summer2bird | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:44 |
Hoi! Ik wil vandaag van die Mini cakejes bakken voor het bezoek. Nu is het een Duits recept waar op staat dat ik melk, ei en 125 ml speiseöl moet toevoegen. Nu weet ik dat het kookolie betekend maar wat voor soort? Zonnebloem, olijfolie, croma? Iemand? | |
Hyaenidae | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:45 |
Het lijkt me handiger en goedkoper om gewoon mini cakejes te kopen. | |
summer2bird | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:46 |
Das niet echt leuk he ![]() | |
Rewimo | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:47 |
Kun je gewoon zonnebloemolie voor gebruiken ![]() | |
Zana | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:48 |
Zonnebloemolie, olijf heeft een te sterke eigen smaak, | |
Zana | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:49 |
Croma kan ook als het is om een cake van te baken, niet die om vlees in te baken | |
frietenstamp | zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:52 |
rijstolie? | |
Elan | zaterdag 22 oktober 2016 @ 12:03 |
Een zoveel mogelijk smaak neutrale olie | |
Dven | zaterdag 22 oktober 2016 @ 13:28 |
*smaakneutrale, dikzak. | |
sirdanilot | zaterdag 22 oktober 2016 @ 14:40 |
Gewone normale olie. B.v. zonnebloem, mais, raapzaad, soja, arachide, you name it. Alle gelig gekleurde, normale smakeloze olie is geschikt. Geen croma of margarine, daar zitten geharde vetten in die heel slecht voor je zijn (transvet !!). Het werkt wel hoor, maar het is gewoon niet zo gezond, en het is niet nodig als je ook gewoon gewone olie kunt gebruiken. Als een recept om olie vraagt kun je overigens niet zomaar gesmolten boter gebruiken, dan heb je een ander recept nodig. Dus gewoon gewone olie. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 oktober 2016 @ 17:37 |
Wat heb je nu gebruikt en hoe smaakte het? Denk dat bv distelolie het meest neutraal smaakt. | |
summer2bird | zaterdag 22 oktober 2016 @ 17:38 |
Ik ga morgen bakken (er kwam vandaag iets tussen) maar heb even zonnebloemolie gehaald bij de super. Ik post het morgen hoe het smaakte ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 22 oktober 2016 @ 18:02 |
Distelolie? Dat ken ik niet? | |
sirdanilot | zaterdag 22 oktober 2016 @ 18:03 |
Maar eh dit snap ik even niet. Heb je dit niet gewoon in je keukenkastje staan? Waar bak je normaal altijd in dan? Ik heb boter voor dingen waar dat bij past (bv vlees), olijfolie voor mediterraan achtige dingen, meestal ook palm olie voor mijn braziliaanse gerechten (maar dat maakt ik tegenwoordig wat minder vaak) en zonnebloem olie voor al het andere. | |
summer2bird | zaterdag 22 oktober 2016 @ 18:07 |
Ik kook meestal met olijfolie. Heb ook altijd een pakje bleu band voor vlees, maar de rest (behalve pannenkoeken) doe ik met olijfolie. | |
sirdanilot | zaterdag 22 oktober 2016 @ 18:10 |
Blue band is niet goed voor je. Zijn geharde plantaardige vetten. Vol transvet waar je allerlei nare ziektes van krijgt. Bovendien is het midner lekker dan boter. Bak liever in roomboter. Dit heeft onterecht een ongezond imago (cholesterol), maar we weten tegenwoordig dat cholesterol minder slecht is dan transvet. En dingen die op hoog vuur moeten in zonnebloemolie, en dan misschien op het eind een klontje boter voor de smaak, is ook gezonder. De enige reden om margarine te gebruiken is de prijs, maar eerlijk is eerlijk je doet wel een week of twee met een klont roomboter en het kost ook maar 1 euro, dus dat zijn niet de dingen waar je op besparen moet. | |
kipje123 | zaterdag 22 oktober 2016 @ 21:00 |
eens wat betreft blue band en croma... maar op hoog vuur juist geen zonnebloemolie en olijfolie doen, eerder rijstkiemolie of arachideolie, die hebben een hoger rookpunt | |
kipje123 | zaterdag 22 oktober 2016 @ 21:01 |
oh ja, en ghee is ook lekker om in te bakken (geklaarde boter, spettert ook minder en kun je hoger verhitten) | |
kipje123 | zaterdag 22 oktober 2016 @ 21:02 |
on topic: voor dit soort cakejes is een neutrale olie zoals zonnebloemolie prima lijkt me | |
Pietverdriet | zaterdag 22 oktober 2016 @ 22:14 |
Ook bekend als saffloerolie, is een heel neutrale olie, bv voor mayonaise | |
sirdanilot | zaterdag 22 oktober 2016 @ 22:29 |
Oh dat spul. Ja prima maar ik gebruik altijd gewone zonnebloemolie. | |
summer2bird | zondag 23 oktober 2016 @ 20:56 |
Ze zijn goed uitgevallen ![]() | |
Sjeen | zondag 23 oktober 2016 @ 21:21 |
ik vroeg me af waarom vlees in croma net effe wat meer smaak had, maar ze stoppen er gewoon natriumglutamaat in ![]() | |
Zana | zondag 23 oktober 2016 @ 23:20 |
Ik realiseer me nu dat croma altijd voor vlees is, blue band is voor bakken.... In Duitsland wordt ook vaak magarine of roomboter gebruikt om te bakken, maar als het recept met olie is, zou ik dat niet zo maar door een vast iets vervangen, want dan denk ik wordt de structuur van de deeg anders. | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2016 @ 23:28 |
Bah, vies. | |
sirdanilot | zondag 23 oktober 2016 @ 23:41 |
Wut? Waar bak jij vlees in? | |
RobinOok | zondag 23 oktober 2016 @ 23:58 |
Ik grill meestal, in een grillpan. Vlees ingesmeerd met arachide olie. Ik vind bakken in boter vies. Hooguit, soms, als het in een koekenpan moet, dan aanbakken in olie en heeeeeel eventueel daarna een klont smeltende boter erbij. Maar nooit bakken. Bah. | |
Lienekien | zondag 23 oktober 2016 @ 23:59 |
Lekker hoor, bakken in roomboter. Hmmmmmmm! ![]() | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 00:01 |
Ik denk dat jij en ik een andere definitie van 'bakken' hebben. Grillen is niet bakken. Grillen is grillen. Bakken heb je verschillende manieren. Je hebt op heel hoog vuur bv zoals met biefstuk, maar dat noem ik dichtschroeien en niet 'bakken'. Dat doe je idd niet met boter. En je hebt dingen langzaam bakken of fruiten. Dat kan prima in boter. en, in tegenstelling tot wat jij beweert, ook in olijfolie ![]() | |
RobinOok | maandag 24 oktober 2016 @ 00:16 |
Inderdaad, grillen is niet bakken. Maar jij vraagt waar ik mijn vlees in bak. Nou, niet dus. Ik grill mijn vlees. Of bak/braadt het In uitzonderlijke gevallen aan in olie en voeg eventueel wat boter toe om in te sudderen. Ik bak nevernooit biefstukjes of ander vlees of vis in boter. Ik vind bakken in boter vies. Daar komen smaken bij vrij die ik vies vind. Mag het? Summer2bird zegt altijd een pakje bleu band voor vlees te hebben waarop jij zegt "bak liever in roomboter". En nou zou het aan mijn definitie van bakken liggen? Yeah, sure. Whatever. [ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 24-10-2016 00:26:09 ] | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 14:38 |
Aanbakken is dichtschroeien. en dat doe je inderdaad niet inboter maar in olie. Dus jij eet geen seule ŕ la meuniere? Mis je een hoop hoor. Of een lekkere vette grootmoeders gehaktbal gebakken in boter? Nooit? Ligt eraan wat je onder bakken verstaat. Als hij op hoog temperatuur zijn vlees dichtschroeit met die blueband (wet niet of dat nou zo gezond is eerlijk gezegd) dan zeg ik doe dat in olie. Als hij dus een lekker tongetje of een gehaktbal in blueband bakt dan zeg ik doe dat in boter. | |
RobinOok | maandag 24 oktober 2016 @ 16:15 |
Het gaat hier over bakken. Aanbakken is gewoon onderdeel van het bakken. Je zit te mierenneuken. Inderdaad. Nooit. In ieder geval niet vrijwillen. | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 17:18 |
Ja en ik zei toch al dat je verschillende manieren van bakken hebt en dat b oter bij sommige daarvan geschikt is en bij andere niet? Mis je een hoop mee. | |
RobinOok | maandag 24 oktober 2016 @ 17:45 |
Ja, vieze vis en vieze ballen. | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 17:47 |
Als Pietverdriet dood was zou hij zich omdraaien in z'n graf. | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2016 @ 17:50 |
Ach, het is Robin, die vind tofu lekker, eet graag plofkip, haat gebakken aardappels ... | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 17:52 |
Ik vind tofu ook lekker, mits de verse uit de bak van de toko en niet die uit de supermarkt, en mits correct bereid (dus niet als vleesvervanger maar eigenlijk meer zoals je ei zou gebruiken, in de juiste aziatische gerechten waar het bij past). En plofkip moet ik wel eten want biokip kan ik simpelweg niet betalen. WTF wie haat er nou weer gebakken aardappels? Da's trouwens ook iets wat je in de boter bakt ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2016 @ 17:53 |
Na, ganzenvet als je het hebt | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 17:54 |
Dat heeft de Lidl niet. We hadden ooit een heleboel eendevet van de kerst over en daar heb ik nog heel lang mee gebakken, erg lekker inderdaad. | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2016 @ 17:58 |
Tamme Gans wordt idd in NL nauwelijks tot niet gegeten, jammer want het is vreselijk lekker, aan de andere kant, als ik kijk hoeveel, of liever, hoe weinig vlees er aan een gans van 4-5 kilo zit begrijp ik het wel weer. | |
sirdanilot | maandag 24 oktober 2016 @ 18:16 |
Er worden genocides gepleegd op wilde ganzen, maar ik kan ze nergens kopen. Dan moet ik ze weer online bestellen zeker, daar begin ik niet aan. Verkoop die dan gewoon in de supermarkt denk ik dan. | |
RobinOok | maandag 24 oktober 2016 @ 20:35 |
OPgebakken aardappelen ja! ![]() | |
Burdie | maandag 24 oktober 2016 @ 20:39 |
Niet. Olie hoort niet in gebak ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 oktober 2016 @ 20:54 |
Wat is voor jou het verschil tussen gebakken aardappels en opgebakken aardappels? | |
RobinOok | maandag 24 oktober 2016 @ 21:08 |
Ja zeg! Heel topic aan gewijd. Ik ga het niet weer uitleggen. | |
Spanky78 | maandag 24 oktober 2016 @ 21:37 |
Je voelt de liefde wel weer hier... |