abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:47:06 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165745398
quote:
1s.gif Op maandag 3 oktober 2016 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Ongeacht hoe een Nederlandse slager zijn biefstuk zou "horen" te snijden is het voor een consument de moeite waard om te snappen hoe de draad loopt en daar dan tegenin te snijden. Helemáál als je constateert dat je een taaie biefstuk op je bord hebt liggen. En als je weet dat men tegenwoordig de halve koe verkoopt als biefstuk.

Ja, je kunt ook heel hautain besluiten dat de biefstuk niet is zoals die hoort en hem dan aan de kant schuiven.
Je kan een halve koe als steaks eten mits het vlees mooi doorregen is en goed gerijpt. Heb Zaterdag nog sucade gegeten als supermalse steak, als je rib goed laat rijpen krijg je ipv riblappen om te sudderen een prachtige steak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 11:21:51 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165745865
Ook niet mooi doorregen en kutgerijpte koeien worden voor de helft tot biefstuk gesneden. Ik weet dat dat in jouw wereld niet gebeurt, maar in die van TS wel. Als je daar niet in mee wilt gaan, dan kun je toch beter niet reageren? Wat heeft TS nou aan jouw mooi doorregen en goed gerijpte sukadelappen? He-le-maal niks! Hij heeft een taaie biefstuk op zijn bord. Daar gaat dit topic over. Niet over wat voor fantastisch vlees jij altijd koopt.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 11:41:54 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165746097
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 11:21 schreef RobinOok het volgende:
Ook niet mooi doorregen en kutgerijpte koeien worden voor de helft tot biefstuk gesneden. Ik weet dat dat in jouw wereld niet gebeurt, maar in die van TS wel. Als je daar niet in mee wilt gaan, dan kun je toch beter niet reageren? Wat heeft TS nou aan jouw mooi doorregen en goed gerijpte sukadelappen? He-le-maal niks! Hij heeft een taaie biefstuk op zijn bord. Daar gaat dit topic over. Niet over wat voor fantastisch vlees jij altijd koopt.
Ben je nu dwars, dom of ongesteld dat je zo wenst te reageren?

quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2016 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Het probleem van steaks in NL is vooral dat
1. Het vlees te mager is, daardoor te weinig smaak
2. Het vlees niet goed gerijpt/afgehangen wordt, daardoor te taai
3. Men in NL niet bereid is te betalen voor goed vlees, cq de consument geen idee heeft van wat ze kopen. Dit zegt alleen het begrip "biefstuk" al, ipv het te hebben over flank steak, prime rib, porterhouse, filet, etc etc. Het moet rood en mager zijn en dan is men verbaasd dat het niet smaakt
4. Mensen geen benul hebben hoe het klaar te maken, zelfs veel restaurants falen hierin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 18:22:56 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_165753811
Wie zit er hier nu dwars zijn eigen preek te herhalen over biefstuk in Nederland? Zie je dat nou echt als een passend antwoord op de vragen die TS stelde? Of heb je gecopypaste uit een vorig topic over biefstuk. Denk je serieus dat TS geholpen is met die preek?
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 18:26:19 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165753865
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Wie zit er hier nu dwars zijn eigen preek te herhalen over biefstuk in Nederland? Zie je dat nou echt als een passend antwoord op de vragen die TS stelde? Of heb je gecopypaste uit een vorig topic over biefstuk. Denk je serieus dat TS geholpen is met die preek?
Kusje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 09:47:10 #56
211937 escalatie
in ... 3..., 2..., 1...
pi_165926108
Ik ben gestopt met kopen van biefstuk bij de Jumbo. In veel gevallen waren de biefstukjes taai. Blijkbaar accepteren veel Nederlanders dit wel.

Nu haal ik meestal entrecotes of rib-eye bij de slager. Je betaalt wel meer, maar de kwaliteit is prima.

Tip: Mijn slager verkoopt paardenbiefstuk die bijna net zo zacht is als ossenhaas, maar voor de helft van de prijs. Dus mocht je geen probleem hebben met paard eten, dan is dit een prima optie. Ook hier geldt, blijf weg bij de Jumbo paardenbiefstuk.
pi_165955746
Nou, ik denk dat het aan de kwaliteit van de biefstukken heeft gelegen. Afgelopen zondag en woensdag weer gewoon lekkere stukjes gegeten waar ik gewoon van kon genieten zonder eindeloos te herkauwen of stukjes uit te spugen/weg te slikken met water.

Toch raar, dat twee restaurants achter elkaar slechte stukjes runt serveren (een steakhouse n Breda en een relatief luxe restaurant in Tilburg). En dat tegelijkertijd de Albert Heijn ook slechte stukjes in de winkel heeft liggen. Wel heb ik begrepen bij de Albert Heijn XL dat de slagersafdeling eruit is gegaan recentelijk en al het vlees tegenwoordig voorverpakt is. Wellicht dat dit de kwaliteit ten nadele komt.

Anyway, dan weet ik dat als ik weer eens een taai stukje vlees krijg dat ik hem terug kan sturen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')