abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 april 2018 @ 20:43:48 #151
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_178681791
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2018 19:43 schreef franklop het volgende:

[..]

Kwam bijvoorbeeld deze tegen; https://www.bol.com/nl/p/(...)oduct_specifications

Wat vind je daarvan (puur op specs)?
Dat sluit natuurlijk aan op het hele 'grote sensor' gebeuren. :Y Moet je de trade-off op de koop toe nemen dat het wat minder compact is. En 't is een beetje zonde een systeemcamera te halen en dan niet gebruik te maken van het 'systeem'; het punt dat je de lenzen verwisselen kunt (en je die er dus bij moet kopen). Alleen met de kit lens op stap gaan... daar is de lichtgevoeligheid f/3.5-6.3. Dat ding is eigenlijk een wijnproevertje... bedoeld om je de hele fles aan te smeren.

Maar een optie is het natuurlijk. :P En zo heb je ook nog wel leuke spiegelloosjes van Panasonic, Olympus & Fujifilm. Zelf ben ik geen Canon fan. 't Is aan de ene kant wel een no0b-proof system. Maar als je puur kijkt naar de kwaliteit en mogelijkheden voor enthousiastelingen die zelf ook wel graag de regie in de hand nemen, dan krijg je elders meer waar voor je geld... maar ligt er natuurlijk aan wat je zoekt in een camera.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_179008807
Mensen, ik heb jullie hulp nodig.

Al een tijdje vind ik fotograferen leuk en voor wat ik deed vond ik de oude camera en lenzen die ik van mijn broertje heb gekregen daar goed genoeg voor. Ik gebruik nu een Canon EOS350D en beschik over de Canon 18-55 die daar bij zat, een Tamron 55-200 en een (geen idee welk merk) 70-210. Alles is in 2006 aangeschaft en door mijn broertje intensief gebruikt.
Helaas was hij er ook niet heel erg zuinig op de laatste jaren van gebruik wat geresulteerd heeft in een barstje op de spiegel (zie je dus op de foto's gelukkig niets van, maar is wel heel erg storend tijdens het maken van de foto). Alle foto's gemaakt met de Tamron lens hebben drie vlekjes op exact dezelfde plek die ook na het schoonmaken van beide zijdes van de lens niet verdwijnen. Ik vermoed dus dat er ergens iets in het objectief verstopt zit.

Nu ik me wat meer met fotografie begin bezig te houden en ik mijn foto's boven het niveau 'vakantiekiekjes' probeer te tillen vind ik het dus gerechtvaardigd om aan een upgrade van mijn spul te denken.

Maar dan? Ik zie door de bomen het bos niet meer en ik hoop dat jullie mij wat kunnen helpen.
Ik wil in ieder geval een spiegelreflex. Voornamelijk omdat ik graag door de viewfinder wil zien wat er ook daadwerkelijk is, en niet een digitale weergave/interpretatie daarvan. Maar verder heb ik echt geen idee.

Dus om het lijstje uit de OP te gebruiken:
Budget: 600
Formaat: D-SLR
Doel: vooralsnog redelijk allround. Ik merk dat ik een voorliefde heb voor macro, maar wil nog niet veel geld uitgeven aan een macro lens. Verder zal ik voornamelijk foto's maken in de dierentuin, de natuur of in steden, waarbij ik dan ook echt de tijd wil nemen om een mooie foto te maken.
Portretfotografie is niet aan mij besteed en tijdens dagjes uit met man en kind zal ik voornamelijk mijn compact of telefoon blijven gebruiken denk ik.
Fotograaf: Ik vind het leuk om met de instellingen te spelen, het verschil uit te zoeken tussen de verschillende standen etc. Een (beginners)cursus fotografie ga ik nog volgen, maar wil dat het liefste doen met de camera die ik de komende jaren ga gebruiken :)
Huidige camera: Canon EOS350D
Welke camera’s twijfel je over: Geen. Wil eigenlijk wel graag bij Canon blijven omdat ik dan de lenzen die ik heb kan blijven gebruiken, wat weer scheelt in aanschafprijs.
Bijzonderheden: Een goede tweedehands is zeer zeker een optie. Het genoemde budget is voor een body en een leuk objectief samen. Duurdere body betekent goedkoper objectief, en andersom.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 12:48:35 #153
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_179011120
Een Canon 60D lijkt me een mooie upgrade. Op MP makkelijk voor rond de 400 te vinden en biedt je een betere sensor, stevigere body, meer functies, betere kwaliteit en een stap van het beginners-segment en de middenklassers. Dat houdt in dat meer instellingen dedicated knoppen hebben voor snellere toegankelijkheid en betere ergonomie.

Ik heb me al een hele tijd niet met DSLR’s bezig gehouden, maar met de 60D heb ik destijds veel gespeeld omdat een vriendin van mij die had.
pi_180737456
Hallo Allen,

Al tijden twijfel ik over aanschaffen van een kwalitatief goede camera. Momenteel maak ik foto's met een Mobiele camera van Samsung (S7 Ede), maar dit levert niet genoeg voldoening op. Zeker als je merkt dat op de afdrukte foto's het mooie landschap er toch niet zo mooi uitziet als dat je dacht. Zonde en frustrerend.

Na eigenlijk een tijdenlange twijfel over het aanschaffen van een camera heb ik toch besloten er voor te gaan. Ik twijfelde altijd of ik er wel de tijd voor had of de tijd er wel voor zou willen nemen.

Het probleem is nu dat ik door alle opties en alle functies het bos uit het zicht verloren ben en het lastig vind waar te beginnen. Ik wil sowiso eerst een standaard kit aanschaffen en dan zoveel mogelijk foto's maken, daarna een tweede lens aanschaffen.

Budget: Tot 500
Formaat: Systeemcamera / D-SLR Body

Doel: Natuurfotografie/landschapsfotografie. Altijd al iemand geweest die graag in de natuur loopt. Vaak zie ik mooie beelden, maar laat mijn Samsung het afweten.

Fotograaf: Zeker nu ik ga overstappen van mijn mobiele camera naar een wat professionele camera wil ik eerst mij goed inlezen en een curses nemen om mijn camera zo goed mogelijk te leren kennen. En natuurlijk veel foto's maken.

Huidige camera: Geen, een Samsung s7 edge. Foto's zijn oké, maar daar is het ook wel mee gezegd.

Welke camera’s twijfel je over:
Canon 1300D met 18-55mm III, Canon M10/M100 15-45mm IS STM( al zijn de opties voor de lens toch minder en zou ik een extra mount moeten aanschaffen indien ik een voorkeurs lens op zou willen zetten) of de Nikon D3400 AF-P 18-55MM VR (voorkeur gaat hier naar uit, overstijgt naar mijn gevoel de Canon 1300d op een aantal vlakken, kijkend naar resolutie en accuduur)

Bijzonderheden: Geen

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
  donderdag 26 juli 2018 @ 13:51:45 #155
267336 Splackavellie02
Ma gavte la nata
pi_180742372
Zit je vast aan de DSLR vormfactor? Anders is de Fujifilm X-A5 misschien het overwegen waard. Die biedt betere beeldkwaliteit dan de instap DSLR’s in een kleinere behuizing voor ongeveer hetzelfde geld.

De Sony A6000 valt ook in die prijsklasse. Een vriendin van mij heeft die vorig jaar op mijn aanraden gekocht en is daar nog steeds heel blij mee.
pi_180830372
Mijn vakantieplannen zijn iets gewijzigd van Noord-Amerika naar Zuid-Afrika. Van samen met iemand die kan fotograferen naar alleen en dus zelf (hopelijk) mooie foto’s maken.
Maar ben daarom wel op zoek naar een nieuwe camera. Die ik heb zijn naast ook al wat ouder, wel weinig gebruikt. Ook niet praktisch in gebruik voor mij momenteel.

Om even het lijstje te beantwoorden om mijn zoektocht naar een nieuwe camera hopelijk te vergemakkelijken.

Doel: fotograferen in Zuid-Afrika. Safaritochten, landschappen, maar uiteindelijk buiten de vakanties om ook huis-tuin-keuken foto’s.

de fotograaf: Ik ben iemand die gewoon snel aan de slag wil. Ik scan de handleiding wel altijd even door. Maar echt verdiepen in hoe de camera qua instellingen te gebruiken en wat het precies inhoudt niet.

huidige camera: Ik heb een EOS 350D maar erg weinig gebruikt en vooral gebruikt op de auto stand. Daarbij een kleine compacte camera van Olympus VR-330

twijfel over welke camera: ik wil sowieso voor een Canon gaan. En ik denk dat het er eentje moet worden uit de PowerShot serie maar mijn oog viel ook op een EOS M-serie.

