utrecht1970 | zaterdag 29 oktober 2016 @ 10:14 |
Ik ga zo cake maken en zie net dat de vanillesuiker maar tot januari 2016 goed is. Met suiker kan toch niet veel.mis gaan. Iemand tips voor een krokant korstje op de cake? | |
Molo | zaterdag 29 oktober 2016 @ 10:16 |
Is suiker met synthetisch aroma dus kan prima. Volgende keer echte vanille gebruiken, is lekkerder En krokant korstje komt vanzelf op cake toch? | |
Mr.Galaxy. | zaterdag 29 oktober 2016 @ 10:20 |
Ik weet wel dat bijvoorbeeld basterdsuiker onbeperkt houdbaar is, maar suiker met vanille erin met een houdbaarheidsdatum erop zou ik denk ik na zoveel tijd over de datum niet meer gebruiken, maar je kunt natuurlijk altijd eerst een klein beetje proeven, wellicht valt het reuze mee. | |
RobinOok | zaterdag 29 oktober 2016 @ 10:25 |
Er zit nul vanille in vanillesuiker. Is oneindig houdbaar. In ieder geval een mensenleven.... Gewoon gebruiken dus. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 29 oktober 2016 @ 11:54 |
Dergelijke levensmiddelen zou ik gewoon gebruiken. Net zoiets als zout of gewone suiker. | |
Mr.Galaxy. | zaterdag 29 oktober 2016 @ 15:40 |
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vanille_(aroma) Er zijn meerdere mogelijkheden! Kijk eens op de verpakking voor de zekerheid en anders gewoon even proeven. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 15:55 |
Er zijn twee soorten, die met echte vanille, die is bruinig, en die met een sythetisch aroma, vaniline, beide zullen niet bederven maar wel hun aroma verliezen. | |
derLudolf | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:13 |
In Dld verkopen ze onze 'vanillesuiker' als vanillinezucker. ![]() Ik gebruik altijd dit ![]() | |
RobinOok | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:19 |
TS is kaaskop en in Nederland zit er geen vanille in vanillesuiker. Stelletje betweters weer. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:25 |
![]() | |
derLudolf | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:28 |
Deze heb ik overigens nog nooit in NL gezien... | |
sirdanilot | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:30 |
Synthethische vanillesuiker bederft echt niet, is puur chemisch. Vanillesuiker die je zelf hebt gemaakt met vanillestokjes (of die je hebt gekocht in een wat betere winkel, in de normale supermarkt nooit gevonden) bederft niet maar kan smaak verliezen. Als je niet super krap bij kas zit, besteed dan wat meer geld en gebruik echte vanillepeulen, of een goede kwaliteit vanille-extract met échte vanille erin. Dat kun je ook zelf maken van wodka (zo hoog mogelijk alcohol percentage) en vanille peulen. Vanille is één van de duurste specerijen die er is maar het is in veel dingen wel een belangrijke smaakmaker en zeker als je verder weinig smaken toevoegd kan het het waard zijn om daar dus wat meer geld aan uit te geven. Maar in b.v. een chocolade cake gebruik daar dan gerust de goedkope chemische. | |
sirdanilot | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:33 |
Wat ik ook leuk vind om te gebruiken is Tonka boon (in brazilie kennen we dit als cumaru) ipv vanille. Nooit in NL gevonden maar het is tegenwoordig super hipperdepip in de culi wereld dus misschien kun je het in hipsterwinkels wel vinden. Ik heb een voorraad uit brazilie mee. | |
RobinOok | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:40 |
Ingrediënteninformatie 92% suiker, natuurlijke bourbon vanille aroma, gemalen geëxtraheerde vanillestokjes, vanille aroma Nog steeds suiker met de smaak van nepvanille. Enige verschil, er zit gemalen stokje is. Vanillestokjes die zijn overgebleven nadat ze zijn gebruikt voor iets waar echte vanille doorzit. Gemalen boomstam dus, voor het spikkeltjeseffect. En gewoon een mensenleven houdbaar. Dus TS, wat je ook in je keukenkastje hebt liggen het antwoord is JA, je kunt het absoluut nog gewoon eten. | |
Spanky78 | zaterdag 29 oktober 2016 @ 23:18 |
Ja, geen probleem. afhankelijk van het gebruikte aroma is de vanillesmaak wat minder. Eens met Robin overigens. Wat een geneuzel. |