abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 6 januari 2017 @ 23:18:25 #301
22957 Duvel
Gevallen engel.
pi_167939409
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2017 22:55 schreef MTL het volgende:

[..]

Komt deels ook door de Traxx. Die heeft behoorlijk wat beveiliging tegen verkeerde bovenleidingsspanning, dus voor je de stroomafnemers op hebt en de snelschakelaar überhaupt in mag schakelen ben je alweer een slordige 15 tot 20 seconden verder. Dan wordt alles pas opgestart, dat duurt ook weer een tiental seconden, en je kan daarna de treinverwarmingsleiding weer inschakelen, waarna de rijtuigen weer van spanning voorzien worden en je ook weer tractie kan geven.
Overigens wordt de tractie al op 18:50 uitgeschakeld, rond 19:09 passeer je de balises die de locs vertellen dat de stroomafnemers weer naar beneden moeten voor de spanningssluis. De rest is simpelweg uit laten rollen (je moet van 160 naar 140 naar 130). Uiteindelijk rij je met zo'n 115 de Willemsspoortunnel in, die weer naar beneden gaat uiteraard, dus daar win je weer wat aan snelheid. Dan afremmen naar 80 en 60 voor Rotterdam.

Edit: en inderdaad, als de treindienstleider meewerkt kan je via Dordrecht ook precies op tijd in Rotterdam of Breda aankomen. Zelf ook meerdere malen gedaan.
Dat ding is inderdaad sloom, maar dat zijn volgens mij alle meerspanningstreinen. En je wilt als machinist zeker niet stranden in een sluis, dus ik snap dat je vroeg uitschakelt, zeker als de rijtijd ruim voldoende is. Het verbaast me gewoon, al die heisa voor zo'n kort stukje. Misschien gaat het beter als die nieuwe IC's er zijn die 200 mogen?

Edit:


Lijkt op sluitseinen.
Niet alles wat geen nut heeft
heeft geen zin.
Stijn De Paepe
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')