Ik zie iets als de PowerShot SX730 en SX430 maar ook de EOS M100. Waarbij ik mij bij die laatste afvraag of die al niet te geavanceerd is voor mij.

bijzonderheden Het zal een kwestie van testen gaan worden. Maar mijn rechterhand kan momenteel niet makkelijk de duim langdurig in een soort spreidstand hebben. De duim onder de camera langdurig/vaak gebruiken en ook de camera op laten leunen is eigenlijk niet handig. Wat daarin wel kan helpen is dat de body van de camera niet te hoog is. Maar ja, wat ik al zei dat zal een kwestie van testen worden wat fijn en goed in de hand ligt.
  maandag 30 juli 2018 @ 17:56:28 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180838548
De 350D mag dan wel wat ouder zijn, maar is een goede camera. Als je je foto’s niet groter dan A4 gaat afdrukken is er niets mis dat hij “maar” 8 megapixel heeft.
Je kan beter geld uitgeven aan een goed tele (zoom) objectief voor de safari
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180954597
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
De 350D mag dan wel wat ouder zijn, maar is een goede camera. Als je je foto’s niet groter dan A4 gaat afdrukken is er niets mis dat hij “maar” 8 megapixel heeft.
Je kan beter geld uitgeven aan een goed tele (zoom) objectief voor de safari
Ik begrijp wat je zegt, maar merk ook zeker nadat ik even gisteren wat camera's ben gaan proberen qua handligging, dat de grotere camera's eigenlijk niet passen voor en mijn kleine handen en de pijn die er momenteel ook is bij wat grotere dingen vastpakken.

Ik zal dus echt naar een compact model moeten kijken maar wel met zo goed mogelijke specificaties.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 5 augustus 2018 @ 12:50:45 #159
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_180958212
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 10:41 schreef Lingue het volgende:

---------8<----------

bijzonderheden Het zal een kwestie van testen gaan worden. Maar mijn rechterhand kan momenteel niet makkelijk de duim langdurig in een soort spreidstand hebben. De duim onder de camera langdurig/vaak gebruiken en ook de camera op laten leunen is eigenlijk niet handig. Wat daarin wel kan helpen is dat de body van de camera niet te hoog is. Maar ja, wat ik al zei dat zal een kwestie van testen worden wat fijn en goed in de hand ligt.
Een EOS M is al beduidend kleiner en lichter dan een 350D en zou dus een goeie keuze zijn. Qua sensorgrootte verslaat ie bijna elke compact qua beeldkwaliteit.
Op zich zijn de lenzen van je 350D met een adaptertje bruikbaar op een M, maar aangezien gewicht en omvang een issue voor je zijn zou ik er dan wel een M-specifieke lens op zetten.

Ook een optie is een Sony A5100. Camerabody is zo klein als een compactcamera. Met de standaardzoom en een 55-210 heb je er twee lenzen bij die licht zijn én gestabiliseerd en heb je een setje dat in principe niet onder doet voor een spiegelreflex maar nog niet de helft weegt.

Nog een andere optie zou een van de m4/3 systeemcamera's van OIympus of Panasonic zijn. Net als de Sony van hierboven heel compact en lichtgewicht maar met prima beeldkwaliteit en mogelijkheden van 'alles auto' tot volledig manual. Qua prijs ie een goed setje m4/3 vergelijkbaar met een setje met een Sony systeemcamera.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  zondag 13 januari 2019 @ 18:03:16 #160
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_184382156
*schop*

Ik heb mijn oude camera weer gevonden (Canon Ixus 75) en dat ding heeft 7MP. Da's niet heel veel volgens mij tegenwoordig.

Als ik een nieuwe kleine camera (hij moet in m'n broekzak passen) wil, is een Ixus 190 dan een goed model? Of kan ik nog prima foto's maken met die Ixus 75?

Ben absoluut geen fotograaf, het is geen hobby en het moet zo goedkoop mogelijk zonder dat het een gsm-camera is.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 13 januari 2019 @ 18:11:17 #161
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_184382285
quote:
5s.gif Op zondag 13 januari 2019 18:03 schreef Notorious_Roy het volgende:
*schop*

Ik heb mijn oude camera weer gevonden (Canon Ixus 75) en dat ding heeft 7MP. Da's niet heel veel volgens mij tegenwoordig.

Als ik een nieuwe kleine camera (hij moet in m'n broekzak passen) wil, is een Ixus 190 dan een goed model? Of kan ik nog prima foto's maken met die Ixus 75?

Ben absoluut geen fotograaf, het is geen hobby en het moet zo goedkoop mogelijk zonder dat het een gsm-camera is.
Om erachter te komen of die Ixus75 voor jou nog een beetje mee kan anno 2018 is er een handige oplossing: Opladen en er een serie plaatjes mee maken en kijken wat je ervan vindt.
Qua megaspikkels is 7 ongeveer optimaal voor de sensorgrootte van de Ixus, meer is voornamelijk leuk voor de sexy getallen maar met 7MP kun je al vrijwel alles aan.

Wat in de tijd beter geworden is zijn de gevoeligheid en nog meer het dynamisch bereik van sensoren en dát zou een goeie reden kunnen zijn om eens een Ixus van vandaag aan te schaffen.
Wat je als 'niet-fotograaf' merkt van een beter dynamisch bereik kunnen we heel eenvoudig aangeven: De plaatjes worden mooier zonder dat je er meer moeite voor hoeft te doen.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  maandag 21 januari 2019 @ 11:13:53 #162
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_184528702
Goedemorgen,

Ik ben een echte beginner als het om maken van foto's gaat, en eigenlijk maak ik alleen foto's tijdens vakanties. Ik heb in 2012 van mijn ouders een Nikon D3100 gekregen, toen zij een upgrade gemaakt hebben. Ik heb hierbij gewoon de standaard meegeleverd 18-55 lens.

Nu ga ik later dit jaar 3 weken naar Zuid-Afrika. En hoewel ik dus een echte beginner ben, weet ik al wel dat ik het dan met een 18-55mm lens niet ga redden. Van wat ik tot nu toe gelezen heb is een 70-300 toch wel het minimale wat je mee moet nemen.

Nu ben ik mij aan het oriënteren, en ben ik onder andere deze Tamron lens tegen gekomen. Wat ik hierover gelezen heb is dat het een prima lens is voor een prima prijs, maar dat er alleen geen sprake is van beeldstabilisatie.

En vooral bij dat laatste begint het een beetje te knagen bij mij. Er worden straks foto's gemaakt in Zuid-Afrika vanuit een (rijdende?) safari-jeep, dieren kunnen wellicht schrikken en wegrennen als je een foto probeert te maken. Met andere woorden: is voor een reis, met safaris, beeldstabilisatie een must?

Dan het alternatief, en daarom ook in het nieuwe camera-topic het berichtje gemaakt. Twee jaar geleden was ik in Amerika en daar had een reisgenoot van mij een Panasonic Lumix DC-FZ82. Deze camera heeft tot 60x optische zoom, wat zou neerkomen op 20-1200, en heeft ook beeldstabilisatie. Nadeel van deze camera is dat hij natuurlijk duurder is als de Tamron lens, en dat ik vervolgens dus twee camera's heb terwijl ik deze enkel tijdens vakanties gebruik. Ik moet er ook bij zeggen dat ik in Amerika wel merkte dat ik met de 18-55mm op sommige momenten tekort kwam

Kortom: Wat is jullie advies?

Budget: Maximaal 300 euro
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body Of dus een bridge camera of bij de huidige DSLR blijven
Doel: Voornamelijk vakantiefoto's
Fotograaf: Beginner
Huidige camera: Nikon D3100
Welke camera’s twijfel je over: Panasonic Lumix DC FZ-82
Bijzonderheden: Zie het verhaal hierboven.

[ Bericht 2% gewijzigd door JohnBercow op 21-01-2019 14:40:26 ]
Order! Ordeeeeeeeeer!
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 21 januari 2019 @ 18:43:11 #163
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_184537051
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 11:13 schreef Schuimpjes het volgende:
Goedemorgen,

Ik ben een echte beginner als het om maken van foto's gaat, en eigenlijk maak ik alleen foto's tijdens vakanties. Ik heb in 2012 van mijn ouders een Nikon D3100 gekregen, toen zij een upgrade gemaakt hebben. Ik heb hierbij gewoon de standaard meegeleverd 18-55 lens.

Nu ga ik later dit jaar 3 weken naar Zuid-Afrika. En hoewel ik dus een echte beginner ben, weet ik al wel dat ik het dan met een 18-55mm lens niet ga redden. Van wat ik tot nu toe gelezen heb is een 70-300 toch wel het minimale wat je mee moet nemen.

Nu ben ik mij aan het oriënteren, en ben ik onder andere deze Tamron lens tegen gekomen. Wat ik hierover gelezen heb is dat het een prima lens is voor een prima prijs, maar dat er alleen geen sprake is van beeldstabilisatie.

En vooral bij dat laatste begint het een beetje te knagen bij mij. Er worden straks foto's gemaakt in Zuid-Afrika vanuit een (rijdende?) safari-jeep, dieren kunnen wellicht schrikken en wegrennen als je een foto probeert te maken. Met andere woorden: is voor een reis, met safaris, beeldstabilisatie een must?

Dan het alternatief, en daarom ook in het nieuwe camera-topic het berichtje gemaakt. Twee jaar geleden was ik in Amerika en daar had een reisgenoot van mij een Panasonic Lumix DC-FZ82. Deze camera heeft tot 60x optische zoom, wat zou neerkomen op 20-1200, en heeft ook beeldstabilisatie. Nadeel van deze camera is dat hij natuurlijk duurder is als de Tamron lens, en dat ik vervolgens dus twee camera's heb terwijl ik deze enkel tijdens vakanties gebruik. Ik moet er ook bij zeggen dat ik in Amerika wel merkte dat ik met de 18-55mm op sommige momenten tekort kwam

Kortom: Wat is jullie advies?

Budget: Maximaal 300 euro
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body Of dus een bridge camera of bij de huidige DSLR blijven
Doel: Voornamelijk vakantiefoto's
Fotograaf: Beginner
Huidige camera: Nikon D3100
Welke camera’s twijfel je over: Panasonic Lumix DC FZ-82
Bijzonderheden: Zie het verhaal hierboven.
Met iets meer dan dat budget kun je ook overwegen om bij je Nikon één Tamronnetje duurder te nemen en wel de 70-300mm met optische stabilisatie. Die is ook nog eens veel sneller en stiller met focussen en dat geeft je het voordeel dat alles gewoon met één camera kan.
Zou je er die Panny(of welke superzoomcompact ook) bij nemen dan ga je toch merken dat daar een veel kleinere sensor in zit en je kwaliteitssprongen tussen je plaatjes gaat zien.

Overigens gaat die stabilistatie niet zo ontzettend effectief zijn in een stuiterende auto, zoveel bewegingsruimte heeft die stabilisator nou ook weer niet.
Waar het wél goed voor is is dat je in de meeste situtaties minder opnamen verknald omdat je minimale bewegingen met je handen en dus met je camera maakt. Die worden door die stabilisatie voldoende onderdrukt en zeker bij het stuk tussen 200 en 300mm ga je dat verschil goed merken.

Of het een must is kun je eindeloos over discussieren, handig is het in elk geval wel.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  vrijdag 25 januari 2019 @ 20:11:12 #164
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_184619435
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 18:43 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Met iets meer dan dat budget kun je ook overwegen om bij je Nikon één Tamronnetje duurder te nemen en wel de 70-300mm met optische stabilisatie. Die is ook nog eens veel sneller en stiller met focussen en dat geeft je het voordeel dat alles gewoon met één camera kan.
Zou je er die Panny(of welke superzoomcompact ook) bij nemen dan ga je toch merken dat daar een veel kleinere sensor in zit en je kwaliteitssprongen tussen je plaatjes gaat zien.

Overigens gaat die stabilistatie niet zo ontzettend effectief zijn in een stuiterende auto, zoveel bewegingsruimte heeft die stabilisator nou ook weer niet.
Waar het wél goed voor is is dat je in de meeste situtaties minder opnamen verknald omdat je minimale bewegingen met je handen en dus met je camera maakt. Die worden door die stabilisatie voldoende onderdrukt en zeker bij het stuk tussen 200 en 300mm ga je dat verschil goed merken.

Of het een must is kun je eindeloos over discussieren, handig is het in elk geval wel.
Bedankt voor de tip! Vandaag bij Mediamarkt een 70-300 VC kunnen bemachtigen voor 270 euro!
Order! Ordeeeeeeeeer!
  Official ESF Kreviewer zondag 27 januari 2019 @ 15:18:22 #165
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_184654022
Ik zoek een kleine compacte camera voor vakanties, omdat mijn telefooncamera kut is. Nu zie ik door de bomen het bos niet meer en kwam uiteindelijk op dit lijstje uit.
Zijn dit een beetje prima cameras en zo ja, welke is dan de beste?
Alvast bedankt.

  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 januari 2019 @ 22:03:54 #166
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_184663415
quote:
14s.gif Op zondag 27 januari 2019 15:18 schreef Kreator het volgende:
Ik zoek een kleine compacte camera voor vakanties, omdat mijn telefooncamera kut is. Nu zie ik door de bomen het bos niet meer en kwam uiteindelijk op dit lijstje uit.
Zijn dit een beetje prima cameras en zo ja, welke is dan de beste?
Alvast bedankt.

[ afbeelding ]
De Sony en de Panasonic zijn qua specs redelijk gelijkwaardig en ontlopen elkaar kwalitatief ook niet echt.

De Canon G9X wijkt daar duidelijk vanaf. Die heeft een iets grotere sensor wat je terug gaat zien in een hogere beeldkwaliteit.
Qua veelzijdig scoort de Canon dan weer wat minder met een vrij klein zoombereik.

Komt dus even de vraag wat je van je camera verwacht. Een alleskunner die verder gaat waar je telefoon het laat liggen of een camera die weliswaar wat beperkter is in gebruiksmogelijkheden maar waar hoogste kwaliteit plaatjes uit komen.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
  maandag 28 januari 2019 @ 12:21:20 #167
481846 Backpackinglife
Niks toe te voegen!
pi_184670704
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:11 schreef Schuimpjes het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip! Vandaag bij Mediamarkt een 70-300 VC kunnen bemachtigen voor 270 euro!
Overigens rijden de auto's vaak niet hoor wanneer je de foto maakt. Ga je zelf rijden in Zuid-Afrika of niet? Dan bedoel ik uiteraard tijdens de safari's
  Official ESF Kreviewer maandag 28 januari 2019 @ 14:05:35 #168
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_184672712
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 22:03 schreef Ouwesok het volgende:
Komt dus even de vraag wat je van je camera verwacht. Een alleskunner die verder gaat waar je telefoon het laat liggen of een camera die weliswaar wat beperkter is in gebruiksmogelijkheden maar waar hoogste kwaliteit plaatjes uit komen.
Ja, dat zit ik dus een beetje te overwegen. Vind ik het belangrijk om veel te zoomen, of moet ie in de basis gewoon betere (hoeveel beter is beter?) plaatjes schieten en zal ik nooit veel verder gaan dan 3x optische zoom.
Ik vind dat wel een lastige keus.

Ik was vergeten dat dpreview.com bestond. Ik denk dat ik me wel red. Het wordt geen canon. :')

[ Bericht 10% gewijzigd door Kreator op 28-01-2019 14:12:34 ]
  maandag 28 januari 2019 @ 19:22:35 #169
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_184679521
Ben net terug uit Kaapstad en had de relatief nieuwe Sony CyberShot HX99 mee (waar ik onlangs (11.2018) nog 519,- EUR voor betaald heb en vandaag bij de lokale Saturn (in Oostenrijk weliswaar) voor ¤ 379,89 te koop staat).

Voor zulke trips, waar je bijvoorbeeld een pinguïnkolonie opzoekt is het toch wel hendig sjiek om een beetje zoom te hebben.







Als ik kan leven met minder zoom gebruik ik doorgaans mijn Huawei P20 Pro smartphone met Triple Leica camera setup gewoon. Heb ik zelfs vanuit een vliegtuig het Noorderlicht weten vast te leggen.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  Official ESF Kreviewer dinsdag 29 januari 2019 @ 13:46:03 #170
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_184691907
Ik ga voor de Panasonic LUMIX DC-TZ90.

Goeie reviews, goede filmmogelijkheden en prima zoom en dingen. Compact ook.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 18:09:32 #171
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_184696784
Nice going! I ben normaal gesproken ook een Panny shooter! :D
Heel lang was de LX100 ook m'n go-to compactcamera en op reis de FZ1000.
Nu alleen nog het grote materiaal voor wanneer ik er echt op uit ga met het doel fotografie/video (G9/GH5).

Leica heeft de C-LUX, wat eigenlijk een Panasonic TZ200 is. 1" en toch een beetje zoom.
Maar prijzig... net als de Sony RX100 VI. Ben eventueel wel benieuwd naar een Canon G7X Mark III.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_184778633
Ik merk dat ik tegenwoordig meer fotografeer met mijn telefoon, omdat ik een beetje tegen de grenzen van mijn huidige apparatuur aanloop. Ik ben dus wel toe aan iets nieuws en ik hoop dat iemand me een beetje in de juiste richting kan wijzen.

Budget: voor een body zo'n 500-600 euro.

Formaat: systeemcamera. Hoewel ik ergens een hekel heb aan lenzen wisselen en ik een camera met vaste lens ook niet uitsluit, maar misschien ben ik daarvoor nog iets te vroeg in de ontwikkeling van zulke camera's voor wat ik wil.

Doel: ik wil voornamelijk macrofotografie verder ontwikkelen. Ik fotografeer graag de natuur. Ik heb een eigen bedrijf en ook een eigen blog, dus daar maak ik foto's voor. Soms verkoop ik een foto op print, dus redelijk groot af kunnen drukken is ook wel een voorwaarde.

Fotograaf: ik ben goed bekend met de techniek en ik kan dus in handmatige modus schieten. Ik hou ervan om een beetje te pielen; dingen uit te proberen om bepaalde effecten teweeg te brengen. Ik zie overal iets moois in en ik kan een half uur doen over 100 meter lopen als ik mijn camera bij me heb, omdat ik in elk detail een goede foto zie.

Huidige camera: ik heb nu een Sony Nex 5R. Op zich nog een prima body denk ik, maar wel redelijk oud. Daarbij heb ik een 30mm macrolensje (met die macro kan ik vrij weinig, omdat je dus niet heel dichtbij komt en de achtergrond niet onscherp genoeg wordt naar mijn zin), een 70-210mm lens (niet lichtsterk genoeg dus kwalitatief teleurstellende foto's), een 16-55mm lens (gebruik ik eigenlijk nooit). Ik was altijd echt verliefd op de Minolta 50mm 1.8 lens die ik had, maar omdat adapters met autofocus in verhouding zo duur zijn heb ik die verkocht.

Welke camera’s twijfel je over: ik heb het geld niet om een hele nieuwe set te kopen (body+lenzen), dus ik vraag me af of ik misschien eerst voor een goede macrolens moet gaan (heb al gezien dat die ook behoorlijk aan de prijs zijn :X ) en daarna pas een nieuwe body moet kopen die daarbij past. Of dat ik wat langer moet sparen en dan helemaal opnieuw beginnen... De Sony A7, hoewel voor nu iets boven budget, heb ik dan in gedachten.

Bijzonderheden: ik ben redelijk gehecht aan Sony, omdat ik daar altijd mee gefotografeerd heb, maar is dat nog het go to-merk voor systeemcamera's? Blijft er genoeg keus in lenzen bijvoorbeeld? Of kan ik beter naar een ander merk overstappen?
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 februari 2019 @ 23:54:33 #173
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_184784970
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 19:55 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ik merk dat ik tegenwoordig meer fotografeer met mijn telefoon, omdat ik een beetje tegen de grenzen van mijn huidige apparatuur aanloop. Ik ben dus wel toe aan iets nieuws en ik hoop dat iemand me een beetje in de juiste richting kan wijzen.

Budget: voor een body zo'n 500-600 euro.

Formaat: systeemcamera. Hoewel ik ergens een hekel heb aan lenzen wisselen en ik een camera met vaste lens ook niet uitsluit, maar misschien ben ik daarvoor nog iets te vroeg in de ontwikkeling van zulke camera's voor wat ik wil.

Doel: ik wil voornamelijk macrofotografie verder ontwikkelen. Ik fotografeer graag de natuur. Ik heb een eigen bedrijf en ook een eigen blog, dus daar maak ik foto's voor. Soms verkoop ik een foto op print, dus redelijk groot af kunnen drukken is ook wel een voorwaarde.

Fotograaf: ik ben goed bekend met de techniek en ik kan dus in handmatige modus schieten. Ik hou ervan om een beetje te pielen; dingen uit te proberen om bepaalde effecten teweeg te brengen. Ik zie overal iets moois in en ik kan een half uur doen over 100 meter lopen als ik mijn camera bij me heb, omdat ik in elk detail een goede foto zie.

Huidige camera: ik heb nu een Sony Nex 5R. Op zich nog een prima body denk ik, maar wel redelijk oud. Daarbij heb ik een 30mm macrolensje (met die macro kan ik vrij weinig, omdat je dus niet heel dichtbij komt en de achtergrond niet onscherp genoeg wordt naar mijn zin), een 70-210mm lens (niet lichtsterk genoeg dus kwalitatief teleurstellende foto's), een 16-55mm lens (gebruik ik eigenlijk nooit). Ik was altijd echt verliefd op de Minolta 50mm 1.8 lens die ik had, maar omdat adapters met autofocus in verhouding zo duur zijn heb ik die verkocht.

Welke camera’s twijfel je over: ik heb het geld niet om een hele nieuwe set te kopen (body+lenzen), dus ik vraag me af of ik misschien eerst voor een goede macrolens moet gaan (heb al gezien dat die ook behoorlijk aan de prijs zijn :X ) en daarna pas een nieuwe body moet kopen die daarbij past. Of dat ik wat langer moet sparen en dan helemaal opnieuw beginnen... De Sony A7, hoewel voor nu iets boven budget, heb ik dan in gedachten.

Bijzonderheden: ik ben redelijk gehecht aan Sony, omdat ik daar altijd mee gefotografeerd heb, maar is dat nog het go to-merk voor systeemcamera's? Blijft er genoeg keus in lenzen bijvoorbeeld? Of kan ik beter naar een ander merk overstappen?
Zomaar even hardop denken.

Momenteel koop je de Sony A6000 voor hele nette prijzen. Het is ongemerkt een van de meest succesvolle systeemcamera's geworden en net vorige week is er een opvolger aangekondigd wat direct zijn uitwerking op de prijs heeft.
De A6000 is een stuk veelzijdiger dan de Nex, hij is bloedjesnel en bij manual focussen heel nauwkeurig.
Bij die A6000 doe je een rare investering, een Sony LA-EA4-adapter waarmee je A6000 het ineens met A-mountlenzen doet. Kost best wel serieus geld maar opent wel de deur naar meer dan dertig jaar Minolta en Sony lenzen die je vaak voor heel leuk geld koopt en waarin je zeer zeker een goeie en betaalbare macro kunt vinden die dan op dat adapter gewoon net zo goed, snel en nauwkeurig werkt als ie bedoeld was.

Die A6000 is met die 30mm macro ook meer dan bruikbaar en je gaat merken dat je meer controle hebt dan met de Nex.

Andere optie met de A6000 is om voor een paar euro een adapter naar een klassieke vatting te kopen en er dan een oude MF-macrolens op te draaien. Uit ervaring kan ik melden dat dat meer dan aardig werkt.

Voorbeeldje uit mijn A6000 met een Komine 2.8/135mm macro ergens uit 1980
Sympetrum sanguineum by Ouwesok, on Flickr

De A7 van de eerste generatie is momenteel ook bijzonder betaalbaar alleen heb je dan voor het gestelde budget alleen een blote body die je nog helemaal aan moet kleden. Kan ook met MF-adapters en oudere macrolenzen maar dat wordt toch lastig als je budget al op is.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_184794859
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 23:54 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Zomaar even hardop denken.

Momenteel koop je de Sony A6000 voor hele nette prijzen. Het is ongemerkt een van de meest succesvolle systeemcamera's geworden en net vorige week is er een opvolger aangekondigd wat direct zijn uitwerking op de prijs heeft.
De A6000 is een stuk veelzijdiger dan de Nex, hij is bloedjesnel en bij manual focussen heel nauwkeurig.
Bij die A6000 doe je een rare investering, een Sony LA-EA4-adapter waarmee je A6000 het ineens met A-mountlenzen doet. Kost best wel serieus geld maar opent wel de deur naar meer dan dertig jaar Minolta en Sony lenzen die je vaak voor heel leuk geld koopt en waarin je zeer zeker een goeie en betaalbare macro kunt vinden die dan op dat adapter gewoon net zo goed, snel en nauwkeurig werkt als ie bedoeld was.

Die A6000 is met die 30mm macro ook meer dan bruikbaar en je gaat merken dat je meer controle hebt dan met de Nex.

Andere optie met de A6000 is om voor een paar euro een adapter naar een klassieke vatting te kopen en er dan een oude MF-macrolens op te draaien. Uit ervaring kan ik melden dat dat meer dan aardig werkt.

Voorbeeldje uit mijn A6000 met een Komine 2.8/135mm macro ergens uit 1980
[ link | afbeelding ]Sympetrum sanguineum by Ouwesok, on Flickr

De A7 van de eerste generatie is momenteel ook bijzonder betaalbaar alleen heb je dan voor het gestelde budget alleen een blote body die je nog helemaal aan moet kleden. Kan ook met MF-adapters en oudere macrolenzen maar dat wordt toch lastig als je budget al op is.
Bedankt voor het meedenken! Misschien moet ik dan toch aan de adapter ja... Heb jij zelf zo'n adapter? Ik kon slecht inschatten of dat goed werkt, maar het klinkt van wel. Dan zou ik ook meer keuze in macrolenzen hebben inderdaad. Een adapter waarmee je handmatig scherp moet stellen heb ik een tijdje gehad, maar dat ging me toch te langzaam. Ik had in eerste instantie voor Sony gekozen (spiegelreflex toen nog), omdat mijn moeder nog wat Minoltalenzen had liggen. Daar heb ik echt wel een tijdje plezier van gehad. Dus met zo'n adapter en wellicht een nieuwe body zou ik wel stap voor stap uit kunnen breiden.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 3 februari 2019 @ 19:06:13 #175
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_184798710
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 15:47 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Bedankt voor het meedenken! Misschien moet ik dan toch aan de adapter ja... Heb jij zelf zo'n adapter? Ik kon slecht inschatten of dat goed werkt, maar het klinkt van wel. Dan zou ik ook meer keuze in macrolenzen hebben inderdaad. Een adapter waarmee je handmatig scherp moet stellen heb ik een tijdje gehad, maar dat ging me toch te langzaam. Ik had in eerste instantie voor Sony gekozen (spiegelreflex toen nog), omdat mijn moeder nog wat Minoltalenzen had liggen. Daar heb ik echt wel een tijdje plezier van gehad. Dus met zo'n adapter en wellicht een nieuwe body zou ik wel stap voor stap uit kunnen breiden.
Ik heb hem inderdaad zelf en het werkt nagenoeg zonder beperkingen. Enige is dat je via het menu van AF naar MF moet schakelen, dat gaat wat trager dan met de knop die je op een A-mountcamera hebt.

Handmatig scherpstellen gaat inderdaad beduidend langzamer maar bij macro vind ik dat op zich niet zo'n bezwaar. Gebruik je de focuspeaking van de A6000 of van je NEX5, dan kun je er nog uiterst nauwkeurig mee focussen ook. Vanuit prijskaartjesoogpunt is manualfocus ook nog best aantrekkelijk, zeker omdat bijna alles wat er aan lenzen is gemaakt in de geschiedenis wel op enige manier aan een Sony E-mount te adapteren is.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')