moest even denken of er nog een nieuwe baktechniek was bijgekomen anders.quote:
Ja! Het is best wat werk. En het vormen lukte mij wat minder goed, de smaak is wel goed en daar gaat het in eerste instantie om.quote:Op zondag 26 februari 2017 17:33 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
moest even denken of er nog een nieuwe baktechniek was bijgekomen anders.
Dit recept vor de ficelle?
https://www.weekendbakery.com/posts/ficelle-with-sourdough/
Mooi!quote:Op zaterdag 11 maart 2017 11:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Pistoletjes met walnoten uit Levine1
[ link | afbeelding ]
Oh no, link is dood. Heeft iemand de verhoudingen van deze opgeslagen?quote:De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
site lijkt (tijdelijk) offlinequote:Op zondag 12 maart 2017 10:55 schreef Trusten het volgende:
[..]
Oh no, link is dood. Heeft iemand de verhoudingen van deze opgeslagen?
quote:Op zondag 12 maart 2017 11:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
site lijkt (tijdelijk) offline
* 3g fresh yeast (1 g instant yeast, a pinch)
* 300g water (1 1/5 c)
* 200g bread flour (1 1/2 c)
* 120g all-purpose flour (4/5 c)
* 72g whole wheat flour (1/2 c)
* 1 1/2 teaspoon marine salt (7 gr)
Danku!quote:Op zondag 12 maart 2017 11:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
site lijkt (tijdelijk) offline
* 3g fresh yeast (1 g instant yeast, a pinch)
* 300g water (1 1/5 c)
* 200g bread flour (1 1/2 c)
* 120g all-purpose flour (4/5 c)
* 72g whole wheat flour (1/2 c)
* 1 1/2 teaspoon marine salt (7 gr)
Gisteren 250 graden met stoomquote:
Ik voorheen ook nauwelijks. Sinds ik in een lodge combo cooker bak heb k dit probleem niet meer (gietijzeren pan, ideale vorm voor brood). Zal wel te maken hebben met de beperkingen van een thuisoven.quote:Op maandag 13 maart 2017 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik blijf het probleem houden dat mijn korst op het witbrood niet hard wordt. Stoom of geen stoom. Brood is verder heerlijk (gebruik bloem van harde tarwe, gist, zout, water, verder niets) maar niet krokant
eerst stoom en dan zonder bij lagere temperatuur?quote:Op maandag 13 maart 2017 16:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb ook een simpele thuisoven, en krijg wel een knapperige korst. Brood van gisteren: 20 min met stoom op 220 graden en 20 min zonder stoom op 200. Wel op een pizzasteen, dat scheelt iets.
hoe zorg jij voor 20 minuten stoom?quote:Op maandag 13 maart 2017 16:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb ook een simpele thuisoven, en krijg wel een knapperige korst. Brood van gisteren: 20 min met stoom op 220 graden en 20 min zonder stoom op 200. Wel op een pizzasteen, dat scheelt iets.
Ik weet hetquote:Op maandag 13 maart 2017 16:45 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
. Profbakkers gebruiken ook toevoegingen zoals 'krokant brood poeder' (bestaat echt )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |