Je kan een halve koe als steaks eten mits het vlees mooi doorregen is en goed gerijpt. Heb Zaterdag nog sucade gegeten als supermalse steak, als je rib goed laat rijpen krijg je ipv riblappen om te sudderen een prachtige steak.quote:Op maandag 3 oktober 2016 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Ongeacht hoe een Nederlandse slager zijn biefstuk zou "horen" te snijden is het voor een consument de moeite waard om te snappen hoe de draad loopt en daar dan tegenin te snijden. Helemáál als je constateert dat je een taaie biefstuk op je bord hebt liggen. En als je weet dat men tegenwoordig de halve koe verkoopt als biefstuk.
Ja, je kunt ook heel hautain besluiten dat de biefstuk niet is zoals die hoort en hem dan aan de kant schuiven.
Ben je nu dwars, dom of ongesteld dat je zo wenst te reageren?quote:Op dinsdag 4 oktober 2016 11:21 schreef RobinOok het volgende:
Ook niet mooi doorregen en kutgerijpte koeien worden voor de helft tot biefstuk gesneden. Ik weet dat dat in jouw wereld niet gebeurt, maar in die van TS wel. Als je daar niet in mee wilt gaan, dan kun je toch beter niet reageren? Wat heeft TS nou aan jouw mooi doorregen en goed gerijpte sukadelappen? He-le-maal niks! Hij heeft een taaie biefstuk op zijn bord. Daar gaat dit topic over. Niet over wat voor fantastisch vlees jij altijd koopt.
quote:Op maandag 3 oktober 2016 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Het probleem van steaks in NL is vooral dat
1. Het vlees te mager is, daardoor te weinig smaak
2. Het vlees niet goed gerijpt/afgehangen wordt, daardoor te taai
3. Men in NL niet bereid is te betalen voor goed vlees, cq de consument geen idee heeft van wat ze kopen. Dit zegt alleen het begrip "biefstuk" al, ipv het te hebben over flank steak, prime rib, porterhouse, filet, etc etc. Het moet rood en mager zijn en dan is men verbaasd dat het niet smaakt
4. Mensen geen benul hebben hoe het klaar te maken, zelfs veel restaurants falen hierin.
Kusjequote:Op dinsdag 4 oktober 2016 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Wie zit er hier nu dwars zijn eigen preek te herhalen over biefstuk in Nederland? Zie je dat nou echt als een passend antwoord op de vragen die TS stelde? Of heb je gecopypaste uit een vorig topic over biefstuk. Denk je serieus dat TS geholpen is met die preek?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |