgerecht.(pizza)
Zee 'vruchten' plateau "Old Scuola " stijl. Hun trots. Voor mij:
Pizza " Pancetta "Impressies / Of op aanmerkingenTja, waar zal ik beginnen. Beter...welk woord zal ik ervoor gebruiken om heel duidelijk te maken wat ik van deze zaak vind,
ongeacht de indertijd hosana verhalen weer van De Buik, BULLSHIT Zaak!
• Slechte service = lang wachten ook al is de zaak verre van vol/ des interesse voor je klanten
• Beloftes doen dat als een gerecht niet goed is/bevalt/wat je ervan verwacht, terugdraaien omdat de bedrijfsleider anders vindt en je dat gerecht gewoon moet betalen.(niet gedaan!)
• Totaal geen weet hebben over je producten/ingredienten en bijbehorende temperaturen van het gerecht wat je serveert en vragen aan je klant/gast wat een goede suggestie zou zijn omdat je qua zaak nog in een 'opbouwende' fase zit.
Sterker nog:
Toegeven dat je deze zaak bent opgestart omdat 'mensen' vertelden, toen je nog uit een foodtruck opereerde, je groter moest gaan om meer klandizie te krijgen. Ik ga toch kort in op wat besteld werd.
Hun "seafood platter" moest iets moois voorstellen toen ik ernaar vroeg, en was het beste en hun trots. Nou je ziet het: Een ratjetoe van in de frituur geflikkerd spul waarvan men beweert dat het gebakken is. Nou,ik zat te kijken in die open keuken toen ik moest wachten op mijn eten,geen braadpan gezien waarin dit bereidt was.Laten staan en teruggestuurd waarbij de serveerster beloofde het vd rekening te halen,iets dat later weer teruggedraaid werd door de bedrijfsleider en wat ik niet accepteerde, en zonder dit ene gerecht te betalen, later de zaak verlaten.
Hun pizza was niet veel beter maar wel eetbaar. Sompig en verder verre van bijzonder. En dat voor bijna ¤ 20,- is duur vind ik i.v.g.met andere soortgelijke toko's.
Biertje was een Peroni Nastro Azzurro en was prima.
Cijfer
3 / 10