abonnement Unibet Coolblue
pi_169716235
Hij heeft natuurlijk wel een punt dat veel landen op de expeditionaire toer zijn gegaan. Dat zie je ook aan NL aan de marine met relatief veel lpd's. Maar om nu te zeggen dat de luchtmacht capabel is omdat we 4 f16's en 8 apaches kunnen inzetten vind ik te ver gaan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 24 maart 2017 @ 14:29:51 #252
337465 Bram_van_Loon
Jeff, we can!
pi_169744988
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 23:48 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Een patriot raket kost geen paar miljoen.
En als dit al is gebeurt lijkt me er geen Pac-3 op geschoten te zijn, en dat is de duurste variant.
Ik neem het van jou aan, in het artikel werd gesteld dat het een paar miljoen USD zou kosten.

quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 21:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik mis hier toch wat context voor ik er wat zinnigs over durf te zeggen. Realiseer je wel dat een beetje drone tegenwoordig 6-10kg aan lading mee kan hebben en dat is genoeg om behoorlijk wat rottigheid mee uit te halen als je echt wilt.
Dat is een fors hoger gewicht dan wat ik had verwacht maar een kleine drone moet je toch op een goekopere manier kunnen uitschakelen dan met een grote raket?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_169745502
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 14:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik neem het van jou aan, in het artikel werd gesteld dat het een paar miljoen USD zou kosten.

[..]

Dat is een fors hoger gewicht dan wat ik had verwacht maar een kleine drone moet je toch op een goekopere manier kunnen uitschakelen dan met een grote raket?
Lucht afweer geschut.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 24 maart 2017 @ 16:34:34 #254
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_169747087
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 14:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik neem het van jou aan, in het artikel werd gesteld dat het een paar miljoen USD zou kosten.

[..]

Dat is een fors hoger gewicht dan wat ik had verwacht maar een kleine drone moet je toch op een goekopere manier kunnen uitschakelen dan met een grote raket?
Dat klopt, ze zoeken ook met veel spoed naar een nieuwe oplossing voor het drone probleem. Huidige luchtafweer is veel en veel te duur. Probleem is dat het kanon niet populair is omdat het een relatief kort bereik heeft en daarnaast er dan ook weer zooi van naar beneden komt. Dus de raket blijft dan de enige optie. Dat is gewoon erg duur.

Toekomst biedt mogelijkheden met laser.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 27 maart 2017 @ 13:47:43 #255
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_169812496
quote:
Coulance-regeling voor chroom-6-slachtoffers wordt aangepast

Het ministerie van Defensie gaat de coulanceregeling voor chroom-6-slachtoffers beperken. Oud-werknemers krijgen nu nog geld voor verschillende aandoeningen die door het werken met de kankerverwekkende stof zouden zijn ontstaan.

Uit lopend onderzoek van het RIVM blijkt dat een aantal ziektes op de lijst van de regeling kunnen worden geschrapt, omdat het niet waarschijnlijk is dat ze worden veroorzaakt door werken met chroom-6.
(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:20:41 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_169838903
Mariniers zijn ’t zat

Den Helder - Bij het Korps Mariniers hebben afgelopen jaren meerdere leden zich schuldig gemaakt aan niet-integer gedrag. De marine bevestigt meerdere incidenten die tot nu toe onbekend waren.

De zaken werden bij De Telegraaf gemeld door collega’s die zich groen en geel ergeren. Ze vinden het onverteerbaar dat mariniers er vaak mee wegkomen. Het gaat vooral om drankgelagen onder diensttijd en de gevolgen daarvan zoals vernielingen. Maar ook om seksuele uitspattingen. Beide waren aan de orde in 2015 tijdens een feest na de wintertraining in Noorwegen.

Gedurende een overtocht met de veerboot van Newcastle naar IJmuiden, een paar maanden later, werden mariniers zo dronken dat ze de volgende dag niet meer in staat waren hun voertuigen terug naar Doorn te rijden. Op advies van de marechaussee werden daar anderen voor ingeschakeld. Volgens de marine zijn waar mogelijk tuchtrechtelijke straffen opgelegd.

Telegraaf
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:22:23 #257
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_169838942
Mariniers trekken beerput open

Het Korps Mariniers wordt geteisterd door affaires. Gesjoemel met huisvestingsvergoedingen en een topmarinier die verdachte is in een oplichtingszaak zijn volgens ingewijden nog maar het topje van de ijsberg. De schandalen reiken ook veel verder dan de gisteren bekend geworden omstreden expeditie naar Nepal. Bij het korps lijkt iets structureel mis en volgens betrokkenen verandert dit niet omdat wangedrag meestal zonder gevolgen blijft.

De wintertraining in Noorwegen laat de marineleiding graag zien aan de buitenwereld. Mariniers in sneeuwholen, langlaufend over besneeuwde vlaktes en schietoefeningen in de ijzige kou. Het is een ideaalbeeld voor de camera’s. Als die weg zijn, gebeuren er dingen die een stuk minder positief afstralen op het imago.

„Er wordt in de longroom (officierenverblijf, red.) flink gefeest”, vertelt een hoge marinier over de afterparty van de wintertraining 2015. „Een majoor loopt met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Bij terugkomst wordt hij overgeplaatst. Hij wordt een van de machtigste functionarissen bij het korps. In zijn nieuwe rol is hij vaak voorzitter van de Hoor- en adviescommissie (HAC). Deze legt ook straffen op. Veel onderofficieren en officieren die zich daar moeten verantwoorden, spreken er schande van dat juist hij deze functie heeft gekregen.”

Volgens een woordvoerder van de marine is de majoor in Noorwegen een alcoholverbod opgelegd. Niet vanwege onzedelijk gedrag. Daarvan weet de marineleiding niks. „Aan de majoor is een alcoholverbod opgelegd omdat hij als oudst aanwezige niet heeft ingegrepen toen manschappen tijdens het feest in de longroom aanwezig waren”, legt de woordvoerder uit. „Zijn functie past in zijn reguliere loopbaanpad en was reeds eerder afgesproken.”

Dezelfde oefening is onder mariniers berucht omdat een vrouwelijke militaire arts naar huis werd gestuurd. De vrouw had volgens de marine relaties met twee collega’s. Van één bleek ze zwanger. Daarom moest ze naar huis. „De vrouwelijke dokter is door zeker drie mannen op het feest ’gebruikt’”, stelt een hoge marinier de officiële lezing bij. „Bij terugkomst bleek ze zwanger en is zij overgeplaatst. Het is geen goed verhaal voor een korps waar sinds kort vrouwen welkom zijn.”

Door een ogenschijnlijk kleine affaire ging begin dit jaar de deksel van de doofpot. Op Aruba werd sergeant-majoor Richard van der H. door de Koninklijke Marechaussee (KMar) aangehouden. De marinier was verantwoordelijk voor huisvesting van collega’s. Hij zou van makelaars in ruil voor huurcontracten commissie hebben gekregen.

Kort erop kwam naar buiten dat een voormalig topmarinier, de plaatsvervangend commandant van antiterreureenheid DSI, collega’s en oud-dienstmakkers voor tienduizenden euro’s zou hebben opgelicht. Hij moet zich daarvoor in mei bij de rechter verantwoorden.

Dat zulke dingen gebeuren, zorgt binnen het korps niet eens meer echt voor verbazing. Het oprekken en overtreden van regels is onderdeel van de marinierscultuur. Voldoende mariniers ergeren zich eraan. Maar vrijwel niemand hangt de vuile was buiten.

Na Aruba meldden zich desondanks korpsleden bij De Telegraaf. Ze verbreken het collectieve zwijgen omdat ze vinden dat de kernwaarden van de eenheid – verbondenheid, kracht en toewijding – met voeten worden getreden. Ze geven een uniek inkijkje in de allesbehalve glanzende achterkant van hun korps op voorwaarde van strikte anonimiteit. Er is volgens hen sprake van een cultuur waarbij normafwijkend gedrag meestal onbestraft blijft en zich daarom blijft herhalen.

Zo ging het ook nadat duidelijk werd dat de werkplaatschef op Sint-Maarten er onder diensttijd een eigen bedrijf op nahield. Hij had toestemming om een paar uurtjes per week voor zichzelf te klussen. Dat werd een halve werkweek. Zijn taak leed eronder. Voor een oefening waren er niet genoeg vrachtwagens en boten omdat ze niet op tijd konden worden gerepareerd. Tegelijkertijd bood dezelfde marinier, zo blijkt uit correspondentie in bezit van deze krant, een bootverhuurder aan onderhoud van scheepsmotoren op zich te nemen. Het bedrijf trok aan de bel bij zijn baas. Hij kaartte het aan, maar gevolgen bleven uit. De werkplaatsbaas kreeg zelfs promotie.

De marinewoordvoerder zegt ondanks de op papier gezette verwijten van niks te weten. „Het is bekend dat hij extra sleutelde om bij te verdienen. Dat is niet verboden”, zegt de woordvoerder van de marine. „De leiding wil niet aan dit soort problemen. Er is angst voor beroepsprocedures en slechte publiciteit. Dus stranden pogingen om dit soort gasten aan te pakken meestal”, reageert een hoge officier daarop.

In veel verhalen is drank de oorzaak van de ellende. Zo ook bij de kerels die begin mei 2015 terugkomen van de oefening Joint Warrior. Hun commandant stelt voor de overtocht van Newcastle naar IJmuiden een ’2-can rule’ (letterlijk: twee blikjes-regel): de mannen mogen maximaal twee bier. Het blijkt niet te handhaven. Mariniers worden ladderzat en misdragen zich.

Een marinier eindigt na nachtelijk wc-bezoek in zijn onderbroek in een hut vol schoolkinderen. Volgens de marechaussee valt hij daar in slaap. In allerijl moeten er nieuwe chauffeurs voor de legervoertuigen worden geregeld, want de KMar adviseert de oorspronkelijke bestuurders vanwege hun promillage niet te rijden. De marine wil alleen bevestigen dat twee man een straf hebben gekregen voor overtreding van de 2-can rule.

Bij De Telegraaf komen veel meer verhalen binnen. Een marinier kwam afgelopen zomer zo dronken terug op de kazerne in Doorn dat hij van driehoog uit een raam viel. Hij brak zo’n beetje alles. Het is nog maar de vraag of hij ooit weer inzetbaar zal zijn. Het Doornse manschappenverblijf is op dat moment net gerenoveerd. Reden voor een feestje. Het gaat er in de bar zo ruig aan toe dat er volgens ingewijden voor tien mille aan schade wordt veroorzaakt. „Hiervan is aangifte gedaan bij de marechaussee. Het onderzoek heeft geen verdachte opgeleverd. De mariniers hebben zelf de schade de volgende dag hersteld”, aldus de marinewoordvoerder, die ook de val uit het raam bevestigt.

’Zaken hebben gewoon tijd nodig’
De vraag die de incidenten bij het Korps Mariniers oproepen, is hoe in een strikt hiërarchische organisatie mensen zich kunnen misdragen en ermee wegkomen. Een uitgelekte speech van de marinierscommandant op Aruba maakt daarover veel duidelijk.Commandant Timon van Dishoeck hield de toespraak begin januari, kort nadat de bom rond zijn op non-actief geplaatste woonruimteverdeler was gebarsten. Een donderspeech ligt voor de hand na alle ophef die ontstond. Zo leest de speech waar de commandant en de marineleiding niet op willen reageren allerminst.

„Ook ik verbaas me over bepaalde zaken”, zegt de officier. „Ik weet dat ik niet alles in mijn eentje kan oplossen. Ik heb jullie allemaal nodig om zaken aan te pakken en te verbeteren. Sommige zaken op de kazerne lopen gewoon niet zo goed, niet zo veilig of zijn niet helemaal integer…”

„Sommige mensen hebben daarin keuzes gemaakt die misschien niet altijd even handig zijn. We hebben meldingen gehad over de munitiebunkers, de wapenkamer die niet helemaal veilig is. In de garages zijn dingen die beter kunnen. Dat zijn allemaal zaken waar we ons van bewust zijn en die we aanpakken. Alleen hoe graag ik het soms ook zou willen, ik ben geen tovenaar die dat in één keer kan oplossen. Zaken hebben gewoon tijd nodig.”


Telegraaf
  dinsdag 28 maart 2017 @ 17:23:44 #258
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 28 maart 2017 @ 19:26:40 #259
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_169841628
Hmmm, wie is die geile dokter??
  dinsdag 28 maart 2017 @ 22:25:28 #260
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_169848682
Wereldschokkend dit nieuws :')
  dinsdag 28 maart 2017 @ 23:31:03 #261
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 29 maart 2017 @ 12:01:29 #262
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_169858093
quote:
Hennis: peperdure klimreis niet nog eens

DEN HAAG - Als het leger opnieuw moest besluiten over de omstreden, dure klimreis van zeven mariniers naar de Himalaya, zou het geen groen licht geven. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Maar ze hield dinsdagmiddag in de Tweede Kamer vol dat de expeditie nuttig was.

De marine trok vorig jaar bijna een miljoen euro uit voor de beklimming van de Manaslu door de mariniers, ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van hun korps. De „pr-stunt” zette kwaad bloed op veel kazernes, waar juist flink moest worden bezuinigd.

Hennis werd er over bevraagd door Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66), die „een doorgeslagen feestcultuur” ontwaarde. Hennis erkende knarsetandend kennis te hebben genomen van de kosten. Maar ze wierp tegen dat het wel degelijk zin heeft om eens in het hooggebergte te oefenen en dat het lastig is om halverwege, als er al kosten zijn gemaakt, van zo’n expeditie af te zien.

(Telegraaf)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 30 maart 2017 @ 14:23:39 #263
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_169885082
Na bijna 18 jaar eindigt KFOR-missie voor Nederland

“Er is genoeg te doen om ons 15 tot 20 jaar aan het werk te houden.” Generaal-majoor buiten dienst Koen Gijsbers had in september 1999 een vooruitziende blik als bataljonscommandant van het Nederlandse Geniehulpbataljon in Kosovo. Vandaag kwam na bijna 18 jaar een einde aan de Nederlandse bijdrage aan Kosovo Force (KFOR).



Waar nu 4 Nederlandse militairen de deur achter zich dicht trekken, begon de deelname aan KFOR eind juni 1999 een stuk heftiger met ruim 2.000 zwaarbewapende Nederlanders.

Toen de Kosovaarse onafhankelijkheidsstrijd escaleerde en een massamoord door Serviërs dreigde, greep de internationale gemeenschap in. De NAVO dwong de Servische troepen van president Slobodan Milo¨ević met luchtaanvallen op de knieën. Daarna werd KFOR in het leven geroepen om het staakt-het-vuren tussen de Serviërs en de Kosovaarse Albanezen te handhaven.

Niets aan het toeval
In die hectische omstandigheden arriveerden de eerste Nederlandse militairen als onderdeel van de internationale troepenmacht. Het was de eerste grote missie na Srebrenica en Nederland liet niets aan het toeval over. Als eerste arriveerde dan ook 11 Afdeling Rijdende Artillerie met hun zware M109 155mm-geschut.



Zware uitzending
“Het was totale chaos”, vertelt luitenant-generaal buiten dienst Ton van Loon die destijds commandant was van de artilleristen, ‘de Gele Rijders’. “Je moet je een bevrijdingssfeer voorstellen, maar er waren ook nog Servische troepen die zich terugtrokken. Het was een zware uitzending, fysiek vanwege de zeer primitieve omstandigheden, maar vooral psychisch. Overal lagen lijken op straat, in waterputten en in massagraven.”

Hard aan de bak
Het 1e jaar moesten de ruim 2.000 Nederlanders hard aan de bak. Zo beschermden ze bijvoorbeeld regelmatig Serviërs tegen wraaklustige Albanezen. Met een land in puin was er ook voor de honderden militairen van 1 Geniehulpbataljon, een helikopterdetachement en een kleine 50 marechaussees een overvloed aan werk. Ze bouwden bruggen, noodwoningen en boden op andere manieren de eerste noodhulp. Na een jaar werd de Nederlandse aanwezigheid flink afgebouwd, maar altijd deden er enkele Nederlanders mee.

Hoopvol
Opvallend genoeg sloot een Gele Rijder de missie nu ook af voor Nederland. Luitenant-kolonel Huib Rentzing: “De situatie blijft precair, maar ik laat het hier hoopvol achter. Zo is inmiddels een professioneel, multi-etnisch veiligheidsapparaat opgebouwd. Nederland eindigt hier erg mooi en toepasselijk met een watermanagementproject. Daarvoor zaten we gisteren nog met vertegenwoordigers van een Servische en 2 Albanese gemeenten om de tafel. Zij werken nu samen om waterlast te bestrijden. Dat is echt historisch.”

Minder missies op Westelijke Balkan
Een andere missie op de Balkan eindigde al op 28 februari van dit jaar. Het gaat om EUFOR Althea in Bosnië-Herzegovina. Nederland leverde de laatste jaren 3 militairen maar neemt niet langer deel om het aantal missies wereldwijd te beperken. De Nederlandse militairen maakten deel uit van de Capacity Building and Training Division van de Europese missie en werkten als adviseur voor de Bosnische krijgsmacht.

Nederland blijft wel zich inspannen voor veiligheid en rechtsorde op de Westelijke Balkanlanden. Dat gebeurt via diplomatieke kanalen, een maatschappelijk overgangsprogramma en een bijdrage aan de civiele missie EULEX Kosovo.

(Defensie)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 1 april 2017 @ 13:15:52 #264
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_169923701
Korps Commandotroepen viert 75-jarig bestaan

Even weer ‘commandolucht’ opsnuiven en sterke verhalen uitwisselen met de maten. Afgelopen zaterdag kwamen 3.000 (oud-)commando’s in Roosendaal bij elkaar om het 75-jarige bestaan van het Korps Commandotroepen (KCT) te vieren.

Het was absoluut geen ‘commandoweer’. In de volle zon marcheerden de reünisten en de huidige commando’s door het centrum van het Brabantse Roosendaal. Na het door Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Leo Beulen afgenomen defilé liep het gezelschap naar de KCT-thuisbasis; de Engelbrecht van Nassaukazerne. Daar genoten de oud-militairen vooral van het weerzien met de ‘brothers in arms’ met wie zij in de diensttijd lief en leed deelden. Oud-sportinstructeur Jos Antens was blij verrast dat zijn records op hindernisbaan Hollandia en touwbaan Bloemendaal na 25 jaar nog niet zijn verbeterd.

De voormalig groene baretten bekeken ook nieuw Defensiematerieel. Onder meer het voor operaties in moeilijk terrein ontworpen voertuig Vector was te zien. Ook de zogenoemde autonome valschermen en de razendsnelle boot Rigid Hull Inflatable Commando Craft (RHICC) en diverse helikopters oogstten veel bewondering.

Geschiedenis KCT
Al sinds de oprichting worden commando’s geselecteerd en opgeleid naar de Korpswaarden: moed, beleid, trouw, eer en trots. Op 22 maart 1942 begonnen 48 Nederlanders, voornamelijk afkomstig van de Prinses Irene Brigade, aan de commando-opleiding in het Schotse Achnacarry. 25 van hen volbrachten de opleiding en ontvingen de groene baret. Zij vormden gezamenlijk “No. 2 (Dutch) Troop”, het fundament van het huidige KCT. Ruim 7.000 groene baretten zijn sindsdien uitgereikt. In maart vorig jaar ontving het KCT als eenheid de Militaire Willems-Orde voor haar verdiensten tijdens de International Security Assistance Force (ISAF) missie in Afghanistan.

(Defensie)


"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 19 april 2017 @ 10:50:28 #265
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170326162
quote:
Geen overeenstemming in SOD

Op 18 april 2017 is het eerder geschorste SOD hervat, waarin de minister in een gesloten enveloppe een nieuw AVW voorstel aan de SCODef had aangeboden.

De SCODef hebben in dit hervatte overleg hun reactie op dit nieuwe voorstel aan de minister gegeven. In een gezamenlijke verklaring hebben de SCODef laten weten dat dit voorstel onvoldoende tegemoet komt aan onze eerder aangegeven ondergrenzen, laat staan aan de gerechtvaardigde wensen van het defensiepersoneel.

Na een reactie van de minister trokken de SCOdef de conclusie dat het voorstel van de minister niet tot een onderhandelaarsresultaat zou gaan leiden. De minister liet hierop weten geen aanpassingen aan dit voorstel meer te maken en dit om te zetten in een eindbod. In overleg met de minister is daarop afgesproken dat dit eindbod aanstaande vrijdag om 12.00 uur openbaar wordt gemaakt.

Bent u benieuwd naar de inhoud van dit eindbod en onze toelichting hierop, houdt dan deze website en onze extra nieuwsbrief die aanstaande vrijdag verschijnt in de gaten.
Bron

Met andere woorden, voorlopig nog geen nieuwe arbeidsvoorwaarden. :')
  woensdag 19 april 2017 @ 11:52:01 #266
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 20 april 2017 @ 12:21:19 #267
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_170351381
quote:
Duitse leger kampt met veel kapot materieel

BERLIJN - Het Duitse leger kampt met veel kapot materieel. Van sommige wapensystemen is slechts 30 procent operationeel. De rest wacht op reparatie. De blijkt uit de jaarlijkse rapportage van de inspecteur-generaal van de Bundeswehr. De Duitse website Zeit Online heeft donderdag en overzicht van het kapotte materieel uit 2016 online gezet.

