abonnement Unibet Coolblue
pi_169152673
Heb je ze al geproefd?

Ik heb laatst hele berg spelt gekocht bij de Lidl(aanbieding), vind het niks bijzonders qua smaak in ieder geval.

[ Bericht 73% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 26-02-2017 13:28:31 ]
pi_169152927
Ja, ze zijn heerlijk! Beetje compact. Ik vind spelt in een combinatie erg lekker. In het eerste boek van Levine staat ook een recept voor speltbolletjes, met een combi van speltbloem en speltmeel. Daarvan vervang ik ook altijd een van de twee door volkorenmeel. Dan vind ik ze heerlijk, maar met alleen spelt minder.
pi_169155236
Eindelijk ergens een fotoaccount aangemaakt waardoor meeposten weer makkelijker is.

Ik heb van het weekend uiteraard weer gebakken. Dit keer een zuurdesem gebakken in een plan (in de oven) en ficelle van een recept van de weekend bakery


pi_169157122
Bedoel je in een pan?
pi_169158304
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 16:36 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Bedoel je in een pan?
ja, letter te veel oeps. :')
pi_169158480
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:23 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ja, letter te veel oeps. :')
moest even denken of er nog een nieuwe baktechniek was bijgekomen anders. :)
Dit recept vor de ficelle?
https://www.weekendbakery.com/posts/ficelle-with-sourdough/
pi_169158555
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2017 17:33 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

moest even denken of er nog een nieuwe baktechniek was bijgekomen anders. :)
Dit recept vor de ficelle?
https://www.weekendbakery.com/posts/ficelle-with-sourdough/
Ja! Het is best wat werk. En het vormen lukte mij wat minder goed, de smaak is wel goed en daar gaat het in eerste instantie om.
pi_169158778
Mijn eerste een laatste poging tot iets stokbroodachtigs mislukte finaal vanwege het natte deeg. Die van jou is in ieder geval herkenbaar :D
pi_169159063
Voor een eerste stokbrood toch prima gelukt? En de smaak is inderdaad het belangrijkste, al begin ik wel wat veeleisender te worden op uiterlijk.
pi_169430054
Pistoletjes met walnoten uit Levine1
  zaterdag 11 maart 2017 @ 12:49:26 #286
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_169431206
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 maart 2017 11:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Pistoletjes met walnoten uit Levine1
[ link | afbeelding ]
Mooi!

Ik moet ook écht weer eens bakken en m'n desem reanimeren :@
Ik had de afgelopen maanden geen zin en geen energie maar dat komt nu gelukkig weer terug! Nu is tijd echter t probleem :{ eens kijken hoe ik dat opgelost krijg. Alle mooie baksels hier geven in ieder geval een goede stimulans! *O*
pi_169455704
quote:
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag :+ ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Oh no, link is dood. Heeft iemand de verhoudingen van deze opgeslagen?
pi_169455785
quote:
0s.gif Op zondag 12 maart 2017 10:55 schreef Trusten het volgende:

[..]

Oh no, link is dood. Heeft iemand de verhoudingen van deze opgeslagen?
site lijkt (tijdelijk) offline

* 3g fresh yeast (1 g instant yeast, a pinch)
* 300g water (1 1/5 c)
* 200g bread flour (1 1/2 c)
* 120g all-purpose flour (4/5 c)
* 72g whole wheat flour (1/2 c)
* 1 1/2 teaspoon marine salt (7 gr)
pi_169459443
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

site lijkt (tijdelijk) offline

* 3g fresh yeast (1 g instant yeast, a pinch)
* 300g water (1 1/5 c)
* 200g bread flour (1 1/2 c)
* 120g all-purpose flour (4/5 c)
* 72g whole wheat flour (1/2 c)
* 1 1/2 teaspoon marine salt (7 gr)
quote:
1s.gif Op zondag 12 maart 2017 11:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

site lijkt (tijdelijk) offline

* 3g fresh yeast (1 g instant yeast, a pinch)
* 300g water (1 1/5 c)
* 200g bread flour (1 1/2 c)
* 120g all-purpose flour (4/5 c)
* 72g whole wheat flour (1/2 c)
* 1 1/2 teaspoon marine salt (7 gr)
Danku!
  maandag 13 maart 2017 @ 15:49:43 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169484901
Ik blijf het probleem houden dat mijn korst op het witbrood niet hard wordt. Stoom of geen stoom. Brood is verder heerlijk (gebruik bloem van harde tarwe, gist, zout, water, verder niets) maar niet krokant
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169485416
Op hogere temperatuur bakken?

Dit weekend was m'n desemstarter klaar voor gebruik, dus gisteren mee gebakken. Geen foto's van, maar was heel goed gelukt.Vandaag met de laatste sneetjes een tunamelt gemaakt. :9~ :9~

En ook nog een brood met pitten en zaden. Had niet genoeg volkoren meel meer, dus deel vervangen door spelt. Smaakt vast ook wel.

  maandag 13 maart 2017 @ 16:16:40 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169485446
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:15 schreef Bleie het volgende:
Op hogere temperatuur bakken?


Gisteren 250 graden met stoom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169485476
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik blijf het probleem houden dat mijn korst op het witbrood niet hard wordt. Stoom of geen stoom. Brood is verder heerlijk (gebruik bloem van harde tarwe, gist, zout, water, verder niets) maar niet krokant
Ik voorheen ook nauwelijks. Sinds ik in een lodge combo cooker bak heb k dit probleem niet meer (gietijzeren pan, ideale vorm voor brood). Zal wel te maken hebben met de beperkingen van een thuisoven.
pi_169485641
Ik heb ook een simpele thuisoven, en krijg wel een knapperige korst. Brood van gisteren: 20 min met stoom op 220 graden en 20 min zonder stoom op 200. Wel op een pizzasteen, dat scheelt iets.
  maandag 13 maart 2017 @ 16:28:06 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169485708
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb ook een simpele thuisoven, en krijg wel een knapperige korst. Brood van gisteren: 20 min met stoom op 220 graden en 20 min zonder stoom op 200. Wel op een pizzasteen, dat scheelt iets.
eerst stoom en dan zonder bij lagere temperatuur?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169485845
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb ook een simpele thuisoven, en krijg wel een knapperige korst. Brood van gisteren: 20 min met stoom op 220 graden en 20 min zonder stoom op 200. Wel op een pizzasteen, dat scheelt iets.
hoe zorg jij voor 20 minuten stoom?
pi_169485932
Nou ja, nee, niet die hele 20 minuten stoom. Ik volg de methode van Levine: braadslede meeverwarmen met de oven en daar kokend water ingieten als ik het brood in de oven doe. Na 20 minuten haal ik de braadslede (met eventueel overgebleven water) eruit, en verlaag de temperatuur.
pi_169486045
Ik heb mijn pizzasteen-geval op bakplaat liggen (waar je koekjes op kan bakken)
Die is dus dicht en denk altijd dat bij mij dan alleen de onderkant van oven vol stoom komt bij Levine methode.
Dus daarom gebruik ik plantenspuit. Maar ook geen super knapperige korst bij gist. Profbakkers gebruiken ook toevoegingen zoals 'krokant brood poeder' (bestaat echt :+ )

https://www.broodbakshop.nl/krokant-broodpoeder-250-gram.html
http://www.zeelandia.nl/p(...)en-voor-krokantbrood
https://www.de-zuidmolen.(...)an-Label_5_4739.html

[ Bericht 19% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 13-03-2017 18:30:01 ]
pi_169486075
Ik leg mijn pizzasteen altijd op het rooster, en omdat de steen kleiner is dan het rooster, komt de stoom er wel langs. Nou moet ik wel zeggen dat ik geen fan ben van een superharde korst, dus misschien ben ik wel sneller tevreden dan jullie.
  maandag 13 maart 2017 @ 17:06:46 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169486399
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2017 16:45 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
. Profbakkers gebruiken ook toevoegingen zoals 'krokant brood poeder' (bestaat echt :+ )
Ik weet het
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')