abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 30 november 2016 @ 09:10:58 #101
409579 LuDann
All the way
pi_166993922
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 20:28 schreef Hupje het volgende:
Wat fijn dat ei goed lijkt te gaan (en hoe zit het met de andere allergenen?) *O* Ik hoop dat de nieuwe onderzoeken duidelijkheid geven. Was dit dezelfde KA als de vorige keer?
Met J's groei gaat het, voor zover ik kan beoordelen, goed. Maat 80 begint te klein te worden en laatst zette ik hem op onze weegschaal en die gaf 11,1 kg aan, veel meer dan ik verwachtte. In de groeigidsapp kun je helaas na 15 mnd geen gewicht meer invoeren zonder lengte, dus hoe het lijntje loopt, weet ik niet.
We hadden alleen de pech vorige week dat hij tķch reageerde op sporen van melk in het brood en/of de kruidnootjes die we gaven, en na een aantal dagen achter elkaar bouwt zich dat dan op ofzo en krijgt hij er toch last van. (Maar dit hoort misschien in het allergietopic?)
Ja, ei gaat goed, soja ook, melk in kleine hoeveelheden en pinda gaat goed via de bv, nog niet zo geprobeerd. Dezelfde KA als vorige keer ja, ze heeft voorgesteld om Wolk's vaste te worden en daar ben ik mee akkoord gegaan.

11,1 kilo, dat klinkt echt als veel in mijn oren. Wat fijn dat het zo op het oog goed lijkt te gaan! Rot van die groeiapp inderdaad, na de 15 maanden is het ook een grafiek van gewicht/lengte en niet meer van lengte/tijd. De KA en ik maakten tot nu toe gebruik van de gegevens die ik zelf in de groeiapp heb ingevuld omdat zij nog maar 3 meetpunten in haar systeem heeft staan. Maar dat gaat nu dus ook niet meer op. Misschien maar even kijken of ik een papieren grafiek ergens kan vinden, op de website van het TNO misschien.

Vervelend van de melk, dat gaat hier hetzelfde. Kleine hoeveelheden gaan goed maar vaker kleine hoeveelheden of een grotere hoeveelheid gaat nog mis.

@zusjevan: ja, dit is wel een fijne KA op zich. :Y
  woensdag 30 november 2016 @ 09:14:56 #102
409579 LuDann
All the way
pi_166993961
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 november 2016 21:58 schreef Malteser het volgende:

[..]

Niet zo goed. We komen vandaag aan een schamele 240 cc, één fles van 105 en eentje van 135. Verder werd ALLES geweigerd. Ondanks de goede ziekenhuisberichten word ik daar heel verdrietig van.

Wat fijn van het slapen!! Daar moeten wij ook eens aan gaan werken.
-O- Wat rot, ik kan me goed voorstellen dat je daar heel verdrietig van wordt.
  woensdag 30 november 2016 @ 09:19:53 #103
409579 LuDann
All the way
pi_166994023
Hier ook een bedtijdritueel zonder gedoe. Ze gaat altijd eerst onder de douche en dan is ze supervrolijk aan het spelen, maar zodra ze er onder vandaan komt is het vermoeid huilen. Boekje of iets is dan niet iets waar ze zin in heeft, dus het is tanden poetsen, aankleden, bv en in bed.

Ik maak Wolk nooit wakker voor pcm, maar als ze dan uit zichzelf wakker wordt en moet huilen terwijl ze koorts heeft, dan geef ik die wel. Heeft hij nog steeds koorts, sillie?
pi_166994131
Hier wel uitgebreid bedritueel. Soms duurt het me wat te lang. Na het eten is het bv samen op de bank (terwijl de duutser afwast *O* ), daarna doet de duutser luier wisselen en pyama aan en tandenpoetsen. Slaapzak aan, en dan lezen T en z'n beer bij de duutser op schoot een boekje. Altijd hetzelfde boek ook nog...Dan zingt de duutser nog een liedje, en dan gaat hij slapen.
pi_166994421
Koen krijgt zijn pyjama aan, drinkt zijn fles leeg en gaat naar bed. Babyfoon aan, projector aan en hij gaat liggen.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_166994618
Voor het naar bed gaan gaan we 'samen' opruimen (oftewel hij doet z'n best en gooit de boekjes en duplo min of meer in de richting van de kast ;)), daarna kleedt mijn vriend hem om, komt nog even met hem naar beneden voor een kusje en dan legt vriend hem in bed. Geen bijzonder ritueel.
pi_166994692
Doucht wolk elke dag LuDann? Dat redden wij qua tijd echt niet... twee keer per week is vaak al puzzelen.

Hier is het schone luier, pyjama aan, vitamine druppels, tanden poetsen en slaapzak aan. Dan nog een kort boekje en naar bed. Meestal draait hij dan gelijk op z'n Bumba-knuffel om te gaan slapen. Wie wat doet wisselt per dag, meestal doet de een O klaar maken en de ander voorlezen en naar bed brengen.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
  woensdag 30 november 2016 @ 10:30:25 #108
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_166995067
Wolk en twix :* Lijkt me erg moeilijk om te zien als moeder. J. is ook al 1,5 maand aan het kwakkelen en dat vind ik zooo rot. En dat zijn dan normale dingen als buikgriep, bronchitis, virus hier, virus daar, kiezen from hell... Niet weten wat er precies aan de hand is lijkt me echt killing.

Ons bedritueel is vrij simpel, schone luier, slaapzak aan, tanden poetsen, bv en naar bed. De ene keer gaat hij gelijk slapen en de andere keer moet ik er nog een tijd bij zitten.

Heeft iemand trouwens tips qua tandenpoetsen? J. heeft inmiddels best wat tanden en kiezen maar poetsen is hij geen fan van. Ik heb geluk als ik 2 veegjes in zn mond mag geven. Dan doet hij zelf nog even de borstel in zijn mond, maar dat zet ook geen zoden aan de dijk natuurlijk :+
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_166997788
Hier is poetsen ook stom. We gebruiken inmiddels drie tandenborstels tegelijk :+ eentje waar A mijn tanden mee poetst, eentje waar ik af en toe een schrobje in zijn mond mee doe, en een elektrische, die gebruiken we ombeurten. Het gaat wel steeds beter, vooral als er tandenpijn is wil hij niet (logisch).
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  woensdag 30 november 2016 @ 13:22:45 #110
409579 LuDann
All the way
pi_166998464
FF: ja, Wolk gaat elke avond onder de douche. Zij staat of zit in de douchecabine te spelen terwijl ik de douchekop op haar richt. Het kost ons niet veel tijd, een minuutje of 5-10 denk ik. Ik maak niet altijd haar haren nat en we gebruiken geen zeep, dus dat scheelt ook weer. Ze geniet er erg van en als ze er onder vandaan komt dan wil ze ook echt haar bed in.

Tandenpoetsen... het was echt een drama, op zich gaat het nu wel, al vindt ze het niet leuk. We zetten een youtube filmpje op de telefoon, van Elmo die een liedje over tanden poetsen zingt. Dan weet ze al wat er gaat gebeuren. We hebben twee tandenborstels, eentje waarmee zij poetst en eentje waarmee ik haar nog even na-poets. Maar ik ben blij dat ze alleen nog maar 6 voortanden heeft want daar kan ik nog redelijk bij.
  woensdag 30 november 2016 @ 13:39:47 #111
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_166998835
Met welke elektrische tandenborstel poetsen jullie? Ik was op zoek naar eentje met muziekje, zoals de Oral B stages, maar overal zie ik alleen maar iets voor 3 jaar en ouder. Of maakt dat niet uit?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_166998905
Hier gaat het tandenpoetsen alweer een tijd goed. Het was een tijd belabberd, maar nu heeft de duutser het weer voor elkaar. Hij maakt er een spelletje van, met heel veel giechelenen kusjes, en een tandenborstel die net als zo'n kickstart brommer aangetrokken moet worden, met heel veel geluiden en uiteindelijk een zelfverzonnen liedje. Nu laat T weer gewillig z'n tandjes poetsen..
pi_166998981
Tanden poetsen is ook gewoon niet leuk :7
Sjaak heeft zijn eigen tandenborstel uit mogen zoeken (met de Wolf van de Efteling) en die is nu echt de bom! Dus tanden poetsen is nu eventjes weer geen probleem. Maar ja, dat geeft geen garanties voor morgen. Of vanavond...

Lieve Twix en Wolk, ik hoop toch dat jullie een keer in rustig vaarwater terecht mogen komen :*
pi_167003538
Saskia: als die tanden maar enigszins schoon worden lijkt mij!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_167005253
Het is slaapritueel is hier normaal gesproken: bad, tanden poetsen, pyjama aan, een (of twee of drie) verhaaltjes en dan slaapliedjes.

Vandaag niet. Vandaag had Frits weer niet geslapen op het kdv en liep hij tegen het einde van de dag met een verhoging rond.
Na drie hapjes soep en een paar plakjes spek wilde hij echt niet meer aan tafel zitten. Huilend naar de slaapkamer. Geen badje, geen verhaaltje, alleen een liedje en toen lag hij al te slapen. Dus nu zit ik sinds 18.00 uur op de bank. Ongelooflijk dit!

Tanden poetsen gaat met hobbels. De ene keer is het prima, de dag erop is houdt hij zijn lippen stijf op elkaar. Brommergeluiden zijn wel een hit bij het poetsen.
pi_167006540
LuDann, voor bv kun je de WHO-curves downloaden (ik heb de getallen ook ingevuld op borstvoeding.com, maar J krijgt geen bv meer), maar ik heb nog niet gezocht voor een andere grafiek, weet ook niet of het veel uitmaakt.
11 vond ik ook veel, we hebben zķ lang onder de 10 gezeten. Ik hoop dat het jullie ook snel gegund is.

Slaapritueel 's avonds is (soms douchen, slaapzak aan), melk op de bank, tanden poetsen, (soms slaapzak aan), boekje lezen, heel kort vertellen wat hij vandaag heeft gedaan en wat hij morgen gaat doen, in bed, muziekje aan.

Tanden poetsen gawt hier aardig met altijd hetzelfde liedje zingen zodat hij weet hoe lang het duurt. Net als shampoo uitspoelen, na 3 tellen gaat de straal altijd weg en dat werkt.
pi_167007814
Lu, fijn dat er qua allergieën iets verbetering is. De continue zorgen lijken me erg zwaar.

Ach Malteser, ik gun jullie zo dat het gewoon even meezit. :*

Tandenpoetsen is hier stom. Behalve met mamma's tandenborstel. Dus euh, dat soms dan maar ofzo?

Cho, je arme kleine vermoeide man. Ik hoop dat de slaap hem goed doet. Groetjes aan de bank vanavond. ;)

Ik maak nooit wakker voor pcm. Tenzij ik het echt niet vertrouw. Maar in die gevallen wordt ze vaak van lamlendigheid niet eens wakker van pcm geven.

Slaapritueel is hier bad, keihard lachen terwijl pappa achter je aan de trap op komt, fles, tandenpoetsen, knuffelen, konijn pakken, kusjezwaaien.

En verder is het hier heerlijk saai. Ik geniet met volle teugen van L. Zelfs als ze een tantrum krijgt omdat ze niet alleen de weg op moet rennen en ze bijna onder een auto komt. Of wanneer d'r hapje macaroni niet snel genoeg afkoelt, want HON-GER :(
Gister kwam er een vriendje van bijna 3 hier spelen. Ik ben ineens bekend met het concept 'delen is stom'.
"L., maar T. even met jouw hamer spelen?"
" :( :( :( NEEEE :( :( :( "
So much to learn
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_167009744
Ohja, Koens tanden worden ook gepoetst natuurlijk. Met zo'n tandenborstel-met-gat. Hij vindt het geweldig en schatert het uit. Kan ik er nog beter bij ook.

Een elektrische krijgt hij als hij gaat wisselen, net als Thijs. Die heeft een Sonicare Junior.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_167009807
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 10:10 schreef FlyingFish het volgende:
Doucht wolk elke dag LuDann? Dat redden wij qua tijd echt niet... twee keer per week is vaak al puzzelen.

Koen gaat één keer per week met mijn man mee douchen, één keer met mij mee douchen of in bad en één keer na het babyzwemmen douchen in het zwembad. Effectief is dat ongeveer om de dag en dat vind ik prima. Een keer minder komt ook wel voor. Wel gaat er elke ochtend een lap over zijn gezicht, handen en billen.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_167010194
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 20:48 schreef McLaura het volgende:

[..]

Koen gaat één keer per week met mijn man mee douchen, één keer met mij mee douchen of in bad en één keer na het babyzwemmen douchen in het zwembad. Effectief is dat ongeveer om de dag en dat vind ik prima. Een keer minder komt ook wel voor. Wel gaat er elke ochtend een lap over zijn gezicht, handen en billen.
zelfs dat gebeurt hier niet, die lap elke morgen. Viespeuken die we zijn.

Al krijgt hij wel een lap over z'n gezicht en handen na het eten.

En hij gaat gemiddeld 1x per week in bad. En na het zwemmen onder de douche. that's it.
pi_167010372
Hč verdorie Malteser ;(. Ik snap dat je daar verdrietig van wordt, jullie hebben natuurlijk ook al alles geprobeerd.. wat frustrerend. Ik blijf duimen voor jullie :*.

quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 07:42 schreef McLaura het volgende:

[..]

Wat slaapt, lijdt niet.... zegt onze huisarts. Mocht hij wakker worden, dan kun je altijd nog een zetpil geven.
Ah dat vind ik wel een goede op zich.. iig ik kan me daar wel in vinden :Y.

Elke dag in bad / onder de douche doen we hier niet. Twee keer per week is genoeg, ik vind het ook teveel werk :') :P. Elke ochtend/avond wel met een washandje gezichtje, handjes en voetjes, billetjes etc. - maar E is ook licht gevoelig voor eczeem dus HA adviseerde ook om niet te vaak te wassen en alleen met water enzovoorts.
pi_167010793
:* voor Wolk en Twix. Ik gun jullie zo ontspannener tijden.

We mikken hier op 2x per week in bad, maar redden dat niet altijd. :@ #viesnekkenunite Ach, hij wordt ook niet heul vies doorgaans.

Tanden poetsen gaat meestal best goed, tenzij te moe. Maar dan is alles drama, dat is niet exclusief voorbehouden aan tanden poetsen. :P
pi_167016461
Ze hoeft van mij niet iedere dag in bad, maar de hel breekt los als ze niet in bad mag. :') Als het aan haar ligt gaat ze drie keer per dag.

Wij hadden vanacht het buikvirus te pakken. Drie keer overgegeven. Maar even niet naar de opvang vandaag dus. :X
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  donderdag 1 december 2016 @ 08:25:48 #124
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_167016997
Hier ook maar twee keer per week in bad, ze vindt er ook niet zoveel aan. Behalve als ik zelf ga douchen, dan kruipt ze er zo bij in :P

Wolk en Twix :* hopelijk snel goed nieuws!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_167017437
Hier juist een dreumes met douchehekel en badliefde, we overwegen nu een bibabad te kopen. Verbouwing van de badkamer staat op de planning maar niet op korte termijn aangezien we net de rest hebben gehad, dus een bibabad is misschien wel een leuke tijdelijke oplossing.

En hier ook circa twee keer per week trouwens, bij vaker wordt zijn huid ook beetje droog.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')