abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_167703901
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_167703944
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 12:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik ben zijn verrezen geest.
Oh...
  donderdag 29 december 2016 @ 12:52:37 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167703964
Middernacht trouwens moet het ingaan. Wat gaat er dan met de deadline gebeuren die SAA heeft gegeven aan JaF om oa Rashideen te verlaten? Blijft een probleem om die verstrengelde oppositiegroepen uit elkaar te halen...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167704074
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_167704109
quote:
Jüden
pi_167704145
quote:
aardige boobies
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167704187
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 29-12-2016 om 11:00:18 #Pt. Do you support a ceasefire in #Syria if the 7 points (see previous tweet) are respected? reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167704729
Syrië is net zoals Libië en Irak, al zou je een nieuwe overheid hebben, dan is er nog altijd een deel tegen de overheid, en blijft zich verzetten, Daarom ben ik er tegen dat Assad verdwijnt, anders krijg je straks net zo'n mislukte regering als in Bagdad.
  donderdag 29 december 2016 @ 13:23:57 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_167704926
Reuters:
SYRIAN REBEL OFFICIAL SAYS SYRIA CEASEFIRE ONLY EXCLUDES ISLAMIC STATE AREAS, NOT EX-NUSRA FRONT

Daar begint het gebakkelei al
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_167704948
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:23 schreef Szura het volgende:
Reuters:
SYRIAN REBEL OFFICIAL SAYS SYRIA CEASEFIRE ONLY EXCLUDES ISLAMIC STATE AREAS, NOT EX-NUSRA FRONT

Daar begint het gebakkelei al
Precies wat Putin wil.
pi_167705051
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
pi_167705097
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167705222
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
_O- meen je die?
pi_167705339
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
Geloof me. Het conflict is nog lang niet opgelost.
pi_167705741
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:27 schreef Charleville het volgende:
Eigenlijk zou het ergens ook wel jammer zijn als het conflict is opgelost, het lezen van dit topic vult toch wel een leegte op, heb geen vriendin zit altijd alleen.. Toch altijd fijn om dit door te lezen de hele dag.
Er zal binnenkort wel een ander conflict ergens ontstaan. En deze is nog lang niet opgelost.
pi_167706319
Iraakse leger rukt weer op in Mosul na een lange pauze.
pi_167706491
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:09 schreef Stabiel het volgende:
Iraakse leger rukt weer op in Mosul na een lange pauze.
Gaat het 6e leger terug Stalingrad in ja?
pi_167706771
Russian jets strike Daesh targets in Syria's al-Bab for first time

quote:
Russia targeted Daesh positions in Syria's al-Bab in airstrikes carried out on Wednesday for the first time, as Turkey is carrying out Operation Euphrates Shield to clean terrorists from the region, and the Syrian opposition and Assad regime announced a ceasefire in the country.

According to reports, Russian jets hit Daesh targets located in southern al-Bab, while Turkey is focusing on the central part.

Turkey launched the operation on al-Bab as part of Operation Euphrates Shield, launched on Aug. 24, which aims to eliminate terror threats to Turkey's southern borders posed by Daesh and PKK's Syrian offshoots, the Democratic Union Party (PYD) and its armed wing, the People's Protection Units (YPG).
http://www.dailysabah.com(...)l-bab-for-first-time
pi_167706839
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:14 schreef Nintex het volgende:

[..]

Gaat het 6e leger terug Stalingrad in ja?
Order 227 is afgegeven.

Ni sjagoe nazad!
pi_167709124
Situatie in Mosul:



Rood in handen van het Iraakse leger, en blauw wat het leger probeert te heroveren. Al-Quds district schijnt al te zijn gevallen.
pi_167713650
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2016 14:22 schreef Stabiel het volgende:
Russian jets strike Daesh targets in Syria's al-Bab for first time

[..]

http://www.dailysabah.com(...)l-bab-for-first-time
Dit was een paar dagen teurg voor het eerst gebeurd. De Russen spelen al te graag twee NAVO bondgenoten tegen elkaar uit.geef ze eens ongelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_167714589
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 13:23 schreef Szura het volgende:
Reuters:
SYRIAN REBEL OFFICIAL SAYS SYRIA CEASEFIRE ONLY EXCLUDES ISLAMIC STATE AREAS, NOT EX-NUSRA FRONT

Daar begint het gebakkelei al
Toch mooi!!
pi_167714909


pi_167718415
veel tow vids de laatste tijd

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 29-12-2016 om 12:06:33 W. #Aleppo: Jaish Al-Mujahideen destroyed with a #TOW a supply truck on #Menyan front. https://t.co/PTpDvBno99 https://t.co/S0ThRGqBDW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')