Ik woon in België, heb er gestudeerd terwijl mijn Nederlandse ex na een gefaalde opleiding in NL hier wilde proberen en ik geef nu soms eens een college zelf.quote:Op zondag 18 september 2016 22:29 schreef Lina_Xi het volgende:
Thanks allemaal.
MarieAlice, studeer/woon je zelf in België?
Ik lees (bv. in interviews met artsen) dat België, veel schoolser/theoretischer is qua het onderwijs. En ik heb ook gezien dat als er mensen door zijn in België, zij toch weer terugkeren naar NL als ze worden ingeloot.
Het is voor mij lastig om voor te stellen wat er exact anders is.
Meer hoorcolleges vind ik helemaal niet vervelend..
thanksquote:Op zondag 18 september 2016 22:43 schreef MarieAlice het volgende:
[..]
Ik woon in België, heb er gestudeerd terwijl mijn Nederlandse ex na een gefaalde opleiding in NL hier wilde proberen en ik geef nu soms eens een college zelf.
Heb je al eens gedacht om een open les ofzo te gaan volgen? Elke universiteit heeft wel bepaalde weken waarin er vakken worden opengesteld voor niet-studenten, enkel inschrijven is dan nodig, en dan kan je aan den lijve ondervinden hoe het loopt. Of je kan gewoon eens de infopunten van de universiteiten contacteren, sommigen laten op afspraak mensen wel meelopen, dan wijzen ze je toe aan een eerstejaarsstudent en dan volg je een tijdje mee. Of, als je iemand zou kennen, kan die je ook gewoon een hoorcollege mee binnen nemen. Aan te raden is dan wel niet te luid te zijn, proffen hebbennde neiging de Nederlanders eruit te halen voor onverwachte vragen.
Goh. Op de vub kan je een week op de campus logeren, gaan eten in de resto's, elke dag elk college volgen. En ik dacht dat de KUleuven nu ook zoiets had, maar daar ben ik even niet zeker van hoe het precies zat.dat verschijnt denk ik in oktober wel op de website. Zou me niet verbazen als Gent en Antwerpennhet ook zo hebben, Al moet ik toegeven dat je beter op afspraak een week zou komen volgen... die openlesweken worden door de studenten zelf ook kindjesweek genoemd, omdat het echt allemaal 17 jarigen zijn, soms vergezeld van de mama of de papa en de proffen zijn dan soms iets eum... goh ja.. gematigder. En het studentenleven is dan ook wel anders, veel mensen slepen een minderjarige scholier mee die week, dus bepaald cantussen of naar de zeven eiken zit er dan niet inquote:Op zondag 18 september 2016 22:50 schreef Lina_Xi het volgende:
[..]
thanks
Nou, dan val ik eerder in de categorie Belgische student geloof ik... ben ook terughoudend, lager energieniveau, rustig studente en spreek leraren altijd aan met u..![]()
Ja, de afstand maakt het lastig om even college te volgen. Ik denk dat ik dan ook enkel de sfeer van het gebouw en daar zitten meekrijg. Je ervaart het studeren zelf, alleen pas als ik in de studie zit (denk ik). Of wanneer iemand geneeskunde heeft gestudeerd en mij zijn ervaring kan delen..
Infopunten heb ik al gecontacteerd maar toen kreeg ik alleen een e-mail terug met puntsgewijze verwijzing naar bepaalde links naar de universiteitswebsite(Alsof ik die niet al gelezen).
Hehe, was het zo erg?quote:Op zondag 18 september 2016 22:58 schreef MarieAlice het volgende:
[..]
Goh. Op de vub kan je een week op de campus logeren, gaan eten in de resto's, elke dag elk college volgen. En ik dacht dat de KUleuven nu ook zoiets had, maar daar ben ik even niet zeker van hoe het precies zat.dat verschijnt denk ik in oktober wel op de website. Zou me niet verbazen als Gent en Antwerpennhet ook zo hebben, Al moet ik toegeven dat je beter op afspraak een week zou komen volgen... die openlesweken worden door de studenten zelf ook kindjesweek genoemd, omdat het echt allemaal 17 jarigen zijn, soms vergezeld van de mama of de papa en de proffen zijn dan soms iets eum... goh ja.. gematigder. En het studentenleven is dan ook wel anders, veel mensen slepen een minderjarige scholier mee die week, dus bepaald cantussen of naar de zeven eiken zit er dan niet in
Mijn ex had na een dag al min of meer door hoe de vork in de steel zat en hoe de lessen gegeven werden, eigenlijk. Verschil werd meteen duidelijk, blijkbaar.
Dat lijkt me wel, maar ik zou precies wel wachten op de uutgave van 2017. Als je al wat wil weten kan je al eens alle examenvragen bekijken, die staan op ond.vlaanderenquote:Op zondag 18 september 2016 22:57 schreef Lina_Xi het volgende:
Is het boekje van https://cursusgeneeskunde.be/ handig?
Ja, ik had nagevraagd bij de auteur.. Hij zei dat de nieuwe versie pas in januari zou uitkomen.quote:Op zondag 18 september 2016 23:04 schreef MarieAlice het volgende:
[..]
Dat lijkt me wel, maar ik zou precies wel wachten op de uutgave van 2017. Als je al wat wil weten kan je al eens alle examenvragen bekijken, die staan op ond.vlaanderen
Elk jaar is er wel een vraag met een integraal, over optica, over meiose en mitose, bijvoorbeeld.
Slimmer niet. Alleen sluit het onderwijs beter aan, vrees ik.quote:Op zondag 18 september 2016 23:02 schreef Lina_Xi het volgende:
[..]
Hehe, was het zo erg?Grapje
Ja, weetje.. in Nederland hebben we lotingssysteem, je hebt drie kansen en ik ben daar nooit doorgekomen.
Het is leuk om het Belgisch onderwijssysteem te leren kennen, maar aan de andere kant is dat de enige optie voor mij om de studie te kunnen volgen.
Dus, het zou mij niet belemmeren, daarnaast vind ik België mooi
Handigst zou zijn als ik weet hoe ik mij het beste kan voorbereiden, heb echt het gevoel dat Belgische studenten slimmer zijn![]()
Ow, ja, dan kan je even kapaza'en, zal vast wel iemand dat boek wegdoen voor weinig geld. Zo groot zullen de verschillen niet zijn, er is geen grote shift in de opleiding volgend jaar, dacht ik.quote:Op zondag 18 september 2016 23:06 schreef Lina_Xi het volgende:
[..]
Ja, ik had nagevraagd bij de auteur.. Hij zei dat de nieuwe versie pas in januari zou uitkomen.
Ik wil eigenlijk nu al beginnen, want ik ben bijna afgestudeerd in Rechten (dus heb jaren niets gedaan).
Ja, zal ik doen... Dankje iig voor je reactiesquote:Op zondag 18 september 2016 23:08 schreef MarieAlice het volgende:
[..]
Ow, ja, dan kan je even kapaza'en, zal vast wel iemand dat boek wegdoen voor weinig geld. Zo groot zullen de verschillen niet zijn, er is geen grote shift in de opleiding volgend jaar, dacht ik.
Je weet dat het slagingspercentage van met name Nederlandse deelnemers aan de toelatingsexamens bijzonder laag ligt? Zie hier het persbericht met de resultaten van de meest recente toelatingsexamens.quote:Op zondag 18 september 2016 21:57 schreef Lina_Xi het volgende:
Lieve mensen,
Ik wil graag deelnemen aan het toelatingsexamen in België komend jaar.
Nu is het alweer bijna vijf jaar geleden dat ik iets van biologie/scheikunde/etc heb meegekregen, omdat ik een alfa wo-studie ben gaan doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop