FOK!forum / Culinesse à gogo / Kunnen blokjes bouillon bederven?
Loekie1zondag 16 oktober 2016 @ 17:36
Ik had van die zachte blokjes bouillon, kunnen die bederven?
jatochneetochzondag 16 oktober 2016 @ 17:38
Nee
#ANONIEMzondag 16 oktober 2016 @ 17:47
Ja.

Vet kan ranzig worden.

[ Bericht 85% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2016 17:47:51 ]
Incazondag 16 oktober 2016 @ 17:53
Wel als ze nat zijn geweest
Geerdzondag 16 oktober 2016 @ 18:08
Zit wel zoveel zout in denk het niet
Pietverdrietzondag 16 oktober 2016 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 17:47 schreef Hamzoef het volgende:
Ja.

Vet kan ranzig worden.
Dit dus, oxidatie van vetten.
Loekie1zondag 16 oktober 2016 @ 19:02
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit dus, oxidatie van vetten.
Dus als je daar soep van maakt, kun je diarree krijgen.
Basp1zondag 16 oktober 2016 @ 19:03
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit dus, oxidatie van vetten.
zitten in groente bouillon blokjes ook vetten?
Pietverdrietzondag 16 oktober 2016 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 19:02 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Dus als je daar soep van maakt, kun je diarree krijgen.
Betwijfel ik, het zal gewoon een beetje ranzig smaken
#ANONIEMzondag 16 oktober 2016 @ 19:06
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 19:03 schreef Basp1 het volgende:

[..]

zitten in groente bouillon blokjes ook vetten?
Ja.
Pietverdrietzondag 16 oktober 2016 @ 19:07
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 19:03 schreef Basp1 het volgende:

[..]

zitten in groente bouillon blokjes ook vetten?
Knorr op de website
quote:
INGREDIËNTEN
Zout, palmvet, smaakversterker (E621, E631, E627), groenten 4,9% (ui, wortel, tomaat), volledig geharde palmvet, suiker, peterselie, gebrande suikerstroop, specerijen (SELDERIJZAAD, nootmuskaat, kurkuma, peterselie), maltodextrine, aroma, citroensappoeder, gistextract
Gehard vet is niet goed voor je
Spanky78zondag 16 oktober 2016 @ 21:44
De aroma's die erin zitten kunnen wel degelijk echt sterk achteruit gaan, of zelfs grotendeels verdampen.

Het vet kan ranzig worden.

Het vet, ja... Gehard. Dat zit erin. Ik verwacht wel dat dit weinig transvet bevat. Tegenwoordig is het geharde vet vaak laag trans, maar garanties zijn er niet. Sowieso beter om gehard vet te vermijden.
#ANONIEMmaandag 17 oktober 2016 @ 18:49
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2016 21:44 schreef Spanky78 het volgende:
De aroma's die erin zitten kunnen wel degelijk echt sterk achteruit gaan, of zelfs grotendeels verdampen.

Het vet kan ranzig worden.

Het vet, ja... Gehard. Dat zit erin. Ik verwacht wel dat dit weinig transvet bevat. Tegenwoordig is het geharde vet vaak laag trans, maar garanties zijn er niet. Sowieso beter om gehard vet te vermijden.
Ik dacht altijd dat gehard vet altijd transvet is. Is dat niet zo dus?
Spanky78maandag 17 oktober 2016 @ 19:37
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2016 18:49 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat gehard vet altijd transvet is. Is dat niet zo dus?
Nope, zit er soms wel in. Kun je zonder dure machines niet zien.