Oorzaken zijn onder meer slijtage van het materieel door de vele buitenlandse missies, het gebrek aan werkplaatsen voor personeel en het tekort aan onderdelen. Er worden nieuwe wapens gekocht, maar vaak worden er geen grote voorraden onderdelen bij besteld.

Een voorbeeld daarvan is de aanschaf van de Eurofighter. Van de 79 toestellen stonden er vorig jaar 41 aan de grond . Ook van de drie transportvliegtuigen van het type A400M is er slechts een operationeel. Een uitzondering zijn de fregatten van de marine. Alle zeven schepen waren vorig jaar inzetbaar.

(Telegraaf)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 20 april 2017 @ 12:38:58 #268
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_170351684
quote:
Een voorbeeld daarvan is de aanschaf van de Eurofighter. Van de 79 toestellen stonden er vorig jaar 41 aan de grond . Ook van de drie transportvliegtuigen van het type A400M is er slechts een operationeel.
Matige voorbeelden. Drollen kunnen niet vliegen, dat is niet de schuld van de Bundeswehr.
  donderdag 20 april 2017 @ 18:37:52 #269
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170358361
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 11:52 schreef AchJa het volgende:

[..]

Defensie kennende zal het ook wel een erg mager bod zijn... :')
We moeten geld toeleggen om hier te mogen werken. :)
  zondag 23 april 2017 @ 09:45:01 #270
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170420327
Niet al te best inderdaad, logisch dat de militairen hier nie mee accoord gaan.

https://www.vbm.info/imag(...)defensie_11april.pdf

Je moet je vooral zorgen gaan maken over dat nieuwe loongebouw en dat middelloon pensioen. Dit accoord is een achteruitgang tov wat er nu is.

[ Bericht 20% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 23-04-2017 10:00:18 ]
  zondag 23 april 2017 @ 13:04:43 #271
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170423975
quote:
17s.gif Op zondag 23 april 2017 09:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Niet al te best inderdaad, logisch dat de militairen hier nie mee accoord gaan.

https://www.vbm.info/imag(...)defensie_11april.pdf

Je moet je vooral zorgen gaan maken over dat nieuwe loongebouw en dat middelloon pensioen. Dit accoord is een achteruitgang tov wat er nu is.
Eea moet ook budgetneutraal gebeuren, dus tel uit je "winst"... :')

Ook grappen als max-max mogen niet meer voorkomen, nou dan weet ik precies hoe laat het is, men neme de voor defensie goedkoopste versie en dat wordt de norm.

Ook dat "bepaalde oefeningen" meegerekend mogen gaan worden bij het verkorten van de diensttijd... Wat zijn die bepaalde oefeningen dan? Vast oefeningen die je 1 keer per 100 jaar draait ofzo... :')

En de zwaarte van de functie wordt leidend bij het salaris... Duh, dat bestond zeker nog niet... Of is er op de bonnefooi een rang aan de functie geplakt? :')

En als je dat laatste in ogenschouw neemt icm "budgetneutraal" betekent dat dus dat iemand mag inleveren omdat een ander schijnbaar een "zwaardere" functie heeft... _O-
  zondag 23 april 2017 @ 13:29:01 #272
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170424559
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 13:04 schreef AchJa het volgende:

[..]

Eea moet ook budgetneutraal gebeuren, dus tel uit je "winst"... :')

Ook grappen als max-max mogen niet meer voorkomen, nou dan weet ik precies hoe laat het is, men neme de voor defensie goedkoopste versie en dat wordt de norm.

Ook dat "bepaalde oefeningen" meegerekend mogen gaan worden bij het verkorten van de diensttijd... Wat zijn die bepaalde oefeningen dan? Vast oefeningen die je 1 keer per 100 jaar draait ofzo... :')

En de zwaarte van de functie wordt leidend bij het salaris... Duh, dat bestond zeker nog niet... Of is er op de bonnefooi een rang aan de functie geplakt? :')

En als je dat laatste in ogenschouw neemt icm "budgetneutraal" betekent dat dus dat iemand mag inleveren omdat een ander schijnbaar een "zwaardere" functie heeft... _O-
De overgang naar een ander pensioenstelsel gaat inderdaad een hoop geld kosten. Die we wel zelf mogen ophoesten uit de aanpassingen in het loongebouw. Met andere woorden: Minder grote stappen bij bevorderingen en ook de periodieken worden afgeknepen.

Inverdienen bij oefeningen was gekoppeld aan de bepaalde tijd dat je in de oefen- of vaartoelage zit. X- aantal dagen. Ik hoef jouw niet te vertellen dat de oefeningen dan opeens X-1 aantal dagen zullen zijn en dat Defensie er alles aan zal doen om niemand iets te laten inverdienen. :')

Straks krijg je situaties waar je binnen een rang allerlei verschillende hoogten van salaris hebt... Right, en dan wordt je aangewezen voor een functie die niemand wil doen omdat die functie minder oplevert? Dit gaat natuurlijk uitstekend werken in een bedrijf waar iedereen na een jaar of drie verplicht van functie wisselt. _O_
  zondag 23 april 2017 @ 14:01:43 #273
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170425587
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2017 13:29 schreef detaris het volgende:

[..]

De overgang naar een ander pensioenstelsel gaat inderdaad een hoop geld kosten. Die we wel zelf mogen ophoesten uit de aanpassingen in het loongebouw. Met andere woorden: Minder grote stappen bij bevorderingen en ook de periodieken worden afgeknepen.

Inverdienen bij oefeningen was gekoppeld aan de bepaalde tijd dat je in de oefen- of vaartoelage zit. X- aantal dagen. Ik hoef jouw niet te vertellen dat de oefeningen dan opeens X-1 aantal dagen zullen zijn en dat Defensie er alles aan zal doen om niemand iets te laten inverdienen. :')

Straks krijg je situaties waar je binnen een rang allerlei verschillende hoogten van salaris hebt... Right, en dan wordt je aangewezen voor een functie die niemand wil doen omdat die functie minder oplevert? Dit gaat natuurlijk uitstekend werken in een bedrijf waar iedereen na een jaar of drie verplicht van functie wisselt. _O_
Dat maakt het loongebouw uiteraard stukken eenvoudiger door te gaan differentieren in salaris bij gelijke rangen... :') _O-

Uiteraard wordt inverdienen je op alle mogelijke manieren onmogelijk gemaakt. En mocht eea onverhoopt toch langer gaan duren dan wordt het wel een dienstreis of een TTW oid... iig een optie waarbij inverdienen niet mogelijk is.

En vwb dat middenloon pensioen defensie doet nu net alsof dat de schuld van het ABP is... :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 april 2017 @ 16:05:57 #274
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_170501626
quote:
quote:
Geen beroep om verjaring Molukse treinkaping

DEN HAAG - De overheid mag nu nog niet in beroep tegen de rechterlijke beslissing dat de zaak over de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977 niet is verjaard. De staat had hierom gevraagd, maar de rechtbank Den Haag heeft het verzoek woensdag afgewezen.

De rechtszaak draait om de vraag of mariniers twee van de Molukse kapers hebben geëxecuteerd. Hoewel de zaak nog loopt, besloot de rechtbank in februari tussentijds al wel dat de kwestie niet is verjaard en dat de mariniers die meededen aan de bevrijdingsactie moeten worden gehoord.

(Telegraaf)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 27 april 2017 @ 21:06:26 #275
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_170529282
quote:
1s.gif Op zondag 23 april 2017 14:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat maakt het loongebouw uiteraard stukken eenvoudiger door te gaan differentieren in salaris bij gelijke rangen... :') _O-

Uiteraard wordt inverdienen je op alle mogelijke manieren onmogelijk gemaakt. En mocht eea onverhoopt toch langer gaan duren dan wordt het wel een dienstreis of een TTW oid... iig een optie waarbij inverdienen niet mogelijk is.

En vwb dat middenloon pensioen defensie doet nu net alsof dat de schuld van het ABP is... :')
Zelfs de heren officieren zijn tegen, dan moet het wel een erg slecht accoord zijn. Er staat wel een goede uitleg op deze site vind ik.

https://www.nederlandseof(...)t-zou-moeten-willen/
  vrijdag 28 april 2017 @ 22:42:55 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 1 mei 2017 @ 10:51:00 #277
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  maandag 1 mei 2017 @ 12:41:16 #278
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170605597
brekend.
  maandag 1 mei 2017 @ 17:45:21 #279
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170612804
Landmacht oefent met ’oude zooi’

Den Haag - De grote landmachtoefening Bison Drawsko in Polen waarmee Nederland afgelopen winter Rusland zijn tanden wilde laten zien, heeft het leger ernstig geconfronteerd met wat het niet meer kan en heeft. De grootscheepse training joeg vooral onze eigen Defensie schrik aan.

Een evaluatie door de Gezamenlijke Officieren Vereniging (GOV) maakt duidelijk dat ons leger op kernpunten tekortschiet. De grootste pijnpunten zijn haperende logistiek en een gebrek aan essentiële apparatuur zoals drones, radio’s en andere communicatiemiddelen.

Defensie zegt de punten uit het stuk dat is opgesteld door brigade-generaal b.d. en GOV-voorzitter Ruud Vermeulen te herkennen. De militair sprak ervoor met een serie bij de oefening betrokken leden, onder wie generaal Jan Swillens die het commando in Polen had.

Dat het überhaupt tot zo’n grote oefening is gekomen, vindt de ervaren oud-topmilitair Vermeulen bewonderenswaardig. Door de jarenlange bezuinigingen moest de 43 Gemechaniseerde Brigade de oefening voorbereiden, schreef de brigade zelf de oefenplannen en namen leden de veroorzaakte schade op.

Uit nood

Allemaal taken waarvoor een eenheid vroeger een beroep kon doen op ondersteunende afdelingen. „Het door en voor de brigade organiseren is top of the bill. Ook al werd het uit nood geboren, men kan er trots op zijn”, zegt Vermeulen.

Tegelijkertijd signaleert Vermeulen dat het ingekrompen defensieapparaat juist in Polen tegen de grenzen van het mogelijke aanliep. Nergens was dat duidelijker dan bij de logistiek. Om 3600 militairen in het veld te kunnen voeden en voorzien van munitie moest Defensie haar complete logistieke apparaat inzetten. Zelfs dit bleek niet genoeg.

„Chauffeurs waren 20 uur non-stop in touw. Goed om dat een keer te oefenen, maar op een gegeven moment is het niet meer verantwoord. Helemaal niet bij min vijftien. Daarom is het tempo van de oefening naar beneden gebracht”, weet de generaal b.d.

Een tweede groot probleem was haperende communicatie. Of het nu de radio’s zijn of de satellietnetwerken waarover militairen veilig, gecodeerd moeten kunnen communiceren: het is allemaal oud, versleten of heeft onvoldoende capaciteit. Zo heeft Defensie volgens Vermeulen te weinig bandbreedte op de satelliet ingekocht.

„Het is oude zooi. De verbindingsdienst zit met het slechtste van het slechtste”, is het harde oordeel van de oud-topmilitair. Het gevolg hiervan laat zich raden. Wie niet in staat is te communiceren, kan eenheden niet goed aansturen. Waardoor ze zwakker in de aanval en het defensief zijn. Het probleem werd nog eens verergerd doordat andere aan de oefening deelnemende landen allemaal hun eigen communicatiemiddelen hebben die op andere golflengtes werken. Er kon alleen multinationaal worden gesproken door middel van liaisonofficieren.

Wat de Nederlanders ook ervoeren was de onmisbaarheid van drones. Die permanent boven het gebied cirkelende onbemande vliegtuigen leveren informatie over waar de vijand zich ophoudt en wat hij doet. Ze zijn een onmisbare schakel bij de inzet van artillerie of het kunnen ontkomen aan een vijandelijke beschieting. Helemaal in het geval van de Russen die het werken met de onbemande toestellen goed in de vingers hebben.

„Nederland beschikt niet over zulke drones. Dat is een serieuze handicap”, aldus Ruud Vermeulen.

Dat gaat ook op voor de Nederlandse vuursteun in Polen. De totale Nederlandse artillerie bestaat uit achttien kanonnen. Daarvan waren er bij Bison Drawsko tien inzetbaar en na een paar dagen vanwege technische malheur nog zeven.

Telegraaf
  maandag 1 mei 2017 @ 18:41:06 #280
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_170614248
Maar het gaat toch zo goed? Alle oefeningen en acties een groot succes? Ik hoor die OPCO commandanten nooit.... ow nee pas als ze de dienst uit zijn.
  maandag 1 mei 2017 @ 19:46:06 #281
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_170615918
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 18:41 schreef detaris het volgende:
Maar het gaat toch zo goed? Alle oefeningen en acties een groot succes? Ik hoor die OPCO commandanten nooit.... ow nee pas als ze de dienst uit zijn.
Yup, brigadegeneraal bd Ruud Vermeulen die nu loopt te roeptoeteren heeft zelf in het verleden ook een flinke vinger in de pap gehad vwb de huidige staat van de KL... :')

quote:
Na zijn bevordering tot generaal heeft Brigadegeneraal bd Vermeulen functies vervuld bij werving en als project officier reorganisatie KL. Na het verlaten van de actieve dienst is Brigedegeneraal bd Vermeulen voor Defensie werkzaam geweest als projectleider loopbaanlint.
ProDef
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 2 mei 2017 @ 10:47:06 #282
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_170627942
quote:
Nederlandse F-16-missie ten einde: tien Russen onderschept

Nederlandse F-16's hebben de afgelopen vier maanden tien Russische toestellen onderschept in het luchtruim boven de Baltische staten. Vandaag wordt het Nederlandse detachement in Litouwen afgelost door de Poolse luchtmacht.

