abonnement Unibet Coolblue
pi_166678672
Ik had vorig jaar via Greetz een sinterklaaskaart gestuurd met een gedicht erop waarin stond op welke dagen ze hun schoen mochten zetten. Zo nu en dan wordt die weer uit de kast getrokken om aan vriendjes te laten zien. Dit jaar ben ik een Piet tegengekomen op mijn werk die vertelde dat ze elke vrijdag hun schoen mogen zetten ;)
pi_166678805
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:46 schreef Nijna het volgende:
Hier mag de schoen 2 keer per week gezet worden.
Zaterdag en woensdag. Zaterdag kregen ze iets voor in bad, het sint maarten snoep stond nog in de bak op tafel en daarom heeft Sint er niks te snoepen bij gedaan schreef hij in het gedichtje ;).
Voor morgen ga ik maar eens even kijken, ik heb vast nog wel ergens iets liggen...
En ze kregen de afgelopen jaren ook een adventskalender in de schoen. zo'n hema ding (zo'n vakjes geval) gevuld (zo'n zakje van lego friends verdelen over veel vakjes ;) ) en dan nog een paar snoepjes of kleine dingetjes.
Maar eens kijken of we die nog een keer gaan gebruiken.

En dan nog pakjesavond, we zijn uitgenodigd om het met schoonfamilie te vieren, maar we moeten nog even kijken wat we gaan doen, we zijn het er nog niet over eens ;).
ik heb een tijdje geleden 2 adventkalenders gekocht bij Action. Elk jaar krijgen ze die in hun schoen. Toevallig valt 30 november dit jaar op woensdag en kunnen ze mooi op 1 december een vakje open maken.

Verder heb ik een chocoladeletter, een soort teken/activity rol van action voor de jongste en een spel kaarten voor de oudste en dan nog een paar kleine dingetjes... Alles komt bij Action vandaan.
Afgelopen zaterdag was het een choco sint (die in de koelkast ligt en waar bijna niet naar omgekeken wordt). Morgen krijgen ze een klein kadootje. Zaterdag gaan ze waarschijnlijk logeren en dan geef ik de chocoladeletters mee (en ik geef er uiteraard ook 2 mee voor de kinderen daar).

bij de jongste staat een Hatchimal op het lijstje.. nou die krijgt ze echt neit..
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_166678832
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 19:59 schreef Sam1993 het volgende:

[..]

Voor mijn gevoel alles wat ik haar de rest van het jaar niet kan geven. Dat is op ons gebied puur financieel dat er veel vaak niet kan.

Maar iedereen moet sinterklaas op hun eigen manier vieren hoor alleen ga ik geen rekening houden met dat andere ouders het maar 2 keer per week doen.
Ik vind het ook jammer dat je het gevoel hebt iets te moeten compenseren. Ik hoop dat je dochter in elk geval het gevoel heeft niks te kort te komen. :*
pi_166679029
Ik twijfel trouwens. Heb nog nooit het sintfeest gebruikt in de opvoeding zeg maar, maar mijn zoon (nog heilig gelovend) zingt nu steeds allerlei vieze sintliedjes met 'stoere' vriendjes op school. En eigenlijk was ik dus wel van plan daar iets mee te doen (in een gedicht bv). Gewoon om hem te leren dat hij wel wat aardiger mag doen over sinterklaas die hem toch allemaal cadeautjes brengt. Maar goed, ik twijfel nog...
pi_166679170
Dat is toch ook helemaal niet erg. Ieder kind zingt vieze sint liedjes.

Wij zongen van de week sinterklaas is jarig. Alledrie de volwassenen stokten even bij zin twee omdat we moesten schakelen van de stoute versie naar de nette ;)
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_166679224
Ja, maar de liedjes die mijn zoon zingt zijn van een ander kaliber dan sinterklaas is jarig. Dat hebben we hier ook al met plezier gezongen.
pi_166679614
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 21:03 schreef Vanyel het volgende:
Dat is toch ook helemaal niet erg. Ieder kind zingt vieze sint liedjes.

Wij zongen van de week sinterklaas is jarig. Alledrie de volwassenen stokten even bij zin twee omdat we moesten schakelen van de stoute versie naar de nette ;)
Zet hem op de pòòòòt!
Die heb ik zelf aan mijn oudste geleerd :@ :D
pi_166679755
Hoe gaat de nette versie eigenlijk? :@ :')
  dinsdag 15 november 2016 @ 21:27:46 #284
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_166679862
Sinterklaas is jarig zet mijn schoentje klaar. Wellicht dat hij hem vol doet met ja wist ik het maar.

Die versie leerde ik laaaaang na de foute :P
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 15 november 2016 @ 21:28:23 #285
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_166679880
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 november 2016 21:24 schreef Kyara het volgende:
Hoe gaat de nette versie eigenlijk? :@ :')
Sinterklaas is jarig!
'k Zet mijn schoen vast klaar.
Wellicht dat hij hem vol doet met,
ja wist ik het maar.
Hier zet ik wat water
en wat hooi voor 't paard.
Want dat trouwe beestje
is dat heus wel waard
pi_166680003
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 21:20 schreef WupWup het volgende:

[..]

Zet hem op de pòòòòt!
Die heb ik zelf aan mijn oudste geleerd :@ :D
+1 :D
  dinsdag 15 november 2016 @ 21:41:22 #287
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_166680204
Interessant, al die verschillende opvattingen en gebruiken :) Ik vind de uitleg van Groofsken een mooie, die kan ik ook wel gebruiken :)

Wij hebben nu met Sinterklaas afgesproken dat de jongens op woensdag en zaterdag hun schoen mogen zetten. Ze krijgen dan een klein cadeautje of wat lekkers. En op pakjesavond denk ik max 5 cadeautjes waarvan een groot cadeau.

Wij kiezen nu heel bewust voor uitbreidingen op speelgoed waarmee veel gespeeld wordt (uitbreidingen houten treinbaan voor peuter, playmobilkasteel voor kleuter) en dingen die ze toch nodig hebben (bijv. pyjama, sokken,) om te voorkomen dat ons huis dichtslibt en de kinderen verzuipen in de speelmogelijkheden :N

En gelukkig heeft Sinterklaas veel minder principes dan ik (houdt net als de jongens van Pokemon en Ninjago merchandise) dus ik verwacht dat de praktische cadeau's ook erg gewaardeerd gaan worden :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Mevr_Mus op 15-11-2016 22:05:31 ]
Oude (on)bekende.
  dinsdag 15 november 2016 @ 21:48:08 #288
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_166680409
Mijn kinderen zijn trouwens beide fan van Sinterklaas, ze vinden hem lief, niet spannend gelukkig. Kleuter heeft zondag na afloop van de intocht hier in de stad zelfs ruim een uur in de rij gestaan om de Sint een hand te geven. Hij was geduldiger dan ik :X Dat trotse, stralende hoofdje toen hij eindelijk aan de beurt was O+

Ik heb dit weekend trouwens wel verteld dat Sinterklaas echt niet houdt van kinderen die ruzie maken in de bakfiets. Ik was het even zo zat :X :@ 8)7

[ Bericht 20% gewijzigd door Mevr_Mus op 15-11-2016 22:06:54 ]
Oude (on)bekende.
pi_166680861
ach ja, Sinterklaas.

Wij hebben dit altijd groots gevierd. Nu zijn onze zonen (bijna) 12 en 15 en voor hen is de 'swung' er wel vanaf.
Voor ons na al die jaren eigenlijk ook, maar ja, we hebben wel nog een dochter van 6 (bijna 7)

Ik merk dus dat het voor haar veel minder is. Het speelt hier nauwelijks meer en voor haar is dat wel jammer. Zij krijgt niet die sfeer die de jongens wel hadden.
Dat is dus een nadeel van een groot leeftijdsverschil tussen kinderen.

Onze zonen doen wel mee hoor en vinden het heus nog wel leuk maar goed, hun interesse is nu eenmaal elders.
Onze oudste zei laatst dat hij het eigenlijk wel jammer vindt. Hij mist de magie van vroeger maar hij heeft wel meer van die nostalgische gedachtes (op zijn vijftiende :') O+ ).

De middelste is nu de enige die een surprise moet maken (jeej) en dat hebben we altijd goed aangepakt dus nu ook weer.
De jongens zijn altijd gebrand geweest om iets moois en passend te maken voor hun lootje.
pi_166681290
Ik heb nog een filmpje, van onze oudste, op pakjesavond jaren geleden.
Er werd geklopt op de schuifpui en hij naar buiten...hij was een jaar of 4/5....roepend met dat piepstemmetje...sinterklaaas...sinterklaaaaas...waar ben je...sinterklaaaaas...

zo lief

echt genieten (het gaat zo snel ;( ;) )
pi_166681600
Ik vind het lastig om die magie erin te krijgen. Ik kreeg dat als kind wel heel sterk mee met kloppen op de deur en strooien. Bij Vriends familie is het meer een pakjesscheurfestijn. Veel te veel cadeaus zonder aandacht/ dankbaarheid richting het sintgebeuren.
pi_166682156
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 november 2016 18:50 schreef amaranta het volgende:

[..]

Dat leer je mi niet door dat sinterklaas bij de een, 15 keer komt, en bij de ander niet?

Gelovige kinderen weten immers niet dat het de ouders zijn. Maar gaan er vanuit dat het een man is die de kinderen wat schenkt.En daar in hun ogen geen onderscheid in zou moeten maken.

Maar dit is natuurlijk een discussie zonder eind. Want het is natuurlijk niet te doen om daar "landelijk" afspraken over te maken.
Ook niet als hij maar 1 dag kwam.
Ik weet niet hoe je dit zelf als kind hebt ervaren, maar ik weet nog goed op school de verhalen van klasgenootjes over wat ze allemaal in hun schoen hadden gekregen. Ik mocht ook slechts een paar keer mijn schoen zetten en dan kreeg ik er geen cadeau in, alleen wat snoepgoed. Eerlijk gezegd voelde ik soms wel een steekje jaloezie als ik andere kinderen over cadeaus hoorde praten, maar ik had eigenlijk toen al - waarschijnlijk ook onder invloed van mijn ouders - het idee dat het helemaal niet klopte met het idee van sinterklaas. Grote cadeaus passen toch ook helemaal niet door de schoorsteen (wij hadden thuis ook echt een schoorsteen + open haard) en het gaat toch om een 'aardigheidje'?

Maar wat ik als kind volgens mij het vervelendste eraan vond, was de sfeer van opschepperij erom heen: kinderen stonden echt 'stoer' te doen, op te scheppen over wat ze allemaal hadden gekregen. Ik hoop dat ik mijn kinderen kan meegeven dat het daar dus niet omgaat. Beter één cadeau waar je echt heel blij mee bent dan een overvloed aan speelgoed waar je vervolgens niet meer naar omkijkt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_166682214
Ik vind het sint gebeuren heel leuk met peuter en kleuter. We houden t klein, 3 pepernoten in de schoen vinden ze super. Chocolettertje (oudste is helemaal into letters leren, dus dat vind ze vast fantastisch), een keer een klein kadootje.. pakjesavond vooral gezellig en een paar niet te grote cadeaus..en gedichtjes uiteraard
Maar verheug me erop als ze wat groter zijn. In de familie pakten we vooral met de gedichten groot uit. Elkaar een beetje plagen met wat er door t jaar heen gebeurt is. In een gedicht kun je meer zeggen dan anders en op een grappige manier. Altijd zo dat iedereen er om kan lachen... nu zijn die gedichten er voor de volwassenen er ook, maar voor de kinderen houden we t nog kort en simpel
pi_166682347
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 22:38 schreef watmoetikkiezen het volgende:
Maar verheug me erop als ze wat groter zijn. In de familie pakten we vooral met de gedichten groot uit. Elkaar een beetje plagen met wat er door t jaar heen gebeurt is. In een gedicht kun je meer zeggen dan anders en op een grappige manier.
Ja, dat is mooi heh.
Dit hebben wij vroeger als gezin (mijn ouders en broer) ook gedaan. Ik heb het sinterklaasgebeuren altijd groots meegekregen in mijn jeugd, ook toen we ouder waren, maar dat zie ik bij ons niet gebeuren.
Mijn man is er totaal niet mee opgegroeid bijvoorbeeld.
pi_166682458
Wij hebben nooit gedichten gedaan. Wel de combi van magisch met enorme bergen cadeaus op pakjesavond.
Onze kleintjes kregen deze week pepernoten en kikkers in de schoen. Hebben ze een uur van gestuiterd, zoooooo geweldig vonden ze het O+
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_166689003
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 november 2016 22:37 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe je dit zelf als kind hebt ervaren, maar ik weet nog goed op school de verhalen van klasgenootjes over wat ze allemaal in hun schoen hadden gekregen. Ik mocht ook slechts een paar keer mijn schoen zetten en dan kreeg ik er geen cadeau in, alleen wat snoepgoed. Eerlijk gezegd voelde ik soms wel een steekje jaloezie als ik andere kinderen over cadeaus hoorde praten, maar ik had eigenlijk toen al - waarschijnlijk ook onder invloed van mijn ouders - het idee dat het helemaal niet klopte met het idee van sinterklaas. Grote cadeaus passen toch ook helemaal niet door de schoorsteen (wij hadden thuis ook echt een schoorsteen + open haard) en het gaat toch om een 'aardigheidje'?

Maar wat ik als kind volgens mij het vervelendste eraan vond, was de sfeer van opschepperij erom heen: kinderen stonden echt 'stoer' te doen, op te scheppen over wat ze allemaal hadden gekregen. Ik hoop dat ik mijn kinderen kan meegeven dat het daar dus niet omgaat. Beter één cadeau waar je echt heel blij mee bent dan een overvloed aan speelgoed waar je vervolgens niet meer naar omkijkt.
Ik begrijp niet helemaal waarom je dat aan mij vraagt.
Maar, ik wist vrij snel hoe het zat. En ik wist ook het budget van mijn ouders.
Ik vroeg 1 cadeau. En was blij als ik dat kreeg.
Zo niet, dan niet.
pi_166689090
Persoonlijk vind ik leren omgaan met (beperkte) teleurstellingen en dat er kinderen zijn die meer hebben (en kinderen die minder hebben!) ook bij het opvoeden en opgroeien horen.

Leuk is soms anders, en mijn kind mag er best gevoelens bij hebben. Maar zo is het leven nu eenmaal.
Make my day!
  woensdag 16 november 2016 @ 11:51:37 #298
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_166689798
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 22:42 schreef lily het volgende:

[..]

Ja, dat is mooi heh.
Dit hebben wij vroeger als gezin (mijn ouders en broer) ook gedaan. Ik heb het sinterklaasgebeuren altijd groots meegekregen in mijn jeugd, ook toen we ouder waren, maar dat zie ik bij ons niet gebeuren.
Mijn man is er totaal niet mee opgegroeid bijvoorbeeld.
<3
Het is een van de scherpere herinneringsbeelden uit mijn jeugd, bij mijn Opa en Oma thuis, mijn moeder had nog 4 broers en zussen, en allemaal met aanhang, en wat kinderen en dan bergen kado's en inderdaad de volwassenen die blauw lagen om sommige gedichten. <3

Wij gaan het dit voorjaar aan beide kinderen verklappen (de sint-stress loopt toch flink op hier en de oudste zit in groep 6, daar doen ze sws aan surprises) en dan lijkt het me inderdaad ook wel leuk om bijv. met mijn zus en haar man en grote nicht meer die kant op te gaan. Wij doen nu bijvoorbeeld al jaren alleen kado's voor de kinderen, maar ik vind het ook zo leuk als de volwassenen ook weer mee kunnen doen met kado's en gedichten. :Y
***
pi_166695711
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2016 20:51 schreef Vicky het volgende:

bij de jongste staat een Hatchimal op het lijstje.. nou die krijgt ze echt neit..
Hier bij allebei, maar de jongste heeft het wel handig gedaan, die heeft uitgerekend wat ze nog nodig heeft om er zelf een te komen en vraagt dus een cadeaukaart twv de resterende 13 euro ;).
hahaha
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_166701161
Wij vieren her twee keer, omdat het logistiek niet uitkomt om het in 1x te vieren.
1 december met mijn ouders en 4 december met schoonouders.
Ieder stel heeft een budget van ¤50,- wij doen dat uiteraard 1x. Ik ga niet 2x een zak vullen.
Ik probeer aan te houden: iets nuttigs, iets wat ze zelf graag willen al vinden wij het stom en iets leerzaams/spel.

Dat houdt dus in dat Eva een dekbedovertrek krijgt (zette ze zelf op haar lijstje. Van mlp O+ ) en Rosalie een rugzak met trommel en beker voor school.
De 'stomme' dingen zijn een zoomer kat voor Eva en een hysterisch roze keyboard voor Rosalie.
Verder een poppenhuis voor Rosalie en xoomy en een kappop voor Eva.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')