abonnement Unibet Coolblue
pi_165917603
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 18:39 schreef L-E het volgende:

[..]
Oudste had dat ook, toen hij bijna 4 was en we zijn eerste schooldag doorspraken zei ik: 'Nou, en dan breng ik je en geef je de juf een handje en als je dan op je stoel zit ga ik zwaaien bij het raam en dan ga ik weg en..' 'HOEZO WAT WAAROM GA JIJ WEG DAN??!' Complete paniek, in alle leuke verhalen over school had NIEMAND hem ooit verteld dat de mama's niet mee gaan naar school :'( ;( :')
Dit exact ja, heel herkenbaar! Het hielp ook niet dat mama wel mee mocht bij de peuterspeelochtend die de school eens in het half jaar houdt.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_165917877
W wilde liever ook niet naar school, tot 2 wk van te voren, toen wilde ze ineens wel. Maar was wel lastig dat iedereen dan steeds begon met: oh bijna 4 dan ga je naar school, heb je er zin in? En dat W dan ongelukkig keek en nee zei.
Ze vind het wel leuk trouwens al wordt ze er erg moe van.

L vind het wel wennen. Wel lekker af en toe zonder zus, maar als we op woensdag samen W brengen wil hij liever dat ze ook weer mee terug gaat. Hij is ook dolblij als we haar weer gaan halen..

Oh en hij is net 2. om dat te vieren heeft hij voor t eerst op t potje geplast (en op de vloer omdat hij heel enthousiast opstond om te laten zien dat t lukte)
pi_165918364
Ik ben alleenstaand en werkeloos. Helaas al een hele tijd. Ik red het nu nog wel allemaal.
En Riley geniet er echt van het veel thuis zijn. KDV vond ze nooit erg, maar toch zie ik haar nu veel rustiger zijn. Wat het weer gaan werken (buiten totaal geen uitnodigingen voor gesprekken) nog moeilijker maak. Want eerlijk, ik geniet er ook van dat ik zoveel bij haar kan zijn :@

Ik ben blij om te lezen dat er meer (bijna)peuters zijn die er tegenop zagen om vier te worden.
Ik ben benieuwd wanneer bij haar de zin kom. Jarig zijn wil ze trouwens wel, want taart en slingers :D
pi_165919283
Mijn meiden hebben enorm veel problemen gehad met afscheid nemen bij de psz. Achteraf gezien zaten ze daa gewoon niet op hun plek. Op het kdv hebben ze echt wel stappen gemaakt. Het enige wat ze vervelend vinden is vroeg opstaan. Maar ja, dat moet ook als we grote broer naar school moeten brengen.

Vorig jaar had ik een gesprek met juf onder schooltijd. Dat kwam even zo uit. Er kwam een vervanger voor de klas en mijn meiden heb ik daar ook achtergelaten. Het viel niet eens op dat e 2 peuters tussen de kleuters zaten :D En ze hebben het er nu nog wel eens over.
pi_165920822
Net Jan zijn verjaardagscadeau besteld. Nav tip van een vriendin tiptoi starterset
pi_165921414
Tiptoi staat hier ook op de lijst :Y Volgens mij erg leuk idd.
pi_165924981
Ik krijg het vanavond in huis en zaterdag de 22ste vieren we zijn verjaardag dus twijfel of die zaterdag al geven of op de dag zelf maar moet hij naar school
  donderdag 13 oktober 2016 @ 07:32:08 #128
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_165925045
Wij gaan deze sint/ verjaardag voor Hubelino. J heeft het grote Sint boek bekeken, en heeft alle knikkerbanen die ie kon vinden aangekruist, dus dat zit wel goed ^O^

Tiptoi kende ik ook nog niet, maar ziet er wel leuk uit. Al verwacht ik dat J er nu nog niets mee doet, daarvoor moet ie eerst een tijdje op school zitten denk ik.
pi_165925078
Vriendin die het aanrade haar zoon die 2 1/2 is vind het ook al leuk, ze had het voor zijn grote zus gekocht die in februari 5 wordt
  donderdag 13 oktober 2016 @ 08:02:29 #130
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_165925181
Ik denk ook dat J het wel kan (Loco Bambino lukt ook al vanaf 2,5), maar hij is gewoon nog niet zo goed met stilzitten en 'werkjes' doen ;)
pi_165927102
Ik koop het ook voor M. En de meiden kunnen het dan ook wel proberen. Maar ik heb geen zin om 3 van die dingen in huis te halen. Of sowieso 3x hetzelfde.
pi_165929036
Ik ben verpest door het speelgoedtopic hier en mijn vrouw ook....wij gaan los online op die Hubolino vrees ik.

B zat vanochtend met zijn pink en ringvinger tussen de deur. Zo, wat een geluid komt er dan uit (sorry buurt) Het viel gelukkig reuze mee, maar hij moest en zou blauwe plekken zalf en een pleister. En op het KDV moest elk kindje het even zien van hem (en hij kreeg er kusjes op O+ )

Oh en vanochtend een enorm goed gesprek met een financieel adviseur gehad. Nu nog in conclaaf met 'onze' makelaar (wij willen een hogere vraagprijs) en ik geloof dat er dan toch echt een te koop bord in de tuin komt. :D
pi_165935131
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 08:02 schreef mousemicky het volgende:
Ik denk ook dat J het wel kan (Loco Bambino lukt ook al vanaf 2,5), maar hij is gewoon nog niet zo goed met stilzitten en 'werkjes' doen ;)
heb ik hier ook loco bambino wil ik met teun wat meer mee aan de slag kijken of hij zonder jan om zich geen daar wel de rust voor kan vinden
pi_165937742
Exode wat spannend .. en sneu van de vingertjes :*

Ik heb straks even wat filmpjes van tiptoi zitten kijken en ik vind het echt gaaf! Even overleggen wat manlief er van vindt.

Vandaag ging ik Djenna ophalen van haar 2e wendag op school. Afgelopen maandag had mijn man dat gedaan. Eerst heb ik een minuut of wat door de ramen zitten kijken hoe ze zich in groepsverband gedroeg en heerlijk zat te kneuten met klei. Echt fijn om te zien dat ze helemaal op haar gemak was en praatte en lachte met klasgenootjes. Ikzelf hoorde vroeger nergens bij en ben heel lang gepest. Dus altijd een beetje de angst dat dat ook bij mijn kinderen gebeurt, terwijl ik ze zon fijne schooltijd gun met vriendjes en vriendinnetjes. Ik wil die angst ook echt niet op de kinderen projecteren maar vanbinnen voel ik dat wel. Herkenbaar?
Toen ze me eenmaal ontdekte baalde ze een beetje en vroeg: 'mag ik hier een ander keertje weer spelen'? .. dus ze heeft het er prima naar haar zin denk ik

En weten jullie nog dat ik zo in mijn maag zat om mijn nieuwe wg te vrafen of ik niet wat later mocht beginnen zodat ze niet naar de VSO hoeft? Dat is ook geregeld ^O^ .. zo blij!
pi_165937766
Hubelino! Het is echt leuk!
Js heeft het gekregen voor z'n verjaardag. Ow vindt t bouwen leuk en Js het knikkeren :)

We hadden het er van de week nog over, maar ik kreeg dus net de uitnodiging voor Ow z'n school. Eind november is de wenochtend en dan mag hij vanaf 1 december al beginnen in een nieuwe instroomgroep. Ze starten met 10 kindjes die in december of januari jarig zijn....

Alleen echt starten in december, dat lijkt me veel te veel prikkels voor al die net nieuwe kleuters toch :')
Ik snap deze overweging echt niet!
Voorlopig was mijn plan: na de kerstvakantie starten... maar ik ga wel ff contact opnemen :)

Trouwens mijn kleine jongetje over ander lhalve maand al naar school sturen, ik weet niet of ik dat kan handelen hoor ;)
pi_165938030
Luuk wordt eind november 4 en gaat straks na de herfstvakantie al wennen.. Mn baby... :'(
*poef* nu is het weg
  donderdag 13 oktober 2016 @ 20:24:17 #137
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_165938339
Loj, is het echt een apart klasje van 10? Dat klinkt namelijk wel luxe, wennen in een rustig/ klein klasje. Maar idd, december leek mij ook geen goede maand. J gaat in december ook wennen waarschijnlijk, en ik ben ook bang dat t allemaal te veel is, maar ja, niet echt veel andere opties, hij begint meteen na de kerstvakantie. Aan de andere kant, J past zoch snel aan aan nieuwe situaties, en als we na 5 december gaan wennen, hoop ik dat t goed komt ^O^
pi_165938814
Twinkle dat gevoel ken ik wel, ik ben ook lang gepest had wel vriendinnetjes en ook wel een paar vaste maar heb altijd wel een gevoel van er niet echt bijhoren gehad zolang ik mij kan herinneren.
Ik merk wel dat mijn jongens anders zijn. Maken makkelijk vriendjes, komen voor zichzelf op maar ook lief voor andere kinderen.

Ik heb de tiptoi net binnen gekregen ben benieuwd! Nog een week wachten! Is ook een spel van en beestjes etc zag ik
pi_165941703
Spannend! Wij vieren de verjaardag van djenna ook de 22e, samen met het kraamfeest. Ze is de 27e officieel jarig. Ja ik vond het ook gewoon echt fijn om die interactie te zien .. hoop dat ik dat gevoel bij mezelf ooit los kan laten.

En loj dat instromen in dec zou ik denk ik ook even een paar weken opschuiven. Als ik zie wat sinterllaas en het speelboek met djenns doen :X ... vind het wel tof dat ze het echt snapt en helenaal onder de indruk is. In nov samen de intocht kijken en op tv sinterklaasjournaal enzo .. O+ .. helemaal tof.
pi_165942725
Oh. Dat tiptoi is echt leuk. Maar die knikkerbaan ook. En ik heb ook al een paar boeken die wil. En een Woezel en Pip dekbed. Toch maar even op zoek naar een geldboom in mijn tuin :D

Loj, hij is er zelf toch al aan toe? In dat geval zou ik het wel overwegen om in december te laten wennen.

Twinkle, jouw kleine meisje bij een kleuter O+

Goitske. Bij jou schiet het ook al. Dat je bijna de moeder van eens kleuter bent O+
pi_165942989
Als luuk niet al elke dag op school rond zou lopen zou ik er ook aan denken om zijn schoolgang uit te stellen tot januari. Maar hij gaat dat echt niet pikken. Hij wilde met zijn derde verjaardag al naar school.
Van ons krijgt hij een fiets voor zijn verjaardag.

En ik ben zo trots op m. Hij eet al bijna 2 jaar amper, beetje pasta met geraspte kaas, halve kipburger, patat en poffertjes. Daar bestond het zo ongeveer uit. Ik zorg voor hem dat er elke maaltijd 1 component is welke hij lust. Hij weigert te proeven. Het wordt gedoogd op zijn bord. Maar gisteren.. Z'n zus zei dat de aardappelbolletjes echt net als patatjes smaakte. Hij wilde er wel 1 proeven. En heeft uiteindelijk ook mijn bord leeg gegeten. Vanmorgen in de supermarkt wilde hij vanavond wel worteltjes eten. Dus maar meegenomen.
Hij heeft vanavond 2 worteltjes gegeten.
Okey, das nog niks, maar voor hem zo'n enorme mijlpaal.
Luuk is een jongen van zelf beslissen zijn we achter, lopen, zindelijk, fietsen en hopelijk nu dus ook eten.
*poef* nu is het weg
pi_165943312
Spannend, alle kinderen die gaan wennen en de grote stap gaan maken.

kaatje, wat goed van luuk! Knap dat hij zichzelf overwint met het eten! *O* .
Ik weet ook niet wat ik meemaak met I de laatste tijd: waar ik me een paar weken geleden nog wat zorgen maakte over haar gewicht en dat ze toch wel erg magertjes was, is dat ineens helemaal omgeslagen. Die eet echt voor twee. En het avondeten gaat ook ineens goed. Ze zit voor haar doen goed te eten, ongeacht wat er op haar bord ligt. En zegt dan ook nog vaak: 'Het is echt heel lekker!'
En wat ik ook zo grappig vind, hoe snel je dat ziet. Ze heeft nu weer zo'n gezellig rond buikje, en ook die wangetjes worden ronder. O+ .

Tiptop lijkt me ook wel een aardig cadeau, voor haar verjaardag wellicht. Denk dat het wel wat voor haar is. Ik ging vandaag even puzzeltjes met haar doen, en daar gaat ze ineens enorm mee vooruit. Zo gaaf om te zien, dat ze gewoon echt in een paar weken een soort sprong maken daarin.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165943872
Wat goed om te lezen KJ! Steeds een stapje vooruit en dat op zijn eigen tempo.

Hier wel herkenbaar Franny. M is over het algemeen een goede eter en lust een hoop maar heeft, sinds hij vast voedsel eet, altijd erg afwisselend gegeten. Dan weer weken heel weinig en dan weer weken ineens heel veel. Sinds een week of 4 eet hij weer veel. Dat wil zeggen dat hij alles dat hij voorgeschoteld krijgt opeet en regelmatig om meer vraagt.
Bij hem zie je het direct aan z'n beetjes die worden zachter/voller en ribben zijn niet meer zo engig zichtbaar.
Grappig om te merken hoe dat zichzelf regelt.

Even klagen!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 07:03:01 #144
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_165946489
Mabawa, hij moet toch nog zeker een jaar? Als hij een beetje een makkelijke wenner is zou ik het zeker overwegen.

V is met nog 9 maand te gaan tot school overgestapt en hij is echt de makkelijkste niet. Beste beslissing ooit. (Dit was wel echt voor hem dus misschien dat dat nog verschil maakt)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_165946564
Wij zijn ook over gestapt van gastouder naar kdv 4 maanden voor sofie 4 werd. Het kdv had wel een nso ernaast. Maar zelfs als dat niet was hadden we denk ik ook overgestapt. Het werkte niet meer bij de gastouder.
*poef* nu is het weg
pi_165946584
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 07:03 schreef AwayTL het volgende:
Mabawa, hij moet toch nog zeker een jaar? Als hij een beetje een makkelijke wenner is zou ik het zeker overwegen.

V is met nog 9 maand te gaan tot school overgestapt en hij is echt de makkelijkste niet. Beste beslissing ooit. (Dit was wel echt voor hem dus misschien dat dat nog verschil maakt)
Ja hij is vrij makkelijk. Alleen zou ik me zo schuldig voelen tegenover hem want hij heeft het zo naar z'n zin. Voor zijn plezier zou het niet hoeven zeg maar. Hij heeft het altijd over z'n vriendjes en voelt zich daar veilig en op zn plek.
Dus wil ik 'm dat afnemen omdat ik me erger de organisatie daar?
pi_165946611
In dat geval, als hij het zo naar z'n zin heeft, zou ik het niet doen. Maar misschien kun je wel contact opnemen met ouders die wel in de ouderraad zitten om hen te vertellen wat jouw ergernissen zijn. Misschien kunnen ze er wat mee en kun je steun vinden bij ze? Ik praat ook wel eens met andere ouders over wat zij van het kdv vinden en iedereen heeft wel wat op te merken, ook al zijn we uiteindelijk toch wel tevreden. Het is wel prettig om af en toe even tegen elkaar beetje te kunnen spuien of navragen wat een ander daarvan vindt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165947187
Dat scheelt idd wel. Wij Brachten sofie elke dag krijsend naar de opvang. Ze wilde absoluut niet meer erheen.
Bij de huidige opvang gaan ook organisatorisch dingen mis, maar de kinderen vinden t helemaal geweldig.
*poef* nu is het weg
pi_165947363
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 07:37 schreef Mabawa. het volgende:

[..]

Ja hij is vrij makkelijk. Alleen zou ik me zo schuldig voelen tegenover hem want hij heeft het zo naar z'n zin. Voor zijn plezier zou het niet hoeven zeg maar. Hij heeft het altijd over z'n vriendjes en voelt zich daar veilig en op zn plek.
Dus wil ik 'm dat afnemen omdat ik me erger de organisatie daar?
Ik zou dan heel erg inzetten op het laatste jaar daar mijn eigen ergernissen proberen op te lossen. Inderdaad in gesprek met andere ouders, maar ook met het kdv zelf. Op school erger ik me wel eens (met name aan de communicatie over praktische zaken) maar als ik dat met andere ouders bespreek geeft dat wel wat lucht, omdat zij er of anders in staan en ik daardoor kan relativeren, of zij zijn het met mij eens waardoor ik me gesterkt voel :)

Hier ook al bezig met de verlanglijsten. Dat wil zeggen: Oudste schrijft ze zelf. 'Ze', ja, want elke twee dagen is er een nieuwe lijst natuurlijk :') Combobreaker: ik vind tiptoi niet leuk dus dat komt er niet op 8-)
pi_165947595
Is het puur organisatorisch waar je tegenaan loopt, Mawaba, of is het ook pedagogisch inhoudelijk? Dat laatste zou ik zelf moeilijk vinden, terwijl het organisatorische misschien op te lossen is. Ik zou idd met de ouderraad praten en het kdv zelf, als je dat niet al gedaan had.

Og gut, kerst enzo ja. Sint doen we hier weinig aan, dus dat scheelt (een aankomst op de NL'se school en verder een gezellig avondje) maar kerst... We gaan ergens in het nieuwe jaar verhuizen, dus ik heb geen zin om voor die tijd mijn huis weer vol te gooien, juist nu ik het zo fijn aan het legen ben. En wat ik zou moeten kopen voor haar...? Ze heeft al zoveel, en ik wil voorkomen dat ze 10 poppen en 1000 soorten duplo heeft, zeg maar. Puzzels met echte stukjes denk ik. Boeken heb je nooit genoeg. Luisterboeken misschien... Zo'n tiptoi zou er hier ook niet in komen :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')