#ANONIEM | vrijdag 23 december 2016 @ 18:06 |
Hallo, Ik wil subway koekjes gaan bakken en daar heb ik zeeuws bloem voor nodig. Dit hadden ze vorige keer in mijn supermarkten niet (Veldhoven). Kan ik het vervangen door iets? Dit is het recept : 110 gram zachte ongezouten roomboter 50 gram kristalsuiker 140 gram lichtbruine basterdsuiker 1 ei (M) 1 ¼ theelepel vanille aroma 100 gram patentbloem 60 gram Zeeuws bloem ¼ theelepel baking soda ¼ theelepel bakpoeder snufje zout ½ zak Bruine M&M’s 100 gram stukjes melkchocolade 60 gram is best veel dus weet niet zo goed waar ik het door moet vervangen. | |
TargaFlorio | vrijdag 23 december 2016 @ 18:07 |
Bloem? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 december 2016 @ 18:16 |
Ja wat voor bloem? Er moet patent bloem in maar dus ook Zeeuws bloem | |
nogeenoudebekende | vrijdag 23 december 2016 @ 18:16 |
Ik haal het bij de plaatselijke bakgroothandel. Je kan gewoon tarwebloem gebruiken alleen wordt het deeg dan iets stugger en de koekjes dus ook iets harder en grover van structuur. | |
qltel | vrijdag 23 december 2016 @ 18:17 |
Gewoon bloem nemen. Zeeuws bloem is een bloem die geschikt is voor koekjes, maar slecht geschikt voor brood. Koekjes bakken gaat ook prima met normale bloem. | |
TargaFlorio | vrijdag 23 december 2016 @ 18:20 |
Gewoon patentbloem. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 december 2016 @ 18:21 |
Dus alles patent bloem? Of een deel patent bloem en een deel tarwe bloem? | |
possetje | vrijdag 23 december 2016 @ 18:21 |
even naar zeeland op en neer? | |
#ANONIEM | vrijdag 23 december 2016 @ 18:25 |
Vergeet het dan maar. Kan alleen met Zeeuwse bloem. | |
qltel | vrijdag 23 december 2016 @ 18:28 |
wat je in huis hebt. Naar mijn mening maakt dat weinig uit. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2016 @ 18:51 |
Neem ipv de bloem en de rijsmiddelen zelfrijzend bakmeel, of als je patentbloem gebruikt vervang een kwart met maizena. | |
Molleman | dinsdag 27 december 2016 @ 10:57 |
Op de Mira hebben ze tegenwoordig toch een hoop verschillende soorten bloem bij de AH. Zelf alleen nooit er naar gezocht daar ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 27 december 2016 @ 12:39 |
Gewoon bloem gepakt, werkt toch niet optimaal. Volgende x dus Zeeuws bloem, bel van tevoren wel naar appie xl in Eindhoven om te vragen of ze het hebben, is net te ver om even op en neer te gaan met scooter als ze het niet hebben. | |
Molleman | dinsdag 27 december 2016 @ 12:56 |
Ja dat is dan wel weer fijn aan een auto. Meeste kan ik gelukkig bij de AH op de Mira vinden. Hoef ik maar de trap af te lopen ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 27 december 2016 @ 13:00 |
Zeeuwse bloem is simpelweg een 'slechte' bloem voor brood, want weinig gluten. Niks meer en niks minder. Dit door het klimaat en de kleigrond in Zeeland. Je gebruikt dus simpelweg een bloem met een zo laag mogelijke hoeveelheid gluten. Bijvoorbeeld bloem die specifiek bedoeld is voor cakes. Dit in tegenstelling tot durum meel, wat een 'goede' bloem is met veel gluten die geschikt is voor brood en pasta. Patentbloem en 'gewone' bloem zullen er meestal tussenin zitten. |