Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1.quote:Op donderdag 16 februari 2017 21:39 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik kijk nu RTL-Z
Ook soort keuringdienst over Tony chocolade.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tony%27s_Chocolonelyquote:Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.
Damn.. Weer wat geleerd! Thanksquote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room schift alleen als je er een sterk zuur bij doet zoals citroensap, heb er nooit last van bij het koken. Dat room zou schiften is vooral aangepraat om je een product als koksroom te kunnen verkopen
hier gewoon gratis. misschien afhankelijk van 't abonnement danquote:Op vrijdag 17 februari 2017 14:06 schreef Woods het volgende:
[..]
Daar had ik zondag nog ¤4 voor betaald Terugkijken via KPN is ¤1.
[..]
Klopt, wanneer je vetcontent hoog is, zoals bij room, is het bijna onmogelijk dat je saus gaat schiften Alleen bij sauzen met lage vetcontent icm hoge temperatuur en/of lage pH krijg je heel eenvoudig schifting.quote:Op vrijdag 17 februari 2017 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Beetje onzin wat daar staat, ik kook regelmatig room in voor sauzen.
UHT room is ook niet geschift bij het UHT proces.
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?quote:Op vrijdag 17 februari 2017 23:31 schreef Teslynd het volgende:
Als je zelf de melk afroomt, hoe hoog is het vetpercentage dan?
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodigquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
O bedankt, dat is zinnige informatie.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar ga jij melk vandaan halen die je kan afromen? Direct van de boer?
Vetpercentage wordt ook beïnvloed door welk ras de koeien zijn, fries holstein is op grote hoeveelheden melk en eiwit gefokt, want daar kan je dan goed kaas van maken, jersey is veel romiger in zijn melk.
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:09 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Klopt, maar melk van FH koeien kun je ook prima afromen. Je bent alleen wat meer melk nodig
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
O bedankt, dat is zinnige informatie.
Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.
Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
O bedankt, dat is zinnige informatie.
Er is hier wel een zuivelboer op fietsafstand geweest.
Ik heb ergens gewerkt waar de melk heel lekker was. Dat was dus volle melk, die nog los verkocht werd. Er waren schalen om af te romen.
Zelf ben ik van de melk af wegens caseïne-intolerantie.
Ik las dat lactose-intolerantie mede door de afgeroomde melk komt. Je roomt ook lactose-verterende hulpstoffen af. Zelfgemaakte yoghurt van volle melk recht bij de boer is misschien dan ook goed. Deel van de lactose omgezet en vermoedelijk lactase nog present.
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:16 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Nee, lactose intolerantie is bij mensen de norm, behalve voor west europeanen. Aziaten bv zijn allemaal lactose intolerant.
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee, dat ligt waarschijnlijk veel meer aan de voeding dan aan het beest zelf.
In Australië hebben ze ook heel veel Jerseys, het zijn erg robuuste koeien. Maar geven maar de helft aan liters.
Je moet niet alles geloven wat je op internet leest.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Dat is toch veelal cysteine, afkomstig uit mensen of varkenshaar? Is ook ooit in kvw geweest.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Maar zuivelintolerantie en glutenintolerantie zijn hand over hand toegenomen sinds de industrialisatie bij teelt en verwerking. Onlangs las ik, dat in broodverbeteraar gluten zit. En dat terwijl het glutengehalte al ongeveer het tienvoudige is van voor de veredelingen.
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:15 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Misschien kun je dan ook de yoghurt van Den Eelder eens proberen? Daar zit 4,3-4,5% vet in, niet afgeroomd dus.
Ja, heb ik een paar vakanties gedronken.quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:
De lekkerste melk is trouwens rauwe melk, hoe minder bewerkt, hoe beter de melk smaakt.
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboterquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het blijft een boeiend thema, zo is de ene boter ook veel smeerbaarder dan de andere bij koelere kamertemperatuur. Kerrygold is het meest smeerbaar, merkloze goedkope boter het minst.
Bij homogeniseren verander je de samenstelling van de melk niet, maar de structuur. Melk is een emulsie, als je de vetbolletjes mechanisch kleiner maak blijft deze langer in stand (langer dan de houdbaarheid)quote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:23 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Volle melk is niet voldoende. Homogeniseren en fabrieksmatig pasteurisen zijn ongunstig. Dus bij de boer kopen en zelf pasteuriseren. Vroeger werd losse melk thuis niet gepasteuriseerd, maar gekookt en dat was vies met kooklucht en vellen en dus ook met zonder de lactase.
Ik heb nog de eerste boerenlandmelk gezien. Die was ongehomogeniseerde volle melk. Iedereen kan weten wat dat is, maar toch kwamen er klachten van bovenop drijvende room. En dus werd het gehomogeniseerd.
Kloptquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kerrygold is nog steeds hard vergeleken met Campina Grasboter
De vetzuren in vers voorjaarsgras zorgen voor beter smeerbare boter. Kuil en maïs bevatten blijkbaar andere vetzuren.
Boter is duur geworden overigens. Het goedkoopste merk zag ik vanavond bij de Jumbo liggen voor ¤1,33
Deze Jersey boerderij maakt heerlijke kaasquote:Op zaterdag 18 februari 2017 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Correct, maar de room van Jersey koeien schijnt echt mooier te zijn wat ik begreep. Helaas lastig aan te komen in NL. Net zoals Varkens in NL vrijwel allemaal hetzelfde zijn, zijn koeien dat ook. Ik mag de Britten wel dat ze zo trots zijn op hun eigen rassen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |