abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 23 december 2016 @ 15:27:58 #126
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_167552460
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vrees dat we bij de schoonfam gewoon om half zeven aan tafel gaan voor een uitgebreid diner met 15man en dat er dan tegen half elf nog luidruchtig spelletjes gespeeld worden door iets te aangeschoten familieleden... maar let it goooooo.... schoonmoeder helpt meestal wel met naar bed brengen als hij niet meteen wil.

En tweede kerstdag bij mijn tante beginnen we wat eerder denk ik en zijn we met zijn zevenen dus dat is wat rustiger (incl Melle allebei de aantallen)

Ik zie best wel op tegen eerste kerstdag eigenlijk :@
pi_167553161
Wij gaan morgen al naar mijn zusje om Kerst te vieren. Dan konden ze 1e kerst naar zijn familie en hadden ze 2e kerst 'lekker niks'. Waarbij ik opmerkte dat wij dan maar een nachtje bleven slapen omdat mijn ouders anders 1e kerstdag alleen zouden zin. ...
"Nou, dat was dan onze planning".
Eeeh....nee maar het is ook zo lullig voor mijn/onze ouders h. 8)7

Toen mijn moeder aangaf dat ze dit prima vond, want zusje moet na de kerst toch ook gelijk weer werken, heb ik alleen maar heel schamper gemompeld 'ja ik niet natuurlijk :') '

Maar goed. 2 dagen Zeeland en 2e kerstdag bij mijn schoonouders.
Dat wordt sowieso een rustig dagje, want die vinden alles best en niks moet.
pi_167553683
Ik snap het geloof ik niet zo goed: dan komen je ouders toch zaterdag ook naar je zus? Vier je dan kerst met elkaar ipv op eerste kerstdag?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 23 december 2016 @ 16:29:49 #129
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_167553883
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben het hier opgegeven iedereen blij te maken met kerst. Vriend's ouders zijn gescheiden, dan nog mijn ouders, en dan elke keer met kinderen slepen, nee dank je. We doen dus kerstavond en 1e kerstdag met familie (dit jaar mijn ouders en vriend's moeder), 2e kerstdag zijn we lekker met zn vieren thuis. Elk jaar heeft er dus 1 ouder pech, jammerdebammer, niet mijn probleem. Ik kan me namelijk niet opsplitsen, en vind ons eigen gezin even belangrijk.
pi_167553978
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 16:21 schreef Franny_G het volgende:
Ik snap het geloof ik niet zo goed: dan komen je ouders toch zaterdag ook naar je zus? Vier je dan kerst met elkaar ipv op eerste kerstdag?
Oh dat was onduidelijk inderdaad. Mijn ouders zijn er ook bij op kerstavond.
Maar ik vind het voor hun niet leuk om op 1e kerstdag alleen te zitten.
Voelt een beetje lullig.
pi_167554209
Wij hebben afgelopen weekend al een kerstdiner gehad met vrienden bij ons thuis. I had het na twee minuten al gezien, die zat al vol van de borrelhapjes, maar ze heeft toen tot negen uur heel lief om ons heen gespeeld. Als het bij een ander thuis is, is het inderdaad minder relaxed. Het klinkt nu bij veel mensen hier wel echt als een verplichting, kerst vieren: je ziet het niet echt zitten, maar je doet het toch... Dat zou ik dan toch wel bespreken denk ik, of aangeven: we willen langskomen, maar niet een hele diner met een peuter die dat niet trekt. Dus we blijven tot 19.00 en dan gaan we naar huis. Dan kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om eerder te gaan eten, zodat je in ieder geval nog hoofdgerecht kan mee-eten of zoiets.

Ik kom uit een groot gezin van vijf, en iedereen heeft kinderen (mijn oudste zus ook al kleinkinderen) en dan valt het met z'n allen eten vrijwel niet te organiseren. Dus we doen al jaren dat we op eerste kerstdag vroeg in de middag bij elkaar komen, dan hapjes eten (soort brunch) en daarna gaat iedereen weer z'n eigen weg. Op die manier zien we elkaar toch allemaal, en hebben we niet van die krampachtige toestanden met ingewikkeld eten en kinderen die geen zin hebben etc. Hebben we ooit wel een keertje gedaan, toen ik een jaar of 18 was, maar mijn oudste zussen hadden daar zoveel stress van dat ze dat niet meer wilden, haha. Als we bij mijn ouders zijn langs geweest, gaan we ook nog bij schoonouders langs. Die stelden ook voor dat we bleven eten, maar dat hebben we afgeslagen. Voor I is dit al een heel drukke dag zo. Eind van de middag gaan we naar huis en dan eten we iets makkelijks. Wat mij betreft gaat het erom dat je elkaar even ziet, maar ik ga geen geforceerde dingen doen en het mezelf en mijn kind moeilijk maken. Als ze ouder is dan wordt dat weer anders.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_167554549
registreer om deze reclame te verbergen
Wat jij vertelt is zoals we het vorig jaar hebben aangepakt. We zijn de enige die moeilijk doen met peuter dus het was bij ons. Mijnheer ging op tijd naar bed, ging perfect. We hebben toen aangegeven dat we het gewoon niet handig vinden 's avonds.....

We hebben al samen afgesproken dat we volgend jaar gewoon overslaan als het weer zo gaat. Want inderdaad het voelt nu als een verplichting ipv een leuk samenzijn. Want ik vind het wel degelijk gezellig om met zijn allen te zijn. Kerst en mijn schoonfamilie is sowieso pas 4 jaar in de picture want daarvoor was Kerst verplichtte kost en daar had niemand zin in....sinds de kinderen moet het dus ineens wel.

En ik loop te zeiken ik weet het, want ik heb echt wel een leuke schoonfamilie. En ik ga gewoon zuipen want mijn vrouw is toch de Bob. :D :P
pi_167554985
Wat jammer toch he, dat kerst bij veel families zo'n ingewikkeld gedoe wordt door de jaren heen.. Ik zou het zo relaxed vinden als het anders zou kunnen :@ Toen J en ik nog student waren (dat klinkt echt als 10 jaar terug :D ) hebben we een paar jaar geprobeerd om iedereen blij te maken maar dat resulteerde op een zeker moment in zo veel gemopper en onbegrip door J's ouders dat we toen een aantal kersten zonder de ouders gevierd hebben :X Mijn ouders dragen gelukkig niet bij aan het gedoe, die zijn makkelijk en gezellig en vinden alles prima, fijn als we elkaar zien met kerst maar of dat nou op een kerstdag is of niet, maakt niks uit.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_167555536
Gelukkig is kerst bij ons geen verplichting vieren het wel mijn mijn schoonfamilie voor de kinderen staan campingbedjes en alles is prima. Is dit jaar bij ons thuis
pi_167560510
Ik word er spontaan moe van als ik jullie verhalen hoor :') zoveel geplan. Bij mijn familie is kerst ook geen verplichting. Maar ben dol op mijn familie dus dat is nooit een straf O+

Sinds schoonouders zijn gescheiden zijn we ook gestopt om te proberen iedereen aan die kant te pleasen. 1e kerstdag is voor ons drien, willen ze langskomen dan zijn ze welkom :)

Ik kijk er zo naar uit :D
pi_167561686
Wij gaan morgenavond naar m'n schoonouders (sm kookt) en 1e kerstdag naar mijn ouders (daar ga ik koken).

Ik maak me totaal geen zorgen wb slapen/hyper/eten, ik zie het wel. Is hij wakker, dan is hij wakker, er is zat eten dus dat zit wel goed en hyper zal hij sowieso zijn met de cadeautjes en zijn nichtje :+. Lekker weekendje met familie :)
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
  vrijdag 23 december 2016 @ 21:17:14 #137
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_167562176
ik was zo dom om het diner te hosten voor mijn ouders + ons op eerste kerstdag
ik heb nu al spijt :D maar wel makkelijk met bedtijd enzo.
pi_167562192
Wij vieren eerste kerstdag bij mijn ouders en tweede kerstdag bij de ouders van Baard. Beide dagen gaan we vroeg dineren, wat vanwege de reistijd zou betekenen dat I beide dagen zijn middagdut in de auto zou moeten doen. Maar mijn vader haalt I morgenochtend al op en dan logeert hij daar ook, dus hij kan zondag gewoon een dutje doen tot iedereen er is.

Ik vind Kerst altijd wel gezellig en leuk, maar dit jaar heb ik er allemaal niet zo'n zin in. :{ .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_167563562
DaD :* :*

T. slaapt 1e kerstdag bij m'n ouders, dan kunnen wij op de fiets terug en 2e kerstdag meedoen aan een hardloopwedstrijdje :9. Kerstavond moeten we 'm wel uit bed plukken als we naar huis gaan, maar die 10 minuten reistijd..
Sweet like candy to my soul
Sweet you rock and sweet you roll
Lost for you, I'm so lost for you..
<a href="http://global.thebump.com/tickers/tt190c03.aspx" rel="nofollow" target="_blank">T.</a>
pi_167563613
Hier 3 volle dagen, vanaf halverwege de middag en allemaal buiten de deur. Heerlijk. Beetje jammer dat M. waterpokken heeft en sinds een paar uurtjes echt niet lekker is. Even kijken hoe het gaat. Morgen is in principe in een heel vertrouwde omgeving dus moet het wel heel erg zijn willen we niet gaan. En dan kijken we zondag wel verder.

Hier zijn we altijd al heel flexibel geweest met onderweg zijn. Nooit vastgezeten aan slaapjes gelukkig. M altijd mee en bij behoefte aan slaap, bij mij in de doek of op de bank/in bed. Ik neem ook altijd pyjama mee en dan is het douchen voor we weg gaan, in de auto vaak na 3 minuten slaap en hij kan dan zo slapend in bed worden gelegd.

MM wat ontzettend fijn zeg! Weer een hele grote stap verder!

DaD :* Dikke knuffel
pi_167564032
Dad :*

Oei mabawa, waterpokken is echt shit :( Geniaal idee trouwens, pyjama al aandoen voor in de auto gaan. Kan bij ons ook goed werken op eerste kerstdag. 's Avonds naar huis, hij slapen, en kijken of we hem zo in bed kunnen leggen. In elk geval geen omkleed gedoe dan meer!

Interessant om die verhalen over kerst te lezen en wat een afzien voor sommige (in mijn ogen uiteraard) :X Half 7 pas eten, onmenselijke tijd, maar wij zijn mensen van de (vroege) klok dus 17.00 eten, uiterlijk 17.30 en als we 18.00 eten doen we gek.

Eerste kerstdag gaan we naar mijn moeder en stiefvader, oom en tante en nichtjes die ik twee keer per jaar zie O+ en mijn oma. De hele dag. Ik vind het heerlijk, man vindt het afzien maar is er aan gaan wennen in de afgelopen 10 jaar. We eten daar (bakplaat en kaasfondue) en ik denk dat we om 17.30 zitten te eten allemaal ^O^
Tweede kerstdag bij mijn schoonmoeder alleen en dan op tijd ook eten, 17.00 denk ik, al zal R wel niks willen eten (en mag dan lekker spelen, zijn toch in vertrouwde omgeving), die eet al weken geen warm eten behalve patat en soms een worstje. Hij kijkt niet eens naar zijn bakje eten, maar goed, we hebben het nu maar los gelaten, dan maar een jaar (ofzo, ik ga uit van het ergste :P ) geen groente.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
  vrijdag 23 december 2016 @ 22:00:23 #142
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_167564174
Hier beiden dagen onder de pannen met ouders. Er is van beide kanten rekening gehouden met E, en dat is zo fijn! We blijven logeren bij mijn helft :) de volgende ochtend lekker ontbijten met zijn 5jes :)

Even iets van andere orde:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_167564632
Hier gelukkig geen kerststress. Man en ik geven er allebei niet veel om. En ik werk al zo lang als ik weet met kerstmis om zonder rare excuses onder de uitnodigingen uit te komen :P
Man vind dit ook geen probleem. Die maakt een gewone maaltijd voor de kinderen, niet anders dan een andere dag. (Alhoewel ze dit jaar door kennissen zijn uitgenodigd om gewoon mee te eten).
Tweede kerstdag ben ik dit jaar voor het eerst vrij en gaan we eind vd middag/avond lekker zwemmen op m'n werk en daar een frietje eten.

Mijn schoonouders doen trouwens ook al jaren een etentje eind november omdat schoonvader dan jarig is (en zo bijna de hele familie in november december, dat wel elkaar die maanden ook al wel heel veel gezien hebben ;) en het ook niet planbaar was met iedereen die ook nog bij de andere kant van de dan afspraken had staan).
En als ik zo lees vind ik het allemaal wel prima.

en ik heb het idee dat kerst voort het feest van vreten op aarde is ipv vrede op aarde, en dat staat mij dan weer tegen :@
pi_167564927
Mabawa zo deden wij dat ook altijd met slaapjes. En onverwacht logeren bij opa en oma prima heb meestal wel pyjama of joggingbroek bij mij en reserve ondergoed dus dan blijf je maar slapen etc

Hilmo wij eten altijd rond half 7, 5 uur/ half 6 is als ik gek doe _O-

Heeft ook te maken met het werk enzo dat ik sowieso 3 dagen per week niet eerder thuis ben dan kwart voor 6/6 uur, snel koken rond half 7 aan tafel daarna klaar maken voor naar bed
pi_167565387
DaD :*
pi_167566119
DaD :* :* :* ik moet steeds ook zo denken aan onze kerst vorig jaar, snap heel erg hoe je je voelt ;(

En Rijst, wat mooi dat er nog altijd vooruitgang in zit!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  vrijdag 23 december 2016 @ 22:48:30 #147
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_167566245
DaD. :*

Rijst :* wat fijn dat hij nog steeds stapjes vooruit maakt!

Op Eerste Kerstdag komen schoonvader, mijn vader en mijn zus en zwager incl. babynichtje O+ bij ons eten. We gaan gourmetten, omdat de kinderen het vast cool vinden om een pannetje vol met groenten te stoppen en ze vervolgens op te eten. :) En als ze er klaar mee zijn, dan doe ik er ook niet moeilijk over als ze dan van tafel gaan. Dat mag normaal gesproken niet, maar ik snap dat twee peuters het wellicht niet 1.5-2 uur aan tafel gaan redden. Dan mogen ze van mij lekker een kerstfilm kijken of een boekje lezen op de bank. Uiteindelijk vind ik het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. En als dat dan inhoudt dat de kinderen na drie kwartier klaar zijn met aan tafel zitten, dan is dat zo.
Ik vind het wel fijn dat we thuis zijn, want dan kunnen T en S in ieder geval nog wel op een schappelijke tijd naar bed als ze moe zijn. :)

Tweede Kerstdag eten we gewoon heel simpel erwtensoep en misschien komt mijn schoonvader nog langs om mee te eten, want anders is hij ook maar alleen. En ik heb dan toch een grote pan soep, dus iedereen mag aan komen waaien wat mij betreft.
Mama van 3!
  vrijdag 23 december 2016 @ 23:18:48 #148
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_167567156
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2016 21:57 schreef Hilmo het volgende:
Dad :*

Oei mabawa, waterpokken is echt shit :( Geniaal idee trouwens, pyjama al aandoen voor in de auto gaan. Kan bij ons ook goed werken op eerste kerstdag. 's Avonds naar huis, hij slapen, en kijken of we hem zo in bed kunnen leggen. In elk geval geen omkleed gedoe dan meer!

Interessant om die verhalen over kerst te lezen en wat een afzien voor sommige (in mijn ogen uiteraard) :X Half 7 pas eten, onmenselijke tijd, maar wij zijn mensen van de (vroege) klok dus 17.00 eten, uiterlijk 17.30 en als we 18.00 eten doen we gek.

Eerste kerstdag gaan we naar mijn moeder en stiefvader, oom en tante en nichtjes die ik twee keer per jaar zie O+ en mijn oma. De hele dag. Ik vind het heerlijk, man vindt het afzien maar is er aan gaan wennen in de afgelopen 10 jaar. We eten daar (bakplaat en kaasfondue) en ik denk dat we om 17.30 zitten te eten allemaal ^O^
Tweede kerstdag bij mijn schoonmoeder alleen en dan op tijd ook eten, 17.00 denk ik, al zal R wel niks willen eten (en mag dan lekker spelen, zijn toch in vertrouwde omgeving), die eet al weken geen warm eten behalve patat en soms een worstje. Hij kijkt niet eens naar zijn bakje eten, maar goed, we hebben het nu maar los gelaten, dan maar een jaar (ofzo, ik ga uit van het ergste :P ) geen groente.
Haha 17 uur, dan zijn wij allebei nog niet thuis van werk meestal. :+ J is altijd ongeveer kwart over zes thuis met Melle, ik varieer maar als ik tot half vijf les geef ben ik vaak tegen zes uur ook pas thuis ivm opruimen en spits enzo.

Melle eet ook als een dweil, gaat echt wel weer over denk ik. Ik geef m nu wel een multivitamine.
  Moderator vrijdag 23 december 2016 @ 23:20:32 #149
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_167567223
Wat rot dat er in sommige families zo weinig rekening gehouden wordt met kinderen. Het scheelt dat wij er natuurlijk 3 hebben dus dat zijn meteen ook veel kinderen zeg maar :D

Wij gaan 1e kerstdag naar mijn moeder en dineren daar. Denk dat we rond 17.00 uur aan tafel gaan zodat we ook rond 19.00 uur weer naar huis kunnen. 2e kerstdag naar mijn schoonouders, daar brunchen we in het restaurant van het vakantiepark waar ze zitten. Dat is meteen lekker kindvriendelijk en ze kunnen dan ook lekker spelen. Dat ging de voorgaande jaren al goed maar nu zijn ze weer ouder en kunnen ze ook zonder toezicht spelen. s Avonds zijn we dan gewoon thuis. Dinsdag moet ik ook gewoon weer werken.

Kerstavond zijn we lekker thuis. Kinderen op tijd naar bed en samen met toastjes op de bank O+
  vrijdag 23 december 2016 @ 23:26:04 #150
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_167567400
Oh overigens vind ik kerst verder helemaal niet hels of een verplichting. Ik vind het ook wel mooi de tradities die we nu hebben, incl logeren enzo. En de nazit is ook altijd erg gezellig als de ooms een beetje kalm aan doen :') . M hoeft ook echt niet de hele tijd aan tafel (ik vind drie kwartier en een pannetje vol groente wel vrij utopisch Nikki) :P

Ik ben zelf wel toe aan thuis zijn alleen :@ maar dat ligt aan mij...

Als er bij de schoonfam meer kleinkinderen komen met de jaren verandert dat vast nog wel. En ik vind ook dat samen aan tafel en extra lekker eten niet betekent dat je kerst als vreten op aarde behandelt. Dat is zo'n dooddoener - het een sluit het ander toch niet uit?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')