Commandant Luchtstrijdkrachten Dennis Luyt legt in het NOS Radio 1 Journaal uit wat de tachtig Nederlanders met vier F-16's precies hebben gedaan. "De Baltische staten zijn zelf niet in staat om hun luchtruim te beveiligen, dus hebben ze aan de NAVO gevraagd om die taak op zich te nemen."

De jachtvliegers onderscheppen andere toestellen die het luchtruim binnendringen. "Dat betekent dat we naast zo'n vliegtuig gaan vliegen en dat we met allerlei signalen en via de radio duidelijk proberen te maken dat ze daar niet mogen zijn."

Russische bemanningen, Russische vliegtuigen

Het is in alle tien gevallen goed afgelopen, vertelt Luyt. "Dat betekent dat de bemanningen, eigenlijk allemaal Russische bemanningen van Russische vliegtuigen, het begrepen en het luchtruim weer verlieten."

Dat het allemaal Russen waren, was geen verrassing. Volgens de Commandant Luchtstrijdkrachten is het sinds de annexatie van de Krim in 2014 duidelijk dat het land zich anders gedraagt. "We hebben te maken met een wat assertiever Rusland. Dus we moeten als NAVO ook heel duidelijk aangeven waar de grenzen liggen. Dat is ook de boodschap van ons werk daar."

Over de beweegredenen van de Russen om het luchtruim te schenden terwijl ze weten dat het wordt bewaakt, laat Luyt zich niet uit. "Dat moet u maar aan de Russen vragen. Het enige wat wij doen, is alert reageren op de acties van Rusland. En de acties waarbij ze keer op keer het luchtruim schenden, spreken wat mij betreft voor zich."

Later vandaag is er een ceremonie in Litouwen waarbij het bevel over de missie Baltic Air Policing wordt overgedragen aan Polen.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 mei 2017 @ 12:53:45 #283
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_170825582
quote:
Commando’s vrijuit na dood collega

ARNHEM - Drie militairen van het Korps Commando Troepen (KCT) zijn volgens Justitie ten onrechte aangemerkt als verdachte in de zaak van een collega die dodelijk werd getroffen tijdens schietoefeningen vorig jaar maart in Ossendrecht.

Volgens het Openbaar Ministerie had er in het schiethuis van de politie waar het fatale dienstongeluk gebeurde nooit zo met scherpe munitie mogen worden geoefend. De faciliteit was daarvoor niet goedgekeurd door de bevoegde militaire instantie. De schietbaan wordt nu niet meer gebruikt voor dergelijke oefeningen.

Kort na het incident dat een instructeur in opleiding het leven kostte, werd de betrokken schutter al van het verdachtenlijstje afgehaald. Dat gebeurde omdat hij alleen orders uitvoerde. De hoofdinstructeur en toezichthouder bleven wel verdachte.

Justitie stelt nu dat uit onderzoek is gebleken, dat hen dit niet strafrechtelijk verweten kan worden. „Beiden mochten erop vertrouwen dat de baan gekeurd en dus veilig was. Zij mochten ervan uitgaan dat zij bevoegd waren de baan te gebruiken”, aldus het OM.

De mogelijke strafvervolging zorgde binnen het KCT voor grote ophef. Via zijn raadsman Michael Ruperti laat een van de nu vrijgepleite elitemilitairen weten: „Mijn cliënt is natuurlijk blij en opgelucht met de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek. Hij heeft naar eer en geweten zijn taken uitgevoerd onder de hem gegeven omstandigheden. Evenwel overheerst bij hem het verdriet dat hij een collega heeft verloren en leeft hij intens mee met de nabestaanden. Hij hoopt zijn werkzaamheden weer volledig te kunnen hervatten om een bijdrage te kunnen blijven leveren aan de terreurbestrijding. Hij is zeer dankbaar voor de steun van zijn directe collega’s, het KCT en de landmacht.”

(Telegraaf)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 17 mei 2017 @ 17:22:15 #284
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_171008010
quote:
Veroordeelde terrorist werkte op vliegbasis Volkel

De marechaussee heeft een veroordeelde terrorist opgepakt op vliegbasis Volkel. De man werkte daar voor een bedrijf dat graafwerkzaamheden uitvoerde. Het OM zegt dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de man iets strafbaars heeft gedaan.

Volgens RTL Nieuws viel de man op omdat hij foto's ging maken, maar een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt niets van foto's te weten. Een woordvoerder van Defensie bevestigt dat de man opviel, maar hij weet niet waarom. Het nemen van foto's op de beveiligde basis is niet toegestaan.

Toen bekend werd dat de man een strafblad heeft vanwege een poging tot uitreizen naar Syrië om daar te vechten, is hij aangehouden.

Invaller

De man heeft slechts een dag gewerkt op de luchtmachtbasis: vorige week woensdag. Hij viel in voor een zieke.

Het is niet duidelijk hoe iemand die veroordeeld is voor terrorisme heeft kunnen werken op de basis. Defensie zoekt uit waardoor dat heeft kunnen gebeuren.

Geen strafbare feiten

Volgens de marechaussee zijn er geen aanwijzingen dat de man een strafbaar feit heeft gepleegd of heeft willen plegen. Hij is sinds vrijdag weer op vrije voeten. Of hij nog verdachte blijft, kan het OM nog niet zeggen; het onderzoek is nog gaande.

De veroordeling van de man voor het willen reizen naar Syrië is nog niet definitief. Het hoger beroep in de zaak loopt nog.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 mei 2017 @ 12:14:28 #285
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_171049188
quote:
'Jihadist op Volkel vond vliegtuigen gewoon interessant'

De veroordeelde jihadist die vorige week werd opgepakt op vliegbasis Volkel, maakte daar volgens zijn advocate foto's omdat hij onder de indruk was van de vliegtuigen. De 19-jarige Wael El A. had daar volgens haar verder geen bedoelingen mee. "Het is natuurlijk heel interessant op zo'n vliegbasis voor jongens van die leeftijd", zegt advocate Francoise Landerloo.

Op Volkel staan gevechtsvliegtuigen en liggen naar alle waarschijnlijkheid kernwapens opgeslagen. Volgens het ministerie van Defensie moet iedereen die werkt op Volkel een verklaring van goed gedrag hebben. Door ziekte was er behoefte aan een invalkracht. Te elfder ure werd een uitzendbureau gebeld waar Wael El A. zich had ingeschreven.

El A. reisde in 2015 naar de Turks-Syrische grens, naar eigen zeggen om een vriend op te halen die in Syrië vocht en daar weg wilde. Volgens het Openbaar Ministerie wilde hij zich aansluiten bij Jabhat al-Nusra, een organisatie gelieerd aan al-Qaida. De rechter veroordeelde de man in 2016 tot 2 jaar.

In afwachting van zijn hoger beroep was Wael El A op vrije voeten. De rechter had geen voorwaarden aan zijn vrijlating verbonden. Het was hem dus niet verboden bepaalde plaatsen te bezoeken.

Het OM zei gisteren dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de man iets kwaads in de zin had. Sinds vrijdag is hij op vrije voeten.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 19 mei 2017 @ 14:41:50 #286
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_171052839
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:14 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

_O- Zo'n lieve jongen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 31 mei 2017 @ 13:02:41 #287
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_171346173
quote:
'Nederland en Duitsland halen streep door NAVO-top in Turkije'

Nederland stuurt samen met Duitsland en andere NAVO-lidstaten erop aan dat de NAVO-top van volgend jaar niet in Turkije wordt gehouden. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt, die zich beroept op hoge NAVO-diplomaten die bij de gevoelige kwestie betrokken zijn.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 31 mei 2017 @ 13:09:13 #288
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_171346328
quote:
Nato hit by Turkish veto on Austria partnership

Turkey has vetoed Nato's co-operation with Austria, a move which had blocked the alliance's partnership activities with 41 countries.

As a result, Nato members recently agreed to change its procedures, allowing partnerships to go ahead on a country-by-country basis.

Austria is not in Nato, but co-operates closely with it and has more than 400 troops serving in Kosovo.

Turkey is angry with Austria for trying to block its bid to join the EU.

It has the second-largest military in Nato, after the United States. Austria has condemned the Turkish action, calling it "irresponsible".

A well-informed source told the BBC that heightened tensions between Turkey and Austria had essentially blocked Nato co-operation with the government in Vienna for the past year.

The veto originally affected all the Western alliance's partnership activities, which include several ex-Soviet states.

But a Nato official, who asked not to be named, later said that the 28 Nato nations had agreed on Monday to change the system to work around the diplomatic spat.

"This will substantially reduce the risk of blockages to cooperation with partners across the board," the official said.

The procedural reform was already planned before Turkey's blocking manoeuvre, and was pushed through in time to allow co-operation with other countries to continue.

But Turkey is expected to maintain its veto on Austria's involvement in operations.
A Nato meeting is planned for Thursday, at the 28-nation alliance's Brussels headquarters.
Officials said the main topics would be the fight against terrorism, and fairer burden-sharing.

US President Donald Trump has criticised Nato members who fail to spend at least 2% of their GDP on defence. Besides the US and UK only Poland, Greece and Estonia currently meet that target.

Turkey 'endangering security'
In a statement sent to the BBC, Austria's Defence Minister Hans Peter Doskozil lambasted Turkey for its veto.

"I strongly condemn Turkey's course of action in Nato. It is irresponsible behaviour against Austria and strengthens my position that Turkey is very far from being part of the EU," he said.
"In this, Turkey is endangering the security interests of Europe. The blockade has a long-term impact on the peace missions in the Western Balkans."

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has blamed Austria for frosty relations with the EU, amid tensions over illegal immigration via Turkey and his huge crackdown on political opponents.

Austria is one of the main contributors to the Kosovo security mission.

A Nato official said the alliance was "not ending its co-operation with Austria".

"We greatly appreciate its valuable contributions to our shared security. We hope the bilateral issues between Austria and Turkey will be solved as quickly as possible," he told the BBC.

Mr Erdogan has not only lashed out at Austria. His anger at Germany has prompted Berlin to reconsider its air force deployment at Turkey's Incirlik airbase.

He was enraged when Austria, Germany and the Netherlands barred Turkish ministers from campaigning on their soil in the run-up to last month's referendum, in which he narrowly won a mandate for sweeping new powers.

Austrian Chancellor Christian Kern has spoken out against President Erdogan's purge of public servants suspected of backing last July's failed coup. He said the EU should respond by halting talks on Turkey joining.

(BBC)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 1 juni 2017 @ 12:20:25 #289
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171372082
DEFENSIE HEEFT EEN PROBLEEM

De defensiebonden hebben gisteren het eindbod van defensie afgewezen. De uitslag van de achterbanraadpleging geeft een beeld dat lijkt sterk lijkt op de verkiezingsuitslagen van Wit Rusland of Kazachstan.

Op dinsdag 30 mei zagen de onderhandelaars van de bonden en defensie elkaar weer in een vergadering van het Sectoroverleg Defensie (SOD). Na meerdere intensieve weken, waarin defensiemedewerkers overal in het land werden geïnformeerd over het eindbod en achterbanraadpleging plaatsvond, was het moment gekomen om aan te geven wat de achterban van de verschillende bonden vond.

Elke vertegenwoordiger heeft op zijn eigen wijze verteld op welke wijze het betrekken van de achterban heeft plaatsgevonden en wat daarvan de uitkomst was. Bovendien is een nadere duiding van die uitkomst weggegeven. De uitkomst van de achterbanraadpleging bleek bij elke bond ongeveer hetzelfde te zijn. Sommigen gaven aan een enkeling gehoord te hebben die het eindbod steunde, anderen gaven aan dat 80 tot 90 % van de geraadpleegde leden aangaf dat het eindbod door de shredder kon. Ook de burgermedewerkers en FPS’ers in de fases 1 en 2 wezen het eindbod massaal af.

In de toelichtende sfeer werden door verschillende bonden reacties die binnen waren gekomen letterlijk geciteerd of verteld. Het beeld van de kille cijfers werd daarmee extra gekleurd. Door alle bonden werd op de een of andere wijze aangegeven dat de uitkomst niet alleen iets zegt over het eindbod zelf. Duidelijk is dat de teleurstelling, de frustratie, de woede veel dieper zit. De gedachte dat deze zich uitsluitend richt op het geboden pakket aan arbeidsvoorwaarden is onjuist. Het gaat ook over tekorten aan materieel, aan oefenmogelijkheden, aan opleidingsfaciliteiten, etc. In alle reacties kwam het ontbreken van perspectief, het gevoel van in de steek worden gelaten door de leiding, het niets terug zien van de mooie woorden tot uiting.

In een reactie gaf defensie aan te erkennen dat er veel problemen zijn. Problemen waaraan gewerkt wordt of moet gaan worden. Edoch: de financiële kaders laten op dit moment niet toe dat er gesproken kan worden over een verbetering van het bod. Een nieuw voorstel zit er niet in. Mogelijkheden om het mandaat te verruimen ziet defensie niet. De kaders staan vast.

Defensie heeft een probleem. Nee, defensie heeft meerdere problemen. Erkenning daarvan kan gezien worden als een stapje. Erkenning daarvan kan ook gezien worden als mooie woorden. In elk geval staat vast dat vooralsnog boter bij de vis niet aan de orde is. Voor de boer geldt, zoals het spreekwoord luidt, dat hij vis eet als het spek op is, voor de defensiebonden geldt dat niet. We kunnen niet tevreden zijn met wat we hebben. Er moet juist veel gebeuren. De onvermijdelijke conclusie luidt dan ook dat de minister met acties gedwongen moet worden om uit de schuttersput te komen.

DPIA
  donderdag 1 juni 2017 @ 12:21:16 #290
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171372102
DE WERELD OP ZIJN KOP!

Dinsdag 30 mei verscheen er op intranet een bericht onder de kop:
Geen arbeidsvoorwaardenovereenkomst voor defensiepersoneel.
In dat bericht wordt aangegeven dat de Minister, de SG en de CDS teleurgesteld hebben gereageerd op de afwijzing van het eindbod. Als centrales kunnen we ons dat vanuit hun perspectief voorstellen. Het bericht vervolgt met de tekst dat zij het betreuren dat de bonden er opnieuw voor hebben gekozen om niet in te gaan op een belangrijk pakket maatregelen waaronder 2 % loonsverhoging, een nieuw diensteindestelsel, etc. Daarmee spreken zij hun teleurstelling in u, de defensiemedewerkers, uit. De bonden bestaan uit leden. Leden werkzaam bij defensie. Zij hebben met een uitslag die in menig voormalig Oostblok land als verkiezingsuitslag vóór de zittende leiding met gejuich zou worden ontvangen, duidelijk gemaakt het eindbod maar belabberd te vinden. Dat constaterende is het antwoord op de vraag wie nu beter weet wat er leeft, wat het gevoel op de werkplek, niet moeilijk te geven. De defensiemedewerkers hebben gesproken en de bonden zijn het doorgeefluik van hun boodschap. Als zij de boodschap van de boodschapper betreuren, betreuren zij dus uw opvatting. Daarmee wordt de al aanwezige kloof tussen leiding en medewerkers (die uit de vorig jaar gehouden enquête al duidelijk bleek) niet verkleind maar juist vergroot.

DPIA
  donderdag 1 juni 2017 @ 18:51:58 #291
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_171380083
Tja.. al die opco commandanten met stem-voor-mails.. doei he :W
  donderdag 1 juni 2017 @ 19:15:44 #292
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:00:52 #293
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_171386404
Vroeger ging ik er altid blndelings vanuit dat wat Defensie zei, goed voor me was. Dan zou ik zo'n advies vanuit het OPCO zonder na te kijken gevolgd hebben.

Tegenwoordig is het net andersom. Als 'de organisatie' met iets komt vertrouw ik het op voorhand niet meer.

Wel jammer dat Defensie deze vertrouwensband zo geschaad heeft. En ik ben niet de enige.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 1 juni 2017 @ 23:58:38 #294
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171388083
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 23:00 schreef LXIV het volgende:
Vroeger ging ik er altid blndelings vanuit dat wat Defensie zei, goed voor me was. Dan zou ik zo'n advies vanuit het OPCO zonder na te kijken gevolgd hebben.
Vroeger had je OPCO commandanten die het beste voor hadden met hun personeel en daar ook voor vochten, tegenwoordig vechten ze voor hun eigen positie...

Ik heb de Reitsma's, Kraak, Coopmans en dat soort types nog gekend. Die gingen voor het personeel en het personeel (ja, dienstplichtigen) gingen door het vuur voor deze generaals.

quote:
Tegenwoordig is het net andersom. Als 'de organisatie' met iets komt vertrouw ik het op voorhand niet meer.

Wel jammer dat Defensie deze vertrouwensband zo geschaad heeft. En ik ben niet de enige.
Na de zoveelste keer genaaid houdt het gewoon een keer op..

[ Bericht 8% gewijzigd door AchJa op 02-06-2017 00:10:11 ]
  vrijdag 2 juni 2017 @ 00:04:15 #295
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_171388206
Hey, gewoon bek dicht en dienen lui! :{w

quote:
Marine blokkeert website vakbonden in hoogoplopend conflict

Uitgerekend nu het cao-conflict bij defensie het kookpunt nadert, zijn militairen aan boord van marineschepen verstoken van nieuws van de belangrijkste website van de vakbonden. De marine blokkeert de pagina omdat de internetsnelheid op schepen te traag is.

‘Turkse praktijken’ noemt militair Koen de Buck die vaart op de Zr. Ms. Holland de blokkade op Nederlandse marineschepen, verwijzend naar het inperken van de persvrijheid in dat land na de mislukte staatsgreep.

Op defensiepersoneelinactie.nl delen de vakbonden het laatste nieuws met hun leden over het cao-conflict dat hoog is opgelopen en nu al maanden duurt. Maar militairen op zee die de website op zee bezoeken krijgen een mysterieuze foutmelding. Hierin staat dat op advies van de marine de website wordt geblokkeerd en dat de militair zelf moet afwegen of hij toch de informatie wil zien.

Volgens de marine is de blokkade geen doelbewuste actie om vakbonden dwars te zitten. De internetverbinding op schepen is gewoon heel traag, 2 mb per seconde om precies te zijn. Dat is een factor vijftien lager vergeleken met de gemiddelde snelheid die mensen thuis hebben. Op die lage snelheid moeten ook alle operationele netwerken in de lucht worden gehouden, zoals verbindingen met de basis in Den Helder en de NAVO.

Dat betekent voor het personeel dat ze niet alle websites kunnen bezoeken die ze zouden willen. Vooral de pagina’s die heel zwaar laden, worden geblokkeerd.

Annemarie Snels van vakbond AFMP kent de problemen van internet aan boord. ,,Die zijn al jarenlang een groot probleem, maar het is duidelijk dat het nu heel snel moet worden opgelost. Websites van vakbonden moeten gewoon bereikbaar zijn.’’

Volgens de marine zijn er experimenten om de snelheid van het internet omhoog te krijgen, maar is daar nog geen beslissing over genomen.
AD
  vrijdag 2 juni 2017 @ 06:25:37 #296
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_171390089
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:04 schreef AchJa het volgende:
Hey, gewoon bek dicht en dienen lui! :{w

[..]

AD
Storm in een glas water...
  vrijdag 2 juni 2017 @ 14:28:04 #297
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_171397144
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 00:04 schreef AchJa het volgende:
Hey, gewoon bek dicht en dienen lui! :{w

[..]

AD
Is 2mb niet heel erg laag? Je hebt tegenwoordig toch goed satelliet internet.
Volgens mij wordt dat zelfs door de EU verzorgd met LEO satellieten.

Ander nieuws is trouwens Kamp en de klassenjustitie.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_171402432
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 14:28 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Is 2mb niet heel erg laag? Je hebt tegenwoordig toch goed satelliet internet.
Volgens mij wordt dat zelfs door de EU verzorgd met LEO satellieten.
Ja, ja en geld. Bij de KL(u) wordt ook nog gewerkt met oude meuk, dat niet veel beter is. Het is duur, SatCom. Op zo'n schip zal het waarschijnlijk nóg duurder zijn. Ik mis alleen wat uit het bericht; is die 2 mbit enkel bedoeld voor recreatief o.i.d? Zo ja, dan is het zeer dubieus, zo'n melding. Zo nee, dan zal die melding lijkt mij overal tevoorschijn moeten komen, ongeacht de website die bezocht wordt. Dus eigenlijk mist er nog info om een duidelijke conclusie te trekken..
pi_171403421
Dat van die 2 mb geloof ik best.
Ik werk offshore op een gasplatform.
En de internetverbinding is hier volgens mij 8mb.
Daar moet alle telemetrie/datacommunicatie van het "proces" over gestuurd worden naar kantoor/Centrale Controlekamer aan de wal.
Internet/communicatie voor bedrijfsdoeleinden natuurlijk.
En dan nog eens "vrij internet" voor 25man met iedereen een smartphone, en velen nog een tablet of prive laptop.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 23:35:49 #300
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_171409096
Internet aan boord is ruk tenzij je het functioneel nodig hebt. Dit hele bericht slaat nergens op. Je kunt overigens gewoon naar de vakbondsite, wel traag..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')