abonnement Unibet Coolblue
pi_174089733
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:28 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oeh, wat is het recept van de bodem? :Y)
zie link
Sta nu op taart en trends in de koffierij
pi_174089741
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:09 schreef Burdie het volgende:
Ik zou een slof maken als bodem :9
Oeh, dat zou het ook wel eens geweest kunnen zijn! :9~
Somebody that I used to know
pi_174089752
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:29 schreef Goitske het volgende:

[..]

zie link
Sta nu op taart en trends in de koffierij
Oja, sorry, dankjewel!
Somebody that I used to know
pi_174090267
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:30 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oja, sorry, dankjewel!
geeft niet hoor!
Proef op de som.
De knapkoeken zijn goed gelukt! Vriendin komt uit Brabant dus die kent die dingen zijn goed van smaak en knapperigheid
De Duitse campingbroodjes zijn erg lekker van Monique. Is een Duits recept die ze heeft gebruikt.
De krentenbollen gaan we straks testen
De chocolade en havermout koekjes zijn heerlijk

En nu verder shop till you drop!
pi_174091270
Deeg voor slof ligt te rusten in de koelkast. Mag ook wel, want rond 16.00/16.30 moet de taart klaar zijn. :Y)
Somebody that I used to know
pi_174094220


:Y)
Somebody that I used to know
pi_174094292
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 12:51 schreef Goitske het volgende:

[..]

geeft niet hoor!
Proef op de som.
De knapkoeken zijn goed gelukt! Vriendin komt uit Brabant dus die kent die dingen zijn goed van smaak en knapperigheid
De Duitse campingbroodjes zijn erg lekker van Monique. Is een Duits recept die ze heeft gebruikt.
De krentenbollen gaan we straks testen
De chocolade en havermout koekjes zijn heerlijk

En nu verder shop till you drop!
[ afbeelding ]
duitse campingbroodjes?
Ben benieuwd waar je allemaal mee thuis komt
pi_174098243
quote:
En? Is het wat je wilde?
Ziet er goed uit in ieder geval
pi_174100585
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 16:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

duitse campingbroodjes?
Ben benieuwd waar je allemaal mee thuis komt




Campingbroodje is al een hap uit. Is met een parelsuiker er door heen. Ze legde het uit als een bolletje binnenin waar heel veel parelsuiker in het deeg zit en daar weer deeg omheen
Ze wil het recept nog vertalen
pi_174100739
Ik zoek nog een verband met een camping :+
pi_174100792
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 21:55 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik zoek nog een verband met een camping :+
geen idee 😂 misschien omdat je geen beleg nodig hebt ofzo. Maar waren wel lekker zoet maar niet te zoet
pi_174121388
Vandaag als #technischeopdracht van Heel Holland Bakt de Friese oranjekoek.
Ik heb het recept gebruikt wat op het blog staat van Rutger Bakt welke naar mijn idee dichterbij de oranjekoek komt die in Groningen en Friesland verkocht wordt.
Al met al vond ik het verwerken van het deeg wel lastig maar het is gelukt.
Vers fruit was geen optie want hij gaat morgen mee naar mijn werk dus chocolade en nav de demonstratie van Robert van Beckhoven van gisteren dacht ik ach strooi er wat vrolijkheid op. Ik weet natuurlijk wel dat het niet zo hoort bij oranjekoek want ik ben er tenslotte mee opgegroeid maar het is feest 5 jaar heel Holland bakt.
Al met al een uitdaging om te bakken, vooral aangezien ik altijd een peuter en kleuter bij mij heb die willen helpen! Dus die vliegen onder je handen door om er maar bij te kunnen om te helpen en proeven!
Ik vind hem erg lekker en doet mij echt aan mijn jeugd denken die ik doorgebracht heb in Groningen vlakbij de grens met Friesland.




pi_174123171
Prachtig!
pi_174123184
Ga je die ook zo netjes over brengen naar het werk met die toefjes? Niet met de fiets zeker
pi_174123783
quote:
10s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:47 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ga je die ook zo netjes over brengen naar het werk met die toefjes? Niet met de fiets zeker
nog erger met de bakfiets stuitert lekker
pi_174123892
:D
Heb je havermoutkoejes gebakken, alleen met rozijnen ipv cranberries
pi_174123933
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 21:05 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
:D
Heb je havermoutkoejes gebakken, alleen met rozijnen ipv cranberries
lekker hč!
pi_174123970
Ja best goed gelukt
pi_174126770
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 20:04 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

En? Is het wat je wilde?
Ziet er goed uit in ieder geval
De smaakcombinaties zijn heerlijk!
Qua uiterlijk had ik nog wat moeite met de verhoudingen. Het laagje merengue mocht wat dikker.
En de slof (in taartvorm) had ik blind gebakken, maar werd daardoor niet direct gaar en bleef daardoor misschien wat laag/ingeklonken. Dus die heb ik zonder blindbakvulling nog wat langer in de oven gehouden. Misschien kan dat een volgende keer anders.
Maar verder wel leuk om voor het eerst Italiaanse merengue te maken! Bij gebrek aan een suikerthermometer heb ik een vleesthermometer gebruikt. Maar de eerste batch suiker werd al bruin, dus was te ver. De tweede was denk ik wel goed (misschien een paar graden te ver). Het resultaat was in ieder geval lekker :)
Somebody that I used to know
pi_174131651
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 21:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

nog erger met de bakfiets stuitert lekker
pff heel over gekomen! Iedereen met Friese roots staat te kwijlen bij de koelkast
pi_174196030
De vriendin die de Duitse campingbroodjes had gemaakt heeft het recept vertaald

Dus voor de liefhebber


Duitse campingbroodjes


Ingredienten

500 gr. bloem (type 405)
42 gr. verse gist
350 ml melk
125 gr roomboter, ongezouten
100 gr fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 afgestreken theelepel bakkerszout (ong. 7 gram)
1 heel ei (M)
Het eiwit van 1`heel ei (mt M)
100 gr. hagelsuiker
1 eigeel van 1 hel ei (mt M)
1 eetlepel melk
Hagelsuiker voor afwerken

Werkwijze

Doe de bloem met zout, suiker en vanillesuiker in een kom en meng goed door.
Maak in het midden een kuiltje en doe het ei en eiwit hierin. Brokkel het gist eroverheen.
Verwarm de melk en smelt de boterin de melk. Doe dit mengsel bij de bloem en mix het kort op lage stand.
Ongeveer drie minuten en daarna voor 5 minuten wat sneller. Laat het tien minuten ruswten en mix daarna nog eens voor vijf
minuten op hoge stand.
Neem het deeg uit de kom en halveer in 2 gelijke hoeveelheden. Verdeel de hagelsuiker door 1 helft van het deeg.
Vorm van beide helften elk en rol van 32 cm en zorg dat je hieruit 16 gelijke stukken deeg haalt. Bol de deegstukjes zonder hagelsuiker op
en druk ze daarna met je hand plat met een doorsnede van 8 cm .
Maak bolletjes van de deegsukjes met hagelsuiker, zet ze op de platgevormde ronde deegstukken en pak het bolletje in.
leg met de naad naar beneden op de bakplaat, hou ongeveer 5 cm ruimte tussen de bolletjes. Maak een mengsel
van melk met eigeel en strijk hiermee je bolletjes in. Snijd hierna met een scherp mes . Dit kan je houden bij en snede of een kruis, net wat je leuk vind.
Laat de bolletjes rijzen voor ongeveer 45 minuten. Ik laat ze in de oven rijzen op 40 graden. Wannee je ziet dat ze in volume bijna zijn verdubbeld verwarm je je oven voor op 180 graden
Strooi wat hagelsuiker over de bolletjes en bak ze af in 20-25 minuten
  Moderator woensdag 4 oktober 2017 @ 21:16:55 #147
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_174197904
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:21 schreef Goitske het volgende:

Duitse campingbroodjes

Hoe heet dat in het Duits?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_174198030
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:16 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hoe heet dat in het Duits?
kampierbrödchen für Holländer :+
pi_174198167
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 21:20 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

kampierbrödchen für Holländer :+
:') !
pi_174426481
Ik heb eigenlijk een vraagje over een recept uit de Bakbijbel. Gisteren heb ik macarons gemaakt en dat ging eigenlijk heel goed, maar nu de vulling nog.

Zie ik in dat boek staan 'macarons met karamel zeezout vulling'. Dus ik aan de slag volgens recept met water en suiker. Na een poosje de slagroom met de vanille er doorheen bij de karamel gevoegd. Tot zover ging het eigenlijk goed, maar daarna staat er dat ik de karamel moet laten afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ik de mixer bij de geklopte boter met zeezout moet voegen. Prima, maar voor ik het weet is mijn karamel 1 grote bonk en kan ik er niets meer mee.

Om het kook proces van de karamel te staken, moet ik het in een bak met koud water zetten, dus dat heb ik gedaan. Had ik dat beter niet kunnen doen?

Mijn karamel wordt helaas keihard. Heb het weer lichtelijk verwarmd, maar dan is er nog steeds niets mee te kloppen vanwege de erg stevige, dikke stroop.
That dude there. I need his prosthetic leg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')