Vmbo>havo>hbo p.. (23ste afgestudeerd aan bachelor)quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:43 schreef timmmmm het volgende:
Ben wel benieuwd naar je traject als je van het vmbo komt en je bachelor haalt op 22Lijkt me vrij krap qua tidj
ik ben ook onlangs afgestudeerd met een 7,3quote:
International and Criminal Law, bv, 7,5. Dit vind ik een zeer interessante Master, blijkt dat ze zowel op UvA als bij mij aan Leiden een 7,5 eisen. Heb ik niet. Daarnaast een extra verdiepend programma die ik wilde volgen, eis is een 7,3 strikt. Heb ik ook niet. Ben het verdomd zat, toen ik vmbo deed werd ik ook niet toegelaten aan mijn school omdat ik net geen 7 gemiddeld stond, maybe laat ik die cijfers teveel mijn waarde bepalen. Alleen lijkt dat leuke dingen harde eisen hebben..quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:45 schreef Rezania het volgende:
Wacht? Je masterkeuze is beperkt door het cijfergemiddelde van je bachelor?
vmbo>havo>hbo-p, universiteit en januari naar Washington University < Hier ben ik best wel trots op..quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:45 schreef 6star6lord6 het volgende:
Beetje off-topic maar hoe kwam je van vmbo naar de uni? Heb je mbo en hbo overgeslagen?
Succes met je opleiding.
Bij rechten vind ik het zeer extreem, maar ik zie zo vaak op LinkedIn mensen die met cum laude afstuderen...I just don't know how. Ik ben eerlijk, maar ik wil ook gewoon goed geld verdienen. Dat was niet mijn eerste gedachte toen ik Rechten koos, alleen hield het wel altijd in mijn achterhoofd, kom niet uit het rijkste van het rijkste, dus vind een goed salaris zeer belangrijk. Heb altijd zoveel moeite gedaan, zou niet kunnen leven met 2000 euro bruto na mijn Master..quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:48 schreef Nappeklapperapper het volgende:
Mijn gemiddelde was een 6,4 op m'n bachelor, 6,7 op m'n master en ik heb nu een baan waarvan de meeste mensen denken dat je een 8+ nodig hebt.
Gaat vooral om je verhaal, dat je laat zien dat je echt iets kan, qua onwikkeling, ambitie. Je moet dan wel bij een bedrijf solliciteren die niet zo op je cijfers letten; bij rechten letten ze daar soms wel op, ligt aan het kantoor. Bij banken maakt het ook niet zo veel uit.
Als je een goede brief kan schrijven, je studieloopbaan + activiteiten logisch en je bent geen idioot in een sollicitatie zijn kan je ver komen.
Waar ik mee zit om eerlijk te zijn, is dat ik altijd voor alles onwijs hard inzet, alsmede om aan uni te studeren in USA (letterlijk 20-25 uur per week gewerkt naast studie om het te bekostigen). Maar ik krijg de indruk dat het weinig uitmaakt of ik een 6 sta of een 7. It's like the same, weet niet hoe jij hebt ervaren tijdens sollicitaties..?quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:45 schreef Scuidward het volgende:
Had zelf ongeveer zulke cijfers, maar ik vind het niet matig. Lang niet iedereen lukt het om een universitaire studie af te ronden. Tuurlijk, bedrijven die de luxe hebben zullen de voorkeur geven aan iemand met hoge cijfers, maar er zijn ook zat bedrijven die kijken naar hele andere kwaliteiten, zoals nevenactiviteiten of persoonlijkheden. Beetje zuur wel om de komende 40 of 50 jaar van je leven te balen van zoiets kleins. De waarde van je carrière bepaal je uiteindelijk zelf.
Je moet nu een master kiezen begrijp ik? Probeer met een motivatiebrief alsnog toegelaten te worden tot een master die je interesse geniet, of probeer het maximale uit een andere master te halen. Desnoods door middel van een 'specialisatie' in je scriptie?
Ligt aan je refentiekader. Ik ken zat mensen die niet cum laude afstuderen en toch een meer dan gemiddelde baan hebben. Ik weet niet hoe het bij rechten zit, maar mensen die echt heel erg kicken op hun cum laude hebben echt niet meteen een streepje voor.quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:50 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]
Bij rechten vind ik het zeer extreem, maar ik zie zo vaak op LinkedIn mensen die met cum laude afstuderen...I just don't know how. Ik ben eerlijk, maar ik wil ook gewoon goed geld verdienen. Dat was niet mijn eerste gedachte toen ik Rechten koos, alleen hield het wel altijd in mijn achterhoofd, kom niet uit het rijkste van het rijkste, dus vind een goed salaris zeer belangrijk. Heb altijd zoveel moeite gedaan, zou niet kunnen leven met 2000 euro bruto na mijn Master..
Ben ik de enige die 2200 weinig vindt? Er zijn zat klantenservice baantjes waarbij je 10 tot 12 euro verdient per uur. Als je 40 uur werkt, dan zit je maandelijks rond de 1600...voor klantenservice, daar word je makkelijker aangenomen ook.quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:56 schreef Nappeklapperapper het volgende:
[..]
Ligt aan je refentiekader. Ik ken zat mensen die niet cum laude afstuderen en toch een meer dan gemiddelde baan hebben. Ik weet niet hoe het bij rechten zit, maar mensen die echt heel erg kicken op hun cum laude hebben echt niet meteen een streepje voor.
Je moet namelijk gewoon werken. Het is geen studie, het is werk. Mensen met torenhoge ambities zijn ook vaak snel ontevreden. Je gaat in het begin van je carrière namelijk niet overnames managen. Dat is misschien na 10 jaar, maar echt niet in het begin.
Wat betreft salaris; een baan waar ze WO-niveau vragen verdient meestal rond de 2200-2500 als je begint. Bij echt topbedrijven verdien je 3500, maar het is maar de vraag of je daar wil werken.
Is wel de onderkant hè. Laten we zeggen 2500 is normaal. De eerste 5 jaar verdien je gewoon niet zo veel, je hebt geen ervaring en je moet goed worden in je werkquote:Op zondag 9 oktober 2016 21:58 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]
Ben ik de enige die 2200 weinig vindt? Er zijn zat klantenservice baantjes waarbij je 10 tot 12 euro verdient per uur. Als je 40 uur werkt, dan zit je maandelijks rond de 1600...voor klantenservice, daar word je makkelijker aangenomen ook.
En hoe zit dat met specifiek middelgrote kantoren? Ik hoef niet per se bij een topkantoor, begrijp me niet verkeerd, qua werkdruk wil ik dat niet, maar het lijkt wel alsof zelf de wat kleinere kantoren onwijs veel vragen. En er wordt niet echt gekeken naar waar ik vandaan kom denk ik. Ik begrijp het wel of course, de mogelijkheid om te selecteren, alleen vind het echt jammer ergens. Heb het gevoel dat ik in mijn studie en werkveld beperkt word..quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:32 schreef ibrkadabra het volgende:
Besef wel dat Rechten een studie is dat best massaal is. En dan heb je dus veel mensen die met een hoge gemiddelde een bachelor gaan halen. Omdat topkantoren de luxe hebben om te selecteren (de vijver is nou eenmaal gigantisch voor rechten), is een gemiddelde cijfer een makkelijke manier om te filteren.
Ik denk dat dit ook geldt voor de masters. Ze willen mensen aannemen die de master snel en mooi kunnen afronden, dus ze selecteren daarop d.m.v. een bepaalde eis stellen zoals een gemiddelde voor je bachelor.
Cum laude afstuderen is niet alles. Ik ken iemand die het gedaan heeft (civiel recht) en die heeft een half jaar na afstuderen nog geen baan. Hij wil ook graag de advocatuur in.quote:Op zondag 9 oktober 2016 21:50 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]
Bij rechten vind ik het zeer extreem, maar ik zie zo vaak op LinkedIn mensen die met cum laude afstuderen...I just don't know how. Ik ben eerlijk, maar ik wil ook gewoon goed geld verdienen. Dat was niet mijn eerste gedachte toen ik Rechten koos, alleen hield het wel altijd in mijn achterhoofd, kom niet uit het rijkste van het rijkste, dus vind een goed salaris zeer belangrijk. Heb altijd zoveel moeite gedaan, zou niet kunnen leven met 2000 euro bruto na mijn Master..
Het probleem is inderdaad dat er veel afgestudeerden zijn en bedrijven dus een overschot aan keuze hebben. Maar er zijn er ook die minder moeilijk doen over cijfers. Als je de advocatuur laat voor wat die is of bij een kleiner kantoor gaat solliciteren valt het meestal mee.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:46 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]
En hoe zit dat met specifiek middelgrote kantoren? Ik hoef niet per se bij een topkantoor, begrijp me niet verkeerd, qua werkdruk wil ik dat niet, maar het lijkt wel alsof zelf de wat kleinere kantoren onwijs veel vragen. En er wordt niet echt gekeken naar waar ik vandaan kom denk ik. Ik begrijp het wel of course, de mogelijkheid om te selecteren, alleen vind het echt jammer ergens. Heb het gevoel dat ik in mijn studie en werkveld beperkt word..
En wat heeft jouw cv voor toegevoegde waarde? Wat heb jij allemaal gedaan?quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:52 schreef DoubleDip het volgende:
[..]
Het probleem is inderdaad dat er veel afgestudeerden zijn en bedrijven dus een overschot aan keuze hebben. Maar er zijn er ook die minder moeilijk doen over cijfers. Als je de advocatuur laat voor wat die is of bij een kleiner kantoor gaat solliciteren valt het meestal mee.
Zelf heb ik een half jaar bij een bedrijf stage gelopen en nog wat sollicitaties gehad, niemand heeft ooit naar mijn cijferlijst gevraagd. Wel eens mijn gemiddelde (6,5 net als de bachelor), maar met mijn cv compenseer ik dat wel.
Overigens is een buitenlandervaring heel waardevol en je hebt daardoor wel een streepje voor op andere studenten.
Ik ben in ieder geval niet op uitwisseling geweest.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:54 schreef Gregor1994 het volgende:
[..]
En wat heeft jouw cv voor toegevoegde waarde? Wat heb jij allemaal gedaan?
Buitenlandervaring waardevol bij fiscaal recht? Of in het algemeen? Ik had graag een semester abroad gedaan, maar beperkte mogelijkheden bij fiscaal..quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:52 schreef DoubleDip het volgende:
Overigens is een buitenlandervaring heel waardevol en je hebt daardoor wel een streepje voor op andere studenten.
Met fiscaal kun je althans in Leiden alleen naar Florida.Heeft voorzover ik weet weinig toegevoegde waarde.quote:Op zondag 9 oktober 2016 22:57 schreef Census het volgende:
[..]
Buitenlandervaring waardevol bij fiscaal recht? Of in het algemeen? Ik had graag een semester abroad gedaan, maar beperkte mogelijkheden bij fiscaal